פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1779 הודעות
1696 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

20/03/2019 | 10:15 | מאת: מני

שלום, לפני כחמישה חודשים שברתי את האצבע בזרת ברגל. ומאז יש לי תגובה בלתי רצונית בזרת, כל דקה או שתיים היא זזה מעצמה (אבל התזוזה ממש קלה) רציתי לדעת מה חוות דעתך על כך. תודה

רק מוסיף שהתנועה הבלתי רצונית בזרת מחמירה בערב שאני שוכב לישון. בשאר היום הזרת כמעט ולא זזה (הזרת זזה כל דקה רק בערב) ובנוסף בשבוע האחרון זה החמיר לי. אבל זה היה שבוע שהייתי בו בלחץ נפשי גבוה. אז האם יש לכך קשר תודה רבה

היי דר. בשנת 2008 היו לי רק 2 התקפי אפילפסיה שמאז אני מאוזנת לגמרי וללא התקפים חוזרים. במעקב רפואי כל שנה וגם מטופלת בכדורי טגרטול 200 מג, כדור 1 ביום בלבד. רציתי לשאול אם תהיה בעיה לנטול גם ריטלין? תודה רבה

האם ירידה באחוזון היקף ראש,אצל בנות ללא סגירת מרפסים בהכרח מעידה על תסמונת רט ? במידה ולא מה כן יכולה להיות הסיבה לירידה בהיקף הראש ?

הילד בוכה ומתלונן על כאבים חזקים בשתי צידי הראש מעל האזניים הקיא מה לעשות?

16/03/2019 | 19:15 | מאת: גילה

שלום, בני לפני בשבועיים התחיל לטעון שהוא לא מרגיש שהוא שבע (מגיע לתחושה שהוא לא יכול לאכול עוד אבל הוא לא מרגיש שהוא שבע)ולפני שבוע טען שאיבד את תחושת העייפות (יכול להירדם ומרגיש את הצורך של הגוף בלהירדם אבל הוא לא מרגיש תחושה של וואי איך אני עייף) אפשר לדעת בהשערה בבקשה מה יש לו? והאם צריך לפנות לנוירולוגיה?

לקריאה נוספת והעמקה

גילה שלום, אכן תלונות לא שגרתיות, שטיבן לא ברור לי. אם בנך ממשיך לאכול ולישון כרגיל, נסי להרגיע אותו ולומר לו להתאזר בסבלנות עד שתחושותיו יחזרו למצב הרגיל. אך אם התלונות נמשכות או ששגרת השינה והתזונה שלו משתבשת - פנו לרופא הילדים. לא ציינת בן כמה בנך: אם הוא בגיל הנעורים והמצב מחמיר, כדאי לברר איתו אם הוא צרך סיגריות, אלכוהול או סמים, ולשקול יעוץ פסיכיאטרי. בברכה

16/03/2019 | 14:18 | מאת: אורית

שלום ד"ר הלוי, ביתי בת 1.8 כרגע תחת הכותרת של CP LIKE. ברקע הריון ולידה תקינים, MRI מוח תקין, EEG תקין, בירור מטבולי מלא תקין, ציפ תקין.. ממתינים לאקסום. טונוס מוגבר בידיים, משתנה ברגליים, נמוך בגב ובחגורת הכתפיים, תנועות דיסקנטיות בעיקר בידיים. הניורולוג היה בטוח שיש לה מחלה של נוירוטרנסמיטורים ושלח לניקור מותני. ביצענו ואלו התוצאות (ערכי יחוס ביחס לגיל): 5HIAA: 478, ערכי יחוס: 114-336 HVA: 800, ערכי יחוס: 295-932 MHPG: 142, ערכי יחוס: 51-112 HVA/5HIAA: 1.7, ערכי יחוס: 1.5-4 3OMD: 16, ערכי יחוס: קטן מ- 100 L-DOPA: 7, ערכי יחוס: קטן מ- 25 5HTP: 9, ערכי יחוס: קטן מ- 10 למרות שה- 5HIAA יצא גבוה מאוד וגם ה- MHPG גבוה הנוירולוג אמר שהתוצאות תקינות. מכל שלל הבדיקות שביצענו זו למעשה הבדיקה היחידה שמראה חריגה כלשהיא.. אני מבינה שרוב מחלות הנוירוטרנסמיטורים מתאפיינות בערכים נמוכים ובכל זאת, נראה שיש איזושהי פעילות יתר או עודף ייצור של סרוטנין (להבנתי בלבד).. רציתי להתייעץ האם אכן הבדיקה תקינה? מבחינתי זה פתח לאבחון נכון של הילדה ואולי נוכל לעזור לה ולקדם אותה ברגע שנצליח להבין מה הבעיה שלה.. קראתי קצת על עודף סרוטנין במוח ונראה שחלק מהתופעות דומות. האם אולי כדאי להתייעץ אם אנדוקרינולוג? או רופא מקצועי אחר שיוכל לקשר זאת לבעיה אחרת אצלה שגוררת בעקבותיה את התמונה הקלינית? האם תוכלי לעזור לי בנושא? תודה רבה, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, אני לא יודעת לענות על שאלתך. כדאי להתייעץ עם רופא מומחה למחלות מטבוליות- זהו רופא ילדים או נוירולוג-ילדים או גנטיקאי-ילדים, שעבר התמחות ספציפית במחלות מטבוליות. יתכן שהנוירולוג שלכם כבר התייעץ עם מטבוליסט, ולכן אמר לך שבדיקת הנוירוטרנסמיטרים תקינה. בכל מקרה,טוב שאתם מתקדמים לבדיקת האקסום. בהצלחה!

15/03/2019 | 15:15 | מאת: יעל

שלום. ביתי בת שנה וחצי החלה ללכת בגיל שנה. היא כבר הולכת עצמאית. לפני כחודש החלה לעיתים רחוקות מידי ללכת על קצות האצבעות לכמה שניות. כמו כן , החלה גם לקפוץ . האם הליכה כזו על קצות אצבעות מידי פעם תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, אם בתך הולכת על בהונות רק לעיתים רחוקות ורק למספר שניות, נשמע לי שבשלב זה אפשר לעקוב בלבד. אם הליכת הבהונות תחמיר מבחינת תדירות, משך וחומרה, אז פנו לרופא הילדים שלכם. בברכה

14/03/2019 | 10:37 | מאת: מורן

בוקר טוב בני בן שנתיים על הרצף האוטיסטי. תוצאות בדיקת EEG יצאו לא תקינות . נכתב: במעבר מעירנות לנמנום נקלטה פעילות רקע מרכזית אלפא בתדירות 8 הרץ ואמפליטודה של 10-50 מק"ו ,בלתי סדירה , ופעילות פריאטלית טמפוראלית בתדירות תיטא 4-5 הרץ ואמפליטודה עד 100 מיקרו וולט. סימטרית. פעילויות הושטחו או הונמכו בפקיחת עיניים. בשינה נראו גלי V קומפלקסי K וכישורי שינה סימטריים. בנוסף נכתב נראה בשינה זיז קדמי שמאלי נדיר. אשמח מאוד לעזרה בפענוח התוצאות תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, לא נשמע לי שיש ממצא חריג משמעותי באא"ג. השאלה החשובה היא, מדוע שלחו את בנך לבדיקת האא"ג? אם היה חשד לפרכוס, אז חשוב שתחזרו לנוירולוג שלכם עם תוצאות האא"ג לצורך החלטה על המשך בירור. אך אם לא הייתה נסיגה התפתחותית או חשד קליני לפרכוסים, לא בטוח שהיה צורך לבצע את האא"ג. בברכה

11/03/2019 | 20:01 | מאת: מיכאל

ביתי בת 3 חודשים פרכסה בימים הראשונים לחייה. לפני חודש הפסקנו להביא לה תרופות, לומינל וקפרה. אולטרסאונד מח מלפני שבוע יצא תקין. החל מאתמול בערב ידה הימנית מוטה ומעט סגורה, התנועתיות שבה לא סימטרית עם תנועות היד השנייה. התינוקת חיונית ואוכלת. בקרנו אצל רופאת הילדים שהמליצה על בדיקת איאיגי ומפגש עם נוירולוג בימים הקרובים. מה יכול להסביר את מה שקורה לה? האם יש משהו נוסף שאנו יכולים לעשות? אציין כי בקופה אין תורים לנוירולוג כלל בימים הקרובים.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום? שלום. יכולים להיות מספר גורמים לתופעה שתיארת. בברכה

שלום רב, לפני כמה שנים סבלתי מכאב בראש ממוקד ונקודתי בצד שמאל, וזמזום לכמה שעות, לאחר שזה עבר התגלה לי ירידה קטנה בשמיעה בצד אחד בטון הגבוה, הגעתי לבדיקות ומעקב אצל רופא אף אוזן גרון שלא מצא כלום, והמשיך במעקב של בדיקות שמיעה כל חצי שנה ומאז המצב נשאר אותו דבר. לפני כשנה בערך היה לי כאב עמום אך באותו מקום שהגיע בגלים לכמה שעות ועבר שצמיד נמצא נקודתי באותו מקום והרגשתי גם כאב פחות חזק באותו מקום בצד השני של הראש, לאחר מכן וכיום הכאב חלף. האם כעת עלי לפנות לנוירולוג? למרות שכרגע אין כאב או לחכות שיהיה שוב כאב ואז לפנות? ואם כן האם זה דחוף? כי אני דיי חוששת שהיו פעמים שהרגשתי גם רעידות בידיים בזמן מנוחה שחלפו וזה עדיין קורה לפעמים, האם יש קשר? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

*יש לציין שעד היום לא נשלחתי לct או mri ,אלא רופא אאג לא מצא כלום על סמך בדיקה ידנית..ועל סמך בדיקת שמיעה

דנה שלום, הסיפור לא ברור לי דיו. חסרים פרטים, וגם ממה שכתוב קשה להבין את מהלך הדברים. לא ברור לי מדוע את שואלת אם דחוף לפנות לנוירולוג על אירוע שהיה לפני כמה שנים, ואירוע נוסף שהיה לפני שנה. בברכה

07/03/2019 | 12:30 | מאת: גיתיצ

שלום, לאחד מבני, בן ה-4 הייתה בגיל 2.5 דלקת קרום המוח עם חשש לadem. בזמנו כשהוא עבר mri מוחי חווזר בגיל3 נאמר לנו שהמוקדים לנזק נספגו וגם eeg בחסך שינה יצא תקין. לאור המעקב הנוירולוגי שהוא נמצא בו אחת לתקופה...הרופאה ביקשה שוב eeg בחסך שינה. התוצאות הגיעו לרופאת הילדים שאמרה שרשום שם שיש גל דלתא אחת לכמה זמן. זה אומר משהו? מציינת שהילד הזה בעל יכולות מדהימות מבחינה קוגנטיבית, חכם מאוד, מדבר נהדר. בקיצור אנחנו כהורים לא רואים שום בעיה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גיתית שלום, אין לי מספיק מידע כדי לומר מה המשמעות של "גל דלתא אחת לכמה זמן". אך לא ברור לי מדוע שלחו את בנך לאא"ג נוסף אם אא"ג קודם היה תקין ואם אין חשד קליני לפרכוסים. בברכה

07/03/2019 | 08:57 | מאת: רינה לאה

שלום רב, בני בן 7 חודשים וחצי, אתמול בטיםת חלב האחות הפנתה את תדומת ליבי לכך שהמרפס כמעט סגור לחלוטין ושיש לפנות לרופא כדי לבדוק המשך מעקב . ציינה גם שזה לא טוב כי ככה אין למוח מקום לגדול וקצת נלחצתי. כמובן שקבעתי תור לרופא. האם זה נכון באמת ? מה זה אומר תודה רבה

רינה שלום, גם אם מרפס של תינוק נמוש סגור, הרי שבדרך כלל למעשה הוא עדיין פתוח, וכן התפרים בין עצמות הגולגולת. כך שכמעט תמיד יש למוח מקום לגדול. אם היקף הראש של בנך ממשיך לגדול באחוזון קבוע ולא נעצר - כנראה שהכל בסדר. לדוגמה, אם היקף הראש של בנך באחוזון 30 והראש ממשיך לגדול באחוזון זה במדידות עוקבות כל מס' חודשים, אז אין משמעות לכך שלא ממששים את המרפס פתוח. אני מקווה שהאחות שאמרה לך שאין למוח מקום לגדול הקפידה למדוד את ראשו של בנך ולשים על עקומת היקף הראש. פני לרופא הילדים עם מדידות היקף הראש מאז הלידה, ובינתים - לא לדאוג. בברכה

בני בן 13 עשיתי לו בדיקת eeg לפני הפסקה בתרופות אחרי שנתיים שהכל היה בסדר ברוך ה ' רציתי להבין מה התוצאות אומרות אם הבדיקה יצאה תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

הנוירולוג שלכם יסביר לכם. בבקשה

שלום רב ד"ר. הבן שלנו לפני כחודש החל להזיז את עיניו לצדדים ללא כל שליטה, התדירות עלתה בשבוע האחרון. היינו אצל רופאת עיניים שבדקה ואישרה שהראייה תקינה ושהוא סובל מ Unspecified TIC Disorder. אנחנו קצת מודאגים, אשמח לקבל דעתך בנידון. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום, אם אכן תנועות העיניים הן טיק, אז הטיק בפני עצמו בדרך כלל לא מפריע להתנהלות שגרתית ולחיים רגילים. טיקים הם הפרעת תנועה שכיחה מאד בילדים וגם במבוגרים, וברוב המקרים חולפים תוך מספר שבועות עד חודשים ולא מצריכים טיפול. אך לאנשים עם טיקים עלולות להתלוות בעיות נוספות בשכיחות יתר לעומת אנשים ללא טיקים, כגון: הפרעת קשב, לקויות למידה, חרדות ועוד. כך שאם הטיקים ממשיכים או שעולה חשד לבעיה נוספת - כדאי לפנות להערכת נוירולוג ילדים. בברכה

03/03/2019 | 00:20 | מאת: הדר

איילת שלום אני מעתיקה את השאלה הממשיכה שלי מלמטה ,ראיתי שפספסת. לצערי הלכתי למרפאת כאב,קיבלתי את הזריקה והכאב חזר במלואו. אם יש נזק עצבי מקומי ,האם את מתכוונת לכך שהעצב נפגע ,מה שאומר שהפגיעה הזו יכולה לגרום לכאב שאני חשה ,וזה לא תלוי לחץ חיצוני? ואם זה המצב ,אין איזו תרופה (לא משהוא שצריך לכל החיים) או שיטת טיפול שיכולה "להבריא את העצב"? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הדר שלום, עצב עלול להיפגע גם ע"י לחץ חיצוני וגם ע"י חיתוך. המלצות לבירור של בכאב כרוני (צורך בצילום או הדמיה אחרת) ולטיפול בו (זריקה מקומית, כדורים, מכשיר לגירוי עצבי וכו') ניתנות ע"י רופא מומחה לכאב. חשוב שתחזרי לרופא הכאב שטיפל בך ליעוץ נוסף. בברכה, ד"ר אילת הלוי

01/03/2019 | 21:58 | מאת: יניב

אני בן 15 וכשאני עוצם את העיניים בלילה ומנסה לישון יש לי טיקים שאני ממש חושש מהם כבר יומיים בבקשה תמצאו לי דרך כמה שיותר מהירה לטפל בזה גם אם זה יעלה כסף!!!

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום (קודם כל אומרים "שלום"...), טיקים לא מופיעים רק כשמנסים להירדם, לכן לא ברור לי מה קורה לך. אני ממליצה שתיגש עם אחד ההורים לרופא הילדים או המשפחה שלכם. תודה? בבקשה. בברכה

01/03/2019 | 08:22 | מאת: עמנואל

ד"ר בוקר טוב, בני בן 7 שבועות (מחר). הלילה הוא קיבל פעמיים מכה מהשלבים של העריסה תוך כדי שינה. הוא ישן איתי בחדר ושמעתי מכה ושקמתי אליו הוא שוב סובב את ראשו לכיוון השלב של העריסה וקיבל מכה נוספת. הוא בכה 2 דקות ונרדם שוב. כעבור 15 דקות בערך הערתי אותו כי רציתי לראות שהוא בסדר. נתתי לו לאכול והחלפתי לו והוא נרדם ל3 שעות. בלילה היה לו אדום מצד ימין בראש מהמקום של המכה. כעת לא אדום לו. לא שמתי לו מגן ראש מסביב לעריסה כי אמרו לי בטיפת חלב שזה לא בטיחותי. מה עליי לעשות כעת? אשמח להכוונה ממך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עמנואל שלום, אם הטחות הראש נגמרו בכך שבנך בכה, ללא איבוד הכרה, הקאה או תגובה אחרות, אז מאד לא סביר שנגרם נזק כלשהו. אני לא מכירה הנחיה שאומרת שאסור לשים מגן ראש סביב מיטת התינוק, אך יתכן שאני לא מעודכנת. אני מניחה שהזהירו אתכם מחשש לחנק מכרית או ממגן ראש שעשוי מבד עבה ועלול לחסום את דרכי הנשימה של התינוק. אך נראה לי, שאם המגן הוא דק וצמוד לדופן המיטה, אז לא נשקפת סכנת חנק לתינוק. בברכה

28/02/2019 | 08:18 | מאת: שושנה

שאלתי על זה שאני מתתעוררת בבוקר עם יד אחת או שתיים רדומות אחרי השינה ומיד כשאני מזיזה אותן הן מתעוורת והכל בסדר במשך היום שאלית אם צריך להיבדק או שאפשר להניח שזה מתנוחת השינה ענית לי "כן" בלבד. על מה הכן מתייחס? להיבדק? אם כן, אז למה? מה החשש בעצם? אן שהכן מתייחס שזה כנראה מתנוחת השינה

שלום שושנה, (מקובל ומנומס לפתוח ב"שלןם" ולסיים ב"תודה"). עלייך לפנות לנוירולוג להערכה מקיפה - תשאול מעמיק ובדיקה נוירולוגית. כדאי לברר מראש אם למישהו במשפחתך המורחבת היו תופעות דומות. בבקשה, בברכה

27/02/2019 | 19:43 | מאת: חן

שלום ד"ר, יש לי שתי שאלות לגבי התקפים אפילפטים מסוג ניתוק אצל תינוק קטן - 1. קראתי שהתקפים אלה לא פוגעים בהתפתחות המוח כלומר ,אם תינוק לוקה בתקפים כאלה לא אמור להיות לו עיכוב התפתחותי ,האם נכון ? 2. אז למה בעצם מציעים טיפול תרופתי אם לא פוגע בהתפתחות התינוק ? תודה רבה מראש על התשובות .

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, יש סוגים שונים של אפילפסיה המתבטאת כניתוקים. השאלה היא, מה הסיבה לאפילפסיה הזאת: אם זאת אפילפסיה ראשונית בגלל שינוי גנטי, אז יתכן שתגרום לפרכוסים בלבד, אך יתכן שהפגם הגנטי עצמו יגרום גם לפגיעה מוחית שתשפיע על התפתחות. אם זאת אפילפסיה משנית לנזק מוחי (כגון פגות קיצונית, דלקת קרום המוח, מום מוחי וכו') אז יתכן שהנזק לא מחמיר ולא נגרמת פגיעה מוחית נוספת על זו שכבר נגרמה, אך יתכן שהפעילות החשמלית האפילפטית תתרחש לעיתים קרובות מאד ותגרום לנזק מתמשך. כך שתינוק עם אפילפסיה של ניתוקים זקוק לאיפיון סוג האפילפסיה, בירור הגורם לה, וטיפול בהתאם. אלה יבוצעו ע"י נוירולוג ילדים. בברכה

שלום, בני בן 3 ו-3 חודשים. בבמשך כל ההריון נטלתי פלקווניל (על רקע כאבי פרקים) וכמובן לאחר אישור מהראומטולוג, מכון הרעלים והמכון הטרטולוגי לכך שאין מניעה מנטילה בהריון. בני אובחן לפני חצי שנה במכון להתפתחות הילד, מיוזמתי, לאחר שחשדתי בהפרעות קשב וריכוז בעקבות טמפרמנט תזזיתי. אןכ ראו "קווים" ל- ADHD אך לא ניתנת אבחנה בגיל כה צעיר. שאלתי, האם עשוי להיות קשר בין הטיפול התרופתי שנטלתי בהריון לבין הפרעות קשב וריכוז? האם היו מקרים דומים בעבר? אודה לתשובה היות והשאלה מטרידה אותי.... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, אני לא יודעת לענות על שאלתך, אבל אם התייעצת גם עם הראומטולוג וגם עם נרכז ליעוץ טרטוגני, ושניהם שללו השפעה על העובר, אז לא סביר שיש קשר בין נטילת התרופה בהריון לבין הפרעת בקשב של בנך. בברכה

26/02/2019 | 22:48 | מאת: שושנה

בת 18 בריאה בדכ מזה כמה חודשים אני מתעוררת כמעט בכל בוקר עם יד אחת או שתיים רדומות. אני מיד מזיזה אותן והן חוזרות לעצמן תוך כמה שניות. האם צריך לברר או שאפשר להניח שזה קורה מהתנוחה של השינה?

לקריאה נוספת והעמקה

כן.

24/02/2019 | 18:09 | מאת: אילנה

שלום, האם זה נורמלי שאחת מהרגליים (כל פעם אחרת ) נרדמת לי אחרי כמה דקות של ישיבה? אם זה עצב הסיאטיקה ,מה יכול לגרום לו להירדם ככה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, אם רגלייך נרדמות בכל יום אז כדאי לפנות להערכה מעמיקה אצל נוירולוג. בברכה

24/02/2019 | 12:36 | מאת: נחום

שלום אני חולה סכיזופרניה תקופה לא הייתי מאוזן תרופתית מעצבים הרבצתי לעצמי בראש נמעלה עם היידים חזק וכעת אני חושש שנגרם לי פגיעה קוגנטיבית שתמנעה ממני מללמוד

לקריאה נוספת והעמקה

נחום שלום, סביר מאד שלא גרמת לעצמך שום נזק ע"י כך שהרבצת לעצמך בראש. כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך, כדי להסיר חשש מלבך. בהצלחה בכל תחום שתחליט ללמוד!

24/02/2019 | 11:02 | מאת: אולגה

שלום, יש לי בת 12 לפני כחודש וחצי התחילה להשתעל , קודם ראו שזה וירוס , אחרי זה נתנו לנו משאף ואחרי זה אינגלציה . עד שהגענו לרופא ילדים והוא קבע שזה שיעול HABIT. לפני שבועיים השיעול פסק אך אחרי שבוע זה חזר בפתאומיות . ילדה משתעלת כל הזמן חזק .בלי הפסקות איך ניתן לטפל בזה ? רופא אמר שלא לשים לב אליה ולהתנהג איתה רגיל אך זה לא עוזר והיא לא הולכת לבית ספר בגלל זה

לקריאה נוספת והעמקה

אולגה שלום, צריך כמובן לשלול כל גורם רפואי לשיעול (זיהום, גוף זר בדרכי הנשימה, תהליכים דלקתיים או לוחצים וכו'). כמו כן יש לברר אם מדובר בטיק של שיעולים. אם רופא הילדים שלכם שלל כל סיבה אפשרית, כדאי שתשקלו יחד איתו אם כדאי להפנות את בתך לפולמונולוג-ילדים (מומחה למחלות ריאה בילדים) או לנוירולוג או מרפאת טיקים (לאבחנה וטיפול בטיק). בברכה

24/02/2019 | 00:37 | מאת: הדר

דר שלום רב, מזה 10 שנים שעברתי ניתוח פילונידל מאוד עמוק. מאז הניתוח ועד היום כאשר אני יושבת בתנוחה מסויימת ומפעילה לחץ על איזור מסויים הישבן "נרדם" לי,ובנוסף להירדמות יש כאב באיזור (הכאב מופיע אפילו בלי לשבת ,אני יכולה פשוט ללחוץ על האיזור וזה כואב.) האיזור הוא קרוב לעצם הקוקסה (לא יודעת להגיד במדיוק איפה אבל שם באיזור). מכאן רציתי לשאול-אם יש הירדמות וכאבים במקום מה יכול להיות מקור הכאב? הלכת למילון רופאים ואף אחד לא יודע מה הבעיה. חשבתי אולי התפתחה שם דלקת שמשפיעה ככה על העצבים וגורמת להירדמותם אחרי ישיבה ולכאב שמופיע בלחציה על המקום? מה יכול לגרום לעצב להירדם כשמפעילים עליו לחץ ולכאב כללי ? מה לדעתך זה יכול להיות? אשמח אם תתני לי כל קצה חוט!

לקריאה נוספת והעמקה

הדר שלום, לאחר ניתוח עלול להיגרם נזק מקומי לקצות עצבים בגלל החתך הניתוחי. נזק עצבי יכול לגרום גם לכאב וגם לנימול או חסר תחושה. אני מציעה לך לפנות לרופא מומחה לכאב במרפאת כאב. יתכן שזריקה מקומית יכולה לשפר את סבלך. בברכה

26/02/2019 | 17:59 | מאת: הדר

איילת תודה על תשובתך. לצערי הלכתי למרפאת כאב,קיבלתי את הזריקה והכאב חזר במלואו. אם יש נזק עצבי מקומי ,האם את מתכוונת לכך שהעצב נפגע ,מה שאומר שהפגיעה הזו יכולה לגרום לכאב שאני חשה ,וזה לא תלוי לחץ חיצוני? ואם זה המצב ,אין איזו תרופה (לא משהוא שצריך לכל החיים) או שיטת טיפול שיכולה "להבריא את העצב"? תודה רבה

הבת שלי בת 3 שנים ו 9 חודשים, התפתחות תקינה מלבד שיבושי הגייה ספיציפיים,הגננת מדווחת גם על טווח קשב קצר. מאז שהיא תינוקת, בזמן התרגשות עושה תנועות עם הידיים וגם עם הפה, מה שנמשך מספר שניות. זה קורה רק בזמן התרגשות. אם מסיחים את דעתה היא מפסיקה. לדעתי קורה יותר כשהיא עייפה אך אני לא בטוחה. קורה יחסית הרבה כי היא מאוד מרוגשת מדברים. האם יש צורך לטפל בזה? מה המשמעות של כך? האם חולף מעצמו? אם כן, מתי? תודה

קודם כל אומרים "שלום". נשמע שמדובר בתנועות סטראוטיפיות, שלא מצריכות טיפול, לעיתים חולפות ולעיתים נשארות. אם אכן מדובר בתנועות סטראוטיפיות, יש לשלול בעיות נילוות. אך מאחר ולא ניתן לדון בלי לראות את הילדה, כדאי לצלם בסרטונים שת התנועות ולהראות לרופא הילדים. בברכה

שלום, אני יודע ששאלתי את השאלה מספר פעמים אבל לצערי זה לא עובר. אני שברתי את אצבע 5 ברגל עם תזוזה קלה לפני 4 וחצי חודשים. לפני 3 וחצי חודשים האורתופד ביצע לי במקום ״שחזור קל״ ויישר את הזרת. מאז היישור של הזרת,כל הזמן שאני עומד או יושב,הכף רגל נהיית סגולה וקרה. שאני הולך (הליכה מעל עשר דקות)או רץ הכף רגל נהיית אדומה עם ורידים בולטים וחמה. *בנוסף בדרך כלל בלילה המצב מחמיר. ושאני שוכב הצבע של הכף רגל חוזר ברגע לצבע תקין. אני כבר 3 וחצי חודשים במצב הזה. ללא שום שיפור כמעט. אולי שיפור של 5% מאז שזה התחיל. *עשיתי בדיקת מיפוי עצמות ששללה CRPS *הייתי אצל כירוג כלי דם שאמר שבוודאות אין בעית כלי דם (בנוסף עשיתי דופלר ורידים ועורקים ויצא תקין) *הייתי במרפאת כאב בתל השומר אצל נוירוכירוגית שלא יודעת ממה זה נגרם אני מתחנן לעזרה. כי אני ממש ממש פוחד שזה ישאר לי לכל החיים. אני בן 20 אני יודע שזה ארוך אבל ממש אשמח לתשובה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ישי שלום, אם בעיית כלי דם נשללה בוודאות, אז יתכן שבכל זאת מדובר ש- CRPS (Complex Regional Pain Syndrome). לא ידוע לי שמאבחנים CRPS ע"י מיפוי עצמות. האבחון במחלה והטיפול בה נעשים ע"י רופא מומחה לכאב (בדרך כלל רופא מרדים, לא ידוע לי שנוירוכירורג מאבחן ומטפל בכאב). אתה מתאר סבל משמעותי ויומיומי וצריך למצוא פיתרון לבעייתך. אני מציעה שתפנה בדחיפות לרופא שמומחה לכאב ובעל ניסיון בתחום זה כדי לקבל אבחנה וטיפול תרופתי. במקביל עליך להתחיל פיסיותרפיה כדי למנוע דלדול שרירים והתאבנות של מפרקים כתוצאה מחוסר שימוש ברגל. אשמח אם תעדכן אותי בתוצאות. בהצלחה!

21/02/2019 | 13:13 | מאת: עידן בן מאיר

עברתי סיטי צוואר ובסיטי ראו שיש לי צניחה של שקגי המוחון עד כ 4 מ"מ מתחת לקו ה basion opisithion מה זה אומר הצניחה הזאת בבקשה קבעתי MRI להמשך בירור הדמייתי אשמח לקבל הסבר מה זה השקדים ומה זה אומר

21/02/2019 | 10:15 | מאת: רוני

שלום ושאלה נוספת אם אפשר- האם בדיקת EEG תזהה התקפי ניתוק ? אם נניח עושים את הבדיקה לא בזמן התקף אז לכאורה היא תצא תקינה, לא ? אז איך אפשר לתפוס ולאבחן את זה ? רב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

אא"ג יכול לתפוס אירוע ולהדגימו מבחינה חשמלית. אך אא"ג יכול להדגים פעילות אפילטית גם אם אין התקף בדיוק בזמן ביצועו, או להיפך - אא"ג יכול להיות תקין גם בזמן פרכוסים (למשל, אם הפעילות החשמלית הלא תקינה מגיעה ממוקד עמוק במוח). האבחנה נעשית על סמך הקליניקה והאא"ג יחדיו. בברכה

21/02/2019 | 07:43 | מאת: רוני

שלום דר הלוי . יש לי תינוק בן 4.5 חודשים. לפעמים אני מרגישה שהוא בוהה בי ומתנתק לכמה שניות . האם יכול להיות שזה התקף אפילפטי מסוג ניתוק או שזה לא קיים בגילאים כאלה ? בברכה ובתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, ניתוק אפילפטי יכול להיות גם בגיל כזה, אך אם בתינוק או הילד מגיב מיד לגירוי קול או מגע אז סביר שזה לא פרכוס. בניתוק אפילפטי החולה לא מגיב לגירוי קול או מגע. בברכה

19/02/2019 | 22:14 | מאת: מיכל

שלום דר האם בפרכוסים מסוג אינפנטיל ספאזם יש גם כיווץ / עיוות של הפנים או שמדובר רק בגפיים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, עווית בפנים היא לא קלאסית ל-Infantile spasms, אך אם קיימת היא לא שוללת. EEG חיוני לאבחנה, ורואים בו פעילות אפילפטית אופיינית, הנקראת היפסאריתמיה. אם יש חשד לתסמונת או לפרכוסים - פנו מיד לרופא הילדים שלכם, ותנסו לצלם אירועים. בברכה

16/02/2019 | 01:10 | מאת: עדי

לפני כחודשיים ילדתי תינוקת בריאה במשקל 3,600 בלידה טבעית ותקינה. במהלך הימים הראשונים לחייה היא איבדה 8% ממשקל הלידה ורב שעות היום ישנה (23 שעות ביממה) את המשקל היא העלתה חזרה למשקל לידה לאחר שבועיים לאחר שהורתי על ידי הרופאים המקומיים להפסיק להניק ולהאכיל בבקבוק. (אנו מתגוררים בחו״ל) כרגע בגיל חודשיים היא שוקלת 4,800 ועדיין ישנה המון. בשעת הערות המועטות שלה היא מחייכת חיוך רצוני וגם חברתי למכרים קרובים. משום מה היא לא מסבה את ראשה לקולות/רעשים/צלילים שאנחנו משמיעים, גם בקול רם וגם באופן מוגזם בכוונה בכדי להסב את תשומת ליבה. היא מתעלמת לחלוטין, רק כשאנחנו ׳תופסים׳ את קשר העין היא מחייכת ומנסה לדבר מעט. עשינו בדיקת שמיעה ביום הלידה והיא יצאה תקינה ובדיקת שמיעה נוספת לפני מספר ימים והיא יצאה תקינה. עשינו בדיקת ראיה וגם היא תקינה. אם נגרם רעש חזק בהפתעה כמו סכין שנופלת היא כן תיבהל. אבל לא תגיב לקול/צליל/רעש שאנחנו מייצרים. היא יכולה להיתקע עם המבט על עצמים דוממים לדוגמה ארון. היא נולדה עם צד מועדף אבל יש לה יכולת להזיז את הראש מצד לצד. היא איננה מחזיקה עצמאית את הראש לחלוטין ובשכיבה על הבטן היא ׳מתעצלת׳ להרים את עצמה אבל עושה זאת מעט ובעיקר מתלוננת כשהיא על הבטן. אנחנו ממש דואגים לה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. מזל טוב על לידת בתכם. לא שאלת אף שאלה. תודה? בבקשה.

שלום איילת, אכן לא שאלתי שאלה ספציפית אלא תיארתי אבני דרך בהתפתחות של בתי וקשיים שחווינו בחודשיים האחרונים. מהתיאור שתיארתי לעיל, בעלי ניסיון במקצועם (לדוגמה בהתפתחות הילד) יכולים להתרשם ולהמליץ על איזה פעולות לנקוט או להפנות לאיש מקצוע רלוונטי. ברור שלא שמתי את כל הביצים ובטחתי בסל אחד שנוטה להיות ציני וסרקסטי כלפי כותבים אנונימיים הנמצאים במצוקה ומתאמץ ללמד אותם הלכות נימוסים בפורום נוירולוגיה אנונימי בזאפ דוקטורס. ביקשתי המלצה לנוירולוג ילדים מומחה כדי שנוכל לפגוש ביקרנו בארץ. שמך לא עלה, אני מניחה שמענה בפורום אנונימי גוזל זמן רב מזמנך אך נותן דרור וחופש לביטויים סרקסטיים ומרותיים כלפי הכותבים. בבקשה? לא תודה!

שלום, בני בן 12 וחצי מכיתה ג' עם כדורים להפרעת קשב, לפני כחודשיים ימים החלו אצלו טיקים בעיניים , מרים את העיניים כלפי מעלה בתדירות גבוהה מאוד מאוד, כל שניה למשך חצי דקה הפוגה קלה ושוב חצי דקה שבה מעלה את העניים ומוריד מעלה ומוריד, כיום לוקח ויואנס , הפסקנו כדור קודם אטנט על מנת לראות אם יש השפעה וירדה בטיקים, לא נעשתה שום הפוגה בטיקים ולא ירידה בטיקים והבנו שהכדור לא משפיע על הטיקים, לכן התחלנו ויואנס גם בכדור הויואנס אין השפעה לטובה או לרעה, התדירות ממשיכה להיות גבוהה. אשמח לחוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, חסרים לי יותר מדי פרטים בסיפור מכדי שאחווה דעה. זה יהיה רשלני מצדי להגיב רק על סמך מידע מועט. אני מציעה שתתייעצו עם נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

15/02/2019 | 10:02 | מאת: עינת

שלום, יש לי עוד שאלה - האם את בדיקת ה-EEG שמגלה תסמונת ווסט עושים בשינה או בערות ? (תינוק בן 4 חודשים) תודה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא משנה מבחינת האא"ג עצמו, אך בדרך כלל עושים אא"ג כשהתינוק ישן כדי לא יזוז וישבש את התרשים. בברכה

19/02/2019 | 07:57 | מאת: עינת

.

14/02/2019 | 19:38 | מאת: עינת

שלום ד"ר, האם תסמונת WESTאצל תינוק בן 4 חודשים ניתנת לגילוי וודאי בבדיקת EGG או שיתכן שהבדיקה לא תראה את התסמונת למרות שהיא קיימת ? בברכה, עינת

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2019 | 19:40 | מאת: עינת

התכוונתי בדיקת EEG ולא EGG סליחה על הטעות :)

עינת שלום, לתסמונת West יש קליניקה אופיינית (פרכוסים הנקראים infantile spasm) וגם EEG אופייני (הנקרא Hypsarrhythmia). אם הקליניקה מתאימה לסינדרום אך האא"ג תקין, יש צורך לעקוב צמוד ולחזור על האא"ג אחרי שבוע-שבועיים. השיקול הוא, כמובן, בידי נוירולוג הילדים שמטפל בתינוק. בברכה

11/02/2019 | 21:52 | מאת: קסם

שלום , בני בן שנתיים ו 4 חודשים . לפני יומיים התחילה אצלו תופעה מוזרה בהתנהגות . פתאום נשכב על הבטן , עם הידיים מתחת לראש , כפות רגליים כלפי מעלה , והוא פשוט בוהה . במשך דקה וחצי . כאילו "מתנתק" מהסביבה ומרוכז . תוך כדי הוא מזיז את הרגליים לצדדים , ומידי פעם ממצמץ . אם אני קוראת לו תוך כדי האקט הוא לא יענה . הוא גם לא מישיר מבט תוך כדי . אם אני ארים אותו באמצע האקט , הוא יגיב לי מיד , אבל יכעס ויחזור לתנוחה . חשוב לי לציין , ילד יונק . בסמוך לפעם שזה התחיל , ניסיתי להוריד מינון הנקה , והוא לקח את זה מאוד מאוד קשה . בכה הרבה . בשלב מסוים ויתרתי על הניסיון להוריד מינון הנקה . האם יכול להיות שזה היה "טריגר" למנ שקורה ? מה בעצם קורה ?? ומה צריך לבדוק . מודאגת . תודה רבה ויום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

קסם שלום, יתכן ומדובר בגירוי עצמי, כלומר - אוננות. אך בלי לראות את האירוע אני לא יכולה לאבחן. אני ממליצה שתצלמי סרטונים של בנך בזמן אירועים כאלה, ותראי לרופא הילדים שלכם. בברכה

היי רציתי לשאול הילד שלי שבועיים לפני גיל שנה הובחן לאחר פירכוס קל כאשר הראש נשמט למטה באינפנטיל ספאזם כמובן אחרי eeg כרגע קיבלנו את התוצאות של בדיקות מטבוליות ורק בבדיקת שתן נראה ממצאים חריגים רציתי לדעת מזה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום, למה את מתכוונת ב"מה זה אומר"?

10/02/2019 | 17:16 | מאת: נדב

שלום ד"ר הלוי. רציתי לדעת האם תנועות סטריוטיפיות/ חזרתיות אצל תינוק בן 4 חודשים שאובחנו כהפרעת שינה יכולות להיות סימן לאוטיזם? תודה . נדב

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, ערבבת בשאלתך אבחנות שונות, שלא קשורות בהכרח זו בזו. תנועות סטרואטיפיות רואים בעירנות והן לא הפרעת שינה. באוטיזם עלולות להיות תנועות סטרואטיפיות, הפרעת שינה, או שתיהם. אך אוטיזם הוא הפרעה בתקשורת, ותנועות בשינה לא רלבנטיות. בברכה

10/02/2019 | 16:07 | מאת: עינת

שלום, בגיל חודשיים סוג האפילפסיה היחיד שיש הוא תסמונת west או שיש עוד סוגי אפילפסיה בגיל זה ? איזה סוגים נוספים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עינת שלום, בכל גיל יש סוגים רבים של אפילפסיה - מבחינת סוג הפרכוסים, סוג הממצאים ב-EEG, וסוג הגורם לאפילפסיה. West זו אפילפסיה שמחייבת אבחון וטיפול מיידי, וללא טיפול תגרום לנזק מוחי והתפתחותי. בברכה

10/02/2019 | 16:04 | מאת: קרן

שלום דר ותודה רבה מראש על המענה. תינוק בן 3 חודשים ויש סוגיה לגבי הקשר עין כשאני או אנשים אחרים מסתכלים עליו מקרוב (פחות מ 25 ס"מ) הוא בורח עם המבט באופן מכוון ומסיט אותו. גם שמנסים לתפוס את מבטו הוא בורח ממש במכוון לצדדים אחרים ומתחמק. לעומת זאת שמסתכלים עליו יותר מרחוק (מעל 30 ס"מ) הוא יוצר קשר עין עקבי ורציף. אציין שבדיקת ראיה תקינה וכמו כן על חפצים הוא עוקב יפה מאוד גם מקרוב וגם מרחוק. כלומר זאת לא בעיית ראייה. האם התופעה הזאת מוכרת? למה הוא עושה את זה ? אשמח לכל מידע שיש בנושא.. זה מטריד אותנו מאוד. הרופא אדיש.. תודה רבה ושבוע טוב .

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, מדוע אתם מסתכלים עליו ממרחק של 25 ס"מ? נסי להסתכל על אבא, סבתא או ילד אחר ממרחק כזה - קשה מאד להתמקד כל כך מקורב, וכנראה שזה לא נוח ולא נעים לבנך ולכן הוא מסיט את מבטו. בנוסף, מקרוב כל כך אתם נושפים עליו את כל החיידקים והוירוסים שנמצאים ברוק ובנשימה. בקיצור, רצוי לתפוס מרחק... בברכה

09/02/2019 | 13:06 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן 10 אובחן השבוע עם אפילפסיית ילדים. קיבלנו אוספולוט 100 מ"ג. בנוסף הוא מאובחן כבעל הפרעת קשב ומזה 4 חודשים נוטל ריטלין LA30. לדברי הנוירולוגית יש לא מעט ילדים שנוטלים את שתי התרופות (האוספולוט ניתנת בערב לפני השינה והריטלין בבוקר) ואין כל מניעה לתת את שתיהן. היות ואלו שתי תרופות בעלות פעולה הפוכה, האם הריטלין עשוי לעורר את הפרכוסים?

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום, ריטלין ואוספולוט הן לא תרופות עם פעילות הפוכה. ריטלין מגביר ריכוז ואוספולוט מונע אפילפסיה. אם בנך נוטל ריטלין כבר 4 חודשים, וכעת מתחיל אוספולוט - אז במגבלת הנתונים שמסרת כאן, אפשר לעקוב אחריו תוך המשך הריטלין. גם ילד שמטופל נגד אפילפסיה והפרכוסים מאוזנים, וצריך להתחיל טיפול להפרעת קשב- אפשר לטפל תוך בלייה הדרגתית במינון. אם האפילפסיה לא מאוזנת,כלומר פעילה, אז יש לשקול היטב אם לטפל בסטימולנטים כדוגמת ריטלין. בכל מקרה, הנוירולוג שלכם הוא הכתובת להחלטות הטיפוליות, ולא במסגרת פורום שלא מכיר את הילד. בברכה

07/02/2019 | 10:59 | מאת: ישי

לפני ארבעה חודשים שברתי את אצבע 5 עם תזוזה קלה. לאחר כחודש מהשבר האורתופד יישר את האצבע ״שחזור קל״. ומאז כבר 3 חודשים שאני עומד/יושב הכף רגל נהיית סגולה אשמח להסבר תוצאות הבדיקה: בשלב הדינמי וסטטי מיידי (Blood Pool) הודגם ריכוז היפרמי באזור הטרזלי מימין. במיפויים סטטים מאוחרים הודגמה קליטה מעט מוגברת דיפוסית בכף הרגל מימין. עם מוקדי קליטת יתר קטנים באיזורים הבסיסים של מטטרזוס 5,4 מימין, לא ניתן לשלול שברים. *רק מציין שהשבר עדיין לא התאחה לגמרי, אבל לפי האורתופד השבר נמצא בעמדה טובה ויש סימני חיבור

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל פותחים ב"שלום". השאלה לא רלבנטית לפורום נוירולוגיה אלא לאורטופד. תודה? בבקשה.

06/02/2019 | 16:47 | מאת: מורן

ועוד שאלה בבקשה לגבי בדיקת EEG- עד איזה גיל עושים את הבדיקה בשינה טבעית ללא צורך בסדציה ?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה צריכה להישאל הפוך - בקטנטנים שזזים בשעת הבדיקה צריך סדציה, ובילדים גדולים יותר שיכולים לשכב בשקט ומבלי לזוז לא צריך סדציה. לעיתים האא"ג צריך להתבצע בשינה בגלל שאלות ספציפיות לגבי הפרעות שמתרחשות רק או בעיקר בזמן שינה. במקרים כאלה גם ילד גדול יתבקש להגיע עייף מאד ולהירדם בזמן הבדיקה. בבקשה

06/02/2019 | 16:46 | מאת: מורן

שלום ד"ר הלוי, משהו שלא ברור לי לגבי בדיקת EEG - מצד אחד מטרת הבדיקה היא לגלות אם יש אפילפסיה או לא. מצד שני קראתי בכמה מקומות שבדיקה תקינה לא שוללת קיומה של אפילפסיה. זה לא סותר אחד את השני ? אז איך אפשר בעצם לשלול קיומה של אפילפסיה ? תודה על ההסבר, מורן .

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, אא"ג תקין לא שולל אפילפסיה, ואא"ג לא תקין לא בהכרח מעיד על אפילפסיה. יש סוגי אפילפסיה שבהם הפרכוסים חד משמעיים אך הפעילות החשמלית האפילפטית מגיעה מעומק המוח, ולכן יתכן שהאלקטרודות השטחיות של האא"ג לא יקלטו אותה. לעומת זאת, יתכן שבאא"ג יהיה ממצא לא תקין אך לא קשור לאפילפסיה. אכן, לא תמיד התמונה ברורה, ולכן לא מסתכלים רק על האא"ג אלא על הילד כולו - הסטוריה, קליניקה, ואא"ג. בברכה

06/02/2019 | 05:49 | מאת: סיון

הילדה שלי בת 8 חודשים עם עיכוב התפתחותי לדעתנו בגלל שעד הפיזותרפיה בגיל 6 וחצי חודשים הייתה לרוב על הגב ונכנסה לגן ממש מוקדם בגיל 4 חודשים כך שאין לי מושג כמה הם שמו אותה כל הבטן עד התחלת הפיזותרפיה, לא מתהפכת, רק לצדדים בשכיבה על הגב מגיל 5 וחצי חודשים והיא בקושי תפסה דברים והביאה ידיים לדברים לדברים, הרופאים אומרים שהטונוס שלה תקין אחרי חודש פיזותרפיה נהיה שינוי קיצוני לטובה והילדה כבר מחזיקה דברים מתעניינת מושיטה יד לכל דבר ולא רק לחלק מהדברים והתחילה לשחק עם דברים מה שאז לא עשתה , מבחינת שפה ותקשורת היא תמיד הייתה מתקדמת ומושלמת מהבחינה הזאת היא כבר שבועיים אומרת אה דה היא יוצרת קשר עין מעולה ושמה לב לכל מי שנכנס לחדר, מקשיבה שמדברים אליה , חייכנית , צוחקת צוחק מתגלגל , מסתכלת על תינוקות אחרים שמולה ומנסה לפתח איזו תקשורת עם חיוכים וציחקוקים אוהבת חום ואהבה בקיצור מתקדמת מאוד אך בימים האחרונים קרה משהו שהדאיג אותי זה התחיל בזה שהיא על הבטן היא מזיז את החלק התחתון של הרגל שלה בלבד וכאילן בצורה של מטיחה אותו על הריצפה כשהרגליים שלה בצורה של כאילו מכופפות לזחילה רק בצורת המיקום שלהם ובנתיים ראיתי את זה רק שהיא על הבטן אחרי זה הופיע לה הטחת הידיים החלק העליון ללא הזזת הגוף ושמתי לב שזה נהיה היום רק עם יד אחת מה שהתחיל עם 2 שזה לרוב קורה שהיא על הגב בנתיים, היא לא עשתה את זה בתגובה למשהו ובשינה זה לא קורה זה קשור אולי לזה שהיא התחילה להרגיש את הידיים שלה ובגלל זה היא עושה את זה ? זה משהו שחייב להופיע לסימן לאוטיזם? זה קיים אצל חלק מהתינוקות? בגלל העיכוב שלה התחלתי להסתכל על כל דבר והתחלתי ממש לדאוג זה ממש התחיל לפני 3 ימים הילדה גם בגיל 4 חודשים הסתכלה המון על ידייה ויש לה עדיין את התסמין הזה אך במידה ממש ממש מועטה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל פותחים ב"שלום". את מודאגת - הלכת עם בתך לרופא הילדים? בבקשה

07/02/2019 | 21:28 | מאת: סיון

שלום עם זה ספציפית לא הלכתי כי זה עיניין שהתחיל לפני כמה ימים של הרגליים והידיים , עם שאר הדברים כמובן הוא אמר שמבחינתו הילדה בסדר גמור והבעיה שלה מינורית, השאלה אם תנועות כאלה זה נורמלי?! זה קיים בתינוקות

05/02/2019 | 10:33 | מאת: luba

המון תודה איילת! אבל רק כדי לחדד לעצמי ... 1.האם גובה המינון של ויואנס תלוי במשקל הילד? 2. הילדה עדיין לא אוכלת עד שיש בערב בערך, מה זה אומר בכול זאת על השפעת הכדור? האם הוא יכול להשפיע באופן חלקי למשל רק על תאבון? 3. קראתי באלון שאפשר לפתח תלות לכדור. אז אולי כדי לעבור לתרופה אחרת?

לובה שלום, אני מציעה שתדברי עם הרופא שמטפל בבתך לגבי כל השאלות והלבטים שלך. לא מטפלים בהפרעת קשב במסגרת פורום, זה לא טיפול טוב ועלול להיות אפילו רשלני. בברכה

05/02/2019 | 09:36 | מאת: אירית

שלום רב, ילדה בת 12. לפני למעלה מ 3 חודשים חלתה בדלקת מח חריפה (לא נמצא חיידק. כנראה אוטואימוני). עברה שיקום. לפני המחלה לא היו שום בעיות ריכוז. מאז המחלה ועד היום יש בעיות ריכוז בלימודים, שיכחה של חומר שנלמד... וגם דופק גבוה. האם מנסיונך התופעות הללו יחלפו לחלוטין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום, התופעות יישארו, ישתפרו או יחלפו כתלות במספר גורמים: סוג דלקת קרום המוח (איזה סוג וירוס, איזה נוגדן אוטואימוני), אילו חלקים של המוח של נפגעו, עד כמה רחב הנזק שנגרם, כמה זמן נמשך השיקום ומה הייתה מהירות השיפור, ועוד. לכן אני לא יכולה לענות על שאלתך. אם הפרעת הקשב תמשיך, אולי בתך תזדקק לטיפול מתאים. חשוב המעקב אצל הרופא שמכיר את מהלך המחלה וההחלמה של בתך. בברכה

04/02/2019 | 15:50 | מאת: luba

שלום, אשמח אם תוכלי להשיב לי על שאלתי בנוגע להשפעת כדור ויואנס 30 מ"ג לילדה בת 11 משקל 34 ק"ג. היא מקבלת את ויואנס כבר כמה חודשים , התופעות לוואי הם - חוסר תאבון ועצבנות נוסף על כך בזמן האחרון השפעתו של הכדור התקצרה במקום 8 שעות ל- 4 שעות . בעבר לקחה אטנט , סבלה מכאבי ראש האם כדי להגדיל את המינון לויואנס או להחליף את הכדור? נ.ב גם עם ריטלין LA 30 מ"ג הייתה לנו אותה בעיה כמו בויואנס.

לקריאה נוספת והעמקה

לובה שלום, הויואנס משפיע בין 10 ל-13 שעות (לא 4 ולא 8 שעות). יתכן שמינון של 30 מ"ג הוא נמוך עבורה, אבל זה אומר שהוא נמוך גם בשעות הראשונות. יתכן שבתחילת היום בתך עדיין יכולה להתאמץ ולהתרכז, ובהמשך היום מתקשה בכך. פנו בהקדם לרופא שהמליץ על הויואנס, ותתייעצו אם כדאי להעלות מינון. בברכה

04/02/2019 | 11:43 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 5 אובחן באפילפסיה שפירה של גיל הילדות, מטופל מזה חודש ימים בחצי כדור אוספולוט (100 מ"ג) חצי שעה לפני השינה. מתעורר בלילה לפעמים ומתלונן על נימול בכף יד ימין, האם זו תופעת לוואי של הכדור? אתמול בלילה נרדם ולא לקח את הכדור, האם זה בעייתי? האם היינו צריכה להעירו משינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, 1. נימול יכול להיות תופעת לוואי של אוספולוט, אם כי זו תופעה לא שכיחה. מעניין שזה קורה רק בזמן שינה - אולי הוא שוכב על היד ומפעיל עליה לחץ? אולי הנימול הוא ביטוי של פרכוס בזמן השינה? אם הנימול ממשיך בלילה, או קיים גם במהלך היום, אני ממליצה שתתייעצו עם הנוירולוג שלכם. 2. כשנוטלים תרופה בקביעות, נבנית בדם רמה מסוימת וקבועה. אם מפספסים מנה, רמת התרופה מעט יורדת. לכן, לא כדאי לפספס מנה של תרופה קבועה, במיוחד אם נוטלים את התרופה רק פעם ביום. ארז אם זה קרה חד פעמי - לא נורא. אבל אם זה קורה מדי פעם, אז- כן, להעיר ולא לפספס. בברכה

תודה על תשובתך. רשמת שהנימול אולי יכול להיות פירכוס בזמן שינה. שאלתי היא האם יכול עדיין להיות פירכוס אם הוא לוקח את הכדורים? וכמה זמן עד שמתחיל להשפיע הטיפול התרופתי? תודה שוב.

תינוק בן שנה וחצי ומשך כל השנה האחרונה מתעורר כל לילה בבכי היסטרי .משך היום הילד רגוע חברותי ושמח בחלקו. נתון לאהבה רבה של הוריו והסובבים סביבו

לילה טוב.