השפעה של תזונה קטוגנית על תסמונת טורט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/02/2024 | 14:54 | מאת: ליאן

שלום, לביתי בת ה 17.5 יש טורט שמתאפיין בטיקים בפנים, קפיצות של הכתפיים ועוד תנועות ותזוזות כחכוחים בגרון, צחקוקים או הסבה של טיק לצחוק (קשה לי לדעת) לאחרונה חלה החמרה בטיקים אולי בגלל לחץ מהבגרויות הקרבות. היא לא מקבלת טיפול תרופתי. הבנתי שתזונה קטוגנית מעלימה אפילפסיה שהיא גם מחלה נוירולוגית וחשבתי אולי יש מידע ברפואה על השפעות התזונה גם לגבי תסמונת טורט?  תודה מראש

ליאן שלום, לא ידוע לי שדיאטה קטוגנית היא טיפול מקובל בטיקים. לטיקים יש טיפולים התנהגותיים או תרופתיים, שנבדקו במחקרים והוכחו כיעילים. אני ממליצה מאד שתפנו בהקדם למרפאת טיקים לילדים ונוער או לנוירולוג ילדים. במקביל, יש תוכנה לטיפול ביתי בטיקים, וספר "להחזיק ת'טיק" שיכול לעזור עד שתקבלו תור. בברכה

28/02/2024 | 16:53 | מאת: ליאן

תודה רבה ניסינו כבר הכל, היא מצליחה לשלוט בטיקים עד רמה מסויימת. בכל מקרה, כשהבנתי שלתזונה קטגונית יש השפעה על מחלה נוירולוגית כמו אפילפסיה חשבתי שאולי יוכל לעזור גם לטורט מבינה שלא תודה על תשובתך יום נפלא :)

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים