גלולות לנערה עם אקנה שיכור ומיגרנות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/01/2024 | 20:55 | מאת: אמא

היי בתי בת 15 סובלת מספר שנים ממיגרנות לעיתים קשות מלוות בילודת צד , אאורה . לוקחת טומפקס ב 3 שנים אחרונות ולכן אין כמעט מיגרנות . לצערי היא סובלת מאקנה ושיעור פנים מאד קשה . בעבר התייעצתי עם נוירולוג שלא המליץ על מתן גלולות וגלולות ללא אסטרוגן לא יעזרו . אני מאד רוצה לסייע לאקנה והשיעור כי זה מאד פוגע בה האם גלולות עם מינון נמוך של אסטרוגן כלל אינו רללונטי ? תודה רבה

שלום, כדאי לעשות MRI-MRA של המוח, ובירור של קרישיות יתר. למיטב ידיעתי, גם אם הם תקינים - עדיין יש סיכוי מוגבר לשבץ מוחי בנשים עם מיגרנה עם אאורה שנוטלות גלולות עם אסטרוגן. כדאי להתייעץ עם נוירולוג מבוגרים מומחה לכאבי ראש. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים