קפיצות מרובות בלילה ובדיקת eeg בערנות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/02/2024 | 06:14 | מאת: ליאת

שלום ר, לפני כ3 חודשים הילדה של בת 7.5 התחילה לקפוץ במהלך השינה המון כל כמה שניות היתה קופצת והיתה מתעוררת המון, עכשיו המצב השתפר אבל עדיין לפעמים קופצת. לפני חודש עשיתי חה eeg בערנות ואתמול קיבלתי את התוצאה. רשום כך:בערנות פעילות הרקע תגובתית בקצב אחורי דומיננטי עד 9 הרץ, עם הדגמה של דרדיאטר אחורי-קידמי , תגובתי לפתיחת וסגירת עיניים. לאורך התרשים גם בזמן הגירוי אור ונשימות יתר וגם ללא גירוים אלו נרשם מוקד חד זיזי (היפוכי פאזה) באזור הטמפורלי משמאל. אין עדות להרפצויות אפילפסיה כלליות. לסיכום:התרשים חואג מגדר הנורמה בביל המתואר. אשמח לדעת מה זה אומר התשובות ,אני ממש לחוצה. תודה רבה

שלום, 1) כשיש תנועות חריגות בזמן שינה, כדאי לעשות אא"ג בערנות ובשינה, ולא רק בערנות. 2) האא"ג לא תקין בשל פעילות חשמלית מוחית של מוקד זיזים באזור טמפורלי משמאל. ממצא זה דורש התייחסות של נוירולוג ילדים, אבל יתכן שהוא ממצא מקרי, ולא בהכרח קשור לקפיצות בזמן שינה. 3) קפיצות בזמן שינה הן לעיתים נורמליות ולא ביטוי של מחלה או אפילפסיה. לסיכום, אני ממליצה שתצלמו סירטונים של אירועי הקפיצות בלילה, ותקבעו תור לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים