פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1901 הודעות
1821 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

התגלה מום במוח של העובר: א) בחדר הלטרלי שמאלי בגובה של אטריה הודגם פס אקוגני אורכי. הידבקות? ב) CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא א'? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של ממצאים אלו? במיוחד של ממצא א' 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? כבר שאלתי בפורום הריון ואמרו לי שכדאי להתייעץ עם נורולוג ילדים תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום, ממצא ב' יכול להיות חסר משמעות, ולא מצביע בהכרח על נזק עידי לעובר. לגבי ממצא א'- לצערי אני לא יודעת מה משמעותו. כדאי שתתייעצי עם רופא המומחה לאולטרהסאונד ו-MRI מוח של העובר (גינקולוג או רדיולוג) מה משמעות הממצא, והאם יש צורך לבצע סונר מוח חוזר למעקב או MRI מוח עובר. בברכה

תוצאות MRI מוח עוברי: .60 אחוזון, מ"מ 92 :Cerebral Fronto-Occipital Diameter 20 אחוזון, מ"מ 68 :Cerebral Biparietal Diameter אורך הקורפוס קאלוסום: 38 מ"מ, אחוזון 40. .70 אחוזון, מ"מ 41 :Transverse Cerebellar Diameter ורמיס: גובה: 20 מ"מ, אחוזון 90. .70 אחוזון, מ"מ 13 :Antero-posterior Diameter רוחב חדרי המח הלטרלים: 5 מ"מ, 6 מ"מ. חדרי המח הלטלרים נמדדו סימטרים 6-5 מ"מ, ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. הקורפוס קאלוסום, הקאוום ספטום פלוסידום והכיאזמה האופטית קיימים. מודגם קאוום ורגה. גבעול ההיפופיזה הודגם. ללא עדות לאנומליות של הגומה האחורית. מעבר קרניו-צרוויקלי במראה תקין. המרווח התת-עכבישי במראה תקין. הגירציה והסולקציה תואמים את שבוע ההריון. ללא עדות לאוטם או דימום חריף. ללא עדות לאנומליות בסיגנל של פרנכימת המח. פרופיל הפנים נראה תקין. אוזניים פנימיות הודגמו. מסקנה: מודגם קאוום ורגה. המדדים הביומטרים המוחיים בגדר הנורמה לשבוע ההריון, ללא עדות להפרעה מבנית. CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא ? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של הממצא? 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? תודה מראש

הבת שלי בת 6. כשהיתה קטנה הובחנה עם טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר, וטופלה אצל מלווה התפתחותית באופן פרטי. היה לה עיכוב קל בהתפתחות מוטוריקה גסה - הלכה בגיל שנה וחצי. היום נראה שמתפקדת כרגיל, למעט קושי בפעילות גופנית כגון קפיצה על רגל אחת וכדומה. אין לה בעיות אחרות. האם הדבר דורש בדיקה ומעקב כיום? אם כן, מאיפה להתחיל? ולמי לפנות.. <

לקריאה נוספת והעמקה

נרצה תמיד לפתוח ב"שלום". ובכן, שלום. בגיל 6 שנים ילד אמור לעמוד וגם לקפוץ על רגל אחת. אני ממליצה לשלוח את הילדה בהקדם לחוג ספורט טיפולי פרטני, או בקבוצה קטנה של מקסימום 3-4 ילדים. תודה? בבקשה. בברכה ובהצלחה.

תודה רבה לך על תשובתך :)

בשמחה ☺

16/10/2018 | 17:36 | מאת: ליטל

שלום רב, בני בן 4 ו-3 חודשים. כעת עם מחלת חום. לראשונה בעת העלאת חום מגלגל עיניים, לא רועד, לא מפרכס. הופנינו לבירור אצל נוירולוג - התור הקרוב ביותר בעוד ארבעה חודשים. האם זה מצב מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ליטל שלום, אין לי מספיק נתונים, ולא ברור לי מה הכוונה "מגלגל עיניים". כשתשבו מול רופא הילדים שלכם, תוכלי להראות לו בדיוק למה כוונתך, והוא ישאל שאלות נוספות, שיכולות לעזור להבין מה קרה. בברכה

14/10/2018 | 21:14 | מאת: ארז

שלום . אבקש את עזרתך בתי בת 13 סובלת כבר 10 ימים מכאב ראש בעיקר מצחי וטיפה לאחור לקחתי אותה לרופאת משפחה ובדקה אותה ולא הבחנה כלום נשלחנו לצילום לסינוס יצא תקין שום כדור לא עוזר לה . עלי לציין שבתי מטופלת אצל פסיכולוג ששלך אותנו לפסיכאטר ונתן לה פריזמה עקב דיכאון אבל לא קשה לדברו עוד לא התחלנו לקחת את הטיפול כי אנחנו קצת חוששים מתרופות כאלה לילדה . שאלתי מה צריך לעשות לדעתך מבחינת הכאב ראש ועם יש קשר לזה שהיא בדכאון לדעתך . בנוסף הינו גם בבדיקת רופא עיניים והכול תקין

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום, אינני מכירה את הילדה, וחסר הרבה מאד מידע על הרקע הרפואי והמשפחתי, פרטים על כאבי הראש, וכמובן- הבדיקה הנוירולוגית. מה שצריך לעשות הוא, לחזור לרופאת הילדים והיא תדריך אתכם מה לעשת. בברכה

12/10/2018 | 00:09 | מאת: מעיין

שלום.בתי בת 3 וחודשיים וסובלת מהתקפים חוזרים מגיל חודש.כל חודשיים שלושה במסגרתם הראש נוטה הצידה והכתף מרגישה תפוסה מאוד.היא בהכרה מלאה.מדברת ומתקשרת אבל נהיית חלשה וחיוורת.בזמן ההתקף מתחילה להקיא לעיתים סריה של כמה פעמים ולאחר שינה חזקה של שעה או שעתיים מתעוררת כאאילו לא היה כלום.התקף כזה יכול להימשך כמה שעות ספורות או חצי יום.לא מופיע עם טריגר.יכול להופיע פעמים רבות בבוקר וגם אחר הצהריים.כשהיתה קטנה זה גם היה באמצע הלילה או הערב.בתי עברה בירור מקיף של 9 טיטיגי.אם אראיי מח בירור מטבולי וקרדיאלי.הכול נמצא תקין.כל הבירור היה עד גיל שנה.לאחרונה בגלל שהנתקפים חזרו עברה בדיקת עיניים ובדיקת אולטראסאונד בטן כולל בדיקה נוירולוגית חיצונית.הכול תקין.אנחנו כהורים לא חיים כבר 3 שנים.כל הזמן חוששים מההתקף הבא

לקריאה נוספת והעמקה

מעיין שלום, כתבת באריכות אך הפסקת באמצע המשפט. אם יש המשך לדבריך, אנא המשך. בברכה

היום אלה בת 3 וחודשיים.ילדה שמחה ומתוקה מפותחת.ההתקפים חוזרים כל חודשיים שלושה וכל התקף כזה לוקח אותנו אחורה.פעם אחרונה היתה מאוד ישנונית וקיבלה עירוי במיון כי גם התייבשה.אנחנו לא יודעים מה נכון לנו לעשות עכשיו .היא למעשה חסרת אבחנה ומצד שני הציפיה להתקך הבא מדירה שינה מעיננו.האם את יכולה להעריך במה מדובר ובאילו צעדים עלינו לפעול

יתכן שמדובר ב- Benign Paroxysmal Torticollis, אך יהיה זה רשלני מצדי להגיע לאבחנה במסגרת הפורום. אם הייתם אצל נוירולוג ילדים, יתכן שהאבחנה הזאת הועלתה. חשוב שתלכו שוב לנוירולוג הילדים, כי יש אבחנות נוספות אפשריות, וחסר לי מידע רב. בברכה

שלום דוקטור אני סובלת מנוירופיברומטזיס כחלק מהמחלה יש לחלק מהאנשים סוג של בישולים באיזור העין לאחרונה עשיתי MRI והתוצאות הראו שהיגודל עלה.. כרגע ככל הנראה אני לא צריכה טיפול תרופתי אהל רציתי לשאול - אם המצב יחמיר מאד יתכן מצב שזה יגרום לעירוון? דבר נוסף, קראתי באנטרנט מאמר שפורסם ב2008 בו כתבו שעובדים על תרופה שתרפא את המחלה ועל תרופה נוספת שתרפא את התפיקודיים הלימודים (אני סובלת ההפרעות למידה) ניסתי לחפש האם כיום זה כבר נמצא אך לא מצאתי על זה באנטרנט רציתי לשאול האם יש דבר כזה כבר כיום?

לקריאה נוספת והעמקה

היו לי כמה טעויות כתיב בעקבות המילון של הפלאפום מתנצלת

שרה שלום, לגבי גליומה אופטית (גידול במסלול הראייה, שאופייני לחולי NF1): מקובל לעקוב אחרי הגידול ע"י MRI חוזרים. לעיתים הוא יציב שנים רבות ולעיתים אף נסוג וקטן בגודלו. במקרה שהגליומה במסלול הראייה גדלה ומחמירה, היא עלולה לפגוע בראייה, ולכן יש אפשרות לטפל ע"י תרופות (כמותרפיה) או ניתוח. ההחלטה באיזה טיפול לבחור מתקבלת ע"י דיון משותף של צוות הרופאים המטפל בילד או במבוגר עם ה-NF1. לגבי הפרעות למידה: הטיפול הוא כמו בכל מי שיש לו לקויות למידה - הוראה מתקנת, התאמות וכו'. גם בהפרעת קשב וריכוז הטיפול הוא התנהגותי ותרופתי, בדיוק כמו שמקובל בילדים ומבוגרים ללא NF1. לגבי תרופות חדשות יותר - כדאי לברר בפורום של נוירופיברומטוזיס או במרפאה יעודית. בהצלחה, רק בריאות!

שלום לך, שאלתי שאלה בקשר לקונוס מדולריס נמוך בUS ולאחר חודש ב MRI היה בטווח הנורמה.. ראי שאלה בבקשה למטה. ביקשת שאציג הנתונים לגניקולוג שביצע את הUS והוא לקח את בדיקת ה MRI שהיא הקובעת.. דבר שלא הזכרתי קודם: בסקירה הקונוס היה S1-S2 ובשניה אחרי שבוע וחצי היה בגובה S1.. האם אר איי אחרי חודש.. יתכן שהקונוס עלה? אם פשוט האם אר איי רואה טוב יותר.. ###האם אני יכול לשמוח סוף סוף? בבקשה מחכה לתשובתך והמסר שלך ד''ר בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום, אכן, בעיקרון MRI מדגים טוב יותר מאולטרהסאונד (סונר) את המוח וחוט השדרה. מעבר לכך אינני יודעת לענות, כי הדמיה של עובר בהיריון היא לא תחום שבו אני מתמצאת. בברכה

09/10/2018 | 10:12 | מאת: ג

שלום, בת שלי בת 7.5 התחילה לסבול לסירוגין מכאבי ראש באיזור המצח בצדדים, בעיקר בצד ימין, הכאב מופיע בעט שינוי תנוחה ובעט תזוזת גוף חזקה, כשיש כאבי ראש(בדרך כלל כמה ימים) יש עליה של חום גוף עד 38, בדרך כלל החום מופיע ליום אחד או אפילו לכמה שעות ואז החום יורד לנורמה, בדרך כלל הכאבים נמשכים כמה ימים וזה קרה כבר 3-4 פעמים ב4 חודשים האחרונים... מוסיפה קובץ עם תוצאות בדיקות דם האחרונה ממה יכול להיות סוג של כאב ראש כזה, אילו בדיקות כדי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן שלבתך יש מחלות ויראליות קלות וקצרות, ובגלל עליית החום גם הראש כואב. כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם כדי שיברר יותר לעומק את ענין החומים החוזרים וכאבי הראש. בברכה

08/10/2018 | 14:16 | מאת: טל

שלום בגלל מספר מקרי ניתוק, הופננו לבדיקת eeg לתינוקת בת חצי שנה (בחסך שינה). בתוצאות הבדיקה רשום: תרשים בעל רקע איטי לא סדיר, מורכס מגלי איטיים סימטריים בתדירות 3-6 הרץ. נרשמה פעילות כישור וk complex סימטרי. רקע זה הופרע פעם אחת על ידי סדרת גלים גבוהים ובעלי מתח בתדירות 3 הרץ ל3 שניות. והתפרקויות בודדות של גלים זיזים מעל רקה שמאלית. לסיכום תרשים פורוקסימאלי בדרגה קלה. מוקדיות רקטית שמאלית חשודה. התור לניורולוג ילדים עוד רחוק. האם יש סיבה לדאגה ולבקש תור דחוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, בתרשים ה-EEG יש חשד למוקד אפילפטי אך לא חד משמעי. מאחר ואני לא יודעת פרטים על הניתוקים בפרט ועל הילדה בכלל, אינני יכולה לחוות דעה. לא ברור תוך כמה זמן זה "תור רחוק", אך אם הניתוקים ממשיכים, אני ממליצה שתפנו עם תשובת האא"ג לנוירולוג ילדים בהקדם תוך שבוע-שבועיים. בברכה

לבת שלי בת ה-8 יש טיקים. מדובר בתקופה ארוכה מאוד (כשנתיים). התנועות מתחלפות ולא מדובר בתנועה אחת. ישנן תקופות שקטות יותר ותקופות בהן יש התגברות. פניתי לרופאת הילדים שלנו והיא פטרה אותי ב"זה יעבור. ואם את רוצה לכי לנוירולוג. איזה שמתחשק לך". זה לא עובר. האם יש טיפול לעניין? כרגע אני היא הסובלת ולא היא. לשאלתי היא אומרת שזה לא מפריע לה ולא מעירים לה בבית הספר. אך מצד שני - אולי זה באמת על רקע רגשי והיא נמצאת באיזושהי מצוקה שאינני מודעת אליה? אודה ואשמח להתייחסות תודה, ריקי

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום, אכן כדאי להתיעץ עם נוירולוג. בינתים, תפסיקי להעיר לה או לתת לה להרגיש שזה מפריע לך. בברכה

01/10/2018 | 21:05 | מאת: דבורה

שלום, אני רוצה להתייעץ האם להשאיר את בני בן השנתיים במשפחתון של שישה ילדים כאשר 4 ילדים בני שנה עד שנה וארבעה ועוד ילדה בת שנה ו11 או להעביר למשפחתון או מעון שיש ילדים בטווח גילאים שלו ומעלה. זו שנה דנייה שלו והוא מכיר את המטפלת.תודה אשמח לתשובה עוד הערב.

לקריאה נוספת והעמקה

דבורה שלום, שאלתך לא קשורה לפורום נוירולוגיה של הילד, ואינה שאלה רפואית. בברכה

30/09/2018 | 17:43 | מאת: מיה

שלום רב יש לי סיפור מסובך עם דודתי בת 54 פלוס שתי בנות , שסובלת מסחרחורת לא מוסברת כבר כ 3 חודשים שלמים , אנסה לתאר את אופי הסחרחורת לפי מה שהיא הסבירה לי : מרגישה שהכל מסתובב מרחפת וגם בתנועה של הראש במיוחד כשהיא מסובבת את הראש לצד שמאל היא מרגישה שמשהו רועד לה בתוך הראש מין רטט בתוך הראש . תרופות קבועות שהיא נוטלת שנים : ואבן , נוקטורנו לשינה . היא עשתה אין ספור בדיקות : סיטי ראש פעמיים בשני בתי חולים שונים בדיקה צווארית אקו לב וסיטי לב צילום ריאות אק"ג בדיקות נוירולוגיות שונות בדיקות אף אוזן גרון בדיקות עיניים . הכל תקין לחלוטין ועדיין היא מסוחררת כל היום וכל הלילה הגיעה למצב קריסה לא יוצאת מהבית רזתה כ 6 ק"ג ובמצב נפשי קשה ,לא מתפקדת . יש לה בקרוב Mri ובדיקה שנקראת Eng . ממה יכולה להיות הסחרחורת הזו ? אנחנו אובדי עצות היא סובלת בוכה ואנחנו לא מצליחים לעזור לה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בפורום שלנו מוצגות שאלות בתחום נוירולוגיה של ילדים ונוער, ונוירולוגיה של גיל 54 אינה תחום ההתמחות שלי. עם זאת, נשמע לי ש-CT פעמיים אולי היה מיותר, ו-MRI יכול לתרום הרבה יותר מידע. אני ממליצה שדודתך תבצע MRI-MRA ראש וצוואר, כדי להדגים את המוח, מסלולי שמע ואוזן פנימית, חוט שדרה צווארי, וכלי דם מוחיים וצוואריים. כל אלה יכולים לתת הסבר אפשרי לסחרחורת (ורטיגו) כפי שתיארת. כדאי שתפנו לנוירולוג מבוגרים או לפורום נוירולוגיה של מבוגרים. חשוב - יש רופאים מומחים לסחרחורת ואף מרפאות סחרחורת. בברכה

לפני חודש נשלחנו לבירור עקב קונוס מדולריס נמוך S1 שנראה באולטראסאונד, גם במכוונת לעובר, כל שאר המדדים כולל כפות רגליים ועמוד שדרה ומוח תקינים.. נשלחנו לביצוע תהודה מגנטית לעובר, בתשובה של התהודה מגנטית שגובה הקונוס מסתיים מעל הקוטב התחתון של הכליות, בטווח הנורמה, סיומת החוט בגובה תקין ללא עדות לעיגון. כיצד הבדלים אלה יכולים להיות?

שלום? שלום. אכן שאלה טובה. כדאי להפנותה לגינקולוג שביצע את הסקירה. תודה? בבקשה.

תודה לך על מהירות התגובה.. הגניקולוג אמר שתשובת האם אר איי היא הקובעת.. דבר שלא הזכרתי קודם: בסקירה הקונוס היה S1-S2 ובשניה אחרי שבוע וחצי היה בגובה S1.. האם אר איי אחרי חודש.. יתכן שהקונוס עלה? אם פשוט האם אר איי רואה טוב יותר.. האם אני יכול לשמוח סוף סוף? בבקשה

מאור שלום, אתה צריך להיבדק ע"י רופא ביום שאחרי האימון, כלומר ביום שבו מופיעה התשישות. יש צורך גם בבדיקות דם ביום שבו אתה תשוש (ספירת דם, כימיה, CPK, גלוקוז, אשלגן) וביום רגיל ללא מאמץ ותשישות (בדיקות אלו, ובנוסף תפקודי בלוטת התריס T4 ו-TSH, ברזל, ויטמין B12). לפי השאלות שהרופא ישאל אותך ולפי הבדיקה שלו, יתכן שהוא יתרשם שיש צורך בבדיקות נוספות, כגון הערכת תפקוד הלב. בינתים, אני ממליצה שתימנע ממאמץ משמעותי, במיוחד במזג האוויר החם שיש. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

עקב תקלה לא יכולתי לענות לך למטה. בברכה

28/09/2018 | 22:05 | מאת: גלי

הי דר יקרה, רציתי לשאול האם העצבים בכפות רגליים יכולים למות מבחינה מוטורית אך לא סנסורית? יש רגש בכף הרגל ואף תזוזת אצבעות אך במהלך עמידה, הן קורסות כלפי חוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

גלי שלום, פגיעה בקצות העצבים נקראת נוירופטיה. תתכן נוירופטיה מוטורית בלבד (שתפגע בתנועתיות), סנסורית בלבד (שתפגע בץחושה או שתגרום לכאב או נימול) או שילוב של פגיעה מוטורית וסנסורית. EMG-NCV יכול לעזור להבדיל, וכן לעזור לקבוע את מיקום הבעיה. בברכה

28/09/2018 | 11:08 | מאת: בוריס

שלום, ילד בן 3.5 שהתחילו לו התקפים מוזרים של נפילה ופרכוס משולב עם צחוק מאולץ/או צחוק של כאב לא יודע איך להגדיר את זה. הנ"ל משולב עם גלגול עיניים. התחיל לו כסתם רעד בגוף ואז נפילה ועכשיו כל שעתיים - שלוש יש לו. התור לרופא מומחה מאוד ארוך. לאמא אפילפסיה לה ובמשפחה. לתשובתך אודה. יש צילום וידאו של התקפים רק מפחד לעלות את זהכי לא רוצים שכל הפורום יראה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוריס שלום, אתם צריכים לפנות דחוף לנוירולוג ילדים, וחשוב מאד שתצלמו התקפים כאלה. אני ממליצה שתפנו מחר על הבוקר לחדר מיון, כמובן עם הילד ועם הסירטון שצילמתם. . בברכה

27/09/2018 | 20:49 | מאת: זואי

בני בן 5.5 עבר בדיקת eeg במסגרת בירור ל-adhd. הבדיקה בוצעה בזמן שינה. בתוצאות הבדיקה נכתב: תרשים שינה טבעית ועירות בלתי תקין בשל פעילות מוקדית בחיבורים פרונו טמפורו צנטרליים משמאל ומימין. לקורלציה קלינית וחזרה על תרשים כולל בשינה עמוקה בעוד חודשיים. מה זה אומר? (מלבד ההפניה לבדיקה נוספת...)

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל מתחילים ב"שלום". EEG הוא לא בירור שגרתי בילד עם ADHD. כנראה לנוירולוג או לפסיכיאטר שאיבחן את בנך הייתה סיבה לחשוד באפילפסיה. אתם צריכים לחזור עם תשובת הEEG לאותו רופא שהפנה אתכם. ב ב ק ש ה

29/09/2018 | 22:11 | מאת: זואי

תודה רבה. את צודקת, מהלחץ כתבתי מיד את השאלה, בלי מילות פתיחה ושלום. אז שלום:) ואציין שלא היו לבני מעולם שום סימנים של אפילפסיה וגם הרופאה ששלחה לבדיקה לא ציינה שהיא חושדת בכך. מדובר ברופאה מהתפתחות הילד שלא מטפלת בנו בשגרה וייתכן שייקח זמן רב עד שנצליח לחזור אליה עם תוצאות הבדיקה ולקבל ממנה הסבר. לכן פניתי לפורום. אם ניתן בכל זאת להסביר להדיוטות את המשמעות, לפחות באופן כללי, נשמח. תודה!

27/09/2018 | 17:26 | מאת: זהבית

הבת שלי בת שנתיים ו11 משמיע קול מוזר וממשיכה לרוץ גם שאני אומרת למה למה את משמיע קולות לא מיתיחסת !

זהבית, חשוב שתפני בהקדם לרופא הילדים שלכם וגם לאחות טיפת חלב, כדי לקבל הסבר על התפתחותה של בתך, והדרכה איך להתייחס למצב שלה. תודה? בבקשה.

25/09/2018 | 19:33 | מאת: מאור

שלום. אני בן 19. אני יודע שזה פורום לילדים אבל אשמח בכל זאת לעזרתך. לפני חודשיים אחרי יום שלם של מאמץ פיזי (הכנה לטקס בצבא), יום אחרי ובמשך כמעט שבוע הרגשתי תשוש, חוסר יציבה בלי ורטיגו ועייפות. גם השבוע כשהתאמנתי יומיים אחרי באמצע היום פתאום הרגשתי תשוש, לא יציב ועייף. הלכתי לישון ויום אחרי זה השתפר אבל עדיין הרגשתי תשוש. כמו בפעם הראשונה אחרי מאמץ פיזי משמעותי (באימון רצתי ובדרך כלל אני עושה הליכות) יום או יומיים אחרי מגיעה החולשה ונשארת ליומיים או יותר. האם לדעתך זה קשור לאימון? אולי מופיע בלי קשר? האם מוכרת תופעה שרק יום יומיים אחרי מאמץ מופיעה חולשה? כיצד אפשר לבדוק או לטפל בזה? יש לציין שאני לא בכושר אבל באימון ולאחריו אני מרגיש טוב אבל החולשה הזאת מדאיגה. תודה, מאור

06/10/2018 | 19:55 | מאת: מאור

בבקשה תשובה

הבן שלי בן 10 סובל מתסמונת טורט ומקבל טיפול תרופתי עם קלוניריט (3 כדורים ביום). האם קיימת בעיה בשימוש בגז צחוק לטיפולי שיניים?"

לקריאה נוספת והעמקה

מנומס להתחיל ב"שלום"... ולשאלתך: אינני יודעת, כדאי שתפני לפורום שעוסק בהרדמה או רוקחות, או למרכז למידע ויעוץ תרופתי. מרכזים כאלה קיימים בחלק מבתי החולים הגדולים בארץ, ויש להם אתרים רשמיים באינטרנט. בבקשה...

23/09/2018 | 20:33 | מאת: מאור

שלום. אני חייל בן 18. בגיל 15 עברתי ניתוח להארכת גידי אכילס דו צדדי. אני זוכר שלפני שללנו בעיה נוירולוגית ע"י בדיקת נוירולוגית ילדים MRI לעמוד שדרה מותני. התסמין העיקרי היה שהלכתי על קצות האצבעות. הניתוח היה אמור לפתור את זה. השאלה שלי כזו - אני לא מודע להליכה שלי, אני חושש שההליכה שלי שוב לא רגילה. את יודעת האם ייתכן מצב שהגיד שוב התקצר? עוד משהו שמטריד אותי, כשאני עושה ספורט והולך למרחקים ארוכים ומקפיד ללכת על העקב אני מרגיש מתיחה ושכל השוק מתכווצת. האם זה יכול להיות קשור? האם המתיחה בעקב מעידה שאני מתאמץ ללכת ככה? הכי חשוב - באופן כללי התופעה של הליכה על קצות האצבעות, מתי היא נוירולוגית ומתי נובעת מקיצור מולד של גידי אכילס, והאם יכול שהבעיה שלי נוירולוגית? תודה, מאור

לקריאה נוספת והעמקה

מאור שלום, נראה שיש לך מודעות לגופך ועירנות למצבך, ואף הבנה רפואית. במצב שאתה מתאר יתכנו מספר אפשרויות: יתכן שגידי אכילס אכן מתקצרים שוב מסיבות שונות (משני לניתוח, הפרעה במערכת העצבים שלא זוהתה בבירור שעברת), ויתכן שהליכתך תקינה ורק נדמה לך שלא. "הליכת בהונות" עלולה לנבוע מסיבות רבות, ביניהן קיצור מולד של גידי אכילס (שיכול להיות תופעה מבודדת ראשונית, או תופעה מישנית לבעיה נוירולוגית שקרתה לעובר עוד ברחם), פגיעה מוחית בהריון או סביב הלידה, פגיעה בחוט השדרה (מתהליכים מולדים או נרכשים במבנה או בפעילות של חוט השדרה), בעיה בשרירים או בעצבים, והליכת בהונות הרגלית (Habitual, שהיא הסיבה השכיחה ביותר, ואינה מעידה על מחלה או בעיה, אלא על הרגל בלבד). אם אתה מרגיש מתיחה בערב והתכווצות בשוק, ושהליכתך איננה רגילה, חשוב שתחזור עם הוריך להערכה אצל הנוירולוג, האורטופד, והפיסיותרפיה שטיפלו בך. בקש מהצבא שיאפשרו לך לפנות אליהם בהקדם, כדי שלא תיגרם לך אי נוחות, וכדי שהמצב לא יחמיר. בהצלחה!

23/09/2018 | 17:04 | מאת: אלברט כהן

אשמח לפיענוח, הרופא שלי בחופש עד עוד שבועיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ראיתי תשובת MRI מצורפת.

20/09/2018 | 20:09 | מאת: א

ילדה בת 4 התלוננה ביממה האחרונה שרואה מטושטש, ניתן היה לראות שהיא הרבתה ליפול בזמן זה, תוך כדי ריצה או עליה וירידה במדרגות. ברקע מדובר בילדה מאוד אנרגטית אך עם תזונה לקויה. אוהבת לאכול ומתוק וממעיטה באוכל. פרט לכך סובלת משקדים מוגדלים ונושמת רק מהפה. בחצי שנה האחרונה התלוננה פעמים אחדות שכואב לה הראש. מה המלצתך להמשך טיפול? בבדיקה נוירולוגית גסה אצל רופא ילדים לא נראתה בעיה.

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל שלום? שלום. המלצתי לעקוב צמוד עם רופא הילדים שלכם ופעול לפי להמלצותיו. תודה? בבקשה.

שלום ד"ר! היינו הבוקר במעקב גדילה בטיפת חלב. בה נאמר לי שהיקף הראש והגובה של ביתי חריג באחוזון: אלו הנתונים: גיל 5 שבועות+2 משקל 4.855 אורך/גובה 60 היקף ראש 41.4 נולדה בניתוח קיסרי על רקע האטות בדופק וחום אימהי משקל לידה: 3775 בעת השיחרור היקף הראש היה 37.2, משקל 3700 ושבועיים לאחר מכן היה 39 ס"מ ואורך 53 ס"מ. משקל 3990 אציין שלאורך כל ההריון ידענו על בסיס הסקירות שהיקף ראש גדול (אחוזון 95) על רקע גנטי וכך גם האורך. עשינו סקירה מכוונת למוח שהייתה תקינה. אשמח לחוות דעתך המרגיעה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, היקף הראש של בתך היה בגבול העליון של הנורמה בהריון ובלידה, וטוב לדעת שסקירה מכוונת למוח הייתה תקינה. "ידוע על רקע גנטי" - האם הכוונה שלכם, ההורים, יש ראש גדול, או שנעשה בירור גנטי ונמצא גן ספציפי? בכל מקרה, היקף הראש גדל תוך 5 שבועות ב-4 ס"מ, וזו גדילה מואצת למדי (בשלושת החודשים הראשונים לחיים הראש אמור לגדול ב-2 ס"מ לחודש). חשובה מדידת היקף הראש של שני ההורים, רקע הריוני ומשפחתי, הערכה התפתחותית ובדיקה גופנית ונוירולוגית. אני ממליצה לבצע סונר מוח ולפנות לבדיקת רופא הילדים שלכם, ולהתייעץ איתו לגבי צורך בנוירולוג ילדים. בברכה

תודה דוקטור. אכן אני בעלת היקף ראש גדול וכך גם אבא שלי ואחים שלי... במקביל אקבע לרופאת ילדים. תודה!

19/09/2018 | 23:45 | מאת: ברק

שלום רב הבן שלי בן 11 וחצי חודשים. בימים האחרונים החלו רעידות ביד ימין שלא פוסקות במגע. כמובן שקיימים סרטונים. האם זו סיבה לגשת לבית חולים או רק להמתין לתור לנוירולוג ילדים שהתור שלו לצערי רחוק. יש לציין כי ביממה האחרון הילד חודל להשתמש ביד ימין ובמבצע את כל פעולותיו בעזרת יש שמאל בלבד. הילד מעוכב טיפה התפתחותית אך לא זכה להתייחסות עדיין בשל כך שניתן לו זמן לבצע את הפעולות בעצמו. הבן שלי לא יושב בכוחות עצמו אלא אם מושיבים אותו. יושב יציב לחלוטין. לא עומד בכוחות עצמו. זוחל גחון בלבד ולא על 6

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הופעה חדשה של רעד שלא פוסק במגע ושימוש מופחת ביד מחייב בדיקה דחופה. תפנו לבדיקה בבית החולים. בברכה

17/09/2018 | 13:34 | מאת: אמיר

מצ"ב תוצאות אולטרסאונד מה משמעות הדבר האם מסוכן לתינוק ? חריצי המח הציסטרנות והפיסורות ברוחב תקינים. חדר המח בגודל צורב ומיקום תקינים הרחבה קלה של החדרים הלטרלים עם שמירה על צורתם. קוטרם בגובה הקרניים הפרונטליות מימין ס''מ ומשמאל ס''מ . הודגם נוזל יתר אקסטרה אקסיאלי : CCW מימין 0.44 ס''מ ומשמאל 0.5 ס"מ SCW מימין 0.3 ס''מ ומשמאל 0.62 ס"מ 0.52 IHW ס''מ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר? שלום... 1. לא פרטת למה בוצע סונר המוח, מה אחוזון היקף הראש של התינוק והאם הוא יציב באחוזון זה, מה ההיסטוריה ההריונית והמיילדותית שלו, מה הרקע הרפואי של התינוק ושל משפחתו, האם התפתחותו תקינה, והאם בבדיקתו הגופנית והנוירולוגית יש ממצא חריג. 2. בתשובת הסונר לא מפורט רוחב החדרים, אם כי מצוין שהם מורחבים במידה קלה בלבד. 3. ההתייחסות לרוחב הנוזל בחללים סביב המוח נעשית בהתאמה (קורלציה) לגיל התינוק, שאותו לא ציינת. לאור כך שחסר כל כך הרבה מידע, אינני יכולה להתייחס לשאלותיך. פנו עם התשובה לרופא שהפנה אתכם לסונר. שנה טובה

16/09/2018 | 23:54 | מאת: דניאל

שלום! בת שנתיים ואחת עשר חודשים , פתאום כשהיא שקועה למשל בטאבלת ורואה סרטונים, לא משנה איזה מוציאה סוג של קולות כל 5-10 שניות , כמו הההי , בערך, ברגע שאני פונה אליה היא מפסיקה, כשהיא עושה משהו אז אין לה את זה רק כשהיא שקועה במשהו, הא וגם כשהיא הולכת לישון אז במיטה לפני שהיא נרדמת עושה את זה. מה זה יכול להיות? והאם יש סיבה לדאגה? ולמה זה קורה? קבעתי תור בכל זאת לרופאת ילדים אבל רק אחרי כיפור, ואני אבא מאוד מאוד לחוץ

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, לא נראה לי שמדובר בטיקים, ואני מסכימה שאכן נשמע שמדובר בתופעה התנהגותית ולא מזיקה, ושלפי התיאור שלך כנראה אין סיבה לדאגה. טוב עשית שקבעת תור לרופאת הילדים. "אבל רק אחרי כיפור" זה מספיק מהר, וגם עוד חודש זה בסדר. בבקשה ושנה טובה

תודה רבה לך, אני כבר דיברתי עם רופאת ילדים בטלפון, היא אמרה שזה לא נראה לה משהו רפואי, ושאם אני מאוד לחוץ היא יכולה לתת לי הפניה לנוירולוג ילדים במידה וזה ימשך עוד חודש,,, תחושה אישית שלי זה סוג של הרגל, כי היא עשתה את זה פעם אחד ועוד פעם ללא סיבה וזה " זרם לה", מה דעתך במידה וזה ימשך תקופה של חודש לפחות למי כדי לפנות ואיזה בדיקות? תודה רבה

אינני יכולה לדעת בבירור במה מדובר בלי לראות את התנועות. תצלמם סירטונים של התנועות, תראה לרופאת הילדים, ותסמוך על שיקול דעתה. בברכה

לבת שלי היה פרכוס כולל של כל הגוף לפני כשבועיים הפרכוס כלל רעד בכל הגוף . בכי מוזר וגלגול עיניים ונמשך כ2 דקות לאחר מכן התחילה תופעה של רעד ברגל שמאל ( לרוב בלילה ) אחרי כשעה מהרעד חוזרת ללכת רגיל במיון EEG יצא תקין . קיבלה טריכלונם פעם אחת במינון רגיל ל13 קילו ובפעם השניה לאחר יום כיוון שהתעוררה בראשונה קבילה תוספת של 2.5 היום - יום וחצי אחרי יומיים מהמנה השניה עדיין לא יציבה בהליכה , הבוקר הצליחה ללכת ללא יציבות ומשעה 1 לא הצליחה ללכת ללא יד ( נופלת ) האם יכול להיות תופעה של הסירופ ? כמה זמן צריך לתת לתרופה לצאת מהגוף לפני שחושדים במשהו חמור יותר ונגשים למיון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שנה טובה? טריכלונם מתפוגג מהגוף מקסימום אחרי מספר שעות, כך שאי היציבות והנפילות יומיים אחרי מתן טריכלונם לא קשורים לתרופה. חזרו למיון להערכה ולשקול הדמיה של המוח. תודה? בבקשה. ושנה טובה.

08/09/2018 | 11:36 | מאת: Walid

שלום, אשתי בהיריון בשבוע 31, מעקה ההיריון תקין כולל ציפ גניטי ו 4 סקירות ראשונה שניה שלישית ומכוונת, דיקור מי שפיר, הכל יצא תקין. לפני 3 ימים הגיעה לרופאת נשים לביקור שגרתי, הרופאה גלתה שהיא בצירים ויש ריבוי מי שפיר 33, והאטה בקצב הלב של העובר. הפנתה אותנו למיון נשים, במיון ראו אותם סימנים שרופאת הנשים ראתה, ובאופן בהול הכניסו אותה לחדר הניתוח, הילד יצא קשה, לא נושם, בוצע החייאה והצליחו לייצב אותו, באותו לילה שוב הפסיק לנשום ושוב עשו החייאה וייצבו אותו, ביום השני והשלישי ללידה החלו הרופאים בדיקות וברורים, וב ct ראו שיש לו דימום מסיבי, חדר 3 לא נראה כלל ו שלושת החדרים האחרים נראים שזזו עקב הלחץ מהדימום בגולגולת. מנהל מחלקת הפגיה קרא לנו לישיבה, הסביר את חומרת במצב והנזק העצום שנגרם לראש, אמר שאין הרבה מה להעשות, יש אפשרות לנתח ברמב"ם עם סיכון גבוה וסיכוי מועט להצלחה. רציתי לשאול, האם למרות כל הסיכון שווה לנתיח או עדיף לא לגעת, ואם מחליטים לא לנתיח, בדרך כלל אחרי כמה זמן הם נפרדים מאיתנו??

לקריאה נוספת והעמקה

וליד שלום, תיארת מצב קשה. העובר התחיל לסבול עוד לפני הלידה, אינני יכולה יכולה לקבוע אם מדובר בבעיה שאירעה מספר ימים או אפילו יותר לפני הביקורת השגרתית שבצעתם. בהמשך עברתם ניתוח חירום, שלאחריו התינוק המשיך לסבול ממה שאירע לו: החייאה חוזרת לאחר הלידה, דימום מוחי נרחב, ולחץ על רקמת המוח. אמנם יתכן שניתוח יכול להקל ולהאריך חיים, וכן למוח צעיר ובלתי בשל יש יכולת שיקום והתחדשות מסוימת, אך במצב שתיארת סביר שנגרם נזק משמעותי לרקמת מוח, ויש סיכוי גבוה לפגיעה התפתחותית מוטורית וקוגניטיבית. אתם עומדים בפני החלטה קשה ביותר, ואינני יכולה לתת עצה חד משמעית בלי להכיר אתכם ואת פרטי המצב. דברו שוב עם צוות הפגייה לגבי המצב של בנכם היום, ולגבי משמעות הדברים בימים הקרובים וגם בעתיד. אני מאחלת לכם מקרב לב שתזכו לשנה של בריאות ואושר. בברכה

היי שלום אשמח לייעוץ הבת שלי בת השמונה יש לה טיקים עם הפה דבר שהיה בעבר לפני כשנה ואחריי חודש זה עבר לבד..עכשיו שוב היא עושה את אותם התיקים רק שזה ממש כול כמה שניות והיא ממש מושכת את התיק זה ממש בולט לעין מנסה לא להעיר אבל לא שולטת בזה ולפעמים מעירה לה יש לציין שזה מעל לחודשיים כבר אשמח לייעןץ תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, כדאי לברר למה הטיקים חזרו: יתכן שבתך חווה מתח או חרדה, כגון משנת הלימודים החדשה, או מקושי לימודי או חברתי? יתכן שהיא חלתה לאחרונה, אולי בדלקת גרון עם החיידק סטרפטוקוק (יש הטוענים שזיהום סטרפטוקוקאלי קשור להתלקחות של טיקים)? סביר שגם כעת, כמו שקרה בעבר, יחות שיפור בעוצמת הטיקים ובתדירותם. שאלי את בתך אם משהו מפחיד/מדאיג/מטריד אותה. תני לה סביבה תומכת ומכילה, וזמנים של רוגע ושלווה (מסאז' נעים, צחוקים משותפים וכו'). במקביל, קבעו תור לנוירולוג ילדים או למרפאת טיקים לילדים. שנה טובה!

05/09/2018 | 19:54 | מאת: עדי

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 24+4 הודגם אצל העובר קונוס מדולריס במיקום נמוך בגובה שלפוחית השתן ומיקום הכליות גבוה יותר. נכתב שמיקום הקונוס מדולריס הוא סביבות L3. בבדיקה חוזרת בשבוע 26+4 נאמרו דברים דומים. הופניתי לבדיקה חוזרת בסביבות שבוע 30 ולשקול בדיקת MRI. נכתב שהגומה האחורית במראה תקין וגם המח במראה תקין. מה משמעות הדברים מבחינת העובר? על מה יכולה להשליך תופעה זו? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, הפרעה מיבנית בחוט השדרה עלולה להתלוות להפרעה מיבנית במוח. אם עשיתם לעובר MRI מוח והוא תקין, זה אומר שבשלב זה של ההיריון אין מומים במוח, וזה כמובן משמח. למיטב ידיעתי, קונוס מדולריס בגובה L3 הוא ממצא תקין בעובר ובתינוק, ולכן לא ברור לי אם יש בכלל בעיה. אבל אני לא מומחית ל-MRI של מערכת העצבים בעובר, ולכן כדאי שתתייעצו עם רדיולוג או נוירולוג שמומחה למערכת העצבים בעובר. שנה טובה והיריון קל!

06/09/2018 | 00:51 | מאת: עדי

תודה רבה.

05/09/2018 | 10:59 | מאת: מילי

שלום רב, נכדי בן חמש וחצי לומד בגן חובה. ילד נבון ומפותח. מזה חצי שנה כאשר מדבר , חוזר על אותו משפט רק בתנועות שפתיים.(ללא קול) הוא טוען שהוא לא מרגיש שהוא עושה את זה. זה קורה הרבה פעמים במהלך כל יום. מהי התופעה? יש סיבה לדאגה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מילי שלום, יתכן שהתופעה היא סוג של הרגל כפייתי. אם לנכד שלך אין בעיה חברתית-תקשורתית ואין לו חרדות או הרגלים נוקשים אחרים, סביר שהתופעה תחלוף מאליה. כדאי לוודא זאת. והכי חשוב - לא להעיר לו, לא לדרוש שיפסיק לעשות זאת, לא ללחוץ עליו ולא להלחיץ אותו. שנה טובה!

06/09/2018 | 15:24 | מאת: מילי

תודה רבה!

04/09/2018 | 16:59 | מאת: מירי

היי, אני בת 16 וחצי וסובלת כבר מגיל 13 בערך מכאבי ראש חוזרים הלכתי בעבר לניורולוג ולא קיבלתי אבחנה מסוימת. בזמן האחרון כאבי הראש שלי הם הרבה יותר חוזרים ומגיעים בתדירות של כמעט בכל יום הם מלווים בהרגשה של דופק בחלק הקדמי של הראש והעיינים והרכות מלווה בבחילות וסחרחורות ורגישות לאור ולרעש מודאגת.. מה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2018 | 17:05 | מאת: מירי

וכמובן תודה מראש

מירי שלום, יתכן שיש לך מיגרנה, שהפכה לכאב ראש כרוני (Chronic daily headache). כדי לוודא שאכן זאת האבחנה, ולברר אם מדובר בבעיה אחרת המצריכה הדמיה של המוח או בדיקות אחרות, חשוב שתפני לנוירולוג-ילדים עם אחד מהורייך. במקביל, חשוב לעזור לך לטפל בכאבי הראש ולמצוא פתרון כדי להפחית את סבלך ולשפר את איכות חייך. שנה טובה ובריאה!

03/09/2018 | 12:38 | מאת: אני

שלום רב! בתי בת 5.5 אמורה לעבור ניתוח להסרת כילזיון בהרדמה כללית ביום 28.10.18. ביום 25.11.18 אמורה לעבור בדיקת MRI אף היא בהרדמה כללית (עקב גליומה אופטית ונוירופיברומטוזיס 1) האם ישנה מניעה לבצע הרדמות כלליות בסמיכות שכזו או שרצוי לרווח אותן? לכמה זמן לרווח את פרק הזמן בין ההרדמות (אציין כי ביום 23.5.18 היא עברה MRI בהרדמה כללית. בתודה ובברכת שנה טובה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי אינני יודעת לענות על שאלתך. אני מציעה שתייעצו עם רופא מרדים בפורום שעוסק בנושא הרדמה. בהצלחה בניתוח ועם ה-MRI, ושנה טובה ובריאה!

האם ניתן לזהות הפרעת תקשורת אצל תינוק בגיל חצי שנה? התינוק יכול להעסיק את עצמו יחסית הרבה זמן לבד, יוצר קשר עין רופף עם אנשים ולא כל כך מראה סימני רעב. יש לו גם בעיות עם העיכול והנשימה. למי כדאי לפנות לצורך בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל, בואי נפתח באמירת "שלום". כן, ניתן לזהות הפרעת תקשורת בגיל חצי שנה. עליכם לפנות קודם כל לרופא הילדים ולצוות טיפת חלב, ואם יתרשמו שיש צורך - למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם. תודה? בבקשה.

שלום, יש לי תינוק בן 3.5 חודשים אשר מתפתח בצורה תקינה לפי מה שנראה עד כה (יוצר קשר עין, מחייך, מפותח מבחינה מוטורית וכו'). עם זאת, עניין אחד מטריד אותי קצת: הוא נולד עם "אוסף" של מה שנקרא "אנומליות מינוריות": עקמומיות קלה בשתי זרתות כפות הידיים (קלינודקטיליה), שתי "מערבולות" בשיער, בהונות קצרות יותר מיתר האצבעות בכפות הרגליים (morton's toe), הידרוצלה באשכים, חריץ אלכסוני מעל הישבן (sacral dimple) וקפל תחתון קטן באוזן. אציין שהתינוק נוצר בהפריה חוץ-גופית, וכן שבמהלך הסקירה המאוחרת שביצעתי בהריון , הרופא הבחין באולטרסאונד בזרת העקמומית , (בעקבות זאת ביצעתי בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי שיצאה תקינה). לאחר שהתינוק נולד, הבחנתי גם בכל יתר האנומליות שלו והתחלתי לקשר ביניהן. ואז גיליתי באינטרנט שורה של מאמרים אקדמיים מפחידים שקושרים בין נוכחות של אוסף "אנומליות מינוריות" כמו אלו להפרעות קשות כמו סכיזופרניה, תסמונת טורט ואוטיזם. האם לדעתך יש סיבה לדאגה לנוכח אנומליות אלו? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, את מתארת "אנומליות מינוריות", או "סימנים דיסמורפיים קלים", בדרך שבה מתבטאים מומחים בגנטיקה. קשה לי להאמין שאבחנת את כל הממצאים שציינת לעיל בכוחות עצמך וללא ידע מוקדם או עזרה מקצועית. כדי לדעת אם שילוב הממצאים המינוריים הללו קשור לאבחנה של תסמונת ספציפית, ואם תסמונת כזו עלולה לגרום להפרעות נפשיות או אוטיזם - כדאי שתפני ליעוץ גנטי. בברכה

22/08/2018 | 09:59 | מאת: ברכה

היי, בני בן 8.5 חולה בנוירופיברומטוזיס מסוג 1 ביצע בדיקת MRI מוח ולהלן התוצאות: focal areas of signzl intensity ב pons cerebellum וכן globus pallidus משני הצדדים ויתכן בתלמוס מימין. מה הממצאים הנ"ל אומרים?

לקריאה נוספת והעמקה

ברכה שלום, יתכן והממצאים הם ממצאים שפירים של NF1 ויתכן שמשמעותם חמורה יותר. לא ציינת מאפיינים נוספים מתשובת ה-MRI ולכן אינני יכולה לענות לך בביטחון. את צריכה לפנות עם תשובת ה-MRI המלאה לנוירולוג שמטפל בבנך. בבקשה

21/08/2018 | 16:46 | מאת: סיג

היי תאומים בני 6.5 חודשים נולדו בשבוע 35.. תאריך לידה משוער היה 9.03.18 המעכב האחרון בטיפת חלב האחות לא אמרה משהו אמרה שנמדוד עוד פעם כי יש ירידה באחוזים.. ניסיתי לחפש בגוגל וזה נע לי בין 3-15 .. תודה רבה אשמח להתייחסות 5.3 היקף הראש 34.3 21.3 היקף הראש 35.1 23.4 היקף הראש 37.7 26.6 היקף הראש 40 20.8 היקף הראש 41 את המידה האחרונה עשתה אחות אחרת.. בבית מדדתי והיה 41.5

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, האם בכל המדידות מצאת שהיקפי הראש נעים בטווח בין אחוזון 3 לאחוזון 15?

25/08/2018 | 20:50 | מאת: סיג

אכן לפי מה שבדקתי זה נע בין 3-15 הבעיה המדידה האחרונה שמתחילה אמרה שירד באחוזים..ואחר כך אמרה על שניהם באופן כללי שהם גדלים ומתחילים להיכנס לאחוזנים . לא הבנתי איפה הבעייה עם לפי האחוזים שאני בודקת זה לפי אחוזון שקופות חולים כללית מפרסמת אם אני שמה 41 זה אחוזון 3 ואם 41.5 זה 3-15.. אציין שהתפתחותית . הוא מתהפך מצד לצד מסתובב כמעט סביב כל הציר.. מגיב לשם שלו מושיט את היד למשחק ןמשחק הצעצועים

19/08/2018 | 21:08 | מאת: אבא מודאג

בני בן 7 חודשים ומזה כשבועיים שמנו לב כי למספר פעמים ביום(כ6-8) הוא נוטה לגלגל את עיניו למעלה תוך שהוא מוריד מעט את הראש למטה. ניסינו לקשור את התופעה הזאת לדברים אחרים בשגרת היום שלו ולא הצלחנו. יש לציין שעל אף המקרה הנ״ל הילד מאוד חיוני חייכני מגיב ומפותח מוטורית ושכלית לגילו. כמו כן בעקבות המקרה בדקנו אותו אצל רופא עיניים והבדיקה נמצאה תקינה כמו כן נשלל לחץ תוך גולגולתי והומלץ לנו לגשת לבדיקת eeg בעירנות. אנחנו מאוד מודאגים שכן זאת תופעה חדשה שלא היתה וקרית לפני חודש. נשמח למעט הסברים על התופעה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. גלגולי עיניים למעלה יכולים להיות ביטוי של פרכוס אפילפטי, טיקים, הפרעה במבט למטה, ואבחנות אחרות. חסרים לי פרטים על הרקע בהריון ובלידה, הרקע הרפואי והמשפחתי, ועל האירועים עצמם (כגון כמה זמן נמשך כל אירוע, מה מצב ההכרה שלו ואם מגיב לגירוי קול או מגע, אם יש תנועות נוספות כגון לעיסת מסטיק או עווית בפנים או מצמוצים, אם יש שינוי טונוס או צבע, ועוד). חשוב שתנסו לצלם אירועים, ולהתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי טיבם. טוב לדעת שבנך מתנהג כרגיל ומתפתח טוב, שבדיקת העיניים תקינה, ושהופניתם ל-EEG. תודה? בבקשה.

שלום רב, בני בן חצי שנה ולאחרונה ( לפני חודש וחצי) החלה תופעה מדאיגה של רעד בלתי רצוני שנמשך מספר שניות בזמן הנקה לקראת שינה. חשוב לציין שאני מעירה אותו במגע ובקול והוא מתעורר ומפסיק לרעוד ומיד ממשיך לינוק עד שהוא נרדם. פרט לזה התפתחותו תקינה. היינו אצל רופא משפחה שהפנה אותנו למיון ושם הרופא ראה את הילד ואת הסרטון בו רואים את הרעד ונאמר לנו כי ככל הנראה זה קשור להתפתחות השרירים ונכון לעכשיו אין סיבה לדאגה והוסיף כי אם תהיה החמרה רצוי לגשת לנוירולוג. השאלה היא האם התופעה הזאת ידועה? חולפת? מהי תדירות גבוהה? הרופא במיון לא ידע להשיב לי. זה קורה 3 פעמים בשבוע פעם מקסימום פעמיים ביום למספר שניות. אני ממש דואגת ואשמח לקבל מענה. תודה מראש, אסנת

לקריאה נוספת והעמקה

אסנת שלום, אינני יכולה להשיב בוודאות, מאחר ולא ראיתי באילו תנועות רעד מדובר. מתיאורך נשמע שכנראה אין מה לדאוג, אם הרעד מפסיק במגע או קול. אני ממליצה שתצלמי מספר סירטונים של אירועי הרעד, ותראי לרופא הילדים ולנוירולוג ילדים. בברכה

12/08/2018 | 23:57 | מאת: עין

5 פרכוסי חום (אחד מורכב ועוד אחד אוליי) בשנה וחצי - מהם שלושת האחרונים בהפרש חודש זה מזה. פעמיים EEG תקינים (בלי ועם סירופ מיישנן) פירכוסים התחילו בפיתאומיות וללא סימנים מקדימים. 4 מהם לוו במחלות חום בהמשך. נוירולוג אחד הציע לא לעשות כלום ולהשגיח על הילד (להצטייד במזרק Buccolam). נוירולוג שני הציע מתן סירופ Depalept למשך שנה. יש עיצה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

12/08/2018 | 23:38 | מאת: יפית

שלום שמי יפית בני נולד בסקציה כמו שאר הילדים לידה ב"ה תקינה. במעקב התפתחות הילד נמצא היקף ראש קצת גדול ונשלחתי לסי טי ראש. התוצאה הייתה חדרים קצת מורחבים אבל בגבול הנורמה. ההתפתחות הייתה תקינה עד שבגיל שנה וחצי פלוס חלה רגרסיה הילד הפסיק לדבר והתבודד וכו'. הילד אובחן על הרצף. ילדי גם נמצא בין הילדים שקבלו 2 מנות של צהבת בי בגיל יום וחודש. האם יכולה להיות אפשרות כי ההרחבה של החדרים הזיקו? האם זה בר תיקון? אשמח לתשובתך. יפית

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום, 1. הרחבה קלה של חדרי המוח אינה מזיקה, במיוחד אם היקף הראש רק מעט גדול מהממוצע ועדיין בתחום הנורמה. במקרה כזה, אין שום צורך לטפל או לתקן. 2. אם היקף הראש מעל אחוזון 98 של הנורמה, אז מומלץ לבצע MRI ולא CT (יתכן שבנך עשה אוטרהסאונד מוח, כלומר סונר מוח). 3. לילדים בספקטרום האוטיסטי יש בממוצע היקף ראש גדול יותר מאשר לילדים שאינם בספקטרום. 4. כיום רוב המאמרים הרפואיים שוללים קשר בין חיסונים לאוטיזם או בעיו נוירולוגיות. בברכה

12/08/2018 | 08:40 | מאת: מייקל

שלום, בני בן ה-16 חווה תופעה מוזרה. זה התחיל לפני מס' חודשים בהם זה קרה כמה וכמה פעמים,לאחר מכן כמה חודשים ללא כלום ושוב- קשה לו להסביר מה הוא מרגיש,אבל לדבריו פתאום הכל מהיר בראש. אם הוא שומע מוזיקה פתאום היא משנה את קצבה לקצב מהיר. פתאום באמצע צחצוח שיניים למשל הוא מרגיש שהכל עובר לו מהר בראש. נמשך משניות בודדות ועד לחמש דקות. מה זה יכול להיות? רופאת הילדים אמרה שזה בהחלט לא נורמטיבי ואם זה יחזור יש לפנות לנוירולוג. אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

מייקל שלום, אתה מתאר אירועים של שינוי תחושתי-תפיסתי, שנמשכים מספר עד דקות. יתכן ומדובר בסוג של אפילפסיה, אם כי הפסקת האירועים למשך מספר חודשים פחות מתאימה לאפילפסיה. אני ממליצה שתעשו EEG בהעירנות ולאחר חשך שינה בהקדם, וכן לפנות לנוירולוג. בינתים, כדאי להיזהר במצבים שבהם אירוע כזה עלול לבלבל את בנך או לסכן אותו, כגון נהיגה, רכיבה על אופניים, רחצה בים ובריכה ללא השגחה וכדומה. בברכה

10/08/2018 | 10:28 | מאת: אמא

לבני בן כמעט 12 טיקים זה שנים. הם באים והולכים ומשנים את מיקומם בגוף, גם העוצמות שלהם משתנות. בשבועיים אחרונים הופיע טיק חזק מאוד(הזזת הפה הצידה)שלא ראינו לפני כן. הטיק התחיל כששהה 3 ימים ברצף עם חבר בן גילו ,שלו יש את התיק הספציפי הזה באותה עוצמה שנים. השאלה היא האם יכול להיות שבני פשוט באופן לא מודע "נדבק בתיק" כמו חיקוי לא מודע או שזה צירוף מקרים?

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל לפתוח ב"שלום", אז שלום גם לך. ולשאלתך: שתי האפשרויות קיימות. הדבר החשוב הוא, לברר שבנך בריא ושאין לו תחלואה נוספת שעלולה ללוות טיקים (כגון לקויות למידה, חרדה, דיכאון, הפרעת קשב וריכוז, הפרעת תנועה נוספת, ועוד). כמו כן מקובל לסיים ב"תודה", אז בבקשה.

08/08/2018 | 14:53 | מאת: אמא מודאגצ

שלום רב, בהריון בסקירה מאוחרת התגלתה אסיטמטריה חדר ימים 9.6 וחדר שמאל 7.2 ב MRI בשבוע 32 נמצא רק אסימטריה של 8.8 ימין לעומת 6.4 שמאל. כיום בתינוק בין ֶשבוע. האם לאור זאת יש צורך.במעקב נוירולוג או ביצוע us ראש? הבנתי שבדרכ החדר השמאלי הוא הגדול יותר, אצלי הימני, האם זה אומר משהו על ההתפתחות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם כל - מזל טוב להולדת הבן. שני החדרים ברוחב תקין, אך בגלל שנמצאה א-סימטריה בגודלם במהלך ההריון, כדאי לחזור על סונר מוח בשבועות בחודשים הראשונים לחיים, כשהמרפס עדיין פתוח. כנראה שלא תהיה השפעה על ההתפתחות. בברכה

07/08/2018 | 22:55 | מאת: מה

שלום..אני סובלת מצוואר תפוס מעל 10 שנים מגיל 22 לערך.הצוואר או הסחוס באיזור משתחרר רק אם יש 'קליק ' שהצלחתי להוציא ואז שוב חוזר להיות תפוס.לפעמים יש לי כאבי ראש אני מניחה בגלל זה. אורטופדים אמרו שאין פתרון שצריך לחזק את השרירים.השאלה אם זה השריר או סחוס..אולי זה קורה בגלל בעיה רפואית אחרת.איזה בדיקות אני יכולה לעשות כדי למצוא את מקור הבעיה ופתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כדאי להתייעץ עם אורטופד מומחה לבעיות גב מה האבחנה ומהו הטיפול המומלץ. כמו כן, כדאי לברר עם האורטופד אם צילום עמוד שדרה צווארי או MRI של חוט שדרה צווארי יכולים לתרום או מיותרים. לא נראה לי שמדובר בבעיה שנוירולוג יכול לתרום לפתרונה. בברכה

ילדון בן שנה ו11 חודש מאובחן מגיל שנה וחודש עם פסאודוטומור צרברי מקבל אורמוקס מאז בלי הטבה ( לפי בדיקת נוירואופתמולוג) באוקטובר כשאובחן עבר lp לחץ פתיחה 38 ,בנובמבר עבר mri תקין .. בדצמבר עבר שוב lp עם לחץ פתיחה 30 .. מאז עדיין במעקבים בלי הטבה.. השבוע הופנה שוב ל mri... בפיענוח מצוין היפופזה קטנה ודבר נוסף הגדלה יחסית מתונה בנדן עצב האופטי .. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום! ההיפופיזה הקטנה ושרוול העצב האופטי יכולים להעיד על לחץ תוך גולגלתי מוגבר כתוצאה מפסאודוטומור צרברי. צריך לברר מה הגורם לכך, ולטפל בהתאם, הן בגורם והן בלחץ המוגבר. חשוב שהמעקב של בנך יהיה אצל נוירואופטלמולוג של ילדים. תודה? בבקשה...

06/08/2018 | 06:31 | מאת: טובה ברק

בס"ד שלום ותודה ד"ר על ההתייחסות חשוב לי לציין שאנחנו מטופלים בבית חולים שניידר אצל נוירואופתמולוג אולם מבחינת הסיבה לא מצליחים למצוא סיבה עשו לו מלא בדיקות כדי לברר ואמרו לנו בסוף שבהרבה מקרים לא מוצאים סיבה האם זה באמת הגיוני .. עוד דבר הילד מקבל אורומוקס כבר כמעט 10 חודשים!!!! ולפי מה שהבנתי ממך לפי הmri הלחץ המוגבר כן חזר?? אנחנו בקרוב אמורים לעבור שוב lp תודה רבה ד"ר ויום מצוין!

טובה שלום, אכן, נכון הדבר: לא דיר שלא מוצאים סיבה לפסוידוטומור צרברי מרות בירור מקיף. יש חשיבות רבה לאופן מדידת הלחץ (בניקור המותני צריך להקפיד על מנח לא "מקופל" מדי ועל אוורור ריאתי תקין ללא צבירת דו תחמוצת הפחמן), וכן לוודא שנשללו כל הסיבות האפשריות. אני משוכנעת שהנוירואופטלמולוג והנוירולוג שלכם חשבו על כל האפשרויות, וההחלטה על ניקור נוסף ו/או המשך טיפול נעשתה בהתאם. בברכה

31/07/2018 | 21:58 | מאת: איריס

שלום בת שלי בת חמש. מזה כשנה יש לה תנועות ידיים לא רציניות...היא משלבת את שתי ידייה מפעילה לחץ ומעוותת את הפנים ואת העיניים ( קורה כשהיא נמצאת לבד ללא חברה מסביבה). בשבוע האחרון זה התגבר בעיקר בשעות הערב ולזה נוסף חקיקת שיניים...זה נראה כאילו יש בה המון אנרגיות והיא מנסה להוציא אותן. האם זאת תופעה של טיקים או משהו אחר? יס לנו תור נויורולוג בעוד חודש תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום, יתכן ומדובר בטיקים, אך אינני יכולה לדעת רק על סמך התיאור שנתת. כדאי שתצלמי סירטון או שניים של התנועות, כדי שתוכלי להראות לנוירולוג. זה חשוב לצורך התייחסותו של הנוירולוג. בברכה

31/07/2018 | 11:33 | מאת: אמא של

שלום רב, בני בן ה-5 עבר לאחרונה בדיקת EEG. משום מה הנויורלוג לא התקשר אלינו להגיע בדחיפות אלא חיכה עד שיגיע תורנו אחרי כמה שבועות, למרות שביקשנו שוב ושוב כשהתוצאות יגיעו אליו - שיידע אותנו אם להגיע בדחיפות. להלן התוצאות אותן קיבלנו רק אתמול אצלו: סיכום בלבד- תרשים-חורג מהנורמה, פרוכסיסמלי עקב הופעה של התפרצות בודדת כללית של גלים חדים וכן התפרצות בודדת של זיז-גל פרונטלי מימין. אציין שהבדיקה נעשתה בחסך שינה של כמה שעות - בשינה טבעית. הסיבה שפנינו לניורולוג מלכתחילה - הי בגלל 3 אירועים בודדים בהפרש של כמה חודשים שהבן שלי לא התעורר בבוקר, כאילו היה בשינה עמוקה - בו עשה פיפי במיטה, היה קשה להעיר אותו וכשקם - היה מבולבל מאוד ועם כאב ראש. אשמח לעצתך בנושא, בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדברייך עולות מספר שאלות: 1. מה טיב האירועים שהיו? האם הם פרכוס או לא? 2. אם הפעילות החריגה באא"ג גרמה לאירועים הליליים, או שהיא ממצא מקרי שאינו קשור אליהם? 3. אם יש קשר בין האא"ג לאירועים, ומדובר באפילפסיה, אך יש התקף רק פעם במספר חודשים - האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי או לא? 4. אם לא מדובר באפילפסיה,מה זה כן? חסר הרבה מיד להשלמת התמונה. אי אפשר לייעץ במסגרת הפורום. חשוב שתחזרו לנוירולוג שלכם לקבלת החלטות. בברכה

שלום, 1. אשמח לדעת מדוע ברוב נוגדי הדכאון ישנה תופעת לוואי נפוצה של השמנה ושל ירידה בחשק המיני - מהו המנגנון הביולוגי הגורם לכך (או: מדוע עיכוב ספיגת סרוטונין מביא לנ"ל)? 2. האם בילד בן 13 ישנה סכנה במתן SSRI כדי לפגום במאזנו ההורמונלי וע"י כך בהתפתחותו המינית? תודה רבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דור שלום, תרופות נוגדות דיכאון אינן בתחום התמחותי. כדאי שתפנה לפורום פסיכיאטריה של ילדים ונוער. בברכה