ילדים התפתחות תינוקות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/12/2023 | 15:42 | מאת: ליאל

שלום דוקטור יש לי תינוקת בת שנה שמסובבת את הראש שאני או מישהו אחר קוראים בשמה(והיא מסתכלת למשך כ5 שניות חוזרת לעיסוקיה) כמו כן למשל היא רוצה לשחק במשחק קוקו היא תיקח מטפחת או בד אחר ותניח על העיניים ותוריד שיגידו קוקו וכן הלאה, יש לה פחד מאנשים זרים והיא בוכה כשמישהו שהיא לא מכירה לוקח אותה ובכל מפגש עם זרים היא מושיטה ידיים נצמדת ובוכה יש סיבה לדאגה?(נ.ב היא הולכת בעזרת הליכון ומדברת מילים כמו (אבא אמא תודה פו עוגה טטא דדא אממ ממ...) האם יש סיבה לדאגה בפן החברתי תקשורתי ותודה רבה!

ליאל שלום, לא הבנתי ממה את מודאגת, ומה מטריד אותך מבין כל הדברים שכתבת. בברכה

25/12/2023 | 22:33 | מאת: ליאל

1.שהיא מסתכלת כמה שניות בודדות זה בסדר יש מקרים שהיא ממש עסוקה בדבר מה אז לוקח לה זמן להגיב ברוב הפעמים 90 אחוז היא מסתובבת מיד 2. למה היא מפחדת מזרים ונדבקת אלי במקום להתיידד איתם יש לה כמו מין חרדת זרים 3.הבנתי שאם תינוק מניח או מביא חפץ למבוגר שישחק איתו זה בעיה התפתחותית זה נכון?

אני ממליצה מאד שתפני לצוות טיפת חלב להערכה ולהדרכה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים