נוזל במוח חיצוני בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/12/2023 | 07:02 | מאת: הללי

שלום רב בן 9 חודשים הקף הראש 48 סמ עבר את אחוזון 97 נשלח לאולטרסאונד שם נאמר כי ישנו נוזל חיצוני מחוץ למוח . מי שעשתה לו את האולטרסאונד הייתה רופאה שהרגיעה אותי ואמרה שזה ממצא שחולף עם הזמן ולכן הקף הראש גדול כל כך ולא פרופורציונלי. הרופאת ילדים שהיא אגב גם עבדה שנים בהתפתחות הילד אמרה שלא ייספג עד גיל שנתיים אבל אני רואה שזה משפיע על ההתפתחות המוטורית שלו הוא לא יציב בכלל לא יושב לא זוחל עדיין נאמר גם שיש לו טונוס אקסיאלי נמוך. היא דיברה עם ניורולוג מהתפתחות הילד בטלפון לידי הוא אמרשהילדים האלה עם הנוזל החיצוני הם ילדים עם עיכוב מוטורי בדרך כלל ושגם הטונוס האקסיאלי הנמוך מוכר בילדים עם נוזל כזה. השאלה היא אם זה נכון רוצה לדעת את הדעה שלך והשאלה השניה היא האם יכול להסתדר לפני גיל שנתיים??? האם הקף הראש מתייצב בהמשך? תודה רבה תור לניורולוג נקבע

הללי שלום, לפי מה שתיארת כנראה מדובר ב-EVOH, או בשמו העדכני והמדויק יותר - BESS. לתינוקות עם BESS לעיתים יש עיכוב התפתחותי קל, שברוב המקרים מסתדר עם הזמן. גם היקף הראש לרוב חוזר לתחום הנורמה. כמובן שאני לא מתיימרת לקבוע שום דבר לגבי הבן שלך: נוירולוג הילדים אמור לשאול עוד שאלות רבות, לעשות הערכה התפתחותית ובדיקה נוירולוגית, ולמדוד את היקף הראש של ההורים, ולשקול אם צריך בירור נוסף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים