הרחבה בחדרים ליטריים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/12/2023 | 18:55 | מאת: מימה

מצרפת כאן את תוצאות הפיענוח בגיל חודשיים ובגיל ששה חודשים בגיל חודשיים מבנה תקין של רקמות המוח כולל תוכן של גומה אחורית. חדרים ליטריים מעט אי סימטריים. חדר ימני ברוחב 6 מ״מ חדר שמאלי ברוחב 7 מ״מ. הצטברות מוזל סובארכנואידלי בכמות קטנה שתי המיספרות בעובי 5 מ״מ. חדר שלישי ורביעי ברוחב תקין. בגיל ששה חודשים חדרים לטרליים מורחבים באינטרוול קרן ימנית נמדדה כ 12 מ״מ וקרן שמאלית כ 12.5 מ״מ חדר ליטרלי ימני ברוחב 6 מ״מ שמאלי 7מ״מ הצטברות נוזל דו צידי אף הוא בהחמרה כעת נמדד כ 8 מ״מ אשמח להבין את משמעות הממצאים ןהשךכותיהן

שלום? שלום גם לך. אי אפשר להסביר את משמעות הממצאים והשלכותיהם בלי להכיר את כל הפרטים של ההריון, הלידה, המצב הבריאותי, הרקע המשפחתי, ההערכה ההתפתחותית, והבדיקה הנוירולוגית. בבקשה

27/12/2023 | 19:18 | מאת: מימה

סליחה לא נקלט תחילת ההודעה שלום ותודה על התייחסותך נצפתה ההרחבה בסקירה מאוחרת והייתי במעקב עד סוף ההריון ביחידת הסונאר ההרחבה בחדר השמאלי הייתה 10 מ״מ ובימני 6 מ״מ היינו במעקב נוירולוג, התינוק בן שישה חודשים מתפתח באופן תקין לגמרי אנחנו ממשיכים במעקב

אכן צריך מעקב מלא, וכפי שכתבתי - אי אפשר להסביר את משמעות הממצאים והשלכותיהם בלי להכיר את כל הפרטים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים