היי שאלה עבור תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/02/2024 | 20:02 | מאת: אורית

היי הבן שלי בדיוק בן שנה היום היינו בטיפת חלב היום הקף הראש שלו 49.1 אמרה שהייתה קפיצה נולד עם 36 ס"מ. העניין הוא שהמרפס כבר כמעט סגור לגמריי הממדים האחרים שנמדדו היום תקינים גובה אחוזון-43 משקל אחוזון-55 הילד הגדול שלי בן 9 וחצי שנים היה איתי גם אז היא מדדה לו גם הקף ראש ויצא לו 54 (אמרה שאולי זה גנטי) רציתי לשמוע דעתך תודה

אורית שלום, לשני בנייך יש היקף ראש בטווח הנורמה. לא הבנתי מה שאלתך - מה דעתי על מה? בברכה

21/02/2024 | 18:33 | מאת: אורית

תודה על המענה בטיפת חלב הלחיצו אותי אמרו שזה גדול הוא בן שנה 49.1 וששוה לעשות סונר אבל המרפס סגור כמעט לגמריי. תודה שוב על המענה האם מבחינה ניורולוגית זה בנורמה?

49 ס"מ בגיל שנה תואם לאחוזון 85-90. 54 ס"מ בגיל 9 תואם לאחוזון 75. שני הערכים גבוהים מהממוצע אך עדיין בטווח הנורמה. חשוב לי להדגיש שהמצב הנוירולוגי לא בהכרח קשור להיקף הראש. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים