פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1899 הודעות
1820 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

25/06/2017 | 13:32 | מאת: תמי

בני בן 9.5 עבר בדיקת eeg. התוצאות לאחר חסך שינה: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 3-4 לשניה. אותו פעילות קדמית. נרשמו גלים חדים רפטיטיבי. כמו כן נרשמו כישורי שינה, K – קומפלקס. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. לסיכום: תרשים בלתי תקין. מתאים למצב POSTICAL. בערנות בדיקה בגדר הנורמה. ברקע: בריא בדר"כ. לפני 3 חודשים עבר אירוע של נפילה על רקע לא ברור שלאחר מכן היה מבולבל למשך מס' שעות. אושפז להשגחה. בדיקות היו תקינות. למעט בדיקת EEG בה נצפתה פעילות אינטראיקטלית מועטה דו צדדית באזור צנטרלי. אודה על משמעות תוצאות הבדיקות האחרונות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. באא"ג הראשון מדווח על פעילות אפילפטית מעטה באזור מרכזי של המוח מימין ומשמאל. באא"ג השני מדווח על פעילות רקע איטית ומלווה בגלים חדים חוזרים, שסוכמה כמצב לאחר פרכוס אפילפטי. חסר מידע רב: מה היה אופי האירוע. חשוב לדעת בפירוט רב מה בדיוק קרה שם. בנוסף, היה חום? חבלה? נטל תרופה או חומר? הריון ולידה היו תקינים וללא סיבוכים? הרקע הבריאותי שלו תקין? התפתחותו תקינה? יש אפילפסיה או מחלות נוירולוגיות או קרדיאלית במשפחה? בדיקתו הגופנית והנוירולוגית תקינות? כמה זמן לאחר האירוע בוצעו שני האא"ג? האם היו אירועים נוספים? יש קליניקה נוספת שמחשידה למחלה נוירולוגית או לבעיה לבבית? אינני יכולה להתיחס לתשובת האא"ג ללא כל הפרטים החסרים. כדי להבין את משמעות ממצאי האא"ג אתם צריכים לפנות לנוירולוג שמטפל בבנך. בברכה

שלום רב, בן 6 חודשים. במעקב נוירולוגי עקב שבירת אחוזונים של היקף ראש. סונר מוח תקין. בביקור האחרון היקף הראש ירד לאחוזון 95 (היה אחוזון 98 בגיל 3 חודשים). 1. הנוירולוגית ביקשה שנחזור לביקורת בעוד 3 חודשים. ולא הבנתי מדוע (הסונר מוח היה תקין, היתה ירידה מסוימת באחוזים והבדיקה התפתחותית תקינה). 2. בימים האחרונים אני שמה לב שכאשר הוא שוכב על הבטן ומיישר מרפקים הראש שלו מתנדנד באופן בולט, כאילו הראש כבד לו... יכול להיות? האם זה יכול להאט את ההתפתחות מוטורית שלו? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, 1) אני מניחה שהנוירולוגית בקשה שתחזרו למעקב בעוד 3 חודשים כדי לראות שהיקף הראש נשאר באחוזון 95-98 ולא עלה לאחוזון גבוה יותר. במיוחד אם היקפי הראש ההורים, נמוכים משמעותית מאחוזון 95%. בבדיקת המעקב הנוירולוגית בוודאי תבדוק את הילד מבחינה נוירולוגית והתפתחותית. 2) אם הראש מתנדנד בצורה חריגה - צלמו סירטון של התנועות, ופנו בהקדם לרופא הילדים שלכם עם הסירטון כדי לקבוע במה מדובר. בברכה

תודה רבה על התשובות המפורטות! הראש מתנדנד כמו (סליחה על התיאור...) הכלבלב ששמים במכונית על הדשבורד. זה קורה רק כשהוא שוכב על הבטן ומנסה להתרומם גבוה (מיישר מרפקים) נראה כאילו כבד לו ושהוא לא מצליח לייצב את הראש. אראה כמובן לרופאת הילדים אך האם זה מוכר לך תנועה כזו? תודה!

צריך לראות את הילד, רצוי כשזה קורה. יש לשלול מספר בעיות, וחשוב שתפנו לרופא הילדים שלכם בהקדם. בברכה

12/06/2017 | 21:31 | מאת: טונוס שרירים גבוה

שלום בני בן 4 חודשים אובחן עם טונוס שרירים גבוה בידיים וברגליים. הפיזיותרפיסטית הפנתה אותנו לנוירולוג לא הבנתי למה? אומנם התינוק לא רגוע כלל אך כן תקשורתי, מחייך, נוגע בחפצים ומכניס לפה, בעל קשר עיין מצויין. בכל זאת שלחה אותנו לקבוע תור לנוירולוג. זה קצת הלחיץ אותי. מדוע יש צורך בפגישה עם נוירולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טונוס גבוה בתינוק יכול להיות מצב שאינו מחלה, אך גם עלול להיות ביטוי של נזק מוחי או נזק לחוט השדרה. לכן הפיסיותרפיסטית הפנתה אתכם לנוירולוג. בינתים, הדבר הכי חשוב הוא להמשיך פיסיותרפיה ולעבוד עם הילד כל יום בבית לפי הדרכתה. בברכה

11/06/2017 | 22:54 | מאת: טיקים קשים ביותר

אצל נער בן 18 החמירו הטיקים ( בחדשיים האח') עד שאינו יכול להתרחץ לבד וההליכה שלו "נתקעת" בצורה קשה (15 דקות מרחק של 30 מ') דקות ארוכות לקום מהכסא, וכד'. הוא סובל מגמגום קשה ועקמת גדולה בגב (כמה שנים). מאז ההחמרה ניכר בהתנהגותו הדיכאון העמוק וכן הוא אינו אוכל אם לא שמכריחים אותו.. המצב שלו מפחיד והשאלה - מה עושים? נ.ב. ההורים מפחדים עד מתנגדים בתוקף למתן תרופות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן אתם מתארים מצב קשה ופגיעה משמעותית באיכות החיים. אני לא בטוחה שמדובר רק בטיקים: יתכן שמשולבת כאן הפרעת תנועה נוספת, הנקראת דיסטוניה Dystonia, ושתי הפרעות תנועה אלו מחייבות טיפול התנהגותי וכנראה גם טיפול תרופתי. המטריד מכל הוא הדיכאון וההימנעות מאוכל. אני ממליצה מאד שתפנו בהקדם לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה, או למרפאת טיקים (רצוי כזו המיוחדת לבני נוער). במקביל, כדאי שתתייעצו עם אירגון אסטי, אירגון למשפחות שיש להן ילדים עם טיקים קשים או תסמונת טורט. אל תחכו יותר, הילד סובל מאד, ויתכן שטיפול תרופתי הכרחי בשלב זה כדי לעזור לו. דחוף! ובהצלחה.

09/06/2017 | 18:23 | מאת: דניאלה

שלום, הבן שלי אוטוטו בן 4 חודשים מגיל שבועיים בערך הוא מתעורר בצרחות לפעמים חוזר לישון ולפעמים מתעורר לוקח לנו כמה דקות להרגיע אותו הוא נראה מפוחד ונסער מנסה להבין ממה זה נובע? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

דניאלה שלום, תינוק בן 4 חודשים יכול להתעורר בלילה בגלל מספר סיבות: רעב, חיתול מגרד או לוחץ, רעש פתאומי, תולעים במגרדות בטוסיק, צורך בקרבת הוריו, או סתם ללא סיבה. התינוק יכול להירגע לבד ולחזור לישון, או להזעיק את הוריו (עיתים בבכי שקט, ולעיתים בצרחות שמעירות את השכנים). תנסו להרגיע אותו בקול שקט, בלי להדליק את הואר ובלי להוציאו ממיטתו, כדי שילמד לחזור ולהירדם לבד. בברכה

11/06/2017 | 09:58 | מאת: דניאלה

הוא מתעורר ככה בשנת יום ולא בלילה ) ישן לילה שלם), האם בגיל כזה קטן יכול להיות תולעים? בנוסף הוא מאוד פחדן כבר חודש מקומות שלא מכיר או אנשים הוא פשוט צורח לא אוכל במקום לא מוכר וכו... סיפרתי לרופא שלו והוא אומר שזה אופי אבל לא נשמע לי הגיוני שתינוק כל מקום יבכה ואף אחד לא יכול להרים אותו! תודה אהה על התשובה המהירה!

למרות המצוקה שלך, אין לי תשובה. איך אפשר לאבחן תינוק צורח במסגרת הפורום? אתם צריכים לפנות עם התינוק לרופא הילדים להערכה ובדיקה גופנית. בברכה

07/06/2017 | 12:34 | מאת: נוי

שלום רב, ילדתי את ביתי לפני שבועיים וחצי. הריון תקין כולל מי שפיר. סקירות תקינות כולל סקירה שלישית בשבוע 30. ביתי נולדה בשבוע 42 , היקף הראש היה 35. היום שבועיים וחצי אחרי היקף הראש הוא 37. מלבד זה היא חיונית , יונקת בלי הפסקה, ולמרות שהיא רק בת שבועיים נראה שכבר מיישירה מבט. הסיבה שאני מודאגת היא כי לאחותי היה הידרוצפולוס שהתגלה כשהייתה עוברית . עד לתור לרופא אשמח אם תוכלי לענות לי על מספר שאלות - 1. האם עלייה של 2 סנטימטר בשבועיים וחצי יכולה להתברר בסוף גם כחסרת משמעות? 2. האם הדבר היחיד שחוששים ממנו זה הידרוצפולוס ? 3. נכנסתי לחרדה גדולה וקראתי קצת על הידרוצפולוס באינטרנט. הופתעתי לגלות שיש ילדים שיוצאים מזה בלי פגע ( לעומת אחותי ). האם ידוע מה גורם לילד אחד להיפגע קשות מהמחלה ולאחר לא ? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

נוי שלום, מזל טוב להולדת בתך. תתחדשי... 1. היקף הראש בלידה היה ממוצע, ועליה של 2 ס"מ בשבועיים היא אכן עליה יותר מהצפוי, אך יתכן שאיננה מבטאת בעיה. 2. הגדלת היקף הראש יותר מהצפוי, כלומר "שבירת אחוזונים" בעקומת היקפי-ראש, יכולה לנבוע מהידרוצפלוס (כלומר עודף נוזל בחדרי המוח), אך גם מסיבות אחרות: עודף נוזל סביב המוח (תופעה די שכיחה שמסתדרת לבד), הגדלת הגולגולת או המוח (מגורמים שונים), או שבלידה עצמות הגולגולת חפפו זו על זו וכעת הראש "הסתדר" (כלומר שבלידה הראש היה יותר מ35 ס"מ, ואז גדילתו תקינה), או שהיקף הראש של אחד ההורים גדול. 3. יש מספר גורמים להידרוצפלוס, חסימתי או לא-חסימתי, ובהחלט יש ילדים שיוצאים מזה ללא פגע - תלוי בגורם הראשוני. אני מציעה שתעקבו בגיל חודש: אם היקף הראש ימשיך "לטפס" ולשבור אחוזונים בעקומת היקפי הראש, אז תעשו סונר מוח, ותפנו לנוירולוג ילדים. בינתים נשמע שבתך בסדר - חיונית, ממקדת מבט, ואוכלת היטב. בברכה

07/06/2017 | 12:16 | מאת: יפתח

בני בן החמש מתלונן כבר חצי שנה על כאב רגליים, לקחנו אותו לרופא משפחה והוא הפנה אותנו לנוירולוג לבדיקה קיומה של מחלת שרירים, התור שנקבע לנו זה לעוד חודש, מכיוון שנכנסנו ללחץ הסתכלנו קצת באינטרנט וחשכו עינינו (ניוון שרירים). להלן ממצאים נוספים שנמצאו על ידנו: א. הילד רזה אך נראה ששרירי השוקיים גדולים (בתמונות שהסתכלתי ראיתי שגם לפני שנתיים שרירי השוקיים היו גדולים), יש לציין כי שאני נוגע בשריר בשוק יש הרגשה של שריר ולא של שומן. ב. בדיקות ALT ו- AST שבוצעו לפני חודש (במקרה) יצאו תקינות. ג. הילד פעיל מאוד ומתחזק ואין שום סממן גופני לחולשה (אין גוואר, אין הליכה על קצות אצבעות, אין הליכת ברווז וכו', הילד רץ מרחקים ועולה במדרגות בריצה) ונראה שהילד התחזק מאוד בחודשים האחרונים. מספר שאלות: א. כרונולוגית, האם הגידול בשרירי השוקיים הוא במקביל או הסימנים לחולשה שצוינו לעיל? ב. הבנתי שיש קשר בין בדיקות ALT ו- AST מעיד על כך ש- CK תקין? ג. האם ההרגשה של שריר בשוק מעיד על כך שמדובר על שריר ולא על שומן או שלא ניתן לבדוק זאת? ד. אשמח לדעת באפן כללי מה דעתך על כלל הממצאים? יש לציין, שבכל מקרה אנו נלך לנוירולוג, אך מכיוון שהתור הוא בעוד חודש רצינו לקבל כיוון. תודה רבה יפתח

לקריאה נוספת והעמקה

יפתח שלום, מרשים כמה ידע על מחלות שריר למדתם מהאינטרנט, אך זה ממש לא מספיק כדי לקבוע אם מרקם השריר תקין, אם הסימן ע"ש Gower תקין, ואם תבנית ההליכה תקינה או פתולוגית. א. אינני מבינה את השאלה. ב. טוב לדעת ש-ALT,AST תקינים, אך CPK הוא מדד נפרד וחשוב לדעת מה התוצאה של CPK. ג. נוירולוג מנוסה יכול להחליט מה מרקם השריר, אך סביר שמישהו ללא ניסיון לא יוכל לקבוע זאת. ד. יש עוד מידע רב שצריך לשאול אתכם, וחסרה הבדיקה הנוירולוגית. ללא אלה, אינני יכולה לחוות דעה. כמובן שמשמח מאד שהילד פעיל ומתחזק ואין סימני חולשה. בהצלחה!

07/06/2017 | 17:30 | מאת: יפתח

שוב אני, בקשר לשאלה הראשונה שלא נרשמה כמו שצריך, האם כרונולוגית התעבות השוקיים הם ביחד עם החלשות הגוף או שלפני החלשות הגוף? תודה

במקביל. אבל אני ממש ממליצה שלא תקבע אבחנות רפואיות על סמך הבדיקה שלך: כדי להיות נוירולוג ילדים צריך ללמוד, בנוסף ל-12 שנות לימוד בביה"ס, 15 שנים נוספות (7 שנים רפואה, 5 שנים רפואת ילדים, ו-3 שנים נוירולוגיה והתפתחות הילד). אני מאחלת לכם רק בריאות!

שלום לכולם, בעבודתי נתקלתי פעמים רבות בהורים ובני משפחה (סבים וסבתות, אחים ואחיות), שחושבים שדגדוג של תינוק או ילד גורם לו צחוק והנאה. חשוב לי מאד להדגיש בפניכם: דגדוג הוא לא דרך לגיטימית להשיג חיוך וצחוק! כשמדגדגים אותנו, אנחנו לא יכולים שלא לצחוק. הצחוק הוא רפלקסיבי, תגובה לא רצונית, ולא גורם הנאה כלשהי! ברור לי, שרבים מדגדגים את ילדם מתוך רצון טוב ומחשבה שהילד נהנה מכך. הרי הוא צוחק, נכון? אז זהו שלא, לא נכון. זו טעות מרה - הילד לא נהנה מדגדוג. הצחוק שלו אינו רצוני ולא מבטא הנאה או שמחה. תדמיינו שאתם תינוק, ומישהו מבוגר ענק עם אצבעות באורך 20 ס"מ מדגדג אתכם, ואין לכם שום יכולת להתנגד או לעצור אותו. אתם תצחקו עד כדי השתנקות וחנק, אבל לא תוכלו לעצור את הענק הזה שמדגדג אתכם. נשמע נורא, נכון? אז ככה התינוק מרגיש. חסר אונים לחלוטין ונתון לחסדכם. אני מפצירה בכל ההורים, הסבים, הדודים והאחים - אנא, תפסיקו לדגדג תינוקות וילדים, הם חסרי אונים. בברכה

29/05/2017 | 14:43 | מאת: דיתי

בני לוקח פוקאלין 15 לשפור הקשב .בן 10 וחצי. הוא רוצה ללמוד ולהישאר ער עם חבריו בליל שבועות. שנה שעברה לא הצליח. הוא היה רוצה לקחת שוב את הפוקאלין בליל שבועות. האם זה ניתן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא שני כדורי פוקלין ביום. ב ב ק ש ה

שלום דוקטור, יש לי ילדה מתבגרת. מגיל 12-13 כאשר היא מתעוררת משינה היא מאוד עצבנית, חסרת סבלנות, אגרסיבית.. ורק לאחר חצי שעה- שעה היא נרגעת ונהיית מאוד סבלנית וחייכנית. כיום היא בת 16 וחשבתי שזה יעבור אבל התופעה עדיין ממשיכה וזה קורה רק לאחר שהיא מתעוררת משינה.. ממה זה יכול להיות? יש לתופעה שם מסוים? היא לא מעשנת ולא שותה אלכוהול.. לא סובלת מבעיות שינה/ חוסר בשינה. יש לה בעיית הורמונים (יותר מידי הורמון גברי ופחות נשי) אם זה קשור. אשמח לקבל תשובה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא יודעת אם בעיה הורמונלית יכולה להשפיע על מצב הרוח מוקדם בבוקר, וכדאי לשאול את האנדוקרינולוג שמטפל בבתך אם יש קשר בין הדברים. נשמע לי שעצבנות בבוקר זו לא בעיה בריאותית אלא ענין של טמפרמנט אינדיבידואלי. קחו אותה לבית קפה, ובאווירה נעימה דברו איתה על כך, באהבה וללא שיפוטיות. תסבירו לה שאתם רואים שקשה לה בבוקר, ושאתם רוצים לעזור לה ומבקשים את הדרכתה איך תוכלו להקל עליה כדי שהשעה הראשונה לאחר ההתעוררות תהיה לה יותר "זורמת". תתפלאו, אולי היא תספק לכם פתרון קל וכולכם תהיו מרוצים ותר. בברכה

שלום, בני בן השנה וחצי (פג, שבוע 30) מאוד תקשורתי וחייכן לרוב. יש לו ירידה בשמיעה בגלל נוזלים ועיכוב שפתי (חמש מילים ברורות כיום, אך מבין הרבה יותר וגם מדברים איתו בשלוש שפות). נמצא בהרבה מעכבים (טיפת חלב, רופאת פגים ועוד ושם כולם מתרשמים ממנו כילד תקשורתי ומתקדם בהתאם לגיל מתוקן בחלק מהמקרים וכרונולוגי במקרים אחרים. במכון להתפתחות הילד ציינו שיש לו בעיות תקשורת וחלק מהדברים במכתב הסיכום היו שהסיע מכונית בשכיבה ושלא מבין משחקי תורות. שני הדברים הללו לא ברורים לי. מה הבעיה עם הסעת מכונית בשכיבה? מה הכוונה למשחקי תורות? האם הוא לא צעיר מדי בשביל זה? אינני יודעת אם להקשיב להם או לפנות לגורם אחר שכן רק הם שמו לב ל"הפרעה". תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בגיל שנה וחצי עדיין מותר לילד לא להמתין לתורו במשחק עם אחרים, ובכל גיל מותר לשחק במכוניות בשכיבה. אבל, אם צוות המכון להתפתחות הילד חושד בבעיית תקשורת, חשוב מאד שתבררי איתם מדוע, ומה היו הסימנים המחשידים. אנשי הצוות של התפ' הילד מאד מיומנים, ויכולים "לעלות" על ניואנסים קלים של בעיית תקשורת, שאולי בני המשפחה והשכנים לא מודעים להם. לעיתים, אנשי התפתחות הילד לא בטוחים אם יש בעיית תקשורת או לא, ורק תוך כדי טיפול ומעקב האבחנה מתבהרת. דברו איתם כדי להבין במה מדובר. בברכה

23/05/2017 | 15:39 | מאת: אילנה

שלום. לבן שלי יש כאבי ראש ממושכים ( הוא בן 12.5), כבר כמה שבועות . תרופות קצת מחלישות את הכאב, אבל לא עד הסוף. לצורך בירור עבר MRI כולל הזרקת גדוליניום. בסיכום: מוקד לא ספציפי בחומר הלבן במח מימין. VR? מה זה אומר? האם זה מקור הכאבים? האם צריך מעקב? בימים אחרונים כאב מתחיל כאשר הוא לחוץ או מתרגש ..האם יש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, המוקד בחומר הלבן "אינו ספציפי". כלומר, זהו ממצא שעלול להיות צלקת מנזק מוחי ישן, הרחבת מעטפת של כלי דם (VR), או ממצא אחר. לא כתוב מה גודלו של הממצא, אבל סביר שהוא קטן, ובמקרה זה לא מסביר את כאבי הראש ולא מהווה מקור להם. הנוירולוג יעבור עם הרופא הרדיולוג שביצע את ה-MRI כדי לדעת אם צריך לחזור על MRI בגלל הממצא הזה (סביר שלא), וימשיך לברר את סיבת כאבי הראש. בבקשה

24/05/2017 | 05:17 | מאת: אילנה

תודה רבה על תשובה מהירה.. רק רציתי לברר , האם אני צריכה לציין לרופא שכאב מתחיל במצב לחץ והתרגשויות? האם זה יכול לעשות בעיה עתיד? או שאין קשר בין הדברים? תודה

כחלק מבירור של כאבי ראש, הרופא אמור לשאול גם על המצב הלימודי, החברתי והריגשי. צריך לשאול את הילד והוריו על דאגות, פחדים, לחצים ופגיעה ע"י ילדים או מבוגרים. יש לשאול את הילד איך הוא מגדיר את עצמו - שמח, עצוב, מפוחד? בהחלט יתכן שיש קשר בין שאלות אלו לכאבי ראש, והן רק חלק קטן מתישאול מעמיק שהרופא צריך לעשות כשמגיע ילד עם כאבי ראש. בברכה

23/05/2017 | 08:50 | מאת: ליבת שקיר

בוקר טוב,ילדי לאחר ניתוח להסרת גידול מהראש ,כיום חצי שנה אחרי עשינו MRI לביקורת, אולי תוכלו להסביר לי חלק מהפענוח...יש לנו תור לנוירולוגיה רק בעוד חודש בסמוך לאספקט המדיאלי של חללי הניתוח מודגמים שינויי אות מוגברים ב flair שאף מתאדרים. מודגם אות חריג אף ליד קרן אחורית של חדר לטרלי ימני , טיבו אינו ברור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליבת שלום, לאחר הוצאת הגידול, נותרים "חללי הניתוח", כלומר אותם אזורים שמהם הוצא הגידול. בשוליים של אזורים אלה יש כעת "שינויי אות", שיכולים להיות שארית של הגידול או חזרה שלו, וכן יכולים להיות רקמת צלקת (כמו פצע שהתרפא, ובשוליים שלו נשארת רקמת צלקת). הרדיולוג כותב שטיב הממצאים לא ברור. צריך לדון על הממצאים בהתיחס לכל הפרוטוקולים של ה-MRI, ובהשוואה ל-MRI הקודם. אני מציעה שהרופאים שטיפלו בבנך, האונקולוג והנוירוכרורג, יתנו לכם תשובה יותר ברורה וחד-משמעית. רק בריאות!

22/05/2017 | 14:28 | מאת: דנה

בני בן 6 בכיתה א, לפני כחודשיים התחילו לו טיקים בעינים, בתדירויות שונות במהלך היום מבחינת לימודים תלמיד טוב ומצליח בחשבון וקריאה, מקובל חברתית, משחק עם חברים כדורגל וכדורסל על פניו לא היה ארוע מלחיץ כמו גרושין או משהו כזה. מה מומלץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לנוירולוג ילדים. בבקשה

22/05/2017 | 12:30 | מאת: קרן

שלום, בני בן ה - 8.10 התלונן בשבוע שעבר על רעד בידיים הלכנו לרופא ילדים ששלח אותנו לעשות בדיקות דם והפניה לנוירולוג (בטיפול השגת תור פנוי), אתמול עשינו את הבדיקות דם ועדיין אין תוצאות מלאות. שאני מסתכלת עליו כל כמה זמן שתי הידיים שלו רועדות ללא קשר למה שהוא עושה.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום. מה שאלתך?

23/05/2017 | 20:45 | מאת: קרן

ממה זה נובע? זה התחיל מכלום ועכשיו יש רעד בידיים מידי מספר דקות

יכולות להיות לכך מספר סיבות, ויש לשלול הפרעות מטבוליות של חומרים בגוף, הפרעות במבנה המוח ועוד. אני ממליצה שתפנו לבירור מעמיק ע"י רופא הילדים שלכם וכן ע"י נוירולוג ילדים. בבק-שה

20/05/2017 | 09:06 | מאת: מעיין

שלום, לפני מס' ימים אובחנה בתי על הספקטרום. כאשר נולדה נולדה עם ראש שטוח מאחור ועד היום הוא די שטוח בנוסף לכך הראתה נטיה חזקה ליד שמאל מגיל שנה וקצת. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם בחירה מוקדמת ביד שמאל רלוונטית?

לקריאה נוספת והעמקה

מעיין שלום, ראש שטוח מאחור נובע בדרך כלל מנטייה גנטית-אתנית (כלומר, בדומה לבני משפחה אחרים), משכיבה ממושכת על הגב בינקות, או מסגירה מוקדמת של עצמות הגולגולת האחוריות. לא ידוע לי קשר ספציפי לאוטיזם. דומיננטיות של יד נרכשת מגיל שנה על גיל מספר שנים. כך שאם הדומיננטיות של יד שמאל הופיעה בגיל שנה וקצת, סביר שאין עם זה בעיה. לעומת זאת, דומיננטיות שנרכשת לפני גיל שנה, עלולה להעיד על חולשה של היד השניה, הפחות-דומיננטית. בבקשה

09/05/2017 | 18:36 | מאת: ליטל

שלום רב, להלן תוצאות הmri שעברתי. אני בשבוע 31+3 ובסקירה מכוונת למוח התגלה כי החדרים הלטרליים גדולים וכמו כן גם הראש: חדרי המוח הלטרלי נמדדו אסימטריים 11.5 ו9 מ"מ, ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. הקאוום ספטום פלוסידום מודגם מוצר, שני העלים קיימים. המרווח התת עכבישי מעט רחב לגיל ההיריון, בגדר התקין. המדדים הביומטרים המוחיים בגדר הנורמה לשבוע ההריון. ללא עדות להפרעה מבנית. אשמח אם תוכלי לשפוך מעט אור על התוצאות אני ממש לחוצה ורק בשבוע הבא נקבעה לי פגישה עם הרופא. תודה רבה!!

ליטל שלום, ב-MRI של העובר שלך נמצא, שחדר לטרלי אחד מורחב במידה קלה בלבד, והחדר השני ברוחב תקין. האסימטריה בין החדרים לא משמעותית. הקבום ספטום פלוצידום מוצר אך קיים. שאר מבני המוח כנראה תקינים. קרוב לודאי שהממצאים האלה לא מעידים על נזק עתידי, אך חשוב מאד לדון עם הרופא שלך על משמעותם, בהקשר של בדיקות קודמות שבוצעו במהלך ההריון, מחלות במשפחה, היסטוריה של הילדים הקודמים ועוד. בהצלחה!

10/05/2017 | 18:43 | מאת: ליטל

תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית. אכן אני בשלב בירור גנטי רק מחכה לתורים.

שיעבור בקלות, בברכה

08/05/2017 | 21:58 | מאת: מאיה

שלום , בני בן שמונה חודשים ונולד עם אסימטריה בשפה התחתונה בשעת בכי , עם הזמן שעבר והכילה שלו נוכחנו לדעת שזה לא רק בשעת בכי אלה בכל מיני מצבים . אמרו לי שכנראה היה לו לחץ על העצב בהריון ושזה ישתפר עם הזמן . הייתי רוצה לדעת אם יש איזה טיפול שאני יכולה לעשות לו על מנת לשפר את המצב . אני מצרפת תמונה כדי שתוכלי להבין במה מדובר . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, צריך לקבוע אם יש פגיעה בעצב שמפעיל את השריר הקטן שאחראי על הנעת זוית הפה, או שיש פגיעה בעצב השביעי של הפנים, שמעצבב יותר שרירים. ההתייחסות שונה לשני המצבים. לכן תמונה לא עוזרת, וצריך לבדוק את הילד. בברכה

10/05/2017 | 18:35 | מאת: מאיה

כיצד ניתן להגיע אליך לבדיקה ?

תוכלו לפנות לכל נוירולוג-ילדים, אין צורך להגיע ספציפית אלי. בהצלחה!

30/10/2018 | 16:03 | מאת: שלי

היי מאיה, את מתארת בדיוק את מה שיש לבתי הקטנה. האם מצאת מידע בנושא/ היית אצל נוירולוג?

הגננת התקשרה ואמרה שהילד בן 5.6 מבולבל וממלמל מילים מוזרות וכאילו מנותק מהמציאות, הילד הגיע למיון ילדים לאחר שנבדק על ידי נוירולוג ופסכיאטור הוחלט לעשות לו EEG בדיקות דם מקיפות , מתכננים MIRI ודיקור מותני, השאלה שלי למה דיקור מותני ? מה אפשר לשלול דרך הבדיקה? והאם זה לא מסוכן ? כל הבדיקות האלה נעשות תחת הרדמה כללית.יש לציין שהילד אוכל ומדבר לעיניין אך עדיין ממלמל. אודה מאוד על תשובה מהירה, אני הסבתא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניחה שרוצים לעשות ניקור מותני כי מדדים שונים בנוזל חוט השדרה יכולים לעזור באבחנה של דלקת של המוח או קרום המוח, תאי גידול, או במחלות מטבוליות מסוימות. הבדיקה עצמה לא מסוכנת, ובילדים קל מאד לעשותה. ההרדמה היא כדי שהילד לא יפחד ולא יחוש כאב. שיהיה בריא, בברכה

שלום דר, תינוק אוטוטו בן שלושה חודשים שמנו לב שיש לו רעידות בידיים קורה יותר בזמן בכי אבל גם ככה סתם, הכפות ידיים פתוחות שזה קורה והוא ער, הרופאה בחופש עד שבוע הבא ורציתי לדעת אם יש צורך לבדוק? יש לי סרטון ... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יקיר שלום, לא ראיתי סירטון מצורף. אם אתם מודאגים, פנו לרופא ילדים אחר. בברכה

06/05/2017 | 22:48 | מאת: מירידב

שלום ילד בן 12.5 היום לפני כ 3 שנים החלו נגיעות חוזרות בחפצים, כל דבר שנגע היה נוגע שוב בחצי שנה האחרונה זה התגבר נוגע בכל דבר מס פעמים, כשמניח חפץ נוגע בו המון מתכופף לגעת ברצפה הטענה של הילד " אחרת ארגיש שהמוח מתפוצץ" בנוסף כל מס חודשים משתנה צליל אחר שמשמיע כגון: קול רקע, צפצוף חוזר הזזות עיניים לצדדים, כיווץ עיניים מאיפה מתחילים לאן לגשת דרך הקופ"ח? מה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, נשמע שלבנך יש פעולות כפייתיות, ושיחוש מצוקה אם לא יבצע אותן. בנוסף, יתכן שהקולות ותנועות העיניים הם טיקים או פעולות כפייתיות אחרות. חשוב לברר את הנושא לעומק, ולעזור לבנך כדי שיהיה לו קל יותר. אני ממליצה מאד שתפנו לנוירולוג ילדים ונוער או למרפאת טיקים לילדים ונוער (יש מרפאות כאלו בחלק מבתי החולים לילדים). בברכה

02/05/2017 | 21:56 | מאת: 3 סטיות תקן מאקרוצפלוס בגיל שנה ושמונה

היי בני בן שנה ושמונה במעקב אצל מומחית בהתפתחות הילד ואני מעריכה אותה ויודעת שהיא מאוד יסודית ומקצועית. היא נתנה לי המלצה לבני לאם אר איי מאחר והוא עם היקף ראש של 52 סמ כמעט יש לו אחות גדולה ממנו בשנה וחודשיים וגם לה יש 52 סמ. אך יש לו סבא וסבתה עם ראשים של 58 ו57 סמ.... אז חשבתי שזה טבעי ואולי גנטי... קשה לי לחשוב שאצטרך להעביר אותו בדיקה בהרדמה בידיעה שזה יכול להיות נורמלי וגנטי אבל מצד שני הנוירולוגית ציינה שיש מדד לכל גיל ושהוא שבר תקן 3 פעמים. הילד הוא שליש שבדי שליש רוסי ושליש קנדי.... איך אפשר להשוות גדלי ראש כשכל מדינה יש לה מדדים אחרים.... היא אמרה שזה לפי מדדים עולמיים אבל אני לא מצליחה להבין אולי עלי לברר בכל זאת היקפים בשבדיה רוסיה וקנדה ספציפית ?? מצד שני האם אולי לקחת את הילד לנוירוכירורג מומחה להידרוצפלוס אם יש מאפיינים לדעתו ושאם הוא היה ממליץ לעשות גם את האם אר איי? לא יודעת מה לעשות:( אשמח לדעתך לגבי הסטייה .....תודה רבה לתשומת הלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. נכון, אין קשר למדינה או מוצא מסוימים. 2. חשוב מאד לדעת מה אחוזון האורך והמשקל של הילד, מה היקף הראש של שני ההורים, והאם הילד "שבר אחוזונים" או שיציב באחוזון קבוע. 3. אין צורך בנוירוכרורג. הנוירולוג או הרופא ההתפתחותי צריך לקבוע אם יש בעיה נוירולוגית או התפתחותית, לפי הבדיקה הגופנית וההערכה ההתפתחותית, ולפי מכלול הנתונים יחליט הנוירולוג אם יש צורך ב-MRI או בבדיקות נוספות. בברכה

שלום דר. הילדה שלי נולדה ב22.7.15 כיום היא בת שנה ו10 חודשים. מגיל שנה צפיתי בתנועה שילדה עושה לרוב כשהיא מרגישה שפחות מתייחסים אליה (לפי ההשערות שלי) , ולפעמים אין קשר. התנועה מאופיינת בזו שהיא מצליבה את שתי רגליה כמו מספריים ואחת הרגליים נהפכת להיות נוקשה ומעקמת את כף רגלה. בו זמנית מותחת את ידה השמאלית ומניחה את הראש על היד וכאילו היא לוחצת. רואים שהילדה מתאמצת או סובלת בזמן שהיא עושה את התנועה. כשראינו שהיא עושה את התנועה הזו ליטפנו אותה ודגדנו והיא השתחררה. היא עושה את התנועה בהכרות מלאה ולפעמים כשאנחנו קוראים לה היא מתעצבנת ומפסיקה. היו מקרים שהתחבאה מאיתנו כדי לעשות את התנועה הזו. בהתחלת ההופעה של התנועה הזו היא הופיעה בתדירות של 3-4 פעמים ביום. כשהילדה עסוקה מאוד ומשחקת או משחקים איתה כל הזמן סיכוי מאוד גדול שלא תעשה את התנועה בכלל. שמתי לב כמה פעמים שהיא עושה את התנועה תוך כדי שינה ההופעה של התנועה פחתה מאוד עד היום. וכבר מספר חודשים לא רואים אותה עושה את התנועה. אולי קרה שראיתי אותה פעם או פעמיים ב4-5 החודשים האחרונים. פנינו לניורולוג והפנה אותנו לבדיקת eeg צירפתי לך את תוצאות הבדיקה שנערכו בשינה תוצאות הבדיקה לא היו תקינות מאז שקיבלנו את התשובה אשתי בוכה ואני מנסה להרגיע את עצמי ואותה מה אומרות תוצאות הבדיקה ? ומה מחכה לנו בעתיד ? האם יש סיבה לדאגה? ומה אפשר לעשות ? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה מראש 0544409746

ארבעה פרטים ששכחתי להוסיף 1.כשהילדה עשתה את התנועה היא הזיעה קצת בפנים 2. הילדה נולדה בלידה תקינה וההריון היה תקין 3.הילדה בריאה בד"כ 4. ההתפחות המוטורית והשפתית תקינות

חוסן שלום, אינני רואה את תשובת האא"ג, אך התיאור שכתבת לא מתאים לפרכוס, אלא יתכן שמדובר בכלל בתנועות לגירוי עצמי, מעין אוננות. כן, גם תינוקות קטנים מוצאים לעיתים תחושת הנאה ונעימות בזמן חיכוך הרגליים. לעיתים בזמן הפעולה התינוק (או הילד) מזיע, מתנשם ו/או מסמיק בפנים - ממש כמו גירוי עצמי במבוגרים, אך כמובן ללא ההקשר המיני. זה פשוט נעים לו (או לה). מספר עובדות שציינת תומכות בכך שלא מדובר בפרכוס: 1. התנועות כמעט לא מופיעות כשהילדה עסוקה. 2. התנועות מופעיות כשהיא עם עצמה ו"פחות מתייחסים אליה". 3. כשמלטפים אותה או קוראים לה - היא מפסיקה. אז לסיכום, אינני יודעת מה אמר האא"ג, אבל כדאי שתצלמו את האירועים מספר פעמים, תוך כדי התנועות ותוך כדי כך שאתם מסיטים את תשומת ליבה (מדברים אליה או נוגעים בה). אם זה מפסיק - זה לא פרכוס. בברכה

ראיתי את תשובת האא"ג: מצוין שיש הרבה "רעש טכני" שמפריע לפענוח האא"ג, ומומלץ לחזור עוד חודש. לכן, בשל זה, אין מה לבכות: לצלם את האירועים ולהראות לנוירולוג שלכם, ולחזור על האא"ג בעוד חודש. בהצלחה!

המון תודות דר" אילת

בשמחה

תינוקת בת 24 חודש אובחנה כהיפוטונית עדיין לא הולכת עצמאית רק בליווי יד מבוגר. נעשו בדיקת דם לגילוי סיבת ההיפוטוניה והתגלה ck254 מה אומר הממצא נוכח המצב שעדיין לא הולכת ממלממת הברות אך מבינה הכול. מה ניתן לבדוק עוד והאם יש התערבות תרופתית.

קודם כל - שלום. הממצא לא אומר, וצריך לפנות להערכת נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי. בבקשה.

23/04/2017 | 19:54 | מאת: אמא שלו

בני בן 15.5 כיום. הוא נולד בשבוע 36 בזירוז, וסבל מטורטיקוליס ובהמשך מהשטחה אוקסיפיטלית של הגולגולת. בגיל 6 שבועות נסגרו המרפסים שלו. עד גיל שנה היה במעקב של נוירוכירורג ובפיזיותרפיה בהתפתחות הילד. היקף הראש גדל באופן תקין, ובשילוב פיזיותרפיה התעגלה הגולגולת. לאחרונה סובל מכאבי ראש. לאחר שרופא אא"ג בדק סינוסים ורופא עיניים שלל בעיות ראיה או לחץ תוך עיני - בוצע MRI מח. תשובת ה-MRI : ממצאים: מודגמת בליטה קלה של חדרי המח הלטרליים שנמדדים ברוחב כ14 מ"מ . קיים PELLUCIDUM SEPTUM CAVUM קטן - וריאנט התפתחותי. החריצים והציסטרנות ללא סטיות. אין ממצא מוחי מוקדי ואין האדרה פתולוגית. לא זוהו הפרעות במיאלינציה או בדיפוזיה. ללא ממצאים מיוחדים במעבר קרניו צרוויקלי. התרשמות: הרחבה של חדרי המח הלטרליים, ללא עדות לעליית לחץ תוך גולגולתי. האם שני הממצאים שמופיעים בפענוח קשורים בתופעות מהן סבל כילד (ולכן ההתיחסות לוריאנט התפתחותי?), או שיש צורך בבירורים נוספים בהתחשב בכאבי הראש שלו? (אביו ואני סובלים שנינו ממיגרנות). תודה מראש, אמא שלו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמא שלו ☺ חדרי המוח הצדדיים מורחבים במידה בינונית, ואולי זה קשור לפגות, אם כי בנך היה פג "זקן" כלומר נולד בשבוע 36, כמעט במועד התקין. הרחבת חדרים כזאת לא גורמת לטורטיקוליס, להשטחת גולגולת, לקבום ספטום פלוצידום או לכאבי ראש. אך יש צורך לברר את כאבי הראש שלו. לשם כך פנו לבדיקת רופא עיניים ולנוירולוג ילדים. בברכה

20/04/2017 | 21:24 | מאת: ירין

שלום לרופאה זה שוב ירין שכתבתי פה לפני הרבה זמן אמרתי לך שאני צריך ללכת לרופא נוירולוג כל 3 חודשים ולעשות גם בדיקת דם כל 3 חודשים, אז עברו 3 חודשים ואמא שלי אמרה שכבר ביום ראשון אני עושה בדיקת דם... ושוב פעם התחלתי לפחוד מזה כי משחה לא עוזרת לי ואני מרגיש את המחט... יש לי רק שאלה אחת וזה כמה פעמים אני יהיה צריך ללכת לרופא הנוירולוג זה יכול אפילו לקחת שנה שלמה או יותר עד סוף החיים? זה נמאס לי אני היחיד בכיתה שיש לו בעיה נויורולוגית סליחה שאני נודניק

ירין שלום, אינני יודעת איזה מעקב דורש הנוירולוג, אבל ברור לי שאתה בחרדה מבדיקת הדם, ולכן אני ממליצה לך מאד מאד לפנות לפסיכולוג כדי לטפל בחרדה אחת ולתמיד. הטיפול בחרדה כולל מספר פגישות, שבהן הפסיכולוג יתן לך כלים להשתלט על הפחד בעזרת השכל והמחשבה, כך שלאחר הטיפול לא תפחד כל כך מבדיקות דם. בהצלחה!

16/04/2017 | 01:12 | מאת: מלי

בני בן שנתיים וחצי. בחודשים האחרונים מרגישה שמשהו לא בסדר איתו. לפני כשלושה חודשים באמצע משחק וכשאחים שלי היו איתנו בבית הוא החזיק כוס מים ופשוט קפא. כאילו נרדם בעמידה. זה היה מפחיד! בהתחלה חשבנו שזה משחק ואז הבנתי שמשהו לא בסדר. שהוא יצא מזה הוא התחיל לבכות. אחרי כמה דקות קרה לו שוב. מאז לא קרה אבל בזמן האחרון אחרי שהוא בוכה בגלל משחק או ריב עם אחיו הוא כאילו נרדם. עוצם עיניים וכאילו נכנס לתמונה בישיבה או בעמידה ומשפשף עיניים חזק. אני ממש מודאגת. בבקשה כוונו אותי מה עליי לעשות והכי חשוב, מה לדעתך זה יכול להיות.. אבקש לא לקבל תשובה כוללת ללכת לרופא כי זה ברור לי. אשמח לדעת אם נתקלת בזה בעבר ומה זה עשוי להיות אם בכלל. אני לא אמא חרדתית בכלל אבל מרגישה שמשהו לא תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום, את מתאאת אירועים משני סוגים שונ ים: האחד - ניתוק "כאילו קפא" בעמידה: שני אירועים כאלה לפני 3 חודשים, ומאז אין? השני - כאילו נרדם, עוצם עיניים ו/או ומשפשף עיניים. לגבי שני סוגי האירועים צריך לברר יותר לעומק כדי להבין מה משמעותם, ולכן למרות שאני מבינה שאת רוצה אבחנה אפשרית, הרי שזה יהיה רשלני לתת לך תשובה מיידית על סמך ארבע שורות, ואין טעם שאומר מה זה יכול להיות לפני שאדע יותר פרטים. מאחר שלדברייך את ממש מודאגת ומרגישה שמשהו לא תקין, בוודאי פנית לרופא הילדים שלכם, שבוודאי שאל ובירר יותר לעומק. מה אמר רופא הילדים?

13/04/2017 | 22:00 | מאת: אמא

שלום וחג שמח בתי בת ה 11 מתלוננת מידי כמה ימים על תופעה של ״דם חם״ באזור בראש מדובר בתופעה של שנייה שתיים של תחושת חום באיזור מסויים בראש מלווה בכאב בדרך כלל באותו איזור. לציין כי לפי התאורה שלה , גם לי ( האם) יש תחושות שכאלו אם כי לעיתים נדירות ביותר. לאחר שניה או שתיים הכל חוזר לקדמותו ואין כאב אך התופעה מעצבנת ומלווה בכאב ללא תופעות אחרות . האם מוכר ? משהו שדורש בירור? תודה אמא

שלום, אני מציעה לחכות מספר שבועות, שבהם תתעדו את תדירות האירועים (כמה ביום או כמה בשבוע). יתכן שהכל יעבור. אם לא - כדאי לפנות לנוירולוג. חג שמח!

08/04/2017 | 20:22 | מאת: דרור

שבוע טוב דר' איילת בני בן 8.5 עם אוטיזם.נשלח לבצע בדיקת eeg בכל שנתיים לערך. לפני שבועיים ביצענו בדיקה בהרדמה כאשר התוצאות שהתקבלו הם פעילות אינטרקטלית זיזים בודדים טמפורלים שמאלים עם שדה חשמלי. פעילות איקטלים ללא אירועים איקטלים. סיכום-תרשים פתולוגי בשל מוקד טמפורלי שמאלי בתדירות נמוכה. מה התוצאות אומרות? והאם יכול להיות שהבדיקה נפגמה בגלל שהילד התעורר בסוף הבדיקה או אולי היה גם בשלבי התעוררות לפני סופה?(בדרכ מתעורר רק שעה אחרי הבדיקה). אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

דרור שלום, בתשובה שכתבת לא מפורט לגבי עירנות ושינה במהלך ביצוע האא"ג, אך סביר שההתעוררות בסוף הבדיקה לא קשורה לממצאים שציינת. לא ברור לי למה בוצע האא"ג מלכתחילה - האם היה חשד קליני לפרכוסים, או האם הייתה נסיגה/רגרסיה שפתית, שכלית או התנהגותית? לכשליש מהילדים עם אוטיזם יש אא"ג לא תקין, אבל אם אין פרכוסים קליניים או נסיגה כלשהי- אינני יודעת למה בוצע האא"ג, ולא יכולה לדון במשמעות של ממצאי הזיזים והמוקד. אני מציעה שתחזרו עם תשובת האא"ג לרופא שהפנה אתכם. יתכן שבשלב זה אפשר רק לעקוב. חג שמח!

שלום ד"ר הלוי היקרה, בני המקסים, בן שנה ועשרה חודשים, הוא תינוק חכם, תקשורתי, בעל קשיי ויסות חושי אבל מטופל מגיל צעיר ע"י מרפאה בעיסוק מוסמכת שאומרת שהוא מתקדם נפלא (עדיין יש חשד להפרעת קשב כי תזזיתי אבל זה נושא אחר). יש משהו שאני לא בטוחה לגביו ורציתי לשמוע את דעתך. אם שואלים אותו שאלה ממוקדת הוא עונה (איך עושה תרנגול), הוא הלך בחודשיים האלה קדימה ומפתח שיחה קלילה, כבר מחבר מספר מילים למשפט (מנפחים לו בלונים, אז אומר בא לי בלון אדום, עכשיו עוד אחד, אחרון חביב וכאלה באותה השיחה) אבל שיחות מעט "פתוחות יותר" הוא לא כל כך מגיב אליהם, היינו בים פעם ראשונה העונה וכששאלנו אותו על זה יום אחרי הוא בכלל לא הגיב, ההורים שלי לפעמים שואלים אותו שאלות על דברים ספציפים בגן והוא לא מראה עניין של "לפתח שיחה", הכוונה למאוד ראשונית וקלילה כמובן. איך זה נשמע לך? מתי מתפתחת תקשורת מעט יותר מתקדמת שלא נוגעת רק לדברים רגעיים (בא לי אוכל ואח"כ מספר שאלות על מה בא לו לאכול וכאלה שבזה הוא מגיב מעולה, נלך לגינה אז איזה צעצועים נביא - מגיב מעולה ויוזם הבאת כדור וכיוצא בזה) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, האם אכן מדובר בילד בן שנה ועשרה חודשים?! בגיל שנה ועשרה חודשים אנחנו לא מדברים על חשד להפרעת קשב, ולא מצפים לשיחות פתוחות, ולא מצפים שיזכור מה היה אתמול בגן ואף ישוחח על כך. נשמע לי ש"הלבשתם" על ילד בן שנה ועשרה חודשים רשימת אבחנות של מכון שלם להתפתחות הילד. יש מצב שהילד תקין. עזבו אותו. בנוסף, אני ממליצה שתבררו למה בדיוק הוא אובחן כ"בעל קשיי ויסות חושי" ואם בכלל יש מקום לטפל בו. חג שמח.

שלום ד"ר הלוי, תודה רבה על המענה על החשש שלי, שהפגת. אציין רק שאנחנו מטופלים מגיל מאוד צעיר במכון להתפתחות הילד יחד עם ליווי של שניידר ומקומות אחרים ואני לא רוצה לחשוב איפה היינו בלי הליווי השבועי הצמוד של קלינאית תקשורת (לא מלמל בכלל עד גיל שנה), מרפאה בעיסוק, בשלבים מסויימים פייוטרפיסטית בשל היפוטוניה קשה. החשש מהפרעת קשב (אין הכוונה לאבחון בגיל הזה) היא בין השאר כי גם לי וגם לאביו יש הפרעת קשב, לכן רופא ההתפתחות מהחידה להתפתחות הילד המליץ להשאר במעקב כל חצי שנה (בעבר ההמלצה היתה כל 3 חודשים ביקורת אבל כעת לא צריך). פשוט לא ציינתי הכל כי הוא השלים את רוב הפערים ואף יותר מכך בתחומים מסויימים. חג שמח

רחל שלום, אם היו עיכובים אז טוב שטופלו, ומשמח שהפערים הצטמצמו, וחשוב שאתם מקבלים מענה מכל בעלי מקצועות הבריאות במכון להתפתחות הילד. כך תוכלו להתיעץ עם קלינאית התקשורת למה לצפות מבחינת התפתחות השפה בכל שלב, ועם הפיסיותרפיסטית למה לצפות מבחינה מוטורית וכו'. שיהיה חג בריא ושמח!

03/04/2017 | 14:21 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני 5 ימים ביתי בת ה4 עברה ניקור מותני לאבחון דלקת קרום המוח ויראלית ממנה סבלה. החל משעתיים לאחר הניקור החלו כאבי גב עצומים שהוקלו רק על ידי מורפין ושלל משככי כאבים ברצף. 3 ימים לא יכלה לזוז, לשבת, לשכב, לעמוד. כלום. ביומיים האחרונים שיפור בגב אולם הופיעו שוב כאב ראש חזקים מאוד בדומה להתחלת החולי בדלקת. כבר יומיים היא עם כאבי ראש חזקים מאוד המתגברים בישיבה ועמידה והיא סובלת מאוד. היינו מאושפזים 3 ימים וכעת בבית מטופלת באופטלגין ונורופן לכאב. ללא הצלחה מרובה יש לומר. אז כאב הגב התחלף בכאב ראש ואנחנו 5 ימים אחרי הניקור. 1.מה ניתן לעשות כדי לעזור? 2. הבנתי שאופטלגין זה לא רצוי אבל הוא היחיד שאיכשהוא עוזר... 3. האם סביר כאב הגב העצום ועכשיו החלפתו בכאב ראש? 4. אין חום והקאות ובדיקה נוירולוגית של רופא הילדים יחסית תקינה אבל כולם מציינים שלא נתקלו בתגובה כזו. הצילו! הילדה כל כך סובלת, מה עושים? עד מתי זה יימשך? תודה ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום, יתכן שבתך סובלת מדליפה של נוזל השדרה הנקרא CSF, ונוצר תת-לחץ בנוזל הזה, שגורם לכאבי הראש העזים. זהו סיבוך שעלול לקרות, ולא קשור לרשלנות או לבעיה בניקור עצמו. במקרים כאלה מנסים לתת עירוי נוזלים ותרופות נגד כאבים, אך לעיתים הפתרון הוא Blood patch: זוהי פרוצדורה שבה רופא מרדים לוקח דם מהוריד של החולה, ומזריק אותו לאותו מקום שבו בוצע הניקור. קריש הדם יוצר מעין "פלסטר" על מקום הדליפה, והשיפור בכאבים מהיר ויעיל. פרוצדורה כזאת מצריכה החלטה משותפת של רופאי מחלקת האשפוז עם הרופא המרדים. בהצלחה!

28/03/2017 | 11:17 | מאת: שמעון

שלום, רציתי לשאול מה ההשפעה של גלוטן וקזאין (שבתהליך העיכול שלו נוצר פפטיד בשם קזומורפין) על המח? קראתי כל מיני דברים על זה שזה גורם לדלקתיות במח ומגביר את הסיכון לאוטיזם וסכיזופרניה, האם זה אכן משפיע? האם זה גם משפיע על הגדילה של נפח המח ועל איי קיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, גלוטן משפיע רק על החולים במחלת צליאק (Celiac). מי שאין לו צליאק יכול להנות ממאכלים מכילי גלוטן. לגבי קזאין - לא ידוע לי. בתיאבון!

27/03/2017 | 00:20 | מאת: שלה

שלום בני בן 3 חודשים, עבר לאחר 6 שעות מרגע לידתו פרכוסים מרובים שנצפו ב Ct כאירוע מוחי שנקרא אוטם בהמסיפרה שמאלית. מצ״ב סיכום הMRI- אבדן נפח פרנכימטי נרחב עם אנצפלורלציה ציסטית בטריטוריה MCA משמאל, עם ממצאים משניים כמתואר הכוללים סטיה של קו האמצע לשמאל והבלטה של החדר הלטרלי השמאלי דגרנציה ולריאנית בגזע המוח משמאל ואסימטריה גולגולתית אודה לפענוח בשפה יותר פשוטה של ה MRI והאם בני יפגע מבחינה נוירולוגית, שכלית/מוטורית? ואם כן כיצד נוכל לסייע על מנת למזער נזקים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ה-MRI מאשר את מה שראו בCT: לבנך היה אוטם, שגרם לחוסר אספקת חמצן לחלק השמאלי של המוח. כתוצאה מכך, חלה ספיגה של חלק מאזורי המוח שנפגעו. סוג כזה של פגיעה צפוי להשפיע על ההתפתחות, אבל הנזק שקרה - קרה, כלומר לא צפוי שיהיה נזק נוסף. מאחר ולמוח שלנו יש יכולת מסוימת להשתקם, במיוחד בגיל הינקות, הרי שיש בהחלט מה לעשות: עם שליטה בפרכוסים, פיסיותרפיה, ובהמשך טיפולים נוספים לפי הצורך- אזורי מוח בריאים יכולים "לתפוס פיקוד" ולפתח תיפקודים שאולי נפגעו כתוצאה מהאוטם. חשוב שתפעילו את בנך, דברו איתו, שירו לו, ותמשיכו במעקב נוירולוגי והתפתחותי צמוד. בהצלחה!

23/03/2017 | 22:56 | מאת: טלי

שלום, בתי בת 5.5. לפני כחצי שנה החלו להופיע טיקים(מצמוצי עיניים וכחכוחים בגרון). בנוסף , משפשפת את האצבעות ביד זו בזו. בכל יד בנפרד אך במקביל. איך אני יכולה לדעת אם זה טיק או תנועה רצונית ? איך בעצם אפשר לדעת אם התנועה שהילד מבצע היא טיק? תודה .

25/03/2017 | 07:55 | מאת: טיקים

טיק הוא תנועה או קול שאינם רצוניים. יש דחף פנימי לביצוע הטיק, וקושי להימנע מלעשותו. אפשר לדחות את ביצוע התנועה או השמעת הקול למספר דקות ואף יותר, אך זה כרוך בהשקעת מאמץ וריכוז ובתחושת אי נוחות רבה, ולבסוף הטיק משתחרר ויוצא. כך שמומלץ לא לדרוש ממי שיש לו טיקים שיפסיק- הוא לא יכול. בברכה

21/03/2017 | 13:19 | מאת: יפית

שלום, תינוק בן כמעט חודש וחצי מאז שנולד לא מפסיק להזיז את הידיים והם בד״כ פתוחות אני יודעת שתינוקות שנולדים רוב הזמן כפות הידיים סגורות ולא זזות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום, לא ניתן לדבר על תנועות בלי לראותן. תצלמי, תראי לרופא הילדים את הילד ואת הסרטונים, והרופא יחליט מה משמעות התנועות ואם צריך בירור נוסף. בברכה

20/03/2017 | 22:43 | מאת: אמא

שלום רב לבני בן ה 12 רעד של הפה בזמן פיהוק . אין תסמיני רעד אחרים לעיתים נדירות בידיים בעת כעס. בעלי , האבא, מאובחן בפרקינסון מגיל 40... מתוך הכרות עם המחלה , אני יודעת כי בגלאים כאלו זה די נדיר , אך קיים . מה מומלץ לעשות ? על מה עוד יכול להעיד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רעד בפה רק בזמן פיהוק לא מהווה סימן של מחלה. כדאי להעריך אם קיימים סימפטומים נוירולוגים אחרים. בכל מקרה, חשוב שבעלך יעבור יעוץ גנטי כדי למצוא את הסיבה למחלתו, ולפי תוצאות הבירור יוחלט אם הילדים והאחים שלו צריכים להיבדק גם הם. בברכה

22/03/2017 | 16:21 | מאת: אמא

תודה על תשובתך עשינו בדיקות גנטיות לא נמצאה נשאות תודהה

תחום הגנטיקה מתעדכן ממש מדי יום. חשוב שתחזרו למעקב גנטי פעם בשנה כדי לקבל יעוץ עדכני, שיכול להיות משמעותי למהלך המחלה ואולי אף לטיפול. בהצלחה!

הי האם היית ממליצה להתייעץ בשלב זה עם נויורולוג מומחה תנועה לילדים ? תודה

20/03/2017 | 18:16 | מאת: גלית

שלום רב, לפניי מספר חודשים הופיע לבתי בת ה 5 כתם קפה בחלב , שהלך ודהה וכעת כמעט ואינו נראה . אתמול גילינו אחד נוסף האיזור הטבור ועוד שניים קטנטנים דהויים ( לא בטוחה שאלו כתמי קפה כיוון שמעולם לא היו כהים ). לילדה יש צליאק והיא בפרופיל אסטמתי. מעבר לזה בריאה לחלוטין . שאלתי - איך מזהים כתמי קפה . הם חייבים להיות כהים ? מתי לדאוג ? באילו מצבים אחרים יש כתמי קפה ? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, כתם קפה בחלב הוא כתם בעל גבול מוגדר, בצבע חום בהיר. כשיש לפחות שישה כתמים כאלה בגודל 0.5 ס"מ לפני גיל ההתבגרות, או מעל 1.5 ס"מ בגיל ההתבגרות ומעלה, אז מחפשים קריטריונים נוספים למחלה שנקראת נוירופיברומטוזיס-1. כדי לאבחן מחלה זו צריך לפחות קריטריון אחד נוסף, חוץ מכתמי קפה בחלב. אם תינוק נולד עם 2-3 כתמים כאלה אז כדאי לעקוב אם מתפתחים עוד. כתמי קפה בחלב יכולים להופיע גם ברשימה ארוכה של מחלות אחרות, ובכולן יהיו סימפטומים נוספים ולא רק הכתמים. כדאי לפנות לרופא שלכם או לרופא עור-ילדים או לנוירולוג-ילדים כדי לראות אם בכלל מדובר בכתמי קפה בחלב. בברכה

19/03/2017 | 13:02 | מאת: אדי

הילדה שלי בת 15 מאובחנת מגיל צעיר כלקוית למידה, לפני כמה שנים קבלנו הפנייה מנירולוגית להמשיך לאבחון גם של BRC, אני יודעת שיש לה הפרעות קשב, היא בעיקר סובלת מרעש ולא מצליחה להתרכז בכלל בבית הספר הקצב שלה אטי ומתקשה בארגון(אך איננה היפראקטיבית). האם כדאי לעשות את מבחן Moxo במקום BRC בגלל שהוא נערך בסביבה רועשת, או עדיף את שניהם כי היא לא היפראקטיבית?

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום, סביר מאד שלא כדאי לעשות אף מבחן ממוחשב, לא MOXO ולא BRC ולא TOVA: אבחון של הפרעת קשב וריכוז נעשה ע"י תשאול מקיף על כל תחומי החיים (לימודי, התנהגותי, רגשי, חברתי, משפחתי וכו'), בבית, בבית הספר ובשעות הפנאי. בנוסף, ההורים והמורה ממלאים שאלון ספציפי להפרעות קשב וריכוז. על סמך כל המידע הזה, הרופא מרכיב תמונה שלמה, ומחליט אם יש הפרעת קשב או לא, ואם כן- מאיזה סוג ומה חומרתה. בנוסף, לעיתים יש צורך באבחון דידקטי או פסיכודידקטי, כדי לקבוע מנת משכל ולאפיין לקויות למידה. לכן, ברוב מכריע של המקרים אין בכלל צורך במבחן קשב ממוחשב, אלא במקרים מיוחדים. לצערי, חלק גדול של המורים, הגננות ואף הרופאים לא יודעים זאת, ומפנים למבחנים ממוחשבים ללא צורך. טעות זו גורמת לבזבוז זמן וכסף, דחיית האבחנה, ולעיתים אף להסקת מסקנות מוטעית ואבחנה שגויה. חשוב לי להדגיש, שיש מקרים שבהם אכן יש צורך במבחן ממוחשב, ושיתכן שלנוירולוגית שהפנתה את בתך למבחן ממוחשב הייתה סיבה רפואית מוצדקת. אך רוב כמעט מוחלט של הילדים שמופנים לאבחון הפרעת קשב לא זקוקים למבחן ממוחשב. אני חוזרת, ומקווה שקוראים נוספים רואים זאת: בדרך כלל אין צורך במבחן ממוחשב! זוהי הנחיה לפי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, לפי נייר עמדה של רופאי ילדים ומומחים בנוירולוגיה ופסיכיאטריה של הילד, ולפי מחקרים בארץ ובעולם. אז בהצלחה באבחון הנוירולוגי, ושיהיה טיפול מוצלח בהתאם. בברכה

19/03/2017 | 12:52 | מאת: דניאלה

שלום , הבן שלי בן חודש וקצת בדיקת רופא תקינה בבית חולים, שמתי לב שריפלקס האחיזה בידיים ממש חלש או לא קיים בכלל . ממה זה נובע? ומה ההשלכות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

דניאלה שלום, חולשת האחיזה בידיים יכולה לבטא חולשה כללית או מוקדית, או החזר שהיה תקין והולך ונעלם כחלק משלבי התפתחות תקינים. אבל, רפלקס האחיזה בכפות הידיים הוא חלק קטן מתמונה שלמה, הכוללת בדיקה גופנית ונוירולוגית מלאות. לכן אי אפשר לקבוע ממה זה נובע ומה ההשלכות - האחיזה בידיים היא חלק מתינוק שלם. אני מציעה שתפנו לרופא הילדים שלכם, שיבדוק את בנך. בברכה

15/03/2017 | 14:12 | מאת: נוגה

שלום. בני בן ה4 קיבל תוצאת בדיקות של eeg בשינה; תרשים שינה פרמקולוגית מראה פעילות פוליריטמית עם כישורי שינה. לעיתים רחוקות נרשמו גלים חדים הפוכי פזה באזור הטמפורלי האחורי משני הצדדים בלתי תלויים. מה זה אומר?

נוגה שלום, יתכן שהגלים החדים הם ממצא חסר חשיבות, ויתכן שיש להם משמעות קלינית שמצריכה בירור ו/או טיפול. מאחר ולא נתת מידע על הקליניקה ומה בדיוק קרה, אינני יכולה לענות לך. חשוב שהנוירולוג שהפנה אתכם לאא"ג יסביר מה משמעות התוצאות, מאחר והרקע ידוע לו (היסטוריה בריאותית, התפתחותית ומשפחתית). בברכה

18/03/2017 | 19:48 | מאת: נוגה

תודה רבה. אבדוק זאת

14/03/2017 | 16:30 | מאת: איילת

פג שנולד בשבוע 33 עבר US מוח והממצאים מוקד אקוגני פרונטלי פרי ונטריקולרי משמאל ללא דימום . מה המשמעות ואיך זה מתבטא האם בחולשה בצד ימין בגוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל נאמר "שלום". הממצא יכול להעיד על אוטם מוחי, ואוטם מצד שמאל יכול להסביר חולשה בצד ימין של הגוף. כדי להבין את משמעות הממצא ספציפית אצל הבן שלך, צריך לפנות לרופא שלכם. תודה ובבקשה

שלום רב בני בן תשע עבר בדיקת EEG בזמן שינה וערות בתשובה של הבדיקה נרשם פוטיק ונשום יתר מ.מ ריבוי תזוזות למה הכוונה ?!

שלום, "גירוי פוטי" הוא גירוי אור בתדירות משתנה בזמן האא"ג, שמטרתו לעורר פעילות חשמלית אפילפטית. "נישום יתר" כשמו כן הוא, התנשמות מכוונת בזמן הבדיקה, לאותו צורך כמו גירוי פוטי. "מ.מ" - אינני יודעת מה הכוונה. "ריבוי תזוזות" הכוונה היא, שבזמן ביצוע האא"ג הילד זז וגרם להפרעה טכנית בתרשים. בבקשה

ראשית כל תודה שנית המשמעות היא שהתשובה היא שאין אבחנה עקב ריבוי תזוזות ?! אין פה התייחסות האם הבדיקה תקינה?!

כתבת רק חלק מהתשובה, זו לא תשובה מלאה. כדאי לגשת עם הפענוח השלם לנוירולוג הילדים ששלח אתכם לבדיקת האא"ג, ולקבל ממנו הסבר על משמעות התוצאות בהקשר הספציפי לילד שלך. בברכה

13/03/2017 | 11:47 | מאת: אמור

בני בן 10 חודשים, לא ישן טוב בלילה, מגרד בחוזקה בראשו עד כדי בכי. טרם שללתי שמדובר בכינים. הציעו לי לבדוק אלרגיה לחילופי עונות. זיעה מתוך שינה. פטרת. לא ראיתי משהו חריג על הראש שלו. הוא מלא שיער. אבדוק היום יסודי. יש רעיונותמה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה רלבנטית לפורום לנוירולוגיה של הילד. בבקשה

10/03/2017 | 10:32 | מאת: נעמה

שלום בני בן התשע במשך כמה שבועות מתלונן על כאבי ראש בצד העליון של הראש ובמצח. רופא המשפחה אמר שיש להתעלם. אבל השבוע ממש התלונן והיום ממש בכה שכואב לו הראש ואפילו הפסיק משחק שאהב, אז שמתי לו משחה והשכבתי אותו במיטה ואמרתי לו לנסות לישון. ממה זה יכול לנבוע. אין לו חום. מעט נזלת.

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום, כאב הראש עלול לנבוע ממספר סיבות, מגורמים שונים. כדי לרדת לעומק הענין, עליכם לחזור לרופא שלכם ולברר לגבי תלונות נוספות, רקע בריאותי של הילד, ומחלות במשפחה שאולי קשורות לכאבי הראש. חשו ב להשלים בדיקת רופא עיניים ובדיקה גופנית ונוירולוגית. בברכה

שלום, מבקשת את עזרתך בפענוח בדיקת eeg לילד בן 4.5 לאחר התקף פירכוס לפני כחצי שנה, בעת האשפוז לאחר מספר שעות מהפרכוס החל להעלות חום mri-תקין. להלן תוצאת eeg: בעירנות פעילות רקע אחורית מסוג אלפא בתדירות 8-9 הרץ ואמפיליטודה של 50-120 מק"ן סדירה סימטרית נחסמת בפקיחת עיניים בנמנום נראתה האטה כללית קלה סימטרית ובשינה נראו גלי vקומפלסי k וכשורי שינה סימטריים בשינה נראו זיז מרכזי שמאל מספר התפרצויות של זיז גל כללי אטיפי ופעם אחת רב זיז מרכזי ימני שהוביל לזיז גל כללי ללא שינוי בגירוי אור סכום- בדיקה בלתי תקינה המעידה על פוטנציאל אפילפטי כללי או לחלופין על פוטנציאל קדמי דו צדדי עצמאי עם נטייה להכללה משנית מהירה האם מדובר באפילפסיה? יש לציין שהילד מטופל כרגע קפרה 3.5 פעמיים ביום (מיום האישפוז עקב תוצאה לא תקינה של eeg) ולאחות של בעלי יש אפילפסיה ולוקחת דפילט אשמח מאוד לתשובה תודה ויום נפלא

05/03/2017 | 18:17 | מאת: ד"ר איילת הלוי

דקלה שלום, פרכוס יחיד בזמן מחלת חום לא אומר שמדובר באפילפסיה. אך יתכן שהפרכוס היה ממושך, או שהיו תופעות אחרות באותו אשפוז, שגרמו לרופאים לקבוע שמדובר באפילפסיה ולהתחיל טיפול בקפרה. לא הבנתי אם האא"ג שלהלן הוא האא"ג הראשון (שבוצע חצי שנה אחרי הפרכוס), או שזה האא"ג השני, וכבר היה אא"ג אחד לא תקין באשפוז. אפילפסיה לאחד מבני המשפחה מעלה סיכון לאפילפסיה בבני משפחה אחרים. אא"ג לא תקין גם הוא מגביר סיכון לאפילפסיה. אך מאחר ואין לי מידע על הפרכוס עצמו (יחיד? רק בחום? חשד קליני לפרכוסים, ניתוקים, מצמוצים, תנועות חריגות בעיניים פנים וגוף, קפיצות?) וחסר מידע רב על ההיסטוריה הרפואית, ההתפתחות, הבדיקה של הילד והרקע המשפחתי - אינני יכולה לקבוע אבחנה. חשוב שתחזרו עם התוצאות לנוירולוג הילדים שלכם. בברכה

הפירכוס היה הראשון בחייו נמשך כשעה והפסיק רק לאחר המסת קפרה האאג הראשון היה גם הוא לא תקין (נעשה בזמן האישפוז) ונתבקשנו לבצע שוב לאחר חצי שנה. אין תנועות חריגות מצמוצים או כל דבר אחר בסגנון למעט בעיית קשב וריכוז רקע הילד תקין הריון תקין ולידה תקינה תודה רבה!

06/03/2017 | 22:48 | מאת: ד"ר איילת הלוי

אינני יכולה לקבוע אם מדובר בפרכוס חום מורכב (שנמשך שעה, והחל בגיל מאוחר יחסית) או באפילפסיה בהתעוררה עקב חום. אני מציעה שתחזרו לנוירולוג שלכם, שמכיר את כל הפרטים וידע לענות לך בצורה מדויקת יותר. בברכה

05/03/2017 | 11:21 | מאת: טל

תינוק בן 3 חודשים. בבדיקת רופא בטיפת חלב התגלה שאין רפלקס מורו (שאר הרפלקסים קיימים ) האם יש לכך משמעות? בנוסף עלה באחוזונים של היקף הראש מ 30 ל80 וישנה העדפת צד (מסתכל לרוב לצד ימין ). הופננו לus מח. אשמח להסבר מה זה יכול להיות. תודה!

שלום? בגיל 3 חודשים יתכן שהחזר המורו כבר נעלם. אם היה קיים בלידה ונעלם - זה בסדר. לעומת זאת, עליה מהירה באחוזון היקף הראש, וכן העדפת צד, הם סימנים שמחייבים הערכה בהקדם ע"י נוירולוג ילדים. במקביל לביצוע סונר מוח, אני ממליצה לבצע בדיקת רופא עיניים. בברכה

07/03/2017 | 08:24 | מאת: טל

שלום רב, תודה רבה על המענה! אנו גרים ברמת גן ובדיקה דרך קופת החולים את הנוירולוגית שמקבלת באזורנו. אך אין תורים עד חודש יוני. מה עושים? ? תור ל us מוח קבעו לנו לעוד חודש. אך אנו מודאגים ביותר. תודה!

05/03/2017 | 09:16 | מאת: לימור

שלום, בימים האחרונים בתי התחילה לעשות תונועת עם הראשות בצורת "כן" לפעמים כשהיא על הבטן לפעמים עושה את זה כשאני מחזיקה אותה ואפילו בהנקה כמו כן היו בימים האחרונים פעמיים שהיא נרדמה בהנקה וכמה דקות אחרי שנרדמה החל לה רעד קל בגוף שנמשך כמה שניות קצרות הדברים החלו מאז בערך מאז שהיא נכנסה למסגרת ואני חזרתי לעבוד (לא יודעת אם קשור) אציין שכשהיתה בת כמה ימים חוברה למכשיר CFM בגלל ברדיקרדיות (לבסוף התברר שסובלת מהיפותירודיאיזם מולד) האם צריך לבצע בדיקת אאג? מה משמעות התנועות? כשהיא מבצעת אותן ואני מרעישה ומסיחה את דעתה היא מפסיקה ומסתכלת עלי

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, קשה לי להבין למה את מתכוונת, גם לגבי הינהון הראש וגם לגבי הרעד בגוף. צריך לשבת מולך ולראות באילו תנועות מדובר. חשוב מאד שתנסי להסריט את האירועים, ולהמשיך ולראות אם הסחה ע"י קול או מגע מפסיקה אותם. את הצילומים תראי לרופא הילדים, שישקול אם צריך נוירולוג או בדיקות אחרות. בבקשה

01/03/2017 | 13:23 | מאת: יולי

שלום. ילדתי בת 4 מתעוררת כבר שבוע בבכי בלילה, כל שעה כמעט. שורש כף היד שלה כואבת ולפעמים אפילו נורופן לא עוזר. זה קרה לפני חצי שנה וחשבנו שהיא נרדמת על היד. אז זה עבר מעצמו לאחר שבוע. עברה בדיקת אורתופד, צילומים ואולטרסאונד רקמות רכות והכל תקין. פנינו לנוירולוג אשר חושב שמדובר ב-restless leg syndrome כאבחנה ראשונית והמליץ על לקיחת ברזל וחומצה פולית. האם נכון לתת תוספים אלה כאשר אין חוסר בהם בגוף לפי בדיקות הדם שהן תקינות? ויטמין B12 גבוה מהנורמה, וגם ה-ALKP גבוה. אנחנו בקושי ישנים בלילות. האם אתם מסכימים עם האבחנה או שיש כיוונים אחרים אפשריים? אולי כלי דם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום, 1. במקום הראשון חשבתי על בעיה אורטופדית, וחשוב לדעת שנשללה בעיה כזו. 2. בנוסף, מרגיע לדעת שהיה כאב דומה לפני חצי שנה, שחלף לאחר שבוע, ומאז עברה חצי שנה ללא תלונות. אם היה משהו רציני, סביר שלא הייתה הפוגה לחצי שנה. 3. כדאי לברר עם הנוירולוג מדוע חשב על אבחנת Restless leg אם הכאב הוא ביד, ומדוע המליץ על טיפול בברזל ופולט. 4. מאחר ובתך מתעוררת כל שעה, אני מציעה שתשבו לידה מרגע שהיא נרדמת, ותתבוננו טוב טוב על תנוחת הגוף והיד, ומה עלול לגרום לכאבים ביד. 5. חשוב לדעת אם יש במשפחה מחלות של עצבים (נוירופטיות). בברכה

תודה על התשובה. אבחנת הנוירולוג התבססה בעיקר על העובדה שהכאב מתחרש רק בלילה. לפי מה שקראתי, סינדרום זה מתייחס בעצם לבעיה של קפיצות הרגליים ולא ידיים. אני חוששת להעמיס על הילדה ברזל וחומצה פולית. הרופא נתן עוד 2 הבחנות אפשריות : נוירופתיה - אין לזה תקדים במשפחה שלנו, ואפילפסיה לילית - קשה לי להאמין לאפשרות זאת. אולי מדובר בכאבי בגדילה? אולי זאת בעיה ראומטולוגית? תודה

אינני יודעת מה האבחנה, אך אין מה להפסיד מטיפול קצר של ברזל ופולט. אין גם מה להפסיד מלשבת לידה ולראות מה קורה בלילה. אם הכאבים לא יעברו, הייתי מתיעצת עם ראומטולוג ילדים. בברכה

01/03/2017 | 07:47 | מאת: יעל

שלום. במספר תרשימים שראיתי באינטרנט של גולגולת תינוק בה מראים את המרפסים והתפרים, נראה שגם באיורים של גולגולת נורמלית קיימת אסימטריה קלה מאוד באזור המצח, כשצד ימין טיפה גבוה משמאל ובכלל המיקום של שתי העצמות הקדמיות ביחס למרפס הקדמי אינו זהה לחלוטין. האם אכן בגולגולת אמורה להיות/ תקין שתהיה אסימטריה קלה מסוג זה או שקיימת טעות באיור..? אני לא מצליחה לצרף את התרשים להמחשה אך הוא מופיע במקורות רבים תחת חיפוש בגוגל של מרפסים.. תודה רבה תודה רבה

שלום, אכן, תינוק נולד כשהגולגולת אינה עצם אחת שלמה, אלא מורכבת ממספר עצמות, המחוברות ביניהן ברקמה שהיא לא גרמית קשה. בחיבור הקדמי והאחורי יש רווח שנקרא Fontanella (= מרפס). רוב האיברים ה"זוגיים" בגופינו אינם סימטריים לחלוטין. קיימת אסימטריה קלה ונורמלית בעיניים, באוזניים, בכפות הרגליים ועוד. ספציפית לגבי עצמות הגולגולת הקדמיות: לא ידוע לי שתמיד הימנית גבוהה מהשמאלית. בברכה

27/02/2017 | 10:58 | מאת: דין גולן

התינוקת שלי בת שנתיים בימים האחרונים מגרדת את הראש ומתעוררת תוך כדי שינה. עשינו לה עם מסרק כינים אבל אין לה כינים וראינו קילופים בקרקפת. מה מומלץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ללכת לרופא הילדים. בבקשה