בירור כאב ראש לילד בן11

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/12/2023 | 21:12 | מאת: viki

שלום ד״ר, לאחרונה התחילו לבני בן ה11 כאבי ראש קיצוניים מעירים לפתע מתוך שינה מלווה בבחילות והקאות. התחלנו ברור- ct תקין, בדיקות נוירולוגיות תקינות, בדיקות עיניים תקינות, בדיקות דם תקינות למעט 16 crp 0.7, urea Mri לא קיבלנו אשמח לדעת מה הסיבה לעליה בcrp וurea נמוכה? האם יכול להעיד על גידול חלילה?

שלום, ה-CRP תקין. האוריאה נמוכה אולי כי בנך שתה לפני בדיקת הדם. מה שמטריד זה לא בדיקות הדם, אלא התלונות של כאב ראש קיצוני (מה הכוונה?), שמעיר משינה, והקאות. אם יש במשפחה נטייה לקרישיות יתר (כגון התקף לב או אירוע מוחי לפני גיל 50, הפלות חוזרות, קרישי דם בריאות או ברגליים) אז צריך MRI-MRV. אם יש קליניקה שמכוונת למחלות אחרות אז יתכן שצריך בירור נוסף. אתם צריכים לפנות לנוירולוג ילדים בהקדם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים