שאלה בדיקת eeg תינוקות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/01/2024 | 13:59 | מאת: אישה

שלום אשמח לדעת מה בדיקת eeg ללא מעבדת שינה עלולה לשלול? תודה מראש

שלום, EEG מראה את הפעילות החשמלית של גלי המוח, וברוב המקרים מבוצע ללא קשר למעבדת שינה ובלעדיה. EEG מבוצע בשאלה של אפילפסיה, פרכוסים ממקור לא אפילפטי, הפרעות מוחיות שגורמות להאטה של גלי המוח, כדי להבחין בין פרכוס להפרעת תנועה, ובמצבים נוספים. לעיתים האא"ג צריך להתבצע בזמן שינה, אך לא כדי לאבחן הפרעת שינה - לשם כך עושים מעבדת שינה. בברכה

10/01/2024 | 19:32 | מאת: אישה

שלום תודה רבה על התגובה האם ניתן בבדיקה זו גם לשלול הפרעות קשב, אוטיזם ? תודה מראש

ממש לא.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים