פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1901 הודעות
1821 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

26/07/2018 | 22:22 | מאת: אמא לילדה בת 16

שלום ביתי בת ה16 סובלת מזה כמה חודשים מכאבי ראש וגב. לעיתים מופיע רעד פתאומי ברגליים בלתי נשלט שמשאיר שרירים כואבים ורגליים חלשות MRI ובדיקת נירולוג לא העלו כל ממצא וגם לא צילום עמוד שדרה ובדיקת אורתופד. איזה בירור נוסף ניתן לעשות ומה יכולה להיות הסיבה לרעידות? תודנ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חסר לי מידע רב על טיבם של כאבי הראש והגב, על הרעד, על תלונות נוספות, על ה-MRI, ואם בוצעו בדיקות דם או בדיקות אחרות. אינני יכולה לייעץ במסגרת הפורום. אני מציעה Aתצלמו את אירועי הרעד ותחזרו לנוירולוג. בברכה

25/07/2018 | 08:57 | מאת: מיקי

שלום, לפני כחודש (שאני הבחנתי)החלו להופיע אצל ביתי, כבת 9, תנועות לא רצוניות בלשון = היא מתעגלת ובו זמנית הילדה פותחת את הפה (כמו התחלת פיהוק). הבחנתי בזה בעיקר בשעת האוכל אך כששאלתי אותה האם זה קשור למשהו באוכל היא אומרת שאיננה יודעת לשייך, שהתופעה נמשכת כבר חודשיים ושהיא לא מבינה למה זה קורה לה ... היא ילדה מאוד שמחה וחברותית (לא מבחינה בשינוי התנהגותי)... קשור או לא - החלו ניצני שד. אני מודאגת (חשבתי שיחלוף כבר...) מבקשת להוסיף שכאשר הערתי לה / שאלתי התדירות קפצה. האם מצריך ביקור אצל נירולוג ? להמתין עם זה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום, קשה לי להבין במה מדובר על סמך התיאור הזה בלבד. יתכן ומדובר בטיק או דיסטוניה. תצלמו סירטונים של התנועות ותראו לרופא הילדים, ותשקלו יחד מה הדחיפות לראות נוירולוג. בברכה

היי, מדובר על תינוק בן חמישה וחצי חודשים שעבר לפני חודש חיסון רוטה ויום למחרת החלה תופעה מוזרה של רעידות חזקות ונוקשות שרירים החשודה כפרכוס. ההתקפים היו מס׳ פעמים למשך מספר שניות בודדות . . יום למחרת ההתקפים נמדד חום של 38. חודש לאחר מכן התינוק חזר על תופעה זו כאשר הופיעה גם הפעם רק בהרמת התינוק על הידיים . התינוק הופך לנוקשה ומרחיק את שתי ידיים מגופו בפריסה הצידה כאשר כפות ידיו מאוגרפות ורועד בחוזקה רבה. הפרכוסים לא הופיעו סביב חום. היינו במיון בוולפסון כאשר תיעדנו את ההתקפים שחזרו על עצמם במשך שלושה ימים. עבר בדיקה נויורולוגית תקינה, eeg תקין, בדיקות דם תקינות ללא סימני דלקת מלבד אשלגן ונתרן גבוה מעט. שוחרר מביה״ח כאשר לא מצאו סיבה לפרכוסים וככל הנראה לא מרקע אפילפטי. שאלותי הן - מה יכולה להיות אם כך הסיבה לפרכוסים ? (עם גנטיקה ללא היסטוריה של פרכוסים או מחלות אפילפסיה. ) -האם יתכן שהפרכוס הוא מתגובה אלרגית לחיסון או כתוצאה מנזק של חיסון או הצטברות אלומיניום ? האם כדאי לדחות או להפסיק את החיסונים ? אמור לקבל מנה נוספת של חיסון רוטה עוד שבועיים ואנו חוששים מתגובתו לחיסון או מנזק בלתי הפיך חלילה. תודה רבה מראש!!!! שני

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, אגיב על מספר נקודות: 1. יש קשר נסיבתי בין החיסון לבין האירוע (חוסן יום לפני), אך יתכן שלא החיסון הוא שגרם לאירוע, אלא עליית החום (גם אן הופיעה רק למחרת). 2. לאחר חודש היה אירוע שני, זהה לראשון, אך הפעם למיטב הבנתי ללא קשר לחיסון. אם אכן כך, הרי שהחיסון אף פחות רלבנטי כגורם לאירוע. 3. האם בטוח שמדובר בפרכוס? EEG תקין לא שולל פרכוס, ולעיתים יש אפילפסיה למרות מספר EEG תקינים. 4. אפילפסיה יכולה להיגרם ע"י הפרעות גנטיות רבות, הפרעות בחומרים שונים (מטבוליות), נזק מוחי משני לזיהום/חבלה/ דימום, ועוד. אלומיניום לא מצטבר במוח אחרי מספר חיסונים ולכן אינו הגורם. גם אלרגיה לא גורמת לפרכוס. הנוירולוג שטיפל בכם בוולפסון יחליט אם מדובר באפילפסיה או לא, ואם כן - מה הבירור הנדרש, ומה הטיפול המומלץ. אני מציעה שתתייעצו איתו אם יש להימנע מחיסון רוטה נוסף. בברכה

21/07/2018 | 22:17 | מאת: אמא דואגת

ביתי בת כמעט 7 חודשים גיל כרונולוגי. נולגה בשבוע 35. קיבלה מעט חמצן אך שאר המהלך למעט צהבת חריפה - תקין. התפתחות - תקינה מתהפכת לשני הצדדים וזוחלת בציר. תקשורתית. לפני כדבועיים וחצי קיבלה חיסון של גיל חצי שנה ומאז סובלת מרעידות - בעיקר בידיים ובעיקר שמתאמצת או כשנבהלת. ( בהלה בעיקר כשאני מזיזה אותה בשינה) הרעידות הולכות ונעשות תכופית ולא נראות כפרכוס - מוסיפה סרטון ( שימי לב ליד ימין בסוף הסרטון) . אשמח לחוות דעתך - כרגע חושבת על הנורא מכל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. אינני רואה שהסירטון מצורף. אני ממליצה שתפנו עם הילדה ועם הסירטון לרופא הילדים שלכם. בברכה

הי, בני בן השנתיים וחודשיים היה אומר מילים מסוימות לפני מס' חודשים כגון"אור, ויזיה"(קיצור של טלויזיה"), חוזר על מילים בשירים כמו "איה איה הו",כשלפתע שמתי לב מזה מס חודשים שהוא חדל לומר את המילים האלה. הוא אומר מילים אחרות שנמצאות יותר בשימוש, אך מטרידה אותי העובדה שהמילים כאילו ונשכחו.. רציתי לדעת האם מדובר בתופעה תקינה או שיש צורך בבדיקה? לעיתים מגיב לשם שלו ולעיתים לא.חשוב לי לציין שמאוד אוהב לצפות בתוכניות טלויזיה למינהן. קבעתי תור למכון שמיעה כדי לשלול בעיות שפה, אך קיים בי חשש שיש בעיה.. חשוב לי לציין שהילד הוא הקטן,יש לו אח בכור, אנחנו מדברים הרבה בבית , אני משמיעה לו הרבה קלטות ילדים בכדי לנסות "לשחזר" את המידע האבוד אך שאלתי המרכזית היא,האם לדעתך עליי לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים על סמך תמונת המצב שהצגתי? האם יש צורך בבדיקות נוספות? אודה לתשובתך, נופר

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום, במהלך רכישת השפה יתכן שילד יפסיק להשתמש במספר מילים שכבר ידע, ובתנאי שהוא ממשיך לרכוש מילים חדשות ולהשתמש בהן. דבר אחר מטריד אותי בדברייך: כתבת שבנך "מאוד אוהב לצפות בתוכניות טלוויזיה למיניהן". ובכן, בגיל הרך 2-3 שנים מומלץ מקסימום חצי שעה מסכים ביום (כולל כל המסכים - טלוויזיה, מחשב, טלפון וכו'). כמו כן, לא לצפות במסך בזמן ארוחה, או במקביל לפעילות אחרת (משחק, יצירה, גינה וכו'). הגבלת שעות מסך חשובה לילדים בכל הגילאים, בוודאי בשלבי ההתפתחות המוקדמים. בברכה

לקחתי את תשובתך במלוא הרצינות ואני מתכוונת לחדול מצפייה במסכים (הגבלה עד חצי שעה) שכן מרגיש לי שאכן מכאן הבעיה.. אני שבה לשיר לו שירים ,להצביע ולנסות לגרות מחדש את המילים החסרות +להמשיך לרכוש מילים חדשות כי אכן הצפייה היתה אינטנסיבית בחודשים האחרונים.מלבד בדיקת שמיעה עליי לעשות בירור נוסף? תודה מראש,נופר

שלום נופר, התשובות שלי בפורום אינן תחליף להערכת רופא ילדים או נוירולוג. לכן, אם יש לך שאלות נוספות - כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם. בברכה

בתי בת 11 חודשים נוהגת למתןח את פלג גופה העליון ,להתאדם ולעצור כאילו את נשימתה. זה קורה רק כשהיא יושבת בעגלה או בכסא האוכל. מלחיץ לראות אך אני מתעלמת. תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן.

14/07/2018 | 14:22 | מאת: מיה

שלום דר אני בת 26 + שני ילדים נוטלת אולטרוקסין 100 מ"ג לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת , לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות גם אולטרסאונד צוואר יצא תקין רק שויטמין D אצלי נמוך ואני צריכה לחזור על הבדיקה להמשך טיפול ,, היום אחרי ארוחת בוקר בזמן שאני מדברת עם חברות ומתהלכות לנו ליד הים הרגשתי פתאום ללא כל התראה רעד פנימי בראש כו ויייייזזזז כזה לכמה שניות והרגשתי שאני על סף עילפון ואין שיווי משקל ושהראיה שלי מתחילה להשחיר ממש רעד פנימי כמו משהו רוטט פנימה אבל ךא רואים מבחוץ ,, נתקפתי לחץ ורתי הביתה כמנגנון הישרדות פחדתי שיקרה לי משהו אז ברחתי .. מאז השעה ההיא אני במיטה לחוצה מפחדת שזה יחזור על עצמו יש לציין שהופיע לי שני ורידים חדשים בצד השמאלי של המצח שאני נוגעת שם ממש מרגישה את הוריד.. יש מה לדאוג ? האם זו תופעה מסוכנת שיכולה להעיד על מחלה או על משהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, אני נוירולוגית של ילדים, ואת כבר גדולה... פנית לרופא המשפחה שלך? בברכה

10/07/2018 | 12:15 | מאת: אני

מאוד פאסיבי בגן זקוק בכל פעם להזמנה אישית מהצוות...: במידה וכולם יוצאים לחצר או מתחילים פעילות כלשהי הגננת צריכה לגשת אליו ולומר לו "עכשיו אנחנו עושים כך וכך" יכול לשבת ליד שולחן ולא לעשות כלום – רק להסתכל על אחרים באינטראקציה "אחד על אחד" – מתקשר מצויין יש לו קושי להשתלב בתוך קבוצה גדולהבמפגשים יושב בשקט ולא משתתף מאוד איטי בכל מעשה (משחק, אכילה) משחק באופן קבוע במשחק אחד/שניים אוהב משחקי דמיון (משחק עם חברים) אודה לחוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום?... תיארת מעט מאד מידע, כך שאינני יכולה לחוות דעה. אני מציעה שתתייעצו עם הגננת, ואם לדעתה יש התנהגות חריגה - תתייעצו גם עם פסיכולוג/ית מהשפ"ח (השירות הפסיכולוגי החינוכי, שאחראי על הגנים ובתי הספר בגיל חינוך חובה, וקיים בכל רשות מקומית בישראל). בברכה

09/07/2018 | 22:38 | מאת: נועם

שלום. כאשר הילדה שלנו, בת 7, נופלת (זה קורה לפעמים לילדים) היא לא בולמת את הנפילה באמצעות הידיים אלא פשוט "נמרחת" על הרצפה ומקבלת את המכות בראש ובפנים. לשמחתנו עד היום לא קרה שום דבר חמור אבל זה נראה לי כמו פונטציאל מדאיג ביותר לחבלות ראש. האם אמור להיות באופן טבעי רפלקס של בלימת הנפילה באמצעות הידיים? האם השאלה הזו מופנית בכלל לפורום הנכון? אשמח לעצה אפילו ראשונית, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

נועם שלום, החזר הבלימה נקרא גם "רפלקס הצנחן", ומתבטא כשנופלים קדימה בשליחת ידיים לפנים באופן מיידי ובלי לחשוב ולתכנן, כדי למנוע חבלה. החזר זה אמור להופיע סביב גיל 9-10 חודשים כחלק מהתפתחות נורמלית, ולהישאר במהלך כל החיים. בגיל זה רוכשים גם החזרי ההגנה הצידיים: כשנופלים הצידה, שולחים אוטומטית את הידיים לצדדים כדי לבלום ולא להיפגע. ילדה בת 7 עם רקע בריאותי והתפתחותי אמורה לשלוח ידיים לפנים כשהיא נופלת קדימה, ומאד לא סביר שהחזר הצנחן לא קיים אצלה. נפילה קדימה מגובה מטר בלי לבלום בכלל תגרום לחבלה משמעותית, לכן אני נוטה לחשוב שאם היא לא נחבלה בצורה משמעותית, כנראה שהיא כן בולמת, לפחות חלקית. פנו לבדיקה אצל רופא הילדים שלכם. בברכה

06/07/2018 | 10:25 | מאת: ליטל

שלום רב, הבן שלי נולד בשבוע 26 אחד מתאומים שלא שרד בפגיה. הבן שלי היום בן 3, נולד עם מנח לא תקין של כפות הרגליים. הרגליים ממש התחברו לשוק (כניראה מחוסר מקום בבטן ) היי ובכל כך הרבה בירורים ולקחתי רופאים פרטיים. וכולם אמרו שזה יסתדר אם הזמן. היינו בשבוע האחרון אצל עוד רופא שהעלה חשד לעגינה בחוט השדרה. היינו בהלם ולא כל כך הבנו מה קורה.. הוא ביקש שנבצע MRI דחוף לשלול את זה.. הילד הולך יפה אבל לא כל כך יציב ונורמלי. רציתי לדעת אם במידה וזה עגינה מה הסיכונים וכו'. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליטל שלום, עגינה של חוט השדרה יכולה להתבטא בצורות שונות ובגילאים שונים, תלוי בחומרתה. עגינה קלה תתבטא בגיל מאוחר יותר ובצורה קלה יותר. עגינת חוט השדרה ניתנת לתיקון ע"י ניתוח, שמשחרר את החיבור הלא-תקין של חוט השדרה לרקמה שלידו. ניתוח כזה אינו נחשב למסובך, ובדרך כלל פותר את הבעיה. אם יש עגינה שלא מטופלת, היא עלולה להחמיר אם הזמן. ככל שהילד יגדל כך חוט השדרה ימתח יותר ויותר, ולכן הסימנים הקליניים יתבטאו ביתר שאת. אם עולה חשד לעגינה, הדבר הנכון הוא קודם כל לבצע MRI ולראות את המיבנים של עמוד וחט השדרה והרקמות סביבם, ולפי הממצאים להחליט אם צריך לטפל, וכיצד. בברכה

06/09/2018 | 22:20 | מאת: מורן

הניתוח מסוכן ויש נטייה לסיבוכים לצערי הבן שלי עבר את הניתוח הזה ובעקבות סיבוך, הוא היום משותק בשתי כפות רגליו

30/06/2018 | 12:01 | מאת: עדי

שלום.ביתי בת 6.5 חודשים ושקטה מאד.איננה ממלמלת כמעט כלל..מחייכת המון וצוחקת בקול רם לעיתים..וגם בוכה כשרוצה את תשומת ליבנו או כשמפריע לה משו..תקשורתית מאוד ומגיבה על ידי נענוע רגליים וידיים , מראה התלהבות, בוחנת, מסתכלת בעיניים,עוקבת, מחייכת כל הזמן וצוחקת לעיתים אך שקטה..מבחינה מוטורית מתהפכת ל2 צדדים , אוחזת ומעבירה מיד ליד, מתגלגלת, זוחלת ברחבי הבית. יש לציין כי בגיל 3 חודשים החלה ממש ממש קצת למלמל ולאחר חיסון ראשון שקיבלה בגיל 4 חודשים( קיבלה בגיל 4 חודשים את חיסון גיל חודשיים) הפסיקה למלמל..ואז לאחר חודש שבה למלמל טיפה שוב ..עדיין לא הרבה..בעיקר את הצליל ehh ehhh..ולאחר חיסון שני בגיל חצי שנה( למעשה החיסון של 4 חודשים) שוב חדלה למלמל אפילו את המעט שמלמלה לפני. רופא התפתחות בטיפת חלב טוען שהיא מאד תקשורתית ומגיבה אך כנראה זה האופי שלה- להיות שקטה.. נשמע שאין כאן בעית שמיעה כי היא שומעת כל צליל אפילו קטן ורחוק ומגיבה אליו בתנועות גופה.. אני לא רגועה..מה מומלץ לעשות? האם נשמע סביר כי זה המצב? האם מדאיג? הריון ולידה תקינים

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, בגיל חצי שנה תינוקות אמורים להשמיע קולות גרוניים (אהה, גגג, ררר קו וכו') ושפתיים (בבב, בה, פפ וכו'). נשמע שהתקשורת הבינאישית של בתך תקינה, אך היא ממעטת להשמיע קולות, ולכן חשוב שתעשה בדיקת שמיעה. בברכה

29/06/2018 | 14:44 | מאת: סיון

שלום רב, בני בן שנה וחצי (ילד שלישי). לעומת אחיו שהתחילו לומר מילים ראשונות בגיל 10-12 חודש, הוא עדיין לא אומר אף מילה. הוא מקשקש הרבה, שר שירים (המצאות שלו, לא מילים ברורות), מבין ממש כל דבר שאומרים או מבקשים ממנו, "מבצע" משימות (תביאי את הסנדלים, תשים את המוצץ במיטה וכו וכו). היה שלב סביב גיל שמה שהוא כן אמר שתי מילים וחזר אחריהן (אבא ו-תודה) אבל זה הפסיק דיי מהר. אני ממש מודאגת...חשוב לציין גם שבגיל 4 חודשים נפל לי מהידיים עם הפנים על הריצפה . (מעריכה שהנפילה הייתה מגובה מטר )התייעצנו עם רופא טלפונית שאמר שאין צורך לגשת למיון ורופאת הילדים לא התרשמה במיוחד כשראתה אותו יום אחרי כן. כרגע מחכים לבדיקת שמיעה אעפ שלא נראה לנו שזאת הבעיה. מה הן ההפרעות האפשריות לדיבור והאם עלי באמת להיות חרדה כל כך? האם יש צורך בבדיקה נויורולוגית? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיון שלום, אם בנך לא מדבר אפילו מילה אחת בגיל שנה וחצי, חשוב לבצע בדיקת שמיעה, ובמקביל לפנות לרופא הילדים ולקלינאית תקשורת במכון להתפתחות הילד. קלינאית התקשורת תערוך לבנך אבחון, ותחליט אם יש צורך בבדיקת נוירולוג. בברכה

27/06/2018 | 17:15 | מאת: חן

שלום הילד שלי בן 4 חודשים ומאז שנולד כאשר הוא מוצץ או אוכל עפעף אחד שלו קופץ. הלכתי לשני רופאי עיניים שאמרו כי מערכת העצבים עוד לא הבשילה ולכן זה קורה. אשמח לדעת האם יש קשר לנוירולוגיה? או שלהסתפק בדעתם של רופאי העיניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, את מתארת קרוב לוודאי מצב שבו נוצר עיצבוב לא תקין, שמחבר בין שריר הלעיסה לשריר שמקיף את העין. במצב זה, הנעת הלסת בשעת אכילה מפעילה את סגירת העין ופתיחתה. כך שאכן יש קשר נוירולוגי. כדאי להתייעץ עם רופא עיניים מומחה בילדים וכן עם פלסטיקאי-ילדים אם מצב כזה יכול להחלים באופן טבעי, או אם יהיה צורך בהתערבות בעתיד. בברכה

שלום, הילד בן שנה ו-9. במשך שבוע היה מקיא פעם/פעמיים ביום, בעיקר בבוקר ובערב לפני השינה. פעמיים הקיא תוך כדי שינה מבלי להתעורר. היינו אצל רופא שהרגיע, אבל אנחנו לחוצים. עשינו בדיקת עיניים שיצאה תקינה. מאז היו 5 ימים ללא הקאות, והיום בבוקר שוב הקיא מיד אחרי ארוחת בוקר (אתמול עשה חיסון MMRV). עד כמה בדיקת עיניים יכולה להרגיע? אנחנו מאוד לחוצים כי קראנו דברים מפחידים על הקאות ממושכות בעיקר בוקר וערב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, איני מבינה את שאלתך: עד כמה בדיקת עיניים יכולה להרגיע ממה? תינוק עלול להקיא מסיבות שונות. אם בנך לא הקיא בעבר, וכעת ההקאות ממשיכות מעל שבוע, אז כדאי לערוך בירור מעמיק דרך רופא הילדים שלכם. בברכה

12/06/2018 | 14:40 | מאת: שירן

יש לי תינוקת בת שנה ושבועיים, אף פעם לא בחנתי ולא הייתי היסטרית להתפתחות שלה אבל לפני כשבועיים לאחר מעקב אצל מלווה התפתחותית (כי לקח לה זמן להתיישב רק בגיל 11 חודשים התיישבה) היא הפנתה את תשומת לבי שהתינוקת לא יוצרת קדר עין, לא מגיבה לשמה, לא מחפשת לשחק איתנו ויש לה קשר עין רק לחפצים. בדקה אותה הרופאה בטיפת חלב וגם האחות והיא כלל לא הסתכלה עליהם, נתנו לי הפנייה להתפתחות הילד וגם בדירת שמיעה וראייה, אני ממש דואגת וכבר בחרדה כי אני הייתי בחופשת לידה 4 חודשים ותמיד היה לה קדר עין וחייכה וצחקה וחיפשה אותי במבט, עכשיו אני מפחדת למה שזה השתנה? עד לפני כחודשיים שלוש היא הייתה מקשיבה לי ומסתכלת לי בעיניים כשהייתי מקריאה לה סיפור והייתה קשובה אליי וגם כשהייתי עושה לה קוקו, עכשיו אני לא מצליחה לעניין אותה בשום דבר איתי. היא כן מחייכת כן צוחקת כשמשמיעים לה רעשן ומשחקת עם הצעצועים שלה אבל מה עם השאר? מה זה? קשר עין שהיה ועכשיו אין? אני חוששת שיש נסיגה חלילה וחס.

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליצה לפתוח שיח משותף בפורום ב"שלום". לגבי תוכן דברייך: את צודקת. אובדן יכולת לתקשר באמצעות קשר עין, הקשבה וצחוק משותף זה אכן מצב מדאיג, המחייב הערכה התפתחותית בהקדם, וכן בדיקת רופא עיניים ובדיקת שמיעה. בבקשה

11/06/2018 | 07:00 | מאת: אמא

שלום, ילדה בת 13, מספר חדשים כאבי ראש לוחצים ברקה ימנית, לאחרונה עם בחילות, משתנה לאורך היום כולו, בשבועים האחרונים מעט חיוורת, לא מצליחה להירדם בשעה הרגילה שלה - 21.30, נרדמת רק סביב 24.00, וגם כשמשלימה שעות שינה עייפה לאורך היום - כאילו ג'ט לג ללא סיבה. שינויים הורמונליים של התבגרות? סיבה לדאגה? למהר לאנשהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חסר הרבה מידע. במקום לדאוג או למהר לאנשהו, עדיף ואף הגיוני לפנות לרופא הילדים שלכם. בברכה

09/06/2018 | 00:20 | מאת: מירי

שלום הילד שלי בן שלוש. אובחן כסובל ממיגרנות או יותר נכון לאחר שנשללו סיבות אחרות זו האבחנה (בוצעו בדיקות רבות). הוא סובל אחת לתקופה משלושה ימים קשים של כאבי עיניים שמתחילים בהרבה הקאות ובחילות שנמשכים חצי יום. לאחר מכן כאבי עיניים שמגיעים ונעלמים לסירוגין כל כמה דקות כשהתדירות פוחתת וביום השלישי הרביעי נרגעת. הוא אומר שאין לו כאבי ראש אלא כאבי עיניים בלבד - כמה ימים לפני המיגרנה הוא משפשף עיניים ועין אחת במיוחד. זה מתאים לתאור של מיגרנה, רק כאבי עיניים ולא כאבי ראש? נורופן, אקמול לא עוזרים בשום צורה. יש טיפול תרופתי לגיל הזה שמתאים למניעה או לשיכוח כאבים? אם אין מה עושים בינתיים? מתי כן יש טיפול תרופתי? תודה. מירי

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, לדברייך האבחנה שניתנה לבנך היא מיגרנה, אך זה לא מצב שגרתי שהמיגרנה תתבטא בכאב עיניים ממושך מאד למשך 3-4 ימים, ועוד בילד בן שלוש, ולא תגיב לנורופן. יתכן ומדובר בסוג אחר של כאב ראש. חשוב לדעת אילו בדיקות בוצעו, ומה תדירות ההתקפים. לכן אינני יכולה לקבוע במסגרת הפורום איזה טיפול תרופתי יכול לעזור להתקף עצמו, ואם יש מקום לשקול טיפול מונע. אני ממליצה שתחזרו לנוירולוג הילדים שלכם, שמכיר את כל פרטים. בברכה

04/06/2018 | 23:49 | מאת: ענת

שלום רב, בני בן השבעה חודשים הופנה לeeg מחשד לפרכוסים (יש לו רפלקס מורו מוגבר). הבדיקה יצאה תקינה. בעלי סובל מאפילפסיה מילדות. אם הבדיקה של הבן שלנו תקינה זה אומר שהוא לא יסבול מאפילפסיה אי אפעם?

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, מורו מוגבר אינו אפילפסיה בהכרח. EEG תקין זה כמובן טוב, אך לא שולל לחלוטין אפילפסיה בהווה, וגם לא שולל התפתחות של אפילפסיה בעתיד. כדאי שתדברו עם הנוירולוגים של בנך ושל בעלך על הסיכויים להתפתחות אפילפסיה בעתיד. זה תלוי בסוג האפילפסיה של בעלך, ובגורמים נוספים. חשוב להדגיש שבהחלט יתכן שבנך יהיה בריא ולא יפתח אפילפסיה. בברכה

03/06/2018 | 14:23 | מאת: אדוה

שלום רב, בני בן 3.5 סובל מפרכוסי חום פרכס מגיל שנה וחצי כ 10 פעמים מעליית / ירידת חום מטופל כרגע בריווטריל 2 טיפות 3 פעמים ביום רק כאשר נראה כי מתחיל לא להרגיש טוב בבדיקת EEG בשינה נמצא שיש התפרקויות עם זיז אמפליטודה גבוהה בקלסטר של 3 התפרקויות חוץ מזה תקין. אין רקע משפחתי של אפילפסיה הרופא אמר שהפרכוס יכול להיות גם ללא קשר לחום, לא קרה עד היום. אשמח לדעת האם כדאי לעבור לתרופה שנותנים מיד יום עד גיל מסוים כדי שלא יקרה פרכוס ללא קשר לחום.פשוט כדי לא להיות מופתעים עם פרכוס חלילה בגן או בבית למקרה שלא שמנו לב (עד היום משגיחים מאוד מאוד)

לקריאה נוספת והעמקה

אדווה שלום, נכון ש-EEG לא תקין מעלה סיכוי לאפילפסיה, במיוחד בילד עם פרכוסי חום. אבל לבנך היו במהלך שנתיים כ-10 פרכוסים, כלומר, בממוצע היה פרכוס חום פעם ב-2-3 חודשים (לא מעט אך גם לא המון), ורק במהלך מחלות חום, והוא מסתדר עם ריבוטריל. אינני יכולה לייעץ לך לגבי טיפול קבוע בתרופה אנטי-אפילפסיה, כי חסר לי הרבה מידע על סוג הפרכוסים וכמה זמן נמשכו, על הרקע המיילדותי והבריאותי של בנך, על התפתחותו, הבדיקה הגופנית והנוירולוגית שלו, ועל הרקע המשפחתי (אפילפסיה, פרכוסי חום, בעיות התפתחות, מחלות נוירולוגיות במשפחה). אני כן ממליצה שתדונו על כך עם הנוירולוג שלכם, וכן שתפנו ליעוץ גנטי, בכל מקרה לפני הריון נוסף. בברכה

31/05/2018 | 21:45 | מאת: ניצן

שלום רב. בני בן 10 חודשים מתקשר נהדר קשר עין מעולה צוחק ומאושר..זוחל אחורה ומתגלגל. לאחרונה החל לגלגל עיניים כלפי מעלה תוך מצמוץ מוזר ומראה מפחיד.לא תוך כדי שינה ואין איבוד הכרה. קבעתי תור לניורולוג אך רק בחודש אוקטובר.. אשמח להתייחסות מאחר והינני לחוצה מאוד... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ניצן שלום, קשה לי להתייחס למה שתיארת בלי לראות זאת במו עיני, או שתדגימו איך זה נראה, פנים מול פנים. גלגול עיניים למעלה עם מצמוץ יכול להיות טיק, פרכוס, או סתם תנועה חסרת משמעות. אם ניתן, כדאי לצלם את תנועות העיניים ולהראות לרופא הילדים שלכם. אם יש מספר אירועים כאלה ביום, תבקשו מהרופא שלכם לעזור לכם להקדים את התור לנוירולוג. בברכה

29/05/2018 | 15:39 | מאת: אייל

יש לי בת בת 9 וחצי. בוצע לה MRI מח לבדיקת התבגרות מינית מוקדמת. בסיכום הממצאים שהתקבלו נכתב: ממצא בעל אות נמוך ב-T1 בקדמת האונה הקדמית של ההיפופיזה. האונה הקדמית נראית כולה מעט מוגדלת. הממצא מחשיד לאדנומה. מה המשמעות של הנתונים? מה הסיכונים? ומה הטיפול הנדרש בהתייחס לממצאים הללו. תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום, אדנומה היא גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח, שנקראת גם היפופיזה. לפי תשובת ה-MRI האדנומה רק "מעט מוגדלת", לא לוחצת על רקמת המוח, ולא מפריעה לניקוז נוזל המוח. אך האדנומה עלולה להפריש הורמונים שונים, שקשורים למערכות שונות (התבגרות מינית, הורמוני בלוטת התריס ועוד), וכן להשפיע על עצבי הראייה שנמצאים בסמוך להיפופיזה. אני מציעה שבשבוע הבא תראו את תשובת ה-MRI לאנדוקרינולוג שלכם, וסביר שיפנה לבדיקת רופא עיניים ולבירור הורמונלי. בהצלחה!

23/05/2018 | 18:18 | מאת: ריקי

שלום וברכה! בתי בת ה-7.5 סובלת (יותר נכון אני סובלת....) מטיקים. התופעה מתרחשת אצלה כבר למעלה משנה. יש תקופות רגיעה ותקופות של תדירות גבוהה מאוד. הטיקים מתרחשים בפנים. בכל פעם תנועה אחרת. זה מתחיל מתנועה אמיתית שהיא זקוקה לה, וממשיך כשכבר אין לה צורך בכך. (למשל: כחכוחים. היו לה שבועיים של לחה רבה שהיא נצרכה לכחכח, אך גם כשאלו הסתיימו, הכחכוחים נמשכו למשך תקופה ארוכה מאוד [לפחות חודשיים], שאף הפריעו למורה במהלך השיעור. לפני כחודש היא הייתה מצוננת, מה ש"דרש" ממנה מעט למשוך באף. המשיכות האלו ממשיכות עד עכשיו - כטיקים. כולל כיווץ של האף. אני ממש מתקשה להתבונן בה. זה משגע אותי. האם מדובר בלחץ שהיא אולי נתונה בו? יש מה לטפל בנושא הזה? בתחילה הרפיתי וקיויתי שזה יעבור מעצמו, אך כיוון שמדובר בתקופה ארוכה מאוד, אני מרגישה שאני חייבת לבדוק אם יש אופציה לטפל בנושא. קצת רקע: ילדה יחידה, אהובה על חברות, טובה בלימודים, ממש לא אוהבת את שגרת הלימודים למרות שאין לה אף קושי, ברוך ה'.אף פעם לא אהבה את שגרת הלימודים, לא בגן ולא בבית הספר (היא בכיתה ב' כעת). למרות שאני מנסה לבדוק עם הצוות החינוכי, אף פעם לא יודעים להצביע לי על קושי מסוים. תודה על ההקשבה, בתקוה לעצה מכוונת ריקי

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום, יש עוד הרבה שאלות לשאול ולברר, לגבי הריון ולידה, רקע רפואי ומשפחתי, מצב לימודי חברתי התנהגותי ורגשי, ועוד. אני מציעה לכם לפנות לנוירולוג ילדים, או למרפ.]את טיקים לילדים (יש בחלק מבתי החולים). ועד אז, לא להעיר לילדה, לא להקרין לחץ, פשוט לאהוב ולהכיל. בברכה

23/05/2018 | 22:49 | מאת: ריקי

אני מודה לך על התשובה המהירה.

בשמחה

22/05/2018 | 15:38 | מאת: שי ואפרת המודאגים

צהריים טובים לכולם. רציתי לשאול שאלה יש לי ילד בן 6, עם היסטוריה של פרכוסי חום מאובחנים (קרו תמיד בראשית מחלה ויראלית , עם עליית חום מהירה שאחריה פרכוס גלגול עיניים וישנוניות בסוף ) כשהיה תינוק הלכנו לבית חולים שם ערכו בדיקות כולל eeg בהעדר שינה שקבעו שאין עדות להפרעה אפילפטית. וקבעו "פרכוסי חום" שלשום אחרי בוקר של השתוללות בחוץ בבוקר חם הגענו לבית הילד ישב עם הפלאפון ולפתע שתי הידיים בו זמנית חוו כיווצים והתקשות שרירים. הילד לא איבד הכרה,תיקשר, התנהג לחלוטין רגיל והלך ברגל רק אמר "אני לא יודע מה זה" תוך עשר דקות היינו ב"טרם" שם בדקו במהירות לא היה חום (36.9), ל"ד תקין, סוכר תקין, שתן תקין על גבול השקוף ללא סימני התייבשות. נבהלנו ממש בתור הורים לאחר בדיקה פיזית של רופא שגם ראה את הכיווצים ותיחקר את הילד שזכר כל מה שקרה והסביר לרופא הכל מהבוקר הרופא בטרם אמר שהוא מפנה לרופא משפחה לבדיקות כלליות אולי מדובר במחסור כלשהו ולא נראה לו משהו אפילפטי "כי לא היה איבוד הכרה, וכיווצים בכל הגוף" לדבריו אבל הבנתי שיש המון סוגים של אפילפסיה וגם מקרים של כיווצים בחלק מהגוף שמוגדרים אפליפטיים. האם יכול להיוץ שeeg בעבר הראה שהכל תקין ועדיין יש סוג של אפילפסיה? האם יכול להיות שפתאום מגלים אפילפסיה (לא היו שום סימנים במהלך הילדות מלבד אירועי פרכוסי חום כאמור) אנחנו מאוד מקווים שלא וחוששים . אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה רבה וסליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלתם הרבה שאלות, ואענה עליהן: אכן יש סוגים רבים של אפילפסיה, אבל התכווצות של שתי הידיים תוך הכרה מלאה ודיבור תוך כדי- לא מתאים לפרכוס. אא"ג תקין לא שולל אפילפסיה. תתכן אפילפסיה עם אא"ג תקין. אפילפסיה תמיד מתגלה פתאום, בדרך כלל זה לא חלק אינטרגלי מתינוק שנולד. יש לברר יותר לעומק מה פשר ההתכווצות, ולכן כדאי מאד שתצלמו אירועים כאלה ותראו לרופא. בברכה

24/05/2018 | 05:37 | מאת: שי ואפרת המודאגים

תודה רבה רבה לך דוקטור!

בשמחה

17/05/2018 | 00:19 | מאת: חדר צר

אז עשינו סיטי ראש ואמ אר אי לילד יש חדר צר במוח מה זה אומר לא מצליחה להבין

פני לרופא שלך. בבקשה

16/05/2018 | 17:17 | מאת: אימא

שלום, בני בן שנה ועשרה. חייכן ונמרץ הולך לגן מגיל שנה וחודשיים. אומר כ 100 מילים מתחיל לחבר שתי מילים (ביי ביי אימא), רוקד, שר, מצביע, מגיב לשמו,מתאר מה שרואה בספר, מצייר וכו. שמה לב שבצעוצעים עם גלגלים אוהב להפוך ולסובב אותם. עושה את זה כמה דק ואז מסיע ואז שוב הופך. האם פעולה זו מצריכה בדיקה מעמיקה יותר? או שמדובר בדבר נורמלי? יש לציין כי בשאר הצעצועים משחק באופן פונקציונאלי אם כי לפעמים יבדק איך הם מסתובבים :) אודה לתשובתך.

שלום, מדוע את חושבת שפעולה של סיבוב גלגלים מצריכה בדיקה מעמיקה יותר?

18/05/2018 | 16:05 | מאת: אימא

רפואת האינטרנט... קראתי שמדובר בסממן מחשיד לבעיות תקשורת..

אם את מודאגת, אני מציעה שתפני לרופא הילדים שלכם. רפואת אינטרנט עלולה להיות בעייתית. בברכה

13/05/2018 | 09:34 | מאת: שרונה

בתי, בת 11.5 מתאמנת בכדורסל. אחת לשבוע לערך, היא חוטפת את הכדור לראש (למשל, ילדה מסרה לה כדור והיא לא שמה לב). רציתי לשאול האם יכול להיגרם מכך נזק לטווח הארוך כפי שקורה בכדורגל או בענפי ספורט אחרים.

לקריאה נוספת והעמקה

שרונה, נפתח ב"שלום". אינני יודעת, תתייעצי עם רופא מומחה לרפואת ספורט. ב ב ק ש ה

10/05/2018 | 15:28 | מאת: עזרה בפענוח EEG

שלום, בעלי בן 41, לפני כ 10 שנים חווה 4-5 התעלפויות חוזרות שלוו בפרכוסים ללא איבוד דליטה על הסוגרים וללא קצף מהפה בטווח של כמה חודשים שאחת מהם היתה בשינה. לאחר האירועים מקיא מספר רב של פעמים ומותש למשך כיומיים שלמים. לפני שנתיים היה אירוע נוסף לאחר נפילה מסולם בגובה 2.5 מטר וחבלה בראש ולפני כחודשיים אירוע נוסף באולם תרבות תוך כדי צפיה בהצגה. בעבר עשה בדיקת TILT TEST שיצאה חיובי ( התעלף בבדיקה). מצב פענוח EEG ו MRI מהשבוע אשמח לקבל חוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אנחנו פורום נוירולוגיה של ילדים. במבוגרים יש מחלות נוירולוגיות אחרות, וההתייחסות למצבים נוירולוגים שונה מאשר בילדים. אני מציעה שתפני את שאלתך לפורום נוירולוגיה של מבוגרים. בברכה

הי דר הלוי היקרה הבן שלנו אובחן עם עגינה בחוט השדרה׳ יצא מהניתוח הולך על הרגלים ומתפקד נהדר׳ שבועיים לאחר הניתוח; חלה החמרה חריפה וכרגע הוא לא מסוגל ללכת ללא עזרה בבדיקה של המנתח הוא מצא פגיעה עצבית ברגל שמאל׳ מה שמונע את ממנו ללכת שאלתי אליך: איך זה הגיוני שהילד הלך נפלא וכזו החמרה פגיעה עצבית לא אמורה להיות מיידית אשמח לתשובה אבא שלא ישן מרוב יאוש

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, אני מבינה את דאגתך, אך לצערי אינני מבינה ואין לי הסבר מה גרם לפגיעה העצבית, ולמה זה קרה שבועיים לאחר הניתוח. חשוב להתיעץ עם המנתח ועם נוירולוג שיבדוק את הילד אם יש טעם לעשות MRI כדי להתקדם באבחנת הגורם למצב זה, או שיש סיבה ברורה לכך שהפסיק ללכת. בהצלחה!

הי ד"ר. ככל הנראה יש טעות באבחנה. פגיעה עצבית היא מיידית וכאן יש סיכוי שיש בצקת/ הידבקות שלוחצת . בעוד שבוע נעשה mri ונקווה למצב הפיך. תודה על היחס

תנסו להקדים את הMRI, שלא ייגרם נזק בלתי הפיך.

06/05/2018 | 19:39 | מאת: טובה ברק

שלום הילד שלי בן שנה ו8 חודשים , בגיל שנה וחודשיים אובחן כפפילדמה בעקבות בדיקת עיניים כתוצאה מחבלה סמוכה לעין, אושפז לבירור מקיף mri וגם ct תקינים , עבר מלא בדיקות דם שיצאו תקינות , עבר בדיקת lp שנמדד לחץ של 38 ס"מ , הוחל טיפול באורומוקס 3 פעמים ביום 60 מל , כתוצאה חמצת מטבולית עם ביקרבונט 15 , מקבל ביקרבונט 4 פעמים ביום נכון להיום , הוא כמובן במעקב אישפוז יום, נוירולוג ונוירואופתמולוג , אחרי תקופה שלא נראה שיפור בעיניים עבר lp שם נמדד 30 ס"מ היום אחרי כבר יותר מחצי שנה של טיפול קצת מתסכל הנוירואופתמולוג חושב שזה מבנה העין אבל בגלל שפעמיים נמדד לחץ מוגבר אי אפשר לדעת בוודאות כרגע הוא לא רוצה לשלוח שוב לlp אבל זה קצת גורם לי לחשש ומה עם הלחץ חזר?? חשוב לציין שהילד רגוע ונינוח ולא סובל ! הבנתי מהרופא שבדרך כלל שיש לחץ אז זה גורם להקאות, כאבי ראש מאוד חזקים, עלינו על האבחנה רק בגלל החבלה ,, אני לא רגועה יש עוד מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

טובה שלום, יש מספר נקודות חשובות בסיפור הזה: 1. האם הניקור המותני בוצע בצורה אופטימלית, כך שהלחץ שנמדד אכן משקף את הלחץ התוך-גולגלתי האמיתי? בזמן הניקור הילד צריך לשכב לא "מקופל" יותר מדי, ולנשום כשבית החזה מתרוקן היטב, כדי לא לגרום לעליית לחץ לא אמיתית (כלומר תוצאה שהיא False positive). 2. האם יש בדיקות נוספות, התומכות בלחץ מוגבר? כוונתי לבדיקת OCT, סונר עצבי ראייה, צילום צבע של הדיסקות, וממצאים עקיפים ב-MRI שתומכים בכך? בדיקת שדה ראייה ממוחשב מבוצעת בילדים גדולים, ולא ניתן לבצעה בגיל שנתיים. 3. אם אכן הלחץ נמדד כראוי ונמצא מוגבר, או שבדיקות נוספות תומכות בכך, אז צריך לחפש גורם בבדיקות מעבדה, ולטפל בהתאם. 4. האם אתם ,ההורים, עברתם בדיקה נוירואופטלמולוגית? אם גם אצל אחד מכם מבנה הדיסקות אינו תקין, יתכן שבאמת מדובר במבנה חריג, ולא בלחץ מוגבר. 5. לא תמיד יש קליניקה של כאבי ראש, הקאות, פזילה וכו'. לעיתים הלחץ מוגבר בלי סימפטומים, במיוחד בילדים קטנים. בברכה

09/05/2018 | 22:44 | מאת: טובה ברק

שלום ד"ר הילד עבר דיקור תחת סדציה יותר מזה אני לא יודעת, הרופאים באישפוז אמרו שהלחץ גבוה יותר ממה שאמור להיות, אנחנו לא עברנו בדיקות כאלו, הילד עבר פעמיים סונר עצבי ראייה במכון מור והבדיקות תקינות לגמרי! הכל יצא תקין חוץ מהלחץ המוגבר, בעיקרון הרופאים אמרו לנו שהרבה פעמים יש דבר כזה שלא מוצאים סיבה ללחץ מוגבר, אשמח להתייחסותך, תודה רבה

טובה שלום, אינני יכולה להתייחס במסגרת הפורום מעבר למה שכתבתי לעיל. כדאי שתפני את שאלותיך לנוירולוג-הילדים ולנוירואופטלמולוג (רופא העיניים) שלכם. בברכה

שלום, רציתי לשאול אם את מכירה קבוצות תמיכה/ פורומים למיניהם להורים שילדיהם אובחנו עם TS

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניחה שהתכוונת ל-Tuberous Sclerosis TS. במחלה זו יש ספקטרום רחב של ביטויים קליניים, באברי גוף שונים ובדרגת חומרה משתנה. כך שחולה אחד אינו דומה לאחר. לכן, חשוב המעקב והטיפול הרב-צוותי, שמערב גורמים טיפוליים מדיסיפלינות שונות (נוירולוג, עיניים, נוירוכרורג, רנטגן ועוד). לא ידוע לי על קבוצת תמיכה לחולי TS. בבתי החולים הגדולים לילדים בארץ יש מרפאות יעודיות ל-TS, כחלק מהמכון לנוירולוגית-ילדים. ותוכלו לברר עם הרופאות המנהלות את המרפאות הללו לגבי קבוצות הורים. סביר מאד שבארה"ב ובאירופה ישנן קבוצות תמיכה כאלו. בברכה

שלום. ביתי בת 8. כבר 4 שבועות ממצמצת. זו תופעה שקרתה בדיוק לפני שנה ונעלמה מעצמה כעבור כחודשיים. תדירות המצמוץ נראתה לנו בירידה אלא שהערב היא אמרה שזה מאד מפריע לה שהיא צריכה למצמצץ חזק וגם שלפעמים ביא לא מבינה איפה היא נמצאת, זה חולף ממש מהר, התחושה הזו, אך תארה זאת כמבהיל. ביתי עוברת תקופה לא קלה מבחינה רגשית ואין לי מושג אם הדברים קשורים אך התלונה החדשה מטרידה אותי מאד. בבקשה אם תוכלי לומר מה דעתך בנושא. תודה רבה. אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

מישל שלום, תיאור המצמוצים מתאים לטיקים (בא וחלף לבד, חזר ומשתפר). אך השינוי בתחושת המציאות שלה פחות מתאים לטיק רגיל. אם התחושה המבהילה הזאת הייתה חד פעמית, אז אפשר להמתין ולעקוב. אך אם המצמוצים ממשיכים להיות מלווים בתחושה מוזרה, הרבה פעמים ביום, אז כדאי לפנות לנוירולוג להערכה יותר מעמיקה. בברכה

תודב רבה. האם הסטרפטוקוק יכול לתרום לתופעות האלו?

03/05/2018 | 12:08 | מאת: נועה

היי לפני כשנתיים ריססתי על הראש של ביתי בת ה 9 k 300 על מנת להשמיד את הכינים שהיו לה. הילדה עד היום זוכרת את המעשה וכועסת עליי וחשמה שגרמתי לה נזק מוחי. אני בעצמי התחלתי לחשוש שאולי באמת נגרם לה נזק? בבקשה אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, אינני יודעת לענות לשאלתך. כדאי שתייעצי עם מרכז הרעלות של בית החולים רמב"ם או אסף-הרופא. בברכה

02/05/2018 | 18:01 | מאת: יוסי

שלום, בני בן שלוש וחצי עבר בדיקת MRI בפיענוח רשום כי קיימת ירידה של שקדי המוחון לתוך פורמן מגנום ליותר מכ- 10 מ"מ. הממצא מתאים למלפורמציה ע"ש כיארי. ללא ממצא מוחי מוקדי וללא האדרה פתולוגית. מה המשמעות של תוצאה זו ? בברכה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום. אינני יודעת מדוע בנך עבר MRI, אך צניחת שקדי המוחון 10 מ"מ מתחת לפורמן מגנום היא משמעותית ביותר. חשוב מאד לדעת אם רואים ב-MRI סימנים של חסימת ניקוז נוזל המוח או של לחץ בגומה האחורית ולחץ על גזע המוח. בנך זקוק להערכה של נוירוכירורג בהקדם. אני ממליצה שתפנו דחוף / מחר לרופא שהפנה אתכם לMRI. בברכה

03/05/2018 | 07:02 | מאת: יוסי

תודה על התשובה המהירה אכן אפנה לרופא בהקדם הילד מאובחן על הרצף האוטיסטי וההפנייה היא בעקבות חשד לא מאומת של פירכוס. האם זה מסביר את התוצאה?

לא, קרוב לודאי שאין קשר בין הממצא ב-MRI לפרכוס.

02/05/2018 | 14:53 | מאת: אמא

בני בן 6.5, שוקל 22 קג. התחלנו לאחרונה טיפול בויואנס 30 מג שגרם לתופעות קשות בשעות הלילה (יקיצות דופק הזעה בחילות ועוד). הנוירולוג המטפל אינו בארץ ובמייל קצר השיב שננסה לתת רק 10 מג. לא מצאתי כל מידע ותיעוד על מינון נמוך כזה בארץ, אני חוששת מאוד מתופעות לוואי המופיעות עקב תת מינון! תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. לא הבנתי - מה שאלתך?

02/05/2018 | 22:35 | מאת: אמא

שואלת למעשה האם נשמע לך הגיוני לתת מינון נמוך כזה? ושהתופעות קשורות למינון גבוה מידי? לא שמעתי/קראתי על מישהו שלוקח מינון שכזה (וגם אין בארץ לקנות מינון נמוך מ30, רק בהכנה לבד). אשמח לשמוע את דעתך. תודה!

02/05/2018 | 00:08 | מאת: אבי

ילד בריא, ללא אלרגיות או רגישויות. בן 6. לפני שבועיים-שלשה החל לסבול מכאבי ראש נקודתי מאחורי הרקה צד שמאל. נורופן / אקמולי / אדויל (סירופים) עוזרים ומעלימים את הכאב ל8-10 שעות. הכאבים התחזקו ופנינו למיון. בדיקת קרקעית העין תקינה, מדדים תקינים, נוירולוגיה חיצונית תקין. למעט הכאב ראש החזק, לא רואים כלום בבדיקות יש הפניה ל MRI, מחכים בתור... שאלות: 1. מה יכולות להיות הסיבות והאפשרויות לסוג כזה של כאב ראש שצריך לקחת בחשבון והשכיחות גבוהה? 2. איך אפשר להקל על כאבי הראש? אנחנו רוצים להמעיט בתרופות כגון אקמולי וכ"ד - שימוש קבוע ובתדירות גבוהה מאד לא בריא, עלול לגרום לנזק לקיבה / כבד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, 1. מחלה זיהומית, מיגרנה, tension headache, מתח נפשי. פחות שכיח: לחץ תוך גולגלתי מוגבר, גידול, מחלה דלקתית/ אוטואימונית ועוד. חסר הרבה מאד מידע, כך שלא ניתן לנחש מה האבחנה של בנך. 2. לתת את התרופות האלו במינון שמתאים למשקל ולגיל. להבין מה הגורם לכאבי הראש, ולטפל בגורם עצמו. בברכה

שלום רב בני בן 4 עם CORTEX HYPOMYALINIZATION אבחנה מבדלת מחלה מיטוכונדריאלית. (סובל מטיקים,פרכוסים חלקיים, בריחת שתן וצואה חלקיים, הפרעות בליעה, ריור, בעיית קצב שבתהליך אבחון) לפני שני לילות התעורר בצרחות ובכי כי מגרד לו הרגע לאט לאט הבנתי כי מדובר בנימול היות והזזת הרגל כאבה לו ומסאז שחרר את הכאב. במהלך היום היו לו עוד שני מקרים של נימול. מעבר לכך אתמול בערב היתה לו בריחת שתן כאשר הפעם לא היה מודע לכך ולא חש שהוא רטוב מעבר לכך הייתי צריכה להוכיח לו שנרטב כדי שיסכים שאחליף לו (עד כה כל פעם שברח לו היה נלחץ ומבקש שנחליף לו מהר). האם הנימולים ואי התחושה של בריחת השתן והרטיבות הינם תוצר ממצבו הנוירולוגי והאם יש צורך לזרז את הייעוץ הנוירולוגי או אינם קשורים לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

נחמה שלום, תלונה חדשה של נימול ו/או כאב ו/או חוסר תחושה בשל בריחת שתן מחייבות בירור מיידי. אם התלונות חלפו אז אין מה להילחץ, אבל אם הן עדיין קיימות אז אתם צריכים לפנות מחר לנוירולוג שמכיר אתכם טוב. בברכה

תודה רבה על ההתייחסות המהירה מחר אשוחח עימם

27/04/2018 | 10:59 | מאת: שרית

נכדתי בת 4 לפני 3 שבועות עברה ניתוח: כריתת שקד שלישי, כפתורים, כריתת שקד. מאז היא מתעוררת כל לילה מספר פעמים עם בכי עז. אפילו כשההורים לקחו אותה לישון לידם במיטה. מה עושים? מתי יחלוף??? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, לא אמרת לי מה מקור הבכי. תתייעצו עם המנתח אם זה קשור לאיזור הניתוח. בברכה

26/04/2018 | 19:39 | מאת: עינת

הבת שלי עוד מעט בת 14 התעלפה מספר פעמים לאורך 4 השנים האחרונות. כל פעם שזה קורה היא חשה בחילה נוראית וסחרחורות ומאבדת את כל הצבע בפנים ונהיית לבנה כמו סיד והעיניים מאבדות פוקוס. בחלק מהמקרים היא מתכסת זיעה קרה ומבקשת שישפכו עליה מים. עשינו בדיקות דם שהן יצאו תקינות, בעבר בדק אותה גם קרדיולוג וניורולוג והסבירו לנו שזו תופעה נפוצה אצל ילדים. לאחרונה נראה כי התדירות עולה והיום זה קרה פעמיים. לפני כמה חודשים התעלפה ובמהלך ההתעלפות גם ברח לה שתן. אני מאוד מוטרדת ומנסה להבין מה גורם לכך. לעיתים היא טוענת שזה קרה כי קמה מהר משיבה לעמידה. אך לא תמיד זה המצב. בנוסף היא נוטלת ריטלין /קונצרטה מגיל 7. יש לציין כי בדיקות הדם לפני חודשיים היו תקינות לחלוטין. אשמח להתייחסות מה עלי לבדוק ואיך ניתן לקבוע במיידי תור לרופא פרטי כדי לא להמתין לרופא של הכללית. אנחנו מאזור הצפון

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל אומרים "שלום". גורמים אפשריים באבחנה המבדלת לתלונות של בתך הם: אפילפסיה, מיגרנה, הפרעה לבבית (הפרעת קצב, מסתם או שריר הלב), תגובה וזו-וגאלית, אורתוסטטיזם, הפרעות במשק הגלוקוז או המלחים, הפרעות הורמונליות, ועוד. קודם כל צריך לשמוע את התיאור שלכם על כל האירועים בפירוט, לבדוק אותה, ולפי זה להחליט איזה בירור צריך לעשות. כבר עשיתם בירור קרדיולוג ונוירולוג. תודה? בבקשה.

26/04/2018 | 19:10 | מאת: שיר

שלום.. אני בת 16 וחצי ומזה יומיים שאני מרגישה בלוטה בראש מאחורה בצד שמאל בסוף בגולגולת בערך.. בין העורף לסוף הגולגולת.. לא הרגשתי אותה עד שנגעתי במקרה והיא התחילה לכאוב ולגרום לכאב ראש באיזור. הלכתי לרופא אתמול הסברתי והוא נגע כדי להרגיש והוא אמר שזה שכיח ואין שום דבר מיוחד ופשוט לא לגעת.. חשוב לי לציין שהרגשתי את זה לפני כחודשיים וזה עבר.. אני קצת לא רגועה...אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, יש מספר אפשרויות לבליטה בחלק האחורי של הראש: חלק ממבנה עצם הגולגולת שקיים אצל כולנו (שכואב כי את לוחצת עליו?), בלוטת לימפה מוגדלת, או זקיק שיער עם זיהום חיידקי. פחות סביר שמדובר בתהליכים אחרים. אך כמובן אין אפשרות לאבחן מה יש לך בלי לראות ולבדוק. אז עשית נכון, ופנית לרופא שלך, שבדק והגיע למסקנה במה מדובר. אם את עדיין לא רגועה, חזרי לרופא לבדיקה נוספת. בברכה

16/10/2019 | 23:06 | מאת: תאיר

גם לי יש את זה והערב הרגשתי אותו גם. אני גם לגמרי לחוצה מכיוון שמצאתי את השאלה שלך וזה ממוקם באותו מקום לפי ההסבר שלך.

23/04/2018 | 22:03 | מאת: מיכל

שלום. בני בן 5 ולאחרונה החל לעשות פעולה די מצחיקה באופן שחוזר על עצמו ובתדירות שהולכת ועולה. הפעולה היא - מניח את כף היד על הפה ואז נושף כך שיוצא קול מצחיק. העניין הוא שאני חוששת שהפעולה הפכה למעין טיק. הוא עושה זאת במהלך כל היום שוב ושוב ושוב. הרעש קצת מציק אז לפעמים מעירים לו על כך אך הוא אומר שאינו מסוגל להפסיק. וכאשר מנסה להפסיק אני רואה שמחזיק מעמד 10 שניות מקסימום ואז היד עולה מעצמה שוב לפה בלי שבכלל שם לב לכך. האם זה עונה על הגדרה של טיק? אני מתלבטת איך להגיב, מצד אחד הייתי רוצה להתעלם עד שיעבור מעצמו, מצד שני בגלל שזה מרעיש זה באמת מפריע הרבה פעמים. ניסיתי הלגיד לו שיכול לעשות זאת אבל ללכת לחדר שלו כשמרגיש צורך לכך. זה לא עובד. מה המלצתך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, יתכן שבאמת מדובר בטיק. מאחר וקשה מאד ואף לא ניתן להימנע מטיקים, הרי שאין טעם לבקש ממנו להפסיק. אפשר להציע לו לנסות להמיר את התנועה בתנועה אחרת, שפחות מפריעה לסביבה (למשל, רק להניח את היד על הפה מבלי להשמיע רעש, או רק לגעת בשפתיים, או רק לנשוף פווו בשקט). דבר נוסף - אם הוא חלה לאחרונה בדלקת גרון, כדאי לעשות תרבית גרון, ואם צומח החיידק סטרפטוקוק - לטפל באנטיביוטיקה. זאת, כי יש מאמרים רפואיים התומכים בקשר בין הופעת טיקים לזיהום בסטרפטוקוק. לעומת זאת, יש מאמרים אחרים הסותרים את הקשר בין השניים. אם זה ממשיך, כדאי לפנות להערכת נוירולוג ילדים. בברכה

21/04/2018 | 23:00 | מאת: אביה

שלום בני אובחן כסובל מתופעת ההקאות המחזוריות כשבעתיד אמרה הנוירולוגית שזה יתפתח למיגרנה. היא אמרה שאין צורך להגיע לביקורות. אין טיפול. ביצענו MRI ראש, איא י ג'י, בדיקת עיניים- הכל ברוך השם תקין. יש לי שתי שאלות: 1. ההתקפות האלה מופיעות אחת למספר שבועות- כשהילד ואני מנוטרלים מהכל, ההתקפה נמשכת מספר ימים שבהן הוא מקיא, מסוחרר ועוד. האם יש איזו הכרה בביטוח לאומי במקרה כזה לקבלת עזרה כלשהי, אני לא מצליחה להחזיק בעבודה עם היעדרות של כחודש- חודש וחצי בשנה וזה רק על הנושא הזה, להוציא מחלות רגילות של ילדים. 2. בעבר היה מקיא יום שלם, כעת הוא קם מסוחרר בבוקר מקיא מעט בערב כמה הקאות ואז שלושה ימים חסר יציבות. האם זו נחשבת כרגע מיגרנה? רציתי לדעת האם יש טיפול תרופתי כלשהו בגילו (שלוש)? האם נורופן או אקמול יכול למנוע התקפים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אביה שלום, בהנחה שבנך אובחן כסובל מ- Benign Paroxysmal Vertigo of Childhood' אתייחס לשאלותייך: 1. אינני יודעת אם יש להפרעה הכרה בביטוח הלאומי. 2. מיגרנה מתבטאת בהתקפים של כאבי ראש עם מאפיינים נוספים, ולכן אין לבנך כעת מיגרנה. 3. בדרך כלל ההתקפים של BPVC נמשכים מספר דקות עד שעות, ולא שלושה ימים ברצף, ולכן לא מצריכים טיפול תרופתי. אבל אין לך מה להפסיד - אפשר לנסות בהתקפים הקרובים לתת אקמול או נורופן בתחילת ההתקף, ולראות אם התרופה גורמת לשיפור במשך ההתקף או חומרתו. בברכה

17/04/2018 | 11:41 | מאת: יפית

נתקלתי בילד בן 9 עם ליקוי שפתי קשה כאשר רואים שהוא נבון מאד בכל התחום הביצועי כולל יכולת ציור מעולה.מדבר במשפטים ארוכים,לא קוהרנטיים ומתקשה מאד לענות לעניןתלמרות שעושה מאמץ על. השאלה האם יש אפזיה שיכולה להגרם כתוצאה ממצוקה ונזק מוחי בלידה או שבהגדרה אפזיה היא לא משהו שמתרחש בלידה? ואם כך הוא סובל מליקוי שפתי קשה ללא הגדרה של אפזיה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאפזיה יש סיבות שונות. בבקשה וחג שמח.

16/04/2018 | 14:02 | מאת: יוליה

שלום רב בפיענוח בדיקת הeeg של בני בן ה 7 חודשים רשום כך תרשים של שינה טבעית נראת פעילות טטא כללית, כישורי שינה. בשינה יותר עמוקה רואים פעילות דלתא , עם פעילות אפילפטית. לסיכום: תרשים שינה בגדר הנורמה. שאלתי היא איך יתכן שפעילות אפילפטית היא בגדר הנורמה? אשמח לקבל הסבר, ומה המשמעות של פעילות אפילפטית בכלל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יוליה שלום, את צודקת: התיאור כולו נשמע כ-EEG תקין ובגדר הנורמה, ולכן "פעילות אפילפטית" לא מתאים לשאר הטקסט. יש צורך לברר עם הרופא שכתב את הפענוח של האא"ג. בהצלחה.

16/04/2018 | 12:09 | מאת: אמא מתוחה

שלום, בני בן התשעה חודשים נשלח ע"י הרופאת ילדים לus מוח בגלל קפיצה משמעותית באחוזון (47 ס"מ) והתפתחות מוטורית נמוכה מאד (מטופל בפיזיותרפיה). התור רק בסוף השבוע הבא ואני מתוחה מאד, אני חוששת מכל המידע שמוצג באינטרנט לגבי ראש גדול והתפתחות לקויה. מבחינה תקשורתית הוא בסדר גמור חברותי וחייכן. אני רוצה לדעת מה הסיכוי בעצם שזה לא הידרוצפלוס או הרחבה של חדרי מוח. אודה מאד לתשובה בהקדם!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עליה באחוזון היקף הראש יכולה לנבוע ממספר סיבות, לא רק מהידרוצפלוס (הרחבת חדרי המוח לכשעצמה אינה גורמת לעילה באחוזון היקף הראש). חלק מהסיבות ההלו עלולות לגרום גם לעיכוב ההתפתחות המוטורית. אינני יכולה לענות לשאלתך מה הסיכוי שלא מדובר בהידרוצפלוס או בגורם אחר, אך סונר המוח יכול לקדם את האבחנה. יתכן גם שלך או לבעלך יש ראש גדול, ומדובר בנטייה משפחתית ללא בעיה מוחית. בברכה

12/04/2018 | 14:26 | מאת: רון

שלום, אשמח להסבר של הממצאים הבאים (ילדה בת 8.5): תרשים ערנות, שת"פ טוב. נרשמה פעילות רקע אחורית כ 9-10 לשניה, סימטרית, מגיבה לפקיחת עיניים, בטא קידמית. לסירוגין נרשמה פעילות של גלים slow fuse transient of youth . באזור פרונטו-צנטרלי מימין לסירוגין נרשמה פעילות של גלים כ 5 לשניה, עם אפליטודה גבוהה, ללא שינויים בעת גירוי אור או איוורור יתר. לסיכום: איטיות פרונטו - צנטרלית ימנית קלה, לא קבועה, בלתי ספציפית. לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום, אין לי מושג על הרקע של בתך ועל הסימפטומים שהביאו לביצוע אא"ג, ולכן אתייחס רק לממצאים באא"ג כפי שכתבת: הרופא שפיענח את האא"ג התרשם שאין בו פעילות אפילפטית, אך יש ממצא באיזור המוח הימני הקדמי של גלים איטיים יחסית לצד השמאלי. ממצא זה אינו ספציפי: יכול להיות שחסר משמעות, ויכול להיות שרלבנטי לקליניקה שהייתה לבתך, ואולי מצריך לחזור על האא"ג או להתקדם להדמייה, לבירור נוסף או לטיפול. יש להתייחס לממצא באא"ג רק בהקשר הקליני, ולכן עליכם להראות את התשובה לנוירולוג שהפנה אתכם לאא"ג. בברכה

15/04/2018 | 09:02 | מאת: רון

שוב שלום, הילדה התעלפה מספר פעמים (בערך 5 לאורך כל חייה), בדר"כ כתוצאה מכאב, ההתעלפות האחרונה הייתה שונה מהשאר, כאשר היא נשארה עם עיניים פתוחות וכמו מלמלה לעצמה משהו למשך כמה שניות, לאחר מכן כבר עצמה עיניים והתעוררה אחרי מספר שניות בהרגשה טובה בסה"כ. יומיים לאחר המקרה גילינו שהיא לא זוכרת לא רק את מה שקרה בזמן המקרה, אלא גם דברים שקרו כמה שעות לפני וכמה שעות אחרי... תודה רבה על התשובה

עדיין חסרים לי הרבה מאד פרטים על האירועים עצמם וגם על הרקע הרפואי, מיילדותי ומשפחתי. אין אפשרות לאבחן או להמליץ על בירור נוסף רק לפי הנ"ל. לכן אין מקום להתייחס לממצא באא"ג אלא רק בהקשר הקליני, ועליכם להראות את התשובה לנוירולוג הילדים שלכם. בהצלחה!

09/04/2018 | 13:52 | מאת: משה

הי, האם ניתן להמיס ריטלין רגיל 10מ"ג במיים ולערבב עם שוקו (אבקה + חלב) על מנת להקל על צריכתו עבור ילד?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, אבל זה לא יעזור - הטעם יישאר. ב ב ק ש ה

07/04/2018 | 15:22 | מאת: יניב

שלום ד"ר הלוי. אני יודע שזה פורום שנועד לילדים אבל אני מתקשה למצוא פורום אחר שיכול לעזור, אודה לך אם תסכימי לעזור בכל מקרה. אני בן 27. מאז ומתמיד יש לי "בעיה" שאשמח אם תתן דעתך עליה. כל מגע של הגוף שלי עם מים פושרים-קרים (אפילו לא מים קרים מאוד), גורם לי להרגשת חנק - כאילו אני "מתאבן" לכמה רגעים ומתקשה מאוד לנשום. מין הרגשה של "שוק". דוגמאות לפעולות כאלו: שטיפת הפנים עם מים קרים, קפיצה לבריכה באופן פתאומי ללא זמן הסתגלות, משחק עם ילדים שזורקים עליי מים. רציתי לדעת מה דעתך, ממה זה נובע ומה ניתן לעשות. תודה רבה. יניב

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום, אתה מתאר מצב לא שכיח, שאני אישית לא נתקלתי בו. יתכן ומדובר בתגובה שדומה ל-, Cold water shock, מצב שבו שהגוף מתאבן והנשימה מואצת כאשר הגוף נחשף בבת אחת למים קרים (למשל, בצלילה למים קפואים). תוכל לקרוא על כך ב: https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_shock_response . התגובה שאתה מתאר שקורית לך מתרחשת בגירוי קל מאד, אפילו מים על הפנים, ולכן אולי פחות מתאימה. אפשרות נוספת: יש סוג של אפילפסיה שנגרם מטבילה באמבטיה חמה: אולי יש תגובה דומה למים קרים. אפשרות שלישית: סוג של חרדה, שגורם לתחושת התאבנות והרגשת חנק. אני ממליצה לפנות לנוירולוג (של מבוגרים) ולהתייעץ. בברכה

06/04/2018 | 11:07 | מאת: אתי

אנחנו בבירור תקופה ארוכה אף רופא לא נותן לי תשובות הילד שלי בן 11 עשינו לו את כול הבדיקות הכול תקין הילד בוהה בעניים רעידות מדבר בגימגום ומבולבל זה קורה 10 שניות וחולף לאחר מכן מאוד עייף ורוצה לישון אני פניתי להרבה רופאים ואמרו לי לעשות וידאו EEG ל48 שעות שבדיקת mrI יצא תקין אושפזנו בבית חולים לאחר בדיקת EEGבשינה יצא תקין אמרו לנו שזו בעיות היתנהגותיות אשמח אם תעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל נאמר "שלום". אירועים של רעד, דיבור לא ברור ובלבול, שלאחריהם הילד מאד עייף, מחייבים להגיע לאבחנה. הכרחי לשלול שמדובר בפרכוסים (כלומר, שזו אפילפסיה). מאחר וכתבת את כל הטקסט ברצף ובלי סימני פיסוק, אני לא בטוחה שהבנתי אילו בדיקות בנך עשה ואילו עדיין לא בוצעו. חשוב מאד שבנך יעשה וידאו-אא"ג: אם האירועים מתרחשים מספר פעמים ביום, אז מספיק וידאו-אא"ג ליממה. אם האירועים מתרחשים מספר פעמים בשעה, אז יתכן שאפשר להסתפק באא"ג רגיל. שוב - הכרחי שתעברו בירור מקיף אצל נוירולוג-ילדים. אם אפשר, נסו לצלם סירטונים של האירועים כדי להראות לנוירולוג. בבקשה

12/04/2018 | 18:35 | מאת: אתי

היי איילת עברנו את כול הבדיקות MRI תקין EEGבשינה ובערנות תקין נרולוגים בחיפה אמרו שזו בעיה היתנהגותית יש לנו תור בשניידר ב2 למאי הייתי רוצה שתיראי אותנו אם תוכלי להיתקשר אלי אני אשמח פנינו לקליניקה ברמת גן לדוקטור שרה קיוויתי ויצאנו ללא מענה אין לי בעיה כספית רוצה אותך בפרטי אשלם מה שצריך אני כאובה מאוד תודה

אין צורך להילחץ ולחפש מענה באופן פרט - האירועים מתרחשים כבר תקופה ארוכה, והתור שלכם לשניידר עוד כשבועיים, ממש אוטוטו. חשוב מאד שתנסו לצלם אירועים עד אז, ולהראות לנוירולוג שיקבל אתכם. בברכה

היי איילת תודה

לפני חודשים אובחנה בתי בת ה6 באפילפסיה רולנדית לאחר 2 התקפים , סוג האפילפסיה נקבע ע״י ct וכן בדיקת eeg של כ24 שעות , ובדיקת eeg קצרה בשינה.היא נוטלת היום תרופה למניעה בשם ospolor 75 מ״ג פעמים ביום. מאז ההתקפים החלה בתי לרעוד בפעולות יומיומיות , האם יש קשר לאפילפסיה או שיש להמשיך לבדוק הלאה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום, אפילפסיה רולנדית לא מתבטאת ברעד. כלומר, הפרכוס הרולנדי לא נראה כמו רעד. יתכן שהרעד הוא תופעת לוואי מהאוספולוט, אם כי זאת לא תופעת לוואי שכיחה כשנוטלים אוספולוט. כדאי שתתייעצו עם הנוירולוג שלכם, ואם יש אפשרות, תצלמי את הרעד בסירטון. בברכה

29/03/2018 | 11:59 | מאת: שלומית

הבחנתי בתופעה אצל בתי בת השנה וארבע. כשהיא ממש רוצה משהו או מתרגשות ממשהו אהוב שעומדת לקבל (למשל כשאני פותחת שקית במבה) היא מכווצת לרגע את הגוף ומאגרפת את הידיים עם רעד קל לשניה כאילו חישמלו אותה. היא עושה את זה כבר כמה חודשים כמה פעמים ביום. חוץ מזה מתפתחת תקין ומהר, הולכת רצה ומדברת. האם זו תופעה שדורשת בירור נויורלוגי?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן. בבקשה, וחג שמח.