קפיצות בלתי רצועות במהלך השינה לילדה בת7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/01/2024 | 05:26 | מאת: ליטל

שלום רב, הבת שלי בת 7.5 בריאה בדרך כלל, כשלוש שבועות מתעוררת כל הלילה ,מסתובבת ויש לה קפיצות בלתי רצויות לפמעים כל כמה שניות. אני ממש מודאגת, קבעתי לה תור לeeg ונויורולוג רק לעוד חודשיים יש תורים. האם לעשות לה בדיקות דם? יכול להיות שמדובר בחרדה? היא מאובחנת עם אוטיזם ברמה גבוהה ולומדת בכיתת תקשורת, יש שם ילדה שצועקת כל הזמן והבת שלי אומרת שמפחדת ממנה ולא רוצה להיות בכיתה הזאת. האם יכול להיות שמדובר באפילפסיה או גידול במוח חס וחלילה, לפעמים היא אומרת כואב לה הראש..האם הדיקת eeg רגילה מספיקה או שצריך מתוך שינה, כי יהיה קשה לה להירדם במקום שלא במיטה שלה. תודה רבה

ליטל שלום, לכולנו יש קפיצות מתוך שינה, כמו "מכות חשמל" קטנות. זה קורה באופן נורמלי מתוך שינה, בעיקר בהירדמות. האם את בטוחה שלבת שלך לא היו קפיצות בזמן שינה גם בעבר? האם היא מתעוררת בגלל הקפיצות, ולא בגלל חלום על הילדה שמפחידה אותה? אם יש לה יש קפיצות חריגות, שלא היו בעבר, והיא מתעוררת בגללן ולא בגלל חלום רע - אז היא צריכה אא"ג ונוירולוג ילדים מוקדם יותר. פני לרופא שלכם, שיפנה לנוירולוג בקופת חולים לבקש להקדים את התור. במקביל תצלמי סירטונים של הקפיצות כדי שתוכלי להראות לנוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים