אשמח שתעני לי על השאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/02/2024 | 21:11 | מאת: ליאת

היי דר לא ענית לי על השאלה לפני 12 יום הבת שלי בת 3 קיבלה מכה בראש ואחרי 12 יום היא הקיאה איך ניתן לדעת אם זה מהחבלה? זה הגיוני שמקיאים אחרי 12 יום? ואם ילד מקבל מכה בראש, האם מחייב לראות תסמינים לזעזוע או נזק מוחי או דימום מוחי, בטווח זמן קרוב לחבלה או שאפשר לצוץ תסמינים? מה משך זמן שהילד יוצא מכלל סכנה ?

הי ושלום גם לך. תיתכן הקאה 12 יום לאחר מכה בראשן, אם כי מאד לא סבירה לאחר מכה קלה בילד בריא וללא גורמי סיכון. אני מניחה שאם המכה הייתה משמעותית, או שהיו סימנים מטרידים (כמו שינוי במצב הכרה, הקאות, כאב ראש חזק) הייתם פונים מיד לחדר מיון. כאמור, הסבירות לנזק תלויה ברקע הבריאותי של הילד, במנגנון החבלה ובעוצמתה. תודה? בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים