נגישות
נגישות

פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1868 הודעות
1788 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

20/08/2019 | 13:14 | מאת: שיר

שלום לך ד”ר, בת 12 עם כאב מעל עין ימין שנמשך כשנה ומאוד מפריע לאיכות החיים. רופאת אאג אבחנה שהכאב ממוקד במישוש בסופרה אורביטל. בוצע לפני שנה וחצי Mri שהדגים אז בלט עין ימין ללא ממצא שמסביר מדוע, וסינוסיטיס בצד שמאל של הפנים. מבדיקה אתמול עם סיב אופטי נראה שהסינוס ים נקיים ללא סימנים. רופא עיניים אבחן דלקת אלרגית קלה ורשם טיפות. האם נפיחות בעין יכולה לגרום לכאב כזה? העין נראית עדיין לפעמים בולטת יותר אבל נראה שזה בא והולך ולא מצב קבוע. האם יש דרכי טיפול אלטרנטיביות בדלקת בעצב הסופר אורביטל תוך הימנעות מהזרקה לשיתוק העצב כפי שהציע נוירולוג? הילדה מסרבת לשמוע על כך. האם ניתן לתת טיפול אחר שייטיב עם דלקת כזו? אפילו אלטרנטיבי? וגם- אם נבצע את פרוצדורת השתקת העצב- ונגלה שיש אכן דלקת בעצב האם יש טיפול לכך בכלל? אני רוצה להמנע מטיפולים מיותרים. ולבסוף האם דלקת כזו מסכנת אותה במשהו והאם היא חולפת מעצמה? תודה רבה לך

14/08/2019 | 22:46 | מאת: בודק

מאז שנות צעירותי, היו לי כאבי ראש תכופים מהרגיל, ובשנים האחרונות זה התחזק, הדרך היחידה למנוע כאבי ראש כמעט תמידיים היא בכך שאני שותה מים קרים בתכיפות ועם בקבוק צמוד, ולעת לעת (לפחות 3 פעמים ביום) לוקח מסטיקים וכדומה כדי לאוורר את הפה ובכך את הראש. בהנחה שהבעיה היא לא בעיניים, ולא הייתה שימת לב לבעיה מיוחדת בבדיקות דם, האם יש לך רעיון לסיבה שגורמת לכך? בנוסף, לקראת צבא (18), בפרופיל קרבי, מכירה דרכי התמודדות ועזרה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. מסרת מעט מאד פרטים, ועם המידע הכתוב לעיל לא ניתן לאבחן או להמליץ. ההתייחסות היחידה שאפשר להניח היא, שלעיסה מוגזמת של מסטיקים עלולה לגרום לכאב ראש שמקורו בהפעלת-יתר של השרירים סביב מפרק הלסת. אני מציעה שתקבע תור לנוירולוג, ובמקביל תפסיק ללעוס מסטיקים. בברכה

13/08/2019 | 17:11 | מאת: הצטברות נוזל סוב ארכנואלי לתינוקת בת 7 חודשים

שלום נכדתי לדה מפותחת גדולת מימדים וראש. מתנהגת נפלא ופעילה. בבדיקת us בשל היקף ראש גדול הממצאים הם: המרפס כמעט סגור. הדגמה תקינה של שתי ההמיספרות של המוח. מערכת החדרים ברוחב תקין. אין עדות לדימום תוך חדרי ו/או מסביב לחדרים. הצטברות נוזל סוב ארכנואלי בהיקף שתי ההמספרות ברוחב 7 מ"מ. אודה להתייחסותך בנוגע לממצאים אלו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אמנם סונר מוח לא מדגים ברזולוציה גבוהה את המוח, אבל אין ממצא בולט ברקמת המוח ובחדריו. ריבוי נוזל סביב המוח יכול להיות שפיר או להצביע על בעיה, אך צריך להתייחס לאחוזוני היקף הראש מהלידה ועד עכשיו. מעבר לכך אני לא יכולה להתייחס, כי חסרים לי פרטים רבים בנוגע להיריון והלידה, ההיסטוריה המשפחתית, התפתחות הילדה, אחוזוני המשקל והאורך, והבדיקה הגופנית והנוירולוגית. בברכה

12/08/2019 | 23:17 | מאת: יהונתן

שלום ותודה מראש אני בן 18 וחצי עברתי הרדמה מלאה לפני כ-5 חודשים לניתוח לא מורכב שלא היה צריך אותו מבלינה בריאותית משך הניתוח היה כשעה ועשרים וקמתי עם לחץ דם של 150 ומשהו, לאחר שהסתכלתי הוא קפץ ל170 השאלה שלי האם יכול להיות שבעקבות ההרדמה התרחשה אצלי פגיעה קוגניטיבית, אני שם לב שאני שוכח פה ושם שמות או מילים ולעיתים רחוקות במילים קשות יש לי קושי בהגייה או שמא מדובר על מצב שעכשין אני שם לב שאני שוכח פה ושם מילים האם סביר שנפגה לי היכולת הורבלית או הכושר הרטןרי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/08/2019 | 23:21 | מאת: יהונתן

נ.ב האם תקופה רוויה בלחץ, סטרס וחוסר שינה יכולה להשפיע גם היא ? והאם הדבר הפיך- שינה איכותית יותר ושלווה ישפרו לי את היכולת הוורבלית ?

יהונתן שלום, להרדמה כללית עלולים להיות סיבוכים, כולל פגיעה מוחית. כך גם ליתר לחץ דם חריג. אך הסיכוי לכך נמוך, כי אתה בחור צעיר ובריא (נכון?), הניתוח לדבריך לא היה מורכב, וההרדמה הייתה קצרה. סביר הרבה יותר שפגיעה בזיכרון או בקוגניציה תיגרם ע"י חוסר שינה ומתח נפשי. אז יללה, תתחיל לישון לפחות 8 שעות רצוף בלילה, תיגש להערכת פסיכולוג בנושא הסטרס, ואם יורשה לי לנחש - תפחית שעות-מסך. בנוסף, שתף את הוריך בתחושותיך ומחשבותיך. בברכה

14/08/2019 | 15:34 | מאת: יהונתן

תודה על התשובה המפורטת, אני מעריך את זה לא הצלחתי להבין האם הדבר הפיך- שינה תחזיר את המצב לקדמותו ? לא סביר שיש פגיעה קוגניטיבית בלתי הפיכה בנער בן 18 לא ?

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין היפוטוניה מרכזית להיפוטוניה שפירה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, "היפוטוניה מרכזית" זו היפוטוניה שנגרמת ע"י גורם במוח או בחוט השדרה. "היפוטוניה פריפרית" נגרמת.ע"י בעיה בעצבים,. בשרירים או בחיבור ביניהם. "היפוטןניה שפירה" היא ממקור מרכזי, אך לא קשורה למחלות או לבעיה במוח ובחוט השדרה, וחולפת ללא נזק. בברכה

06/08/2019 | 23:35 | מאת: רובין

היי, הבת שלי בת 7 חודשים, בשבוע האחרון שמתי לה שיש לה מעין רעד בגוף שנמשך שנייה שתיים ונפסק, לא ניראלי שזה עיניין של קור. קצת נלחצת.

לקריאה נוספת והעמקה

רובין שלום, ומה שאלתך? כשנלחצים - מומלץ לפנות לרופא הילדים שלכם. בברכה

05/08/2019 | 13:02 | מאת: דרינה

שלום, עשיתי לבת שלי סקירת מוח, היא בת 4 חודשים, בגיל חודשיים עשינו לה והתגלו אצלה 2 ציסטות קטנות בכורואיד פלקסוס מימין כ4 מ״מ. עכשיו הגיעו התוצאות של הבדיקה השנייה ותודה לאל כבר אין ציסטות אבל יש ממצא חדש שלא היה בבדיקה הראשונה, יש הרחבה קלה של החלל התת עכבישי באזורים פרונטליים כ6 מ״מ! מה זה אומר??? מה צריך לעשות??? מה מסוכן?? למה פתאום בבדיקה השנייה יש משהו חדש???? על מה זה יכול להעיד?

לקריאה נוספת והעמקה

דרינה שלום, משמעות הנוזל הזה תלויה באחוזון היקפי הראש של בתך מלידתה ועד עכשיו. אם עקומת היקף הראש באחוזון תקין ויציב, אז כנראה שאין משמעות לנוזל, וצריך מעקב על היקף הראש. מה אמר רופא הילדים כשהראית לו את המידע? בברכה

02/08/2019 | 17:40 | מאת: שירלי

שלום וערב טוב , החליפו לי את הכדור לאפילפסיה לכדור ששמו קפרה. פה ויש יש כאב בטן לעיתים אף חזקים והדבר הנוסף לאחר כמעט שלושה שבועות של לקיחה התחילה לי גם צואה מאוד בהירה בצבע חום מאוד מאוד בהיר האם יכול להיות קשר לכדור החדש וזה עוד יותר מוזר שזה קורה גם בגלל שאני לוקחת גם כדורי ברזל שזה לא צריך להיות כך , אודה על תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירלי שלום, את צריכה לדווח על כל שינוי במצבך גם לרופא המשפחה שלך וגם לנוירולוג שהמליץ לך על הקפרה. יתכן שיש קשר למחלה אחרת שיש לך או לתרופה נוספת שאת נוטלת, ולכן כל שינוי ממצבך הבסיסי מחייב שתתייעצי עם הרופאים שמכירים אותך. בברכה

01/08/2019 | 17:40 | מאת: ריקי

שלום, בן 12.5 חסר GH (היו בגיל 6-7 כאבי ראש חזקים וחלפו) בדיקה MRI ראשונה. פרנכימת המוח במבנה ואותות תקינים. ציסטה פינאלית מורכבת, חלקה האחורי סולידי. תוכנה הנוזלי לא צלול. גודל כולל: 7*8*12 מ"מ. ללא דימום או רסטריקציה בדיפוזיה. מבנה ההיפופיזה קמור, גובהה 7.5 מ"מ. האנדו-היפופיזה מרקם רגיל. אות גבוה רגיל ב T1 (או TI ?) של הניורו-היפופזיה . הגבעול דק רגיל. חללי CSF ברוחב תקין, קו האמצע שמור. הציסטרנות פתוחות והמעבר הקרניוצרביקלי תקין. אוורור תקין של מערות הפנים. סיכום: מבנה היפופיזה מתאים לתחילת גיל התבגרות. ציסטה פינאליתבגבול עיליון של הנורמה. ***עשינו 2 בדיקות בשניידר, בגיל 7, יצאו לא תקינות. ילד הוא ספורטאי מקצועי (אומנות לחימה), מתאמן 5-6 פעמים בשבוע. יש לו בעיית גובה, אחוזון 3. 1. האם מותר לילד להמשיך בספורט מקצועי. 2. האם מותר לילד להזריק הורמון גדילה (כבר קיבלנו אישור מוועדה) 3. האם ציסטה היא ניראת לכם בעייתית? מה זה נוזל לא צלול בציסטה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום, 1. הציסטה הפינאלית מעט גדולה, ומקובל לחזור על MRI למעקב אחרי 3-6 חודשים כדי לראות אם היא גדלה או שיציבה בגודלה. נוזל לא צלול בציסטה לא בהכרח מהווה בעיה. אם בנך עוסק בספורט שעלול לערב פגיעה בראש (חבטות, נפילות) - עליכם להתיעץ עם נוירוכירורג (מנתח מוח של ילדים) האם הציסטה מהווה סיכון ועלולה לגרום לדימום. 2. לפי תשובת ה-MRI המבנה של ההיפופיזה תקין. ההחלטה אם מותר להזריק הורמון גדילה או לא תתבצע ע"י האנדוקרינולוג שהמליץ לכם על הטיפול. בברכה

06/08/2019 | 09:51 | מאת: אלה

נסי את ד"ר מרקו רובין לחוות דעת שנייה הוא ניורוכירורג ואיש מקסים ונעים הליכות. הסביר לי הכל ארוכות ובסבלנות. אפשר גם לשלוח לו וואצאפ והוא עונה https://api.whatsapp.com/send?phone=972528784252&text=YOURTEXT&fbclid=IwAR1hHi6CS_USczg2Oj88OnM3RAE14C4YjOqiQ8du1mR3vMlcjdux2uGuyHM

היי יש לי תינוק בן שלושה חודשים. לפני חודש שמתי לב שיש לו 2 כתמי לידה שלא נולד איתם. הכתם במרפק התחיל קטן והוא גודל. יש סיבה לדאגה? מלחיץ אותי לשבת עם סטופר לראות אם יש 5 כתמים בעתיד . אפשר כבר עכשיו לבדוק או שאני לחוצה סתם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום, שני כתמי קפה בחלב בתינוק בריא לחלוטין הם לא מספיק "בשר" להתחיל בירור. רק אם הכתמים יתרבו, או שיהיו תופעות חריגות נוספות, אז יש מקום לשקול בירור. לעיתים צריך לנשום עמוק ולהמתין... בברכה

28/07/2019 | 16:21 | מאת: מורן

שלום רב, בני בן השנתיים וחצי אובחן על הספקטרום האוטיסטי כחלק מהאבחון נשלחנו לבדיקת eeg שבוצעה בהרדמה מלאה. אלו התוצאות שקיבלנו ונשמח לדעת מה התוצאות אומרות? 1.איטיות פריאטו-אוקציפיטלית ימנית בינונית בלתי קבועה 2..פעילות זיזית באיזור פרונטלי ימנית, הסבירות שמדובר בפעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית אינה גבוהה. לקורולציה קלינית. אשמח לעזרתך בפענוח התוצאות. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, בפענוח של האא"ג למיטב הב נתי לא ניתן לשלול מוקד אפילפטי בצד ימין של המוח. אך לא ברור לי למה שלחו אתכם לעשות אא"ג, והאם היו תלונות שהחשידו לפרכוס אפילפטי, או לנסיגה שפתית/ תקשורתית/ שכלית, או ממצאים בבדיקה הנוירולוגית והוגפנית. אם אובחן אוטיזם, אך אין תלונה ספציפית המחשידה לתופעות שציינתי, אז יתכן שביצוע האא"ג לא היה הכרחי. צריך לפנות לנוירולוג ששלח אתכם לאא"ג, כדי להבין את משמעות התוצאות בהקשר הספציפי של הילד שלכם, והאם צריך לחזור על האא"ג או לבצע בדיקות נוספות. בברכה

דר שלום רב, תודה על הפורום ועל זמנך. הבת שלי בת 4.5 הרבה פעמים קוראת לי סבתא או אבא. מתקנת את עצמה אבל עדיין מתחילה בשם אחר. אין משהו נוסף כרגע שמרגיש לא בסדר. זה קורה די הרבה. האם יש צורך לראות ניורולוג במקרה כזה? תודה רבה טל

טל שלום, אם זו הבעיה היחידה, אז אין בעיה. כנראה שבתך מבלה הרבה עם סבתא, והיא רואה בשלושתכם (אבא, אמא וסבתא) דמויות חשובות ומרכזיות בחייה. בברכה

27/07/2019 | 20:48 | מאת: שירה

שלטם וערב טוב , התכוונתי שהתחלתי לקבל תרופה חדשה קפרה לאפילפסיה. חלק אמרו שעושים וחלק שהקופה לא מאשרת רציתי לשאול מידיעתך הבדיקה שרוצה לדעת אם מאשרות כבר האם בדיקת מינון רמת קפרה בדם מאשרים הקופות ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, עדיין קשה לי להבין למה את מתכוונת - ניסחת את שאלתך באופן מאד לא ברור. אם את שואלת האם בדיקה של רמת קפרה בדם מאושרת ע"י קופות החולים - לא ידוע לי על כך. בברכה

שלום רב, שמתי לב לאחרונה שבני בן ה-5 מגלגל עיניים תמיד כשהוא מתחיל לאכול כשאנחנו שואלים אותו למה הוא עושה ככה הוא טוען שזה בגלל שהוא עייף שמתי לב שזה גם קורה לו כמה שניות לפני שהוא נרדם . אשמח לדעת אם זאת תופעה שנתקלת בה ומה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לין שלום, יש מספר אבחנות אפשריות לגלגולי עיניים קצרים בזמן הארוחה (תלוי כמה זמן נמשך גלגול העיניים): טיק מוטורי, פרכוס, עצבוב אברנטי בין שרירי הלעיסה לעפעף, upgaze palsy. גלגול עיניים לפני השינה יכול להיות תופעה נורמלית, הנקראת Bell's phenomenon. בכל מקרה, אי אפשר לדון בגלגולי עיניים במסגרת הפורום. צריך לשאול אתכם שאלות רבות נוספות, לראות את הילד ולבדוק אותו. פנו לרופא הילדים או לנוירולוג-ילדים, רצוי עם סירטוני וידאו של גלגולי העיניים. בברכה

24/07/2019 | 21:11 | מאת: קרין

שלום, בתי בת 4.5 לעיתים מתעלפת לאחר מכה שהיא מקבלת (בעת משחק או נפילה אקראית). לא קורה לאחר כל מכה כמובן אלא רק במקרים של מכה חזקה יחסית. קרה כבר 5 פעמים בשנתיים האחרונות. ההתעלפות ללא פרכוסים, היא בוכה ואז נראה כי מהכאב היא מתעלפת לכמה שניות. נעשו בדיקות דם ובדיקת eeg בעירנות שיצאו תקינות. מה עוד ניתן לעשות? האם זוהי תופעה מוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

קרין שלום, חסרים הרבה פרטים בתמונה. יתכן שמדובר בסוג של פרכוס אפילפטי, Breath holding spells, הפרעת קצב לבבית, מום לב, או מוטציות בתעלות במוח או בלב. כדי להבין טוב יותר מה קורה לבתך יש צורך בתשאול ובירור מעמיקים יותר. תודה? בבקשה... בברכה

יש לי תינוק בן שנה וחודשיים שלפחות פעם ביום מגלגל עיניים למעלה.. לי אישית זה נראה מאוד מפחיד. לאן לפנות כדי לבדוק את זה. תודה

לרופא הילדים כמובן. בברכה

22/07/2019 | 18:10 | מאת: לילי

שלום ביתי בת 4 חודשים הופנתה לus מוח בגלל תנועתיות יתר , והשטחת גולגולת (העדפת צד וטורטיקוליס). הבדיקה הראתה רק ממצא אחד שאשמח להבין מה משמעותו: הרחבה קלה של חלל אקסטרא אקסיאלי עם עיבוי נוזל בתוכו. מה זה אומר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום, כנראה שהתכוונת לכתוב "ריבוי נוזל בתוכו". בכל מקרה, לכולנו יש נוזל מחוץ למוח ובתוכו. סונר המוח הדגים שלבתך יש הרחבה קלה של הנוזל מחוץ למוח. יש חשיבות לדעת אם היקף הראש שלה הוא קטן מאד או גדול מאד, אבל אם היקף הראש תקין ויציב אז אין משמעות לריבוי הנוזל ולהרחבה הקלה. תשובתי אלייך היא כללית, אך כמובן שרק הרופא של בתך יכול לתת לך תשובה וודאית על משמעות הסונר במקרה הספציפי שלה. בברכה

היי ערב טוב הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים מאובחן ע"י התפתחות הילד כמעוכב התפתחותי רב תחומי הוא עדיין לא הולך לא ממלמל ולא מדבר הנוירולג ביקש מאיתנו לבצע mri ראש אשמח אם תוכלי לעזור לי בפענוח

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב בני בן השנה ותשעה חודשים מאובחן מעוכב התפתחותי רב תחומי הוא לא הולך וגם לא מדבר ועוד כמה דברים נוספים הנוירולג ביקש לבצע בדיקתmri אשמח אם תוכלי לפענח את התוצאה שדי מלחיצה אותי תוצאה שינויים ציסטיים פשוטים בפינאליס עד 4 מ"מ ניכוי ריריות קל בסינוסים פרה נוזליים ציסטות רטנציוניות קטנות באדנואיד היקף ראש 48.5 ס"מ מתחת לאחוזון 50 בהתאם לגיל ומין קורפוס קלוזום מעט קצת לגיל פרט לכך לא זוהה ממצא חריג אינטרה קרניאלי מודה לך מאד

לידור שלום, במידע שכתבת כאן אין שום דבר מדאיג. הממצאים חסרי משמעות. אני לא מבינה למה הכוונה "קורפוס קלוזום מעט קצת לגיל", אבל זה כנראה גם זה לא מכוון לבעיה ספציפית. חזרו עם התשובה לנוירולוג שהפנה אתכם ל-MRI. בברכה

20/07/2019 | 18:54 | מאת: שירה

שלום וערב טוב , לא יודעת את מי לשאול. התחלתי לקחת קפרה בדם אבל נאמר שרוב הקופות לא מאשרות את הבדיקה האם זה נכון או אולי השתנה אשמח למידע.

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, שאלתך לא ברורה: מה הכוונה "התחלתי לקחת קפרה בדם"? איזו בדיקה קופות החולים לא מאשרות?

17/07/2019 | 21:45 | מאת: אמא דואגת

בני בן 18 בריא בד"כ. בימים האחרונים סובלן מחולשה בשריר בזרוע שמאל. שמאל היא היד החזקה שלו. הוא מסוגל לתפקד ביום יום אך לא מסוגל עם היד הזאת לעשות שכיבות שמיכה או תרגילי מתח. יש לציין שאין לו כאבים, אין התכווצויות שרירים ואין קפיצות שרירים קטנות. יש לציין שהוא ירד 3 ק"ג בחודש האחרון. (יש לו חברה פעם ראשונה. אולי בגלל זה?) יש לו כנראה אלרגיות עם ליחה שמתפרות מאוד עם כדור נגד אלרגיה ומשאף. מה עלולה להיות הבעיה? אילו בדיקות יש לעשות? האלו אלו הסימנים של ALS חס ושלום? (זה מה שהכי מפחיד אותי) של טרשת נפוצה חס וחלילה? של מה זה עלול להיות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לחולשה חדשה ביד יכולות להיות מספר סיבות, וחשוב שבנך ייבדק בהקדם. מה אומר רופא הילדים או רופא המשפחה שלכם?

17/07/2019 | 16:31 | מאת: אילנה

שלום רב! אסור להגיד : "לי זה לא יקרה" היום בבוקר בתי בת 7 חודשים נפלה ממיטת ההורים (60 ס"מ) בזמן החלפת החיתול. ללא אובדן הכרה וללא הקאות. היא בכתה ממש קצת. תוך שעה וחצי הייתי איתה במיון ילדים. היא עברה בדיקה חיצונית , ידנית. במהלך שהותה במיון היתה עירנית חיונית. תוך שעה שיחררו אותנו הביתה. מאז הנפילה עברו 7 שעות ללא הקאות. אני מאוד מודאגת. היא אכלה רגיל. האם יכולים להופיע סימנים כלשהם מהנפילה עם הזמן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, אם לא קרה כלום עד עכשיו, סביר שלא יקרה גם בהמשך. אך בימים הקרובים תשגיחו עליה יותר צמוד, ואם יש שינוי לרעה במצבה - פנו שוב לרופא הילדים. בברכה

17/07/2019 | 00:22 | מאת: מתן

היי יש לי שאלה אשתי בשבוע 31, ובעקבות מימצאים בצ'יפ הגנטי הופננו ל mri מוח עובר, ואולטרסאונד מוח עובר. את האולטרסאונד היא עשתה בשבוע 28 פלוס 3 והגודל של הקורפוס היה 31 מ"מ. בשבוע 30 היא עשתה mri והוא נשאר באותו גודל. אנחנו אומנם בייעוצים, אבל עד שהתורים יגיעו אנחנו רוצים לדעת משהו חשוב האם יש אפשרות תיאורית שהקורפוס ימשיך לגדול עם התקדמות הימים והשבועות של ההריון או כאן הוא נעצר, ואז צריך להתחיל לחשוב על ההשלכות? בגדול האם הוא אמור להמשיך לגדול או לא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מתן שלום, לצערי אני לא יודעת לענות על שאלתך. כדאי להתיעץ עם נוירו-רדיולוג (כלומר, רופא מומחה בהדמיה של מערכת העצבים) שמומחה בסונר ו-MRI מוח של העובר. בברכה

היי התינוקת שלי בת חודשיים נולדה עם 5 כתמים של קפה חלב אך שצויין בבית חולים נכון לעכשיו תוך חודשיים התרבו לכמעט 15 כתמים אבל לא זהים למה שהיה לה אלא יותר קטנים . 1-האם הכתמים אמורים להיות באותו צורה או מספיק גם נקודה זה אומר שזה אכן הכתם המדובר? 2-אך אפשר לטפל שזה לא יטפשת יותר 3-יש גיל מסויים שזה מוספק להתרבות? 4-מה השפעת התופעה על התפתחות הילד? 5-ואם במת זה כתם תורשתי מה הסיכוי שכל הילדים יקבלו את זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שורוק שלום, כתמים בצבע קפה בחלב יכולים להיות בעלי משמעות אסתטית בלבד, אבל הם עלולים להיות סימן למחלות מסוימות. במחלות אלה תיתכן מעורבות של איברים נוספים, כגון העיניים, המוח, חוט השדרה, העצמות ועוד. כך שעל כל שאלותייך אי אפשר לענות בלי לדעת האם יש לבתך כתמים אסתטיים בלבד, או שהכתמים הם ביטוי למחלה. אני ממליצה שתפנו בהקדם לנוירולוג-ילדים ולרופא עור-ילדים כדי להחליט באילו כתמים מדובר, והאם צריך בירור נוסף. בחלק מבתי החולים לילדים בארץ יש מרפאות יעודיות למחלות נוירו-קוטנאיות (כלומר מחלות שמערבות את מערכת העצבים ואת העור) כחלק מנוירולוגיה של הילד. בברכה

14/07/2019 | 19:22 | מאת: מריה

שלום רב. בן שלי בן 9, ילד בראי אם התפתחות תקינה ברקע. עקב שמיעת קולות ופגיעה עצמית מאושפז חודש בנס ציונה. אבחנה נכון לעכשיו שקיבלנו דיכאון פסיכוטי, אך עברנו mri מוח לשלילת סיבה אורגנית. תוצאה שקיבלנו: "שני מוקדים זעירים חריגים בחומר לבן פרונטלי משמאל לא ספציפיים. לדיון משותף." האם זה יכול להיות קשור למחלה (מחלה עקב ממצאים או ממצאים עקב מחלה) ? האם כדי לבקש מנס ציונה שישלחו אותו דחוף לבירור נוירולוגיה מקיף או שאין לתוצאה משמעות? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חד משמעית כן - לשלוח אותו לבירור נוירולוגי באשפוז. אין זמן לדיון, אלא צריך כמה שיותר מהר לעשות לו בירור מקיף, ולטפל בהתאם. חבל על הזמן. סביר להניח שהוא צריך סדרה של בדיקות, כולל בדיקות דם, ניקור מותני ושליחת נוזל חוט השדרה לנוגדנים אוטואימונים (סוג של תהליך דלקתי), EEG ואולי בדיקות נוספות. בברכה

12/07/2019 | 16:51 | מאת: דיקלה

שלום, יש לי תאומות בנות 3.5 חודשים, מאז שאני זוכרת אותן יש להן לפעמים רעד בידיים, לא ייחסתי לזה חשיבות בגלל שחשבתי שזה לכול התינוקות ככה, ואז חברה שלי שיש לה ילדה בגיל של הבנות שלי אמרה שזה נראה לה מוזר ולא קרה לבת שלה ככה בחיים... זה קורה להם דיי הרבה, בעיקר כשהן כועסות או עצבניות, קורה להן גם כשהן משועממות, נגיד אני שמה אותן בטרמפולינה בזמן שאני עושה משהו אז זה קןרה להן... אני ממש בלחץ... מה לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

דקלה שלום, בודאי פניתם לרופא הילדים שלכם עם סירטונים המתעדים את הרעד. פעלו לפי המלצותיו. בברכה

הבת שלי בת 12 סובלת מעל שנה מכאב ראש רק בצד שמאל באופן קבוע. התחיל בפולסים כמו צירים וכרגע אחרי שנה הכאב בוע מתעצת ונחלש. עשינו בדיקותmri ct. הכל יצא תקין. החשד הוא דלקת עצבית ..התחלנו טיפול בליריקה...אנחנו מטופלים כבר חודש וחצי ולפני וומיים חלה החמרה בכאב...שוב כאבים שמשכחי כאבים לא ממש עוזרים. חוסר במצב רוח. אני חייבת לציין שבעקבות הליריקה היה שיפור משמעותי במצב הרוח וגם עוצמת הכאב פחתה מעט.....השאלה שלי...האם יש כזאת רגרסיה? (זה התחיל בעקבות צביעה של החדר בצבע). אולי אנחנו מפספסים משהו באבחון....אשמח לעזרה...החוסר אונים לעזור לה מקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? כן, שלום. לפי דברייך אני מניחה שנוירולוג או רופא מומחה בכאב איבחן דלקת עיצבית (נויריטיס) ולכן בתך מטופלת בליריקה. אינני יכולה להתייחס לבעיה כי חסרים פרטים רבים, ובודאי שלא לקבוע אם היה פספוס באבחנה. דברו בשבוע הבא עם הרופא שמטפל בבתך ומכיר את כל השתלשלות מחלתה. בברכה

10/07/2019 | 22:29 | מאת: נעמה בן יצחק

תינוקת בת חצי שנה. נראה שעומדת להוציא שיניים. לעיתים, במיוחד בשעות הערב כאשר אוכלת מבקבוק - לועסת את פטמת הבקבוק ולעיתים בזמן הנשיכה היא מתכווצת וננעלת כאילו עבר בה חשמל. לא קורה בשום סיטואציה אחרת. רק בזמן נשיכת הבקבוק. רופא המשפחה ראה סרטון וטען כי היא ״משחררת חשמל״ כי משהו מציק לה ולא ראה סיבה לדאגה. אשמח לחוות דעת נוספת

נעמה שלום (פותחים ב"שלום"). קשה לי להתייחס לאירועים בלי לראותם בסירטון או על ידי הדגמה. יש חשיבות רבה להבין בדיוק מה קורה שם - במצב ההכרה, בעיניים, בפנים, בגו, בגפיים, בצבע, בתגובה למגע וקול, ועוד. תצלמו אירועים בסירטונים מזוויות שונות ותראו שוב לרופא. בבקשה, בברכה

שלום דר הלוי ותודה על תגובתך. רופא המשפחה ראה את הסרטון ובכל זאת לא מודאג כלל. מצרפת כאן רואים בבירור את הנל אשמח לתגובתך .

הי דר. בני בן 5.5 עבר פרכוס ראשון לפני שבועיים. היינו במיון eeg תקין. עשינו לפני 10 ימים בחסך שינה. נוירוחוג ילדים פרטי אמר שזה תקין. קיבלנו היום פענוח מהקופה ויש הרבה מלל מפחיד ואנחנו במתח. תוכלי לומר דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

1. במצב עינים עצומות נקלטה פעילות סדירה וסימטרית 7-8 לשנייה. 2. גירוי הבהובי אור 1 ללא שינוי פתולוגי. 3. במשל הבדיקה נצפתה השטחת הרקע וגחי טטא שלב 1 ו 3 של שינה. בשלב הזה נקלטה פעילות של זיז וגח בתדר 2-3 לשניה עפ התחלת המיספרלית שמאלית. יתכן חיפוך פאסה ב T5 ומקרינה להמיספרה ימנית. בהמשך נקלטו גלי V וקישורי שינה, בהתחברו רובם ל K-COMPLEX שלב 3 ולשניות נצפו גם גלי דלתא מפושטים שלב IV. תרשים אלקטרואנצלוגרפי דיגיטלי בחסך שינה בשלב ערנות ועד שלב IV עפ הבהובי אור קצביים. על רקע תקין נצפתה פעילות אפילפטיפורמית מסוג 2-3 S/W Hz פוקלית , המיספרלית שמאלי T5 עם הקרנה לימין.

סליחה?

זה הפענוח של בני בן 5.5 שכתבתי בהושעה נפרדת. לא מצליחה להעלות כתמונה. תוכלי לומר מה זה אומר?

שלום, לפי האא"ג יש פעילות אפילפטית. עליכם לחזור לרופא שהפנה אתכם לביצוע האא"ג. ב ב ק ש ה

08/07/2019 | 17:53 | מאת: רועי

שלום בני בן ה 7 אובחן ע"י נוירולוג ילדים עם ADHD. הוא קבע להתחיל עם מינון של 20 הילד שוקל בערך 23 קילו ולפי מה שראיתי המינון הוא בין 0.3 ל 0.7 לקילו כך שיוצא שהמינון שלו מאד גבוה יחסית למשקל. האם לא היה יותר טוב להתחיל עם מינון של 10 שזה בערך 0.43 לקילו? אציין שכרגע המצב לא אקוטי מבחינת ההפרעה ליום יום עד כדי כך שאנחנו שוקלים אפילו לחכות עם התרופה.

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום. אני מעדיפה לעלות בהדרגה ממינון נמוך למינונים גבוהים יותר, אך יהיה רשלני ביותר מצידי להמליץ במסגרת הפורום על תרופה ספציפית ומינון ספציפי לילד שאינני מכירה. אם יש לך ספקות, הכי הגיוני להתיעץ עם הנוירולוג שהמליץ על הריטלין. לא ככה?.. בהצלחה

06/07/2019 | 22:00 | מאת: ע.כ.

שלום וברכה, הנושא: אבסנס של הילדות 1. קראתי שכ90% מהמיקרים מתרפאים מעצמם סביב גיל ההתבגרות . לצורך העניין באיזה גילאים המחקרים מצביעים על עניין זה? 2. האם יתכנו במהלך התופעה החמרות או רמיסיות מעת לעת , לדוגמה: ימים של ניתוק אחד או שניים וימים ללא ניתוקים כלל וימים של רצף ניתוקים לאורך היממה ? 3. איזה תרופה לטיפול בתופעה מדווחת כבעלת מינימום תופעות לוואי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אענה על השאלות לפי הסדר: 1. אבסנס של גיל הילדות אופייני בגיל בית ספר יסודי, וחולף סביב גיל ההתבגרות (בגדול מדובר בטווח גילאים 10-15 שנים, אין גיל מדויק). 2. כן. בכל סוגי האפילפסיה יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות. אם הילד נמצא במסגרת חינוכית (גן, בי"ס) אז המורה או הגננת עלולות לפספס את הניתוקים ולא להבחין בהם, בעוד שבבית קל יותר להבחין בניתוקים כי אין עוד 30ילדים מסביב. 3. Zarontin שנקראת גם Ethosuximide נחשבת כיום כתרופת הבחירה לאבסנס בגיל הילדות. בברכה

06/07/2019 | 07:40 | מאת: שירן

החל מיום רביעי בני בן השבע החל לפתח טיקים של עינים פה יד ורגל לפעמים הכל ביחד לרוב כרגע רגל כאשר במנוחה ממש מחמיר ...האם לפנות למיון ?אין להשיג בקהילה נורולוג רק עוד חודש

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום (קודם כל פותחים ב"שלום"). כדי לאבחן מה יש לבנך והאם אכן מדובר בטיקים, ועד כמה דחוף לראות נוירולוג - פנו להתייעצות עם רופא הילדים שלכם. תודה? בבקשה. בברכה

06/07/2019 | 17:14 | מאת: שירן

סליחה על חוסר הנימוס צודקת זה נעשה מלחץ לראות את הילד... מודה לך על התשובה הינו ביום חמישי אצל רופא הילדים לאור ההיסטוריה של לחץ ובעיות רגשיות טוען ש 90 אחוז זה טיקים מחרדה פשוט העוצמה התחזקה והלחיצה אותנו לא מוצאת נורולוג שמוכן לקבל רק עוד חודש ...ומפחד לפספס חלילה משהו חמור.. ביום שני מתחילים טיפול פסיכולוגי.. תודה

אם אכן מדובר בטיקים שהתפרצו עקב חרדה או מתח נפשי כלשהו, אז יש סיכוי טוב שהם יחלפו מהר עם הטיפול הפסיכולוגי. בכל מקרה חשוב מאד לטפל בחרדה, גם אם הטיקים ימשיכו. בהצלחה!

03/07/2019 | 21:35 | מאת: אני

שלום, בתי בת 8 אמרה לי שלפני כשבועיים החלה לחוש שאצבעותיה רועדות בזמן שהיא מנסה לבצע פעולות של מווטוריקה עדינה. ביקשתי ממנה לבנות מגדל מחמש אבנים קטנות והבחנתי ברעד משמעותי וחריג באצבעות. אציין שלפני כשנתיים ביצענו MRI ראש עקב תלונות רבות על כאבי ראש והוא היה תקין. מאחר שהתורים לנוירולוג ילדים ארוכים מאוד, אשמח אם תוכלי לומר לי האם לדעתך המצב מצריך בדיקה דחופה או שסביר להמתין בסבלנות לתור בעוד מספר חודשים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני יוצאת מנקודת הנחה שכבר פניתם לרופא הילדים שלכם, שבדק את בתך ושקל אם צריך בדיקות דם או בירור נוסף. אם רופא הילדים כבר בדק אותה והפנה לנוירולוג, לא כדאי לחכות מספר חודשים. הוא יכול לשלוח מייל לנוירולוג בקופת החולים שלכם, ולבקש ממנו להקדים אתה תור לפי מידת הדחיפות. בברכה

02/07/2019 | 18:28 | מאת: BHH

שלום! הבן שלי בן 3 וחצי מאובחן על הרצף האוטיסטי. בתקופה האחרונה פירכס 3 פעמים והוחלט על טיפול תרופתי דפלפט. נעשה eeg ונראה מצב של פירכוס. עשה mri ראש. צירפתי קובץ עם התוצאות. אשמח לדעת מה התוצאות אומרות?

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2019 | 18:54 | מאת: BHH

לא מצליחה לעלות קובץ לכן ארשום את התוצאה. מבנה קו האמצע שמור כולל קורפוס קולסום. הפופיזה תקינה: פרהבורטברלית, עם מוקד אות היפראינטנסי בT1 באספקט האחורי. גזע המח נראה תקין. הורמיס במבנה שמור. חדרי המח וחלליו סימטריים. ללא סימני לחץ, ללא חציית קו האמצע. מיאליזנציה תקינה ומתאימה לגיל. ללא מוקדי אות פתולוגיים בחומר הלבן, למעט שינויי אות עדינים היפראינטנסים ברצפי FLAIR בחומר הלבן הפריונטריקולרי. ללא אובדן נפח של החומר הלבן מתאימים ככל הנראה לטרמינל מיאלניזציה, ככל הנראה חסר חשיבות. ללא הפרעה רסטרקטיבית. ללא מוקדי סספטביליטי. בחתכים הקורונלים הדקים בזוית טמפורלית: ללא איזורים של עיבוי קורטיקלי עם הסננה סבקורטיקלית ברורה. אסימטריה עדינה של ההיפוקמפי יותר מעוגל מצד ימין, בתחום הוריאבליות התקינה. ללא מלפורמציה קורטיקלית ברורה באיזור זה. לאחר הזרקת חומר ניגוד כלי הדם הגדולים בטווח התקין ללא פגמי מילוי. לא נצפית האדרה פתולוגית. לציין עיבוי רירית קל בכל מערות הפנים. איוורור תקין של תאים מסטואידלים. אדנואידים מעט מודגשים. לסיכום: בדיקת mri בטווח התקין. ללא תהליך תופס מקום. אסימטריה עדינה באיזור ההיפוקמפי יתכן בתחום הוריאבליות התקינה. לקורולציה סמיולוגית.

מפורט למטה.

שלום, לפי התשובה המוח תקין, למעט שלא ברורה לי המשמעות של האות ההיפראינטנסי בהיפופיזה. נראה לי יותר נכון והגיוני לשלוח את תשובת ה-MRI לנוירולוג שמכיר אתכם ושהתחיל את הטיפול בדפלפט, ולא לרופא בפורום שלא מכיר את בנך. בברכה

דר שלום רב. בני בן 5.5 עבר ביום שלישי כנראה פרכוס לא הייתי שם. בעלי היה ויש לבעלי אח שהיה לו אפילפסיה ןהוא מכיר פרכוסים. היינו במיון עשו eeg אמרו תקין. אמרו לעשות שוב בחסך שינה ולראות נוירולוג ילדים בקהילה. יש תנו תורים בשבועות הקרובים. ראיתי כעת את תוצאות הeeg כתוב כנראה תקין אבל יש גלים לא אחידים במשך 2 שניות בסוף. תוכלי לו ר מה זה אומר בבקשה? האם יש סיכוי שזה לא יחזור על עצמו? האם זה נכון שלרוב הילדים אין פרכוס שני? מה הסטטיסטיקה. מה עוד אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
30/06/2019 | 09:23 | מאת: נטע

Eeg כנראה תקין עם ארטפקים רבים של תנועה ללא פעילות אפילפטית ברורה ולא האטות מוקדיות. לקראת סיום הרישום נראתה סדרה קצרה של גלים בתדירות 5 הרץ בלתי אחידים וללא שדה ברור שנמשכה שתי שניות ללא קורולציה קלינית. במקרה של חשד קליני גבוה מומלץ לבצע תרשים בשינה לאחר חסך שינה.

נטע שלום, ממצא של "שתי שניות של גלים לא אחידים" הוא חסר משמעות, בהיעדר המכלול השלם. כך גם לגבי שאר שאלותיך. כלומר, אחרי היכרות עם כל פרטי האירוע וההיסטוריה של הילד - צריך להגיע להחלטה מה האבחנה של בנך, והאם היה פרכוס או לא. ואם מדובר בפרכוס - מאיזה סוג, איך זה מסתדר עם ה-EEG, האם צריך לטפל או לא, האם צריך בירור נוסף, ומה צופן העתיד. בברכה

27/06/2019 | 11:24 | מאת: מאי

שלום רב ד"ר הלוי, אני פונה אליך בנוגע לבני בן ה-9 חודשים שעבר השבוע 2 בדיקות EEG, הן בשינה והן בעירות, בחשד לפעילות אפילפטית בשל תנועות מיו-קלוניות שהופיעו אצלו, ללא מחלת חום. EEG בשינה - קיבלנו תשובה שיש תרשים שינה טבעי ותקין. לגבי הבדיקה בעירנות: בבדיקה אחת נכתב - ניצפו 3 אירועים קצרים של עד כשניה של גלים סמי-אריתמיים פרונטליים צנטראליים בולטים משמאל, חשד להשטחה של הרקע משמאל. בבדיקה שניה - לסירוגין semirythmic theta activity באזור קדמי מימין. אודה מאוד לעזרתך בהבנת הממצאים. יש לנו תור לנוירולוג, אך כיוון שהתור רחוק אשמח בינתיים להבין את הממצאים והאם יש דחיפות בבדיקת רופא. המון תודה מראש וסוף שבוע שקט ונעים

לקריאה נוספת והעמקה

מאי שלום, 1. לא ברור לי מה הכוונה "נצפו 3 אירועים קצרים" - ראיתם במו עיניכם שלוש קפיצות מיוקלוניות, או שהרופא שפיענח את האא"ג ראה שלושה אירועים חשמליים בתרשים עצמו? 2. אפילפסיה מיוקלונית נראית בדרך כלל באא"ג כפעילות חשמלית של זיז ורב-זיז מלווה בגל, ולא כגלים. אבל בהחלט יתכן שהמיוקלוניות של בנך הן ביטוי לפעילות אפילפטית, שלא באה לידי ביטוי באא"ג הנוכחי שעשיתם. יש חשיבות רבה להערכה אצל הנוירולוג לגבי טיב האירועים (האם אכן מדובר במיוקלונוס או בתופעה אחרת), אם יש אירועים אחרים (והאם הם חשודים לפרכוס אפילפטי או למשהו אחר), וכמובן מה ההיסטוריה המיילדותית, הבריאותית והמשפחתית של בנך. רק בהינתן על המידע, אפשר להתיחס לאא"ג. בברכה

שלום ד"ר הלוי, ראשית, תודה על תשובתך. 1. הכוונה היא שהרופא שפיענח את הבדיקה ראה את האירועים בתרשים עצמו. 2. בהמשך לתגובתך, מה כן מבוטא ב EEG כגלים? להבנתנו כרגע שללו אפילפסיה, ואנחנו בעצם מעוניינים להבין למה יכולים לכוון ממצאי הבדיקה. מבינים שיש צורך גם בבדיקה קלינית. כאמור, אנו ממתינים לבדיקת נוירולוג. בתודה

לא אוכל לענות מעבר למה שעניתי, בהתבסס על המידע שנתת. רק בריאות! בברכה

02/07/2019 | 15:14 | מאת: מאיה

תודה על תגובתך ועזרתך

22/06/2019 | 16:40 | מאת: שני

היי. לבן שלי התחילו מצמוצי עיניים לפני חמישה ימים, שאלתי אם מציק או מפריע לו משהו בעיניים ואמר שלא. קישרתי את זה לעובדה שאבא שלו בחול ל-עשרה ימים והוא קשור אליו מאוד ומתגעגע. זה עבר ליומיים וכמעט לא היה. אתמול אבא שלו חזר וגם המיצמוץ הופיע שוב ונמשךעד היום. זה לא כל הזמן, יכול לא להופיע כמה שעות ואז שוב להופיע כמה פעמים בשעה וגם כשרואה טלוויזיה. זה יעלם? זה עניין ריגשי? איפה אפשר לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, אני מניחה שפנית לרופא הילדים שלכם. מה הייתה המלצתו? בבקשה

23/06/2019 | 09:58 | מאת: שני

המלצתו היתה להתעלם ושמדובר בתגובה רגשית

יתכן שהמצמוצים הם טיקים מוטורים. אם בנך יכול להפסיק למצמץ כשפונים אליו או מבקשים ממנו, אז כנראה שמדובר בטיק. תצלמו את המצמוצים ללא ידיעתו, ותראו לרופא הילדים שלכם, או פנו לנוירולוג ילדים. תודה? בבקשה. בברכה

26/06/2019 | 00:11 | מאת: שני רק

תודה.

21/06/2019 | 15:54 | מאת: לנה

ד"ר שלום רב, בת שלי בת שנה ושמונה ויש לי חששות לגבי התפתחות שלה. רוצה לציין שיש תוצאות של בדיקת שמיעה והיא יצא לא תקינה. נוזלים באוזניים ושמיעה ב40-45 דציבלים. הייתי ביוץ אצל שני רופאים אף אוזן גרון שניהם אמרו לי להמתין עד חודש אוגוסט ולבצע שום בדיקה. קצת רקע על התנהגות שלה: זה התחיל שהיא לא שמעה אותנו ולא הגיבה לקול שלנו לאחר דלקת באוזן. שזה היה לפני חצי שנה. היא מבינה רק בג'סטות שאני מבקשת ממנה. כלומר אם אני אגיד לה תני לי בבקשה היא לא מגיבה. וברגע שאני עושה עם יד היא ישר נותנת. כנ"ל לגבי לתת לבובה לאכול או לתת לי חתיכה של פתי בר. יש לה קשר עין. שאני מביאה לה צעצוע חדש היא מחייכת ולוקחת. אף פעם לא היה התקפי זעם או תנועות מוזרות עם ידיים. משחקת בכדור עם רגל. מגלגלת לי אותו ביד בחזרה. יודעת לבנות קוביות ופירמידות. בורחת ממני וצוחקת בקול. אין לה פחד מאנשים זרים. בהתחלה כמה דקות מתייבשת ואחרי זה מתחילה לחייך. לפעמים מחייכת ישר לבן אדם שהיא לא מכירה. לפני דלקת באוזן פיתחה שפה בצורה טובה. עכשיו הפסיקה. ישנה ברצף 10-12 שעות. לא מתעוררת. אוכלת מצויין. עושה הלו בטלפון. הולכת יציב. יש לה משהו כמו 20 מילים. אבל בזמן האחרון לא מדברת יותר מידי. לשם שלה לא מגיבה ולבקשות שלי. אבל למילים כמו" לא "מסתובבת ישר מפסיקה לעשות ובורחת עם צחוק ממני. גם שאני מדליקה טלויזיה ישר היא מגיבה. שזה מוזר עם השמיעה שלה לא תקינה. היא לא הולכת לגן. היא בבית עם סבתא ועוד עם שני אחים שלה. לא משחקת יותר מידי עם ילדים, מחייכת להם בחזרה. ידע לעשות טוב מאוד קוקו. עכשיו הפסיקה. לפני זה גם הצביע עם אצבע ועכשיו פחות. אבל אם אני מצביע עם אצבע היא ישר מסתכלת.רוצה גם לציין שבגיל שנה וחצי היינו בטיפת חלב ואמרתי לאחות דאגות שלי. בדקה אותה למשך שנה ורבע ולא מצאה כלום.היא אמרה לי שזה נראה כמו בעיות שמיעה. גם רופא בדקה וגם אמרה שזה יותר לכיוון של שמיעה.לא נתנו לי הפניה להתפתחות הילד. גם אמרתי את החששות שלי לאף אוזן גרון והוא אמר לי שיש קשר עין מעולה ושאני סתם דואגת. שאלה שלי האם זה יכול להיות אוטיזם או שזה יותר לכיוון של בעיות שמיעה? אודה מאוד לתשובתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנה שלום, אי אפשר לאבחון אוטיזם ע"י כתיבת פיסקה של מספר שורות בפורום. ירידה בשמיעה של 40-45 דציבל היא משמעותית, כי זו עוצמת הקול של דיבור. סביר שברוב הפעמים שאת פונה לבתך היא לא שומעת את קולך ולכן לא מגיבה. חשוב שתפנו אליה ישירות, בקול רם או ע"י נגיעה קלה כדי להסב את תשומת ליבה, ושתדברו אליה פנים מול פנים כדי ללכוד את מבטה וליצור קשר עין רציף. יש, כמובן, צורך במעקב צמוד של השמיעה ושל רופא הילדים. בברכה

20/06/2019 | 21:50 | מאת: גלית

שלום, הבן שלי בן 6 חודשים ומגיל קטן הוא עם רעידות בידיים שקורות בעיקר בזמן שהוא דורש תשומת לב, כשהוא מתרגש ממשהו לפעמים מלווה ברגליים. האם יש מקום לדאגה? ממש לא רגועה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, האם פנית לרופא הילדים שלכם והראית לו את הרעידות של בנך ("בשידור חי" או בסירטון)? בברכה

15/06/2019 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום, ילדה עם מתח גידי מוגבר דו צדדי ובבינסקי חיובי משמאל, מיקרוצפליה ועיכוב שפתי. Mri תקין. האם ניתן לאבחן כ cpעל סמך בבינסקי חיובי?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, ההגדרה של CP (כלומר שיתוק מוחין, או Cerebral Palsy ) היא הפרעה מוטורית (כלומר, שמתבטאת בטונוס, כוח, תנוחה ותנועתיות), שנגרמה ע"י נזק במערכת העצבים הבלתי-בשלה (כלומר, בחיים העובריים או בינקות), והיא לא פרוגרסיבית (כלומר, הנזק הראשוני יציב ולא מחמיר). יתכן שהמתח המוגבר, הבבינסקי, המיקרוצפלי והעיכוב השפתי הם ביטוי ל-CP, ויתכן שהם ביטוי למחלה אחרת. סימן בבינסקי לכשעצמו לא אבחנתי ל-CP. בברכה

15/06/2019 | 17:11 | מאת: מיכל

תודה, אכן יש מתח מוגבר בגיד אכילס משמאל ובבינסקי משמאל. האם ניתן לתת אבחנה של cp למרות שה mri תקין?

יש גם טונוס מוגבר משמאל

קרי פעם נוספת את תשובתי הקודמת לגבי מהי הגדרת CP. בברכה

שלום, האם ילד חולה NF1 יכול לקבל חיסון חצבת שהינו חיסון חי מוחלש? תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, לא ידוע לי על הגבלה לחסן ילד עם NF1 בחיסון חי מוחלש. אם מתקלת במידע אחר, אשמח שתעדכני אותי. תודה, בברכה

12/06/2019 | 15:04 | מאת: ענבר

שלום רב ד"ר הלוי . התינוק בן 7 חודשים והוא תזזיתי מאוד בגפיים - כלומר מזיז המון את ידיו ורגליו ולא מוצא מנוחה. למשל בזמן האכלה הוא כל הזמן מניף רגליים וידיים, כאילו מנסה לקום או לתפוס משהו . כנ"ל בזמן אמבטיה, בעגלה וכו' . אני רואה תינוקות אחרים יושבים להם בנחת ושלי כל היום מזיז משהו, בועט וחסר מנוחה... האם זה כשלעצמו מעיד על בעיה כלשהי או חלילה סממן להיפראקטיביות בעתיד ? אציין שבכל שאר המישורים , התפתחות תקינה. תודה רבה על המענה . בברכה, ענבר

לקריאה נוספת והעמקה

ענבר שלום, תינוק שהוא תנועתי ובאי שקט מצריך תשאול מעמיק ובדיקה גופנית כדי לראות אם מדובר בכאב (ריפלוקס, עצירות, לבבי, עצמות ופרקים, ועוד סיבות אפשריות רבות), בהפרעת תנועה (כוריאה, היפרקינטיות), יתר פעילות של בלוטת התריס, וסיבות נוספות. פנו לרופא הילדים שלכם, והוא ישקול אם מדובר בתנועתיות נורמלית לבן 7 חודשים או חריגה, ואם צריך בירור נוסף או נוירולוג ילדים. בברכה

07/06/2019 | 17:55 | מאת: שירה

שלום לך וערב טוב , רציתי לשאול האם כדאי ולשאול את הנירולוג להחליף תרופה למרות שאין התקפים כי ניסיתי חודשיים ולא מתרגלת לתרופה במיוחד לתופעה הכי חמורה של חוסר יציבות לכמה שעות שבקושי יכולה ללכת ממש מעט. שאר התופעות של עייפות , תשישות וטשטוש יכולה להתמודד אבל הראשון כבר קשה לי להתמודד ולא מתייצב אפילו בטיפה למרות שהתרופה שומרת מהתקפים? האם זה הגיוני או לא? לוקחת למיקטל זו תופעה מהשכיחות או מהנדירות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי שכבר בקשתי מספר פעמים: כן, עלייך לשאול ולהתיעץ עם הנוירולוג שמטפל בך קבוע. שוב, אני מבקשת ממך לא להתיעץ איתי במסגרת הפורום לגבי ניואנסים בטיפול בך. לא מטפלים באפילפסיה בלי להכיר את הפציאנט. אני מקווה שתביני זאת ולא תנסי לקבל תשובות בפורום.

.

כן זה מתכוונת אק רציתי לדעת אם זו תופעה מוכרת של התרופה ולא שתטפלי בי אם שמעת על תופעה זו ובוודאי שאתיועץ עם הרופא מה ניתן לעשות ?

.

03/06/2019 | 10:22 | מאת: יהודה

שלום, בני בן 11 , מזה כחודשיים סובל משיעול התנהגותי הגורם לאי נעימות בעיקר בבית הספר, בחוגים וכדומה. במהלך השינה כמובן, אין שיעול בכלל. בחודשים האחרונים החל לקבל רילטלין. טיקים היו גם בגיל צעיר יותר אך לא בצורה מטרידה ומפריעה שכזו. השאלה היא האם הריטלין מגביר את התופעה ? האם יש תרופה אחרת מועדפת במקרה כזה ? והאם מלבד טיפול התנהגותי, יש פתרון נוסף לצמצום התופעה?

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה שלום. לאורך שנים מקובל היה לחשוב שריטלין עלול להחמיר טיקים קיימים ואף לעורר טיקים אצל מי שיש לו נטייה גנטית לכך. בשנים האחרונות נוטים יותר לחשוב שהפרעת קשב וריכוז שכיחה באותם הגילאים שבהם מתחילים טיקים, ולכן לעיתים נדמה שהריטלין גרם לטיקים, בעוד שלמעשה הטיקים היו מופיעים גם בלי ריטלין. יתכן שהשיעול של בנך הוא טיק פשוט, שהיה מופיע גם ללא ריטלין, אך זהו טיק שמפריע לסביבה כי שומעים אותו. אם לבנך היו טיקים לפני ריטלין, אך החמירו עם התרופה, כדאי לשקול עם הנוירולוג שלכם להוריד מינון לתקופה מסוימת או לשנות תרופה. בכל מקרה, יש להפעיל שיקול דעת מה נפסיד אם הילד לא יהיה מרוכז. יש תרופות לטיקים, אך טיפול התנהגותי עדיף חד משמעי. בברכה

26/05/2019 | 23:36 | מאת: שירה

העלו לי מינון למיקטל ולוקח זמן עדיין לגוך להתרכל חודש כבר ולא חל שיפור בתופעות של הכדור. באפילפסיה חלק מהתופעות כן וחלק עדיין לא . האם יכול לקחת אפילו הרבה חודשים . וגם לא בטוח שזה המינון האחרון י התופעות והרמה בדם לא טובה ואז אם יעלו עוד פעם או אולי יותר במצב כזה לגוף יהיה עוד יותר קשה. מנסה עדיין להתרגל ואם קשה מאוד ולא אצליח את ייתייעץ עם הנירולוגבשלי אבל בינתיים הגיוני שלא חל שיפור בתופעות לאחר חודש אפילו קטנות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לנוירולוג המטפל.

26/05/2019 | 21:45 | מאת: אמא

איילת ערב טוב .איילת יש לי בן בן 3.5 שכבר שהיה יותר קטן ראיתי ששחקן פוקר הוא כבר לא יהיה כל פעם שמשחק היה יוצא מהארון היה מתרגש אבל אני חשבתי שכל הילדים כך. אבל מגיל 2.5 בערך הטיקיים שהיו רק בפה עברו גם לידים הטיק הוא או ששתי הידים ביחד התחברות באצבעות או שרק יד אחת שבה האצבעות מתהגרפות. הוא גם מתרגז על שום דבר רציני ואז הוא ממש בוכה זה יכול להיות גם חצי שעה של בכי וצעקות ולפעמים גם זורק את הגוף . הוא מאוד אוהב לשחק עם מעליות אני הולכת איתו לקניון בשביל משחק עם המעליות והמדרגות הנעות או הדלתות החשמליות יכול לשחק איזה שעה ואין שום דרך לגרור אותו משם רק שהוא מחלית שדי . לגיסי יש טורט אני לא יודעת מה זה ? יכול להיות שגם לבן שלי יש טורט או משהוא אחר ? אני אשמח לשמוע ממך בקרוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את צריכה לפנות לרופא הילדים שלכם ולהסביר לו מה יש לבנך ומה החששות שלך. בברכה

25/05/2019 | 23:14 | מאת: נחום

שלום עבר הייתי מרביץ לעצמי בראש מספר פעמיים רב חזק וזה כאב ןאני חושש שלא ללמוד כי זה פגע ביכולת ללמידה וזה חשוב לי מאוד ללמוד כדי להתקדם בחיים

לקריאה נוספת והעמקה

אתה צודק - חשוב ללמוד כדי להתקדם בחיים ולרכוש מקצוע יתאים לך. לא סביר שהכאה עצמית תגרום לנזק מוחי. אני מאחלת לך בהצלחה בכל אשר תבחר. בברכה

אשמח לדעת מה פירושם של המושגים הבאים: Cerebellar ataxia Intention tremor persistent head tremors proprioception thoracic limb proprioception pelvic limb

קודם כל אומרים "שלום". נותן מענה לשאלות רפואיות. הגדרןת של מושגים אלה תוכלי למצוא באתרי מידע באינטרנט. בבקשה

שלום רב ,בני תאום בן 5 חודשים לאחר בדיקת usאובחן עם הידרןצפלוס חיצוני , אני לא ממש מבינה מה זה אומר .. אין כלל אינפורמציה על זה אלא רק על פנימי בתוך החדרים וכו ... רופא משפחה אמר לי רק לעקוב וכנראה יהיה לו ראש גדול יותר זה כנראה גנטי לא לי ולא לבעלי יש ראש גדול ..לעולם לא אובחנו עם הידרוצפלוס אם זה גנטי למישהו מהמשפח ה גם צריך להיות לא ? האם זה עובר אחרי שנתיים ? מה קורה שהמרפס נסגר לא יהיה לחץ תוך גולגלתי ? למה זה קורה בכלל האם זה פגם גנטי? אשמח שתשפכי לי אור על הנושא אני ממש מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, לכולנו יש נוזל שנקרא CSF סביב חדרי המוח ובתוכם. באופן נורמלי נוזל זה מיוצר ונספג שוב ושוב לאורך כל החיים. לעיתים מנגנון ספיגת הנוזל בתינוקות לא בשל, ואז הנוזך מצטבר קצת יותר מאשר נספג, וגורם לעלייה באחוזון של היקף הראש. מצב זה נקרא "הידרוצפלוס חיצוני" או EVOH או BESS, בדרך כלל לא מסכן את התינוק וחולף ללא טיפול. במקרה שאחוזון היקף הראש עולה ויש הידרוצפלוס חיצוני, חשוב לשאול שאלות שונות לגבי ההיסטוריה המיילדותית, הרפואית, ההתפתחותית והמשפחתית של התינוק, לבדוק אותו בדיקה נוירולוגית, לראות מה אחוזוני המשקל והאורך שלו, ולמדוד היקף ראש להורים. זאת, כדי לשלול מחלה שגורמת לכך. אם כל הנ"ל תקינים, והיקף הראש בטווח הנורמה - דרוש מעקב בלבד. אם אחד מאלה לא תקין, או שהראש מעל אחוזון 98 - יתכן שצריך בירור נוסף לשיקול דעתו של נוירולוג הילדים (כגון יעוץ גנטי, MRI, בירור מטבולי וכו'. בברכה

09/05/2019 | 20:18 | מאת: אמא

שלום, בני בן 4 חודשים נולד עם היקף ראש של 35. בבדיקה בגיל חודש הוא היה 36.6, בחודשיים 38.5, בשלושה חודשים 40.2 ובארבעה חודשים 42.2 (כששבוע וקצת לפני גיל 4 חודשים הוא היה 41.5) אחות טיפת חלב אומרת שהוא עולה באחוזונים וזה סימן לבעיה. היקף הראש שלי הוא 54.4 ושל בעלי 59.7 מבחינת גובה הוא גם עלה באחוזונים (אבל פחות משמעותית-מאחוזון 45 לאחוזון 70 בערך) עשינו אולטרסאונד מוח בגיל חודשיים בגלל cmv מולד ויצא תקין לחלוטין. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה נורמלי שהיקף הראש יעלה כך באחוזונים? האם זה בגלל היקף הראש הגדול של בעלי? (או שהוא היה אמור להיוולד כבר עם היקף ראש גדול?) 2. ראיתי בכמה מקומות שעליה בהיקף הראש באחוזונים מהווה אינדיקציה לאוטיזם. האם יש ממה לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. היקף הראש של תינוק עולה בממוצע בשלושת החודשים הראשונים לחיים ב-2 ס"מ כל חודש (כלומר 6 ס"מ עד גיל 3 חודשים), בשלושת החודשים הבאים ב-1 ס"מ בחודש, ובמחצית השניה לחיים ב-0.5 ס"מ בחודש. כך שהיקף הראש של בנך בלידה היה באחוזון 50 ועלה 7 ס"מ עד גיל 4 חודשים - הכי נורמלי שיכול להיות. לצערי, עקומות הממוחשבות של טיפת חלב ושל חלק מבתי החולים וקופות החולים הן בעייתיות, ומלחיצות לשווא גם צוות רפואי וגם הורים. 2. אני ממליצה בחום לא ללמוד על אוטיזם מהאינטרנט. בבקשה, בברכה

10/05/2019 | 08:22 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה המפורטת!

07/05/2019 | 22:19 | מאת: אופיר

שלום ד"ר איילה בני בן ה 8 סובל מטיקים בעין ימין,כאשר הוא מבצע זאת הוא גם מוציא לשון וזאת במשך החודש האחרון הטיקים האלה קיימות לעיתים רבות במהלך היום . בנוסף בחודש וחצי האחרון הוא סובל מכאבי ראש כמעט מידי יום בעיקר בבוקר ובערב . הילד עבר בדיקת שקיעת עיניים ונמצא תקין . אשמח לדעת מה כדאי לעשות ומה עמדתך ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אופיר שלום, כדאי שתגיעו להערכת נוירולוג ילדים בהקדם, עם מדידת דופק ולחץ דם, יומן כאבי ראש (תאריך ההתקף, כמה זמן נמשך, והאם היו תלונות נוספות בזמן כאב הראש), צילום סירטון של הטיקים (אם אפשר), ובדיקת רופא עיניים מלאה (לכל מדורי העין, לא רק קרקעית). בברכה