בדיקת eeg בחסך שינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/01/2024 | 22:27 | מאת: נועה

שלום אני נועה. עשיתי eeg בחסך שינה בעקבות חשש לאפילקסיה בשל ריצודים בעיניים וטיקים. הגיעו אלי התשובות ורציתי לדעת האם יש בהם משהו חשוב. (קבעתי גם תור לנוירולוג שלי אך הוא בעוד הרבה זמן ואני סקרנית נורא) אודה לתשובתך הבדיקה והממצאים הבדיקה בוצעה בשיטת 20-10 במשך 42 דקות וכללה רישום בחיבורים מונו- וביפולריים ואלקטרודות לניטור EMG, ECG ו- EOG . התרשים בוצע בעירנות ובנמנום, לאחר חסך שינה. בקטע קצר של עירנות נקלטה פעילות רקע אחורית מסוג טטא-אלפא בתדירות של 8-5.7 מ/ שנ' ואמפליטודה של 25 מק"ו, בלתי סידרה, סימטרית. על פני האיזורים הקדמיים נקלטה פעילות בטא מעורבת בפעילות איטית יותר (7-6 מ/שנ'), סימטרית. בנמנום נראתה האטה כללית מוגברת, מודגשת ומחודדת על פני האזורים האחוריים. לא בוצעו נשימת יתר וגירוי אור. נראו גלים חדים ותרכיבי גל חד-גל איטי (4-3 מ/שנ',122-51 מק"ו) על פני האזורים הצנטרוטמפורליים דו-צדדית, יותר מימין. לסיכום: גלים חדים ותרכיבי גל חד-גל איטי על פני האזורים הצנטרוטמפורליים.

נועה שלום, גל חד שאחריו גל איטי עלול להיות ביטוי של אפילפסיה, אם כי לא בהכרח. הנוירולוג שלך יחליט האם לממצאים באא"ג יש משמעות בהקשר הספציפי שלך ושל הריצודים והטיקים. בברכה

28/01/2024 | 23:39 | מאת: נועה

שלום , מה שלומך? :) יש לי שאלה נוספת. רציתי לדעת מה ההבדל בין eeg בחסך שינה לeeg וידיאו? אם עשיתי eeg בחסך שינה וראו בו משהו שלפי הרופא מעיד על אפילפסיה ,יכול להיות שבבדיקה של eeg וידיאו יראו או יחשפו משהו אחר? (לדוגמא תסמין פסאודו-נוירולוגי) אני מפחדת שמה שאבחנו לי הוא לא נכון. אשמח מאוד לתשובתך. בתודה נועה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים