בן 10 חודשים ראש גדול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/01/2024 | 20:26 | מאת: מאור

שלום רב ראיתי שיש פה המון שאלות בעניין הקף ראש אבל אני רוצה לשמוע דעתך ספציפית למקרה שלנו. בן 10 חודשים נולד עם הקף ראש 36 היום הקף הראש 48.5 מאחר והיו קפיצות נשלחנו לסונר מוח פעמיים פעם אחת היה תקין לגמריי פעם שניה ראו שיש מעט נוזל חוץ מוחי שהוסבק לנו כשפיר כבר בזמן ביצוע האולטרסאונד. מעבר לזה נשלחנו גם לניורולוג שרשם :החזרים תקינים,החזרי הגנה תקינים מעט היפוטוני וגמישות יתר בטווח הנורמה התפתחות תואמת גיל. יש צורך בפזיותרפיה אין צורך במעקב ניורולוגי. אמר לי שלקראת גיל שנה הקף ראשו יתחיל להתאזן. אין הרבה מידע בגוגל על הנוזל הנהל אבל ראיתי בכמה פורומים שזה עד גיל שנתיים מתנקז. האם ישנפ מיקרים שצריך ניקוז? או תמיד זה מתנקז לבד? תודה אבא מודאג

מאור שלום, בהסתמך על המידע שכתבת, כנראה מדובר ב-EVOH (או בשמו העדכני -BESS). אני לא מתיימרת לאבחן את בנך על סמך המידע הזה, אבל לגבי שאלותיך: אותו נוזל שפיר נספג לבד ברוב מכריע של המקרים, ונדיר שצריך ניקוז או התערבות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים