בדיקה ניורולוגית בן שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/02/2024 | 20:33 | מאת: מורן

היי רוצה חוות דעתך בבקשה הבן שלי בן שנה אחוזון 95 בהקף ראש מרפס סגור. אחוזון 45 במשקל אחוזון 30 בגובה מהתחלה היה קושי בשכיבה על הבטן מגיל 3 חודשים היה בפזיוטרפיה שם נאמר לי שיש לו היפוטוניה לקחתי אותו בגיל 6 חודשים לניורולוג אמר שכל מה שיש לו זה בטווח הנורמה ואין צורך בביקורת. שמחתי המשכנו פזיוטרפיה בגיל 9 חודשים בפזיוטרפיה אמרו לי שיש לו גם גמישות יתר נלחצתי שוב הלכתי שוב לניורולוג אמר לי שיש לו קצת גמישות יתר וזה בטווח הנורמה ושאני סתם מחפשת. עכשיו הוא בן שנה היא מתעקשת שהוא צריך מעקב ניורולוגי כשהניורולוג רשם לי במכתב אין צורך במעקב חוזר. היא כל הזמן מלחיצה אותי מצד שני אני לא רוצה לחפש בכוח ולהתגרות בגורל. האם לדעתך לעזוב את הילד בשקט? קצת רקע מבחינה התפתחותית יש לו קצת חוסר יציבות (לדעתי בגלל שהראש גדול בייחס לגוף) הוא הולך רק בעזרת רהיטים לרוב על קצות האצבעות(גם הבכור שלי היה הולך בהתחלה על קצות העצבאות) לא מדבר בכלל עדיין,יודע איפה אמא סבתא כדור בקבוק מוצץ מכונית ושלט מוחא כפיים ועושה ביי ביי צוחק בקול רוקד עם הטוסיק כשיש שיר. מה דעתך דר? תודה

מורן שלום, אם פיזיותרפיסטית אחת מוטרדת אבל שני נוירולוגים שונים של ילדים אמרו שהכל בסדר ושלא צריך מעקב, אז אפשר לא להילחץ... אם אותו הנוירולוג ראה את בנך פעמיים והתרשם שאין בעיה, אבל הפיזיותרפיסטית בכל זאת מוטרדת, או ששתי פיזיותרפיסטיות שונות מוטרדות - אז כדאי שתפנו להערכה אצל נוירולוג ילדים נוסף. חשוב שתביאו איתכם סיכום עדכני מהפיזיותרפיסטית ואת עקומת היקפי הראש מלידה ועד עכשיו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים