פורום פיזיולוגיה של המאמץ

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפיזיולוגיה של המאמץ עוסקת בתהליכים המתרחשים בגוף כפועל יוצא של מאמץ ופעילות גופנית. פורום פיזיולוגיה של המאמץ מיועד לאנשים בריאים וכן לחולים במחלות כרוניות, המעוניינים להביא לשינוי ולהתייעלות המערכות הגופניות שלהם, לשפר יכולות ספורטיביות מחד ולהתגבר על מגבלות בריאותיות מאידך. הפורום עוסק בביצוע של פעילות גופנית בהתאמה אישית מתוך הבנת הקשר שבין תמונת המצב הגופנית העכשווית לבקרה של מערכות הגוף השונות. הידע והמחקר הפיזיולוגי עוזרים לנו להתגבר על הגורמים המגבילים את התפקוד היומיומי שלנו בזמן מנוחה ובעת מאמץ גופני, ובכך לחזק את פעילות הלב, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם ולשפר את איכות ותוחלת החיים שלנו.
1309 הודעות
1221 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ

16/07/2018 | 00:43 | מאת: שי

שלום עקב כאב בברך (כנראה על רקע דלקת בגיד) הופניתי לפיזיותרפיה. קיבלתי תרגילים (בעיקר לעשות בבית) של חיזוק ומתיחות לשרירי הרגליים. נאמר לי לבצע את המתיחות למשך דקה, כפול 3 פעמים. בכל המאמרים והסרטונים שראיתי, שמתי לב שמתיחות אמורות להיות של חצי דקה. מהו הדבר הנכון? מה ההבדל בתוצאה בין מתיחות שנעשות למשך דקה או לחצי דקה? ובין מתיחה למתיחה כמה זמן יש להמתין מינימום? והאם בין מתיחה למתיחה אפשר לעשות מתיחות לשריר אחר או שחשוב הרצף? תודה

באמת הזמן המקובל למתיחה של גיד הוא 20-30 שניות. אולם כמובן שיש אסכולות שונות ויש מי שימליצו גם על יותר מדקה. בסופו של יום זה תלוי גם בעוצמת המתיחה וברמת הדלקת. לכן, יש להיצמד להוראות של איש המקצוע שבדק אותך, אבחן ובנה לך תכנית טיפול מותאמת לצרכים שלך. בהחלט ניתן לשלב תרגילי חיזוק ושיווי משקל בין המתיחות.

האם במצב שיש סתימה חלקית בעורק הלב אז זרימת דם חזקה בעורק בעקבות אימון עצים יכולה לפגועה בקרום שמעל הסתימה ולקרועה אותה כי היא מתוחה ממילא ועי כך לגרום להתקף

והאם אימון יכול" לנקות " טרשת בעורק ?

פעילות גופנית חשובה לצורך הגמשת העורקים ויכולה למנוע טרשת עורקים. במידה ושומני הדם יהיו מאוזנים והתהליך הדלקתי יפחת היא תסיע גם להחזיר עורק טרשתי ומוצר למצב תקין. אולם דופק גבוה מידי יכול להד=גביר את הזרימה המערבולתית בעורק המוצר ובכך אף לעודד טרשת.

21/06/2018 | 09:16 | מאת: קורל

אשמח לדעת איפה ניתן בארץ לעשות תואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ או להתקרב איכשהו לתחום הספורט. אני דיאטנית בעלת תואר ראשון ורוצה להתמקצע בתחום הספורט.

נכון להיום לצערי עדיין אין תוכנית לתואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ בישראל. אולם במסגרת למודי תואר שני מחקרי במדעי הרפואה, בביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית ניתן להתמחות במחקר קליני בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ. לפרטים תכלי ליצור קשר איתי בטל 025810810. אפשרות נוספת היא באוניברסיטת תל אביב, שבא הוצגה תוכנית אך הוחלט לצערי שלא תפתח השנה. אולי ב שנה הבאה.

אני בת 18 אני רצה כבר שלושה חודשים ריצה של 20 דק רצופה וכמובן חימום לפני . אני הייתי עושה 6/5 פעמיים בשבוע בשלוש שבועות האחרונות הורדתי ל3/4 בגלל הבגריות . יצאתי לריצה והיה לי ממש קשה מברגיל היום (אם זה חשוב לציין אני רצה עם סוודר וגוזיה מתחת ) כסיימתי את הריצה הרגשתי סחרחורת איומה והדופק היה ממש ממש גבוה מהרגיל וככה עשר דק . ואז זה הפסיק .

כמובן, שלאחר הפסקה חשוב מאוד לבנות סרגל מאמץ מדורג. נניח להתחיל עם ריצות של 10 דק ולא להזור ישר לנקודה שבה הפסקת. יכל מאוד להיות שהסחרחורת נובעת בשל ירידה בכושר בשל הפסרץקה. יכולות להיות סיבות נוספות כמו התיבשות, אנמיה לאחר מחזור ועוד...הורידי בשלב זה את משל ודרגת המאמץ וסביר שתכלי לחזור בהדרגה ליכולות שלך. במידה והסחרחורות ממשיכות בכל זאת, גשי לרופא המטפל והזמיני בדיקות דם והמשך בירור.

29/05/2018 | 18:25 | מאת: צריכת חמצן או חומצת חלב

מה קודם יש חומצן חלב או צריכת חמצן מירבית

סף חומצת חלב לפני צח"מ. אם הבנתי נכון את השאלה

21/05/2018 | 00:48 | מאת: אהוד

שלום, בן 23 בגילאי 16-20 הייתי מתאמן באימוני כוח, בגילאי 16-19 בעיקר משקל גוף, ובגילאי 19-20 במכון כושר עם משקולות. בגיל 20 וקצת אובחנתי עם דלקת מפרקים ANKYLOSING SPONDYLITIS. א. האם יהיה עבורי אפשרי אי פעם לחזור להתאמן באימוני כוח כפי שעשיתי בעבר? אני מאוד מתגעגע לזה ומאוד רוצה לחזור לזה. ב. הבנתי שלעיתים באימוני כח עם משקלים גבוהים יכולה להיווצר היפרטרופיה בחדר שמאל של הלב. האם ניתן למנוע את זה? זה בהכרח קורה לכל אדם שמתאמן באימוני כוח עם משקלים כבדים? באיזה משקלים מדובר? והאם מומלץ למי שמתאמן באופן תדיר באימוני כח לבצע פעם בחצי שנה/שנה בדיקת אקו לב? תודה רבה על הכל.

ממליץ מאוד על אימון מאוזן, ניתן לשלב אימוני סבולת כוח, במשקלים שאתה מסוגל להרים 15-20 חזרות. לשלב פעילות אירובית באימפקט נמוך על המפרקים. להמנע מעומס יתר במיוחד בעת שיש החמרה בכאבים ובדלקת. הפעילות האירובית חייבת להיות יומיומית כדי להוריד מהנוקשות המפרקית. לעשות אקו לב, בהמלצת קרדיולוג אם יש הסטוריה משפחתית או סמפטומים של קוצר נשימה, מיחושים בחזה.

לאדם עם דלקת מפרקים ankylosing spondylitis עדיף לבצע את תרגיל לחיצת הכתפיים בעמידה או בישיבה? באיזה אופן (עמידה/ישיבה) יש פחות עומס על חוליות עמוד השדרה? תודה

באופן עקרוני, עמידה נכונה היא בסיס טוב יותר מאשר ישיבה לתרגילי לחיצת כתפים. הבעייה היא לשמור על פוזיציה נכונה ולא לעשות "צ'יטינג" בעיקר להזהר מפשיטה של הגב לאחור. אם קשה בעצידה אז בישיבה על ספסל עם שיפוע של 70 מעלות.

05/05/2018 | 15:26 | מאת: אברי

היי... בן 37, עוסק בפעילות גופנית אך בעיקר באימוני כוח עם תוצאות מאוד טובות.. אירובי ממשי אני לא עושה אך מרבה ללכת ברגל מרחקים ארוכים לסידורים וכיצב .. כבר כמה פעמים שהתחלה של צעידה לקניות או סתם להביא משהו מחבר שגר בשכונה חבר מצלצל ואני מתנשף בטלפון והנשימה כבדה.. עד כדי כך לבן אדם צעיר שלא עושה אירובי באופן ממש מיוחד לכך אלא אימוני כוח וסתם הליכות רבות? רמת שומנים טובה, משקל תקין, ובדיקות דם כלליות תקינות, אז מדוע זה כך ומה ניתן לעשות? אגב, זה קשור יותר להתנשמות כבדה בתחילת צעידה מכל מיני גורמים פיזיולוגיים?

סמפטומים של קוצר נשימה לאדם בריא מחייבים התיחסות. ממליץ להתחיל בברור קרדיולוגי הכולל אקו לב ובדיקת מאמץ. ישנם מצבים שבהם אימון כוח מופרז יכול להביא לידי פגיעה בהרפיית הלב. במידה ותקין להמשיך עם תפקודי ריאות. במהלך הברור להוריד באופן משמעותי את דרגת העצימות של האימון. בכל מקרה נדרש לאזן בין תרגול התנגדות (כוח) לבין תרגול אירובי, על מנת לסנכרן בין הדרישה המטבולית השרירית לצרכים האירוביים של השריר.

21/04/2018 | 07:57 | מאת: שרון

דר שלום, אני בת 44 , גובהי 1.72 ומשקלי בשנה האחרונה הוא סביב ה43 קג. התחלתי לרדת במשקל לפני כ3 שנים לערך כאשר המשקל ההתחלתי הי כ53 קג , לפני כ5 שנים שקלתי 58... אני מתאמנתכ 5 עד6 אימוני סיפיניג בשבוע כשעה עד שעה ועשרים בכל אימון. בתקופה האחרונה אני מרגש שאוד נחלשתי עקב איבוד מסת שריר רבה, מה עלי לעשות מבחינה תזונתית ואימונית בכדי לשקם את מסת השריר שלי? אילו אימוני כח יתאימו? האם גם אימון ללא משקולות בכלל בשלב הראשוני יכול לעזור? אודה לתשובתך בהקדם. תוד מראש :)

שלום רב, באופן גורף אימון נכון צריך להביא לשיפור היכולת. נשמע שכעת המצב הוא בדיוק הפוך. ראשית ממליץ בשלב זה להפחית משמעותית את אימוני הספינינג העצימים ולעבור לפעילות אירובית מתונה בשילוב אימוני היפרטרופיה שרירית. לאפשר מספיק זמן להתאוששות ולבנות תכנית תזונה מותאמת. רצוי מאוד לערוך במקביל בדיקות דם מקיפות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום המאמץ ו תזונה שילוו אותך באופן מקצועי. בהצלחה!

18/02/2018 | 00:10 | מאת: תמיר רבאח

מה הדרישות להתקבל ללימודח פיזיולוגיה קלינית בארץ ובחול ואיפה כדאי ללמוד השנה אני מסיים תואר ראשון בווינגט

בשנה האקדמית הקרובה להערכתי יפתח באוניברסיטת תל אביב. אנחנו מתכננים לפתוח באוניברסיטה העברית בתוך שנתיים. כעת ניתן לעבור אצלנו ב o2 בירושליים קורס בן שנה הכולל סטאג' מעשי למאמנים פיסיותרפיסטים ומורים לחינוך גופני עם דגשים ישומיים בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ.

וכמה זמן זה חסר אני מוטרד בגלל זה. מה צריך לבדוק כדי שלא אהיה מוטרד? בכלל לא הייתי מודע לזה שיש דבר כזה ויטמין די.. אם חסר עכשיו, אז גם בעבר היה חסר לא? איך להסיר חשש?

למרות שישראל מדינה חמה ושמשית לשליש מהאכלוסיה נמצא מחסור בויטמין d. הסיבות הנפצות לכך הן עבודה משרדית, חשיפה למקורות תאורה מלאכותיים, סטרס ותזונה לקוייה. בכדי להשלים את הפער, ניתן להגביר את החשיפה לשמש (באופן מבוקר), להעשיר את התזונה בעיקר במוצרי חלב ( מעל 5% שומן) דגי ים או לקבל את התוסף באופן מלאכותי.

זה יגרום לאדם להיות נמוך יותר ממה שהיה אילולי היה נחשף מספיק לשמש ?

המצב יכל לקרות במצבי קיצון שמניעת חשיפה לשמש ומחסור חמור בויטמין D בילדות, שיוביל לרככת וליקויים בהתפתחות השלד.

אם פוטנציאל הגובה הוחמץ , אפשר לדעת כמה ס"מ "הפסיד" ? תודה!

לא מכיר בדיקה כזאת. בגיל הצמיחה ניתן להעריך גובה פוטנציאלי בעזרת הסתכלות על לוחיות הצמיחה בין המפרקים. בגיל מבוגר ניתן אולוי להעריך פטנציאל גנטי ע"י בדיקת אילן היוחסין.

22/12/2017 | 22:26 | מאת: עידו

שלום רב. אני מעוניין איך יש אנשים בגילאים מבוגרים העובדים בעבודה פיסית ? הראי הגיל עושה את שלו לא ?

23/12/2017 | 12:03 | מאת: הנרי ה-3

יש להם ברירה? חוץ מזה הם חזקים בדכ יותר מהרבה צעירים קוקסינלים

אכן אני נתקל בקליניקה בלא מעט אנשים מבוגרים שעובדים בעבודת כפיים, בנייה, חקלאות, גינון וכו'. עם בריאות טובה ואופטימיות ניתן לשמור על יכולות פיזיות, כמעט כמו של אדם צעיר.

16/12/2017 | 23:02 | מאת: רז

היי.. 1) כולין ופוספוליפידים אחרים יש בכוחם לשפר אנרגיה בגוף בעת ריצה או סתם פעילות בחדכ? זה ככה מחקר על התפר, אולי אתה מכיר קצת מעבר- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566449/ "היכולת של תא לתפקד נמדדת, בין השאר, ביכולת שלו לתקשר עם תאים אחרים, דבר הדורש מממברנת התא להיות נוזלית למחצה. נפוץ מאוד שנגרם לתאים נזק על ידי רדיקלים חופשיים, אשר מפחיתים את רמת הנוזליות של הממברנה. הדבר פוגע ביכולת התקשורת בין התאים ובתפקודם. לכן הגיוני שאם נגן על שלמות מעטפת התא (הממברנה), נשפר את בריאות התא ואת יכולתו להפיק אנרגיה. הדבר יעזור למיטוכונדריה לתפקד טוב יותר על ידי שיפור העברת המסרים ממנה החוצה ואליה מהתאים הסמוכים ויאפשר העברת חומרים טובה יותר בין התאים. דרך אחת לשפר את שלמות הממברנה היא על ידי אספקה שוטפת של ליפידים (שומנים) לתא, שיחליפו את השומנים שנפגעו בממברנה. נמצא שטיפול בפוספוליפידים יכול להוריד את רמת העייפות במטופלים ב-33% בממוצע" דבר שני- כולסטרול, בונה את הממברנה של התאים יציבים יותר כך שלא יקרעו ויתפרקו , יש לכולסטרול גם חשיבות להגברת אנרגיה, נגיד בעת ריצה ארוכה, קצרה או סט בחדכ? ממברנה יציבה מעבירה פנימה תוצרי גלם / מוציאה יותר פסולת ולכן מתפקדת באופן יעיל יותר? ראיתי עוד משהו שכולסטרול מפקח על תעלות הנתרן ? באיזה אופן או מה ההשפעה אם יש על היביטים אנרגטיים? שבוע טוב וחנוכה שמח!!

לפוספליפידים וכולסטרול אכן תפקיד מיבני בממברנת התאים, אך אין עדויות מדעיות שיש להם יכולות ארגוגניונית לשפר ביצועים בספורט. בנוסף התקשורת בין תאית מתאפשרת בדרך כלל בעזרת תעלות הבנויות מחלבונים שונים על ממברנת התאים. לגבי שיפור בהתאוששות לאחר מאמץ גופני עצים בצריכת שמנים, לכך יש הגיון מסוים וניתן למצוא גם מחקרים שתומכים בכך.

שלום רב , תודה לעונים מראש האם יש קשר ישיר בין רמת חומצת החלב ובין רמת החמצן בדם . אם כן , אז האם ניתן לבצע ערך מחושב לרמת חומצת החלב על בסיס מד רמת חמצן בדם למשל לפי מכשור למדידת רמת חמצן ( ששמים על האצבע) תוגה מראש לעונים שי

בתנאים של מחסור בחמצן,המכונים גם תנאים אנאירוביים, יגביר הגוף את יצור חומצת החלב, כך שאכן יש קשר. אולם לא ניתן בעזרת מדידת רמות החמצן או הסטורציה בדם לאבחן מהן רמות חומצת החלב, היות ורמות חומצת החלב תלויות גם בעוד גורמים, כמו לדוגמה קצב הפרוק שלה ורמת המאמץ.

האם ניתן לדעת בצורה חיצונית ע"י מדדים קיימים את ערך חומצת החלב ( מוערך) ? לדוגמא משקל האדם , גילו , דופק בזמן אמת . האם כל אלו ו/או נוספים לו יחד עם הסטורציה יוכלו לתת לי מדד לגבי חומצת החלב בשריר. תודה מראש

11/11/2017 | 14:11 | מאת: איתי

שלום. אני עובד בעבודה פיזית (מחסנאי). וכשאני חוזר הביתה אני גמור. רציתי לדעת איזה שרירים צריך לחזק? (והאם זה בחדר כושר או פילאטיס?). דבר נוסף האם לתת לגוף מנוחה אחרי העבודה( לדוגמא מנוחה בשכיבה או להרים את הרגליים על כרית ?) .

עמידה ממושכת מגבירה את הלחץ של נוזל הדם בורידי השוקיים, לכן נחוש עיפות ביחוד באזור כפות הרגליים ושרירי השוק, שעלהם מטל לשמש כמשאבות משניות וללחוץ את נוזל הדם חזרה כלפי הלב. שרירים יציבתיים נוספים, כמו שרירי הגב יתאמצו גם הם בשביל לשמור על מנח זקוף. לכן אנו עזור הגב והמותניים. המטרה באימון היא לשפר את תחלופת הדם באותם אזורים על ידי תרגילי שחרור, מתיחה וסבולת דינמית. כמו כן לאזן את העומסים עלידי הפעלת שרירים נגדים, אם נניח כואב הג-אז נפעיל את שרירי הבטן,אם כואב בכף הרגל-נפעיל את גב הרגל. פעילות אירובית מחזורית, תאפשר פיזור של חומצת חלב וחומרי דלקת ופינויים.

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2017 | 20:04 | מאת: תומר

התחלתי לרוץ בחודשיים האחרונים כל יומיים אחרי שנים שלא עסקתי בפעילות. אני רץ בחודש האחרון באופן קבוע כחמישה ק״מ כל יומיים. מנסה להקפיד גם על תזונה ומכון כושר. עוד שבוע יש את מירוץ הלילה של תל אביב של עשרה ק״מ וממש בא לי להשתתף בשביל הכיף, אבל מעולם לא רצתי מעל 5 ק״מ. לגיטימי לנסות בכל זאת בלי לעלות מרחק בצורה הדרגתית?

23/10/2017 | 00:27 | מאת: תומר

אני רץ בקצב לא גבוה ורחוק מלהיות באפיסת כוחות בסוף הריצות, אז השאלה אם אני רוצה לעשות את המירוץ בשביל הכיף ולא בשביל התוצאה אם זה סביר לעלות בימים הקרובים למרחקים כאלו בקצב שלי ולהשתתף במרוץ?

אם אתה רץ למרחק 5 ק"מ באופן יומיומי, תוכל לרוץ 10 ק,מ בקצב מתון ללא קושי. אני ממליץ רק לתרגל 10 ק"מ שבוע קודם כדי שתוכל לעמוד את המרחק ואת קצב הריצה.

17/10/2017 | 06:07 | מאת: רוני

שחקן כדורסל בן 16.פעיל בעצימות גבוהה. מה אתה מייעץ לגבי שרירים שנתפסים במאמץ - בתאומים ובקשת כף הרגל.

ראשית ממליץ לשלול בעייה מבנית שיכולה לגרום לכך ולהתיעץ עם איש מקצוע. מעבר לכך לוודא שמבצע חימום ומתיחות לפני ולאחר כל אימון. ניתן לנסות לתסף במגנזיום ולאפשר התאוששות ומנוחה לאחר האימונים.

שלום, היה לי במשך שנים משקל מיוחד של חברת אומרון שמודד אחוז שומן ומסת שריר. יש בו אלקטרודות ברגליים וחלק נשלף שמחזיקים בידיים. ברור לי שהמדידה לא מדוייקת אבל זה היה מדד טוב להתקדמות. מאז המשקל התקלקל. רציתי בבקשה לברר:אני רוצה לקנות משקל חדש שמודד אחוז שומן ומסת שריר. אני נתקלת באתר אמאזון במשקלים שכביכול עושים את זה ויש עלייהם חוות דעת טובות,אבל אין להם את החלק הנשלף לידיים כמו במשקל שהיה לי. בעצם יש להם רק 4 אלקטרודות שצריך לדרוך עלייהן עם כפות הרגליים. האם החלק הנשלף לידיים כן חשוב ולא מומלץ לוותר עליו? או שפשוט בשנים שחלפו למדו לייצר משקלים שיסרקו את הגוף ללא החלק הנשלף לידיים? תודה מראש

בהחלט, המדידה בעזרת מכשור ל BIO IMPIDANCE, משפר מאוד את מידת הדיוק כאשר מדובר גם באלקטרודות לגוף עליון. המעגל החשמלי מכסה אז חלקים נרחבים יותר שלא מגיעים כאשר מדובר רק באלקטרודות רגליים.

11/10/2017 | 00:28 | מאת: יוני

שלום אני בן 31 כבר חודשיים מתאמן איגרוף 3 פעמים בשבוע אימונים של שעה וחצי השאלה שלי אם זה בסדר עם בהדרגה אגיע אימונים על בסיס יומי כלומר 6 טימונים בקבוע ולאחר מכן אוסיף גם אימוני בוקר אז יחצא 2 אימוני איגרוף ביום ברצוני ללכת לתחרויות האם זה יפגע בי בלב או באיזה שהיא צורה ואילו בדיקות עליי לבצע?

שלום, סרגל המאמצים צריך להתאים לך ולמצב הכשירות הגופנית שלך באופן אינדיבידואלי. אני ממלילך לעבור בדיקות רפואיות ופיזיולוגיות מקיפות לפני שאתה מחליט להצטרף לספורט המקצועי. כך בחשבון שלא מדובר בעיסוק בריא בשם אופן.

16/10/2017 | 17:31 | מאת: יוני

אילונבדיקות עליי לבצע תוכל לפרט ואם מי?

10/10/2017 | 19:05 | מאת: גיא רום

בן 65 עוסק בספורט ,מכון כשר,אני רוצה לקחת תוסף בטאין לשיפור הפעילות הגופנית (מאמרו של גיא שלמון) וגם תועלת לכבד,מה שיש בשוק זה בטאין שקשור לאיזימי עיקול,ואו,לחומצת עיקול .אין לי בעיות עיקול,האם זה יכל להפריע או להזיק?או האם ישאר מספיק בטאין לצרכים הנ'ל? תודה

11/10/2017 | 14:01 | מאת: רום

הכונה היא לבטאין הידרוכלוריד, 1200 מג ,מתוכם 920 בטאין,עם 35 מג פפסין,ו10 מג פפאין תודה מראש גיא רום

לאחרונה ישנן עדויות, בספרות, של מחקרים ברמת דרוג נמוכה, המלמדים על הטבה בתפקוד שרירי לאחר צריכת בטאין. אכילה של ירקות טריים, כמו ברוקלי וסלק יהיו בעלי אפקט טוב יותר מצריככה של התוסף.

13/09/2017 | 16:16 | מאת: מוטי

שלום, מהתבוננות באצנים אולימפיים למרחקים ארוכים אפשר לראות שלא רק שהם רזים אלא שגם יש להם שלדה צרה, רגליים רזות וארוכות ומבנה גוף קליל באופן כללי, ברור שמבנה גוף כזה נותן יתרון בריצות ארוכות, רציתי לשאול האם לאצנים למרחקים ארוכים יש מבנה כזה בגלל אימונים מרובים בריצות ארוכות מגיל צעיר (ילדות, התבגרות) או בגלל סלקציה שקיימת בענף הספורט הזה לטובת אנשים עם מבנה גוף כזה בדומה לסלקציה שקיימת בכדורסל לטובת אנשים גבוהים? (ברור שאותם אנשים היו גבוהים גם אם לא היו משחקים כדורסל) תודה

התשובה היא גם וגם

01/09/2017 | 13:37 | מאת: יריב סעדון

שלום לאחרונה התחלתי להתאמן על טבעות אולימפיות לאחר התנסות על מקבילים רגילים , אני מבצע מקבילים כאשר הידיים צמודות לציידי הגוף . אני בן 44 מבנה גוף רזה טיפה , יום לאחר האימון חשתי בכאבי גב אמצעי , כאב חד וטורדני לאחר שלושה ימים הכאב נעלם במהלך היום ובלילה אני עדיין חש בכאב טורדני וזה נמשך 8 ימים אני מנסה לחשוב מה גרם להופעת הכאב , האם המאוורר תקרה ? האם זה תרגיל "האופניים" לבטן ? האם זה בכלל קשור לביצוע מקבילים בטכניקה לקויה למרות שאני מנוסה בזה ...תנועת המקבילים על טבעות או שמה אין שום קשר לתרגיל מקבילים או מתח שאני עושה בבית , אני מעוניין לדעת האם ביצוע תרגיל מקבילים בטבעות עשוי להזיק לשכמות ולגב האמצעי , במידה והתשובה תהיה לי ברורה אני יפסיק עם זה ... כרגע אני לא מתאמן מבקש עזרה

תרגיל המקבילים, יצר כנראה גירוי או עומס יתר, היטות והוא מצריך שימוש מסיבי בשרירים מיצביים. הגירוי הביא לתגובה של ספאזם שרירי, שהוא למעשה התחושה של "גב תפוס". מדובר בתגובת הגנה של שרירי הגב שהינה נמגנון הגנה בפני טראומה. אני ממליץ לסגל את הגוף בהדרגה לסוג המאמץ בתחילה פשוט להוריד עומסים, להקטין את טווח התנועה ולהפחיט בחזרות.

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2017 | 17:09 | מאת: הדר

שלום, האם עלול לגרום לניפוח שרירים או רק למיצוק? אני משתמשת בספירולינה ובמרק קטניות עם דגנים מיד אחרי, אני יכולה לוותר על זה אם זה עלול לייצר את האפקט הלא רצוי... תודה.

ארוחה מאוזנת המכילה חלבון מלא ואיכותי ופחמימה מורכב תאימון תאפשר התאוששות מהירה וטובה יותר של השריר. כמו גם תמנע תהליכים של הרס של שריר לאחר אימון. לא כדאי להימע מהזנה נכונה של הגוף לאחר אימון רק בשביל למנוע מעצמך לעלות מסה שרירית. הייתי ממליץ פשוט להתאים את סוג האימון, לפעיות של סבולת כוח עם משקל נמוך ומספר חזרות גדול יותר.

29/08/2017 | 23:58 | מאת: הדר

פשוט לא ברור לי האם מדובר ב"ניפוח" או מוצקות? מוצקות זו אופציה טובה.

שלום, אני רוכבת בעיר ובשטח, ובכל זאת מאד לא מספק מבחינת הכמות הרצויהלצורך סיבולת לב-ריאה עקביים ולכן חשבתי על אופני ספינינג ביתיים. אני בכושר טוב עד מצוין ועומדת טוב מאוד באיטרוולים ובעליות תלולות קצרות מועד- האם גלגל תנופה של 16-18 ק"ג יכול לספק במקרה הזה? הגובה שלי 163 והמשקל 51, מבנה גוף דק, עדין ורזה אבל מאוד גמיש ואתלטי. תודה

ככל שגלגל התנופה כבד ובעל רדיוס גדול יותר הוא ידמה טוב יותר את האינרציה שמרגידים בעת רכיבת אופניים. גלגל תנופה במשקל של 18 ק,ג יכל בהחלט לספק.

ניסיתי בחנות גלגל 15 וגלגל 18. בשני המקרים לא היה כל הבדל וגם בעוצמה הבינונית והגבוהה לא ניתן היה לדחוף כבר את הגלגל קדימה בשל הכובד הרב. אם כך מה בעצם הנחיצות להתחיל מ- 18 כשיש התנגדות מספקת כבר ב-15? תודה רבה

21/08/2017 | 09:39 | מאת: אבי

בן55,נוטל 300מג חומצת שומן גמא לינולאית, שמעקבת הפיכת טסטוסטרון לצורתו הפעילה דההידרוטסטורון .האם יהיה לי פחות כוח בחדר הכשר ? אבי

לחומצת השומן המדוברת יש יכולת קלה עד בינונית לעקב את הפעילות של הורמון המין הגברי- טוסטסטרון. כך שבאופן עקרוני (למרות שלא נבדק למיטב ידיעתי) יכולה להפריע להתפתחות השריר לאחר אימון בחדר כושר. אני מציע בכדי להמנע מהאפקט הנ"ל (אם קיים) לקחת את התוסף בשעות הבוקר ולא בשעות הערב ולהמנע ליטול אותו 24 שעות לאחר אימון כוח.

18/08/2017 | 13:52 | מאת: עלמה

שלום מתלבטת אם לרכוש- העדפתי הראשונית היתה אופני כושר (לא ספינינג) אך בהעדר מקום אחסון חשבתי על סטפר . אשמח לדעתך כמה אפקטיבי ובטיחותי המכשיר שיכול (או לא יכול) להחליף פעילות אירובית וא- אירובית. בינתים אני עורכת סטים של אימונים ביתים עם משקולות חצי שעה שלוש- ארבע פעמים בשבוע, אך לא ממש מבצעת פעילות אירובית אחרת. תודה

אני לא מכיר אותך ולא את הצרכים הגופניים שלך, אבל במידה ואת בריאה יכל להמליץ על טרמפולינה כמכשיר נהדר לפעילות אירובית, זול חסכוני במקום, מהנה ואפשר לבצע עליו המון תרגילים לא חייבים לקפוץ.

07/08/2017 | 05:08 | מאת: יפעת

שלום רב, ביתי בת 16 ומתאמנת בחדר כושר קבוע על בסיס של לפחות 4-6 פעמים בשבוע, לפחות 3 שנים( לפני כן התאמנה בענפי ספורט שונים). מתלוננת על כאבי ברך ימין , שממשיכים לרעד בברך ועד צורך בהפסקת התרגיל והאימון כולו- זה קורה בתרגילים שהברך באוויר- כגון: תרגילי בטן, לאנגיים, פלאנק כשנועלת את הברך. בצילום ברך- הכל תקין. הרופא ביקש ממנה לעשות תרגיל של הרמת רגל ישרה בשכיבה למעלה למטה בשני הרגליים *3 ביום. היא עושה את זה וללא הטבה. כמו כן חבשה הרגל בתחבושת מיוחדת תומכת ברך ומגיני בירכיים- שוב ללא הטבה. נשלחנו לפיזיותרפיה , אך התור רק בסוף נובמבר- עד אז מה עושים? היא מתוסכלת מאוד ולא יודעת מה לעשות. אנא עזרתך- מה זה יכול להיות? מה הפתרון בעינך?

סביר מאוד להניח שניתן לטפל בשילוב של תרגילי פיזיותרפיה מותאמים הכוללים איזון נכון יותר של מערכות השריר והרקמה הרכה של הברך. כמובן שיש צורך באבחון מתאים כדי לזהות מגבלות או אסימטריות במערכת שריר שלד. הבת מוזמנת לעבור אבחון מקיף אצלנו במרפאה ולקבל יעוץ מתאים. www.o2start.co.il

01/08/2017 | 18:18 | מאת: חן

שלום ד"ר חורש, האם המרכז O2 יכול לתת מענה להתחלת פעילות גופנית תחת פיקוח רפואי? בברכה חן

סליחה על התגובה המאוחרת. וודאי. אתה מוזמן לעיין www.o-2.co.il www.o2start.co.il

שלום בן 42 עם עודף משקל גובה 1.80. הגעתי למשקל של 110 אני מנסה לרדת במשקל בכוחות עצמי, הפחתה בכמויות האוכל, ופעילות גופנית של הליכה מספר פעמים בשבוע. הירידה מתונה, וכעת אני שוקל 101. רציתי לשאול באופן כללי על הנושא של קפלי עור. האם זה משתנה מאדם לאדם? במה זה תלוי? והאם יש לי דרך כלשהי להשפיע על זה? למנוע את זה מראש? יכול להיות שבכלל לא יהיו לי קפלי עור או שבגיל שלי זה כורח המציאות? והאם תוספים כאלו ואחרים יכולים לתרום למניעה/טיפול בזה? למשל תוספים של קולגן (בבליעה)? יש בה סיכון כלשהו? כמה מומלץ? תודה

לצערי הרב רמת קפלי העור לאחר ירידה מסיבית במשקל, היא בעיקר פפונקציה של גיל וגנטיקה. לא הוכח שניתן להשפיע באופן משמעותי על התהליך בעזרת תוספי תזונה או פעילות גופנית. יחד עם זאת גילך עדיין צעיר וסביר להניח שלצורך ירידה של עוד 20% ממשקל גופך רמת הכפלים לא תהיה מואוד משמעותית, אך יתכנו לא מעט סמני מתיחה.

24/07/2017 | 13:08 | מאת: זיו

היי חורש אני בן 36, מתאמן שנים רבות ועם אחוז שומן נמוך, אך יש לי בעיה של ורידים בולטים מתחת לעיניים... אמנם זה בטח לא אמר להפריע כמו לנשים אך עדיין זה קצת מציק ורציתי לדעת אם זה קשור לאימון כוח מאומץ? אני מתורגל מאוד ואין לי בעיה עם משקלים אך ייתכן והעור אצלי מתחת לעין דק מהרגיל ואימון הכוח עוד יותר מגביר את העיגולים השחורים והורידים תחת העיניים? יש בכלל מה לעשות או שלקבל את זה שאני בריא וחזק וזה חלק מהעניין? אירובי יכול לעזור אם אעשה יותר? אגב, זה קשור לאחוז שומן נמוך? אם עכשיו אחליט שאני מפסיק פעילות ואוכל כמו בהמה ומעלה במשקל זה יעלם?

האם את מתכוון לורידים בולטים על הלחמית של העין או על העור? בכל מקרה, אימון במשקלים גבוהים, אימון עצים, מעלה את הלחץ התוך ורידי ויכל אף במקרים מסויימים להביא לדימום פנימי. אני ממליץ להקפיד על נשימה, נכונה, במהלך הסט, להמנע מעומסים גבוהים מידי, אני לא מבטיח שיחזיר את המצב לקדמותו ואף לא בטוח שיש קשר לאימון, אך יחד עם זאת אפשר שכן יש עומס יתר ולכן לא כדאי לסכן את כלי הדם ולהתאמן בצורה מאוזנת ובריאותית.

18/07/2017 | 20:59 | מאת: הפרעות קצב לב ואימונים במכון כושר

שלום רב, אני בת 66 , מתאמנת קבוע במכון כושר מזה 15 שנה, בין 5-7 שעות שבועיות, אשר כוללות אימון איירובי+עד 3 פעמים בשבוע אימוני כח.לאחרונה הובחנתי בהפרעות קצב לב (נמוך). גם עברתי צינתור לשלול מחלת עורקים כליליים. יצא תקין. אני ממשיכה בפעילות הגופנית, אומנם מתונה יותר.הייתי מבקשת להנחות אותי באיזה מתכונת אני יכולה להתאמן (בעיקר בתחום תרגילי הכח) במה נמדד המאמץ שמותר לי להשקיע ואיזה סוג של תרגילים...אני חוששת לאבד מסת שריר ובכלל חלק מההשיגים עד כה.... תודה מראש שרה

שכחת לציין באיזה סוג הפרעות קצב מדובר? אוכל להשיב לך בהתאם לאבחנה שקבלת

31/07/2017 | 09:32 | מאת: שרה

שלום רב, ראשית תודה על התיחסותך לשאלתי. מצ"ב סיכום האבחנות מתארות את סוג הפרעת הקצב. שוב תודה שרה

16/07/2017 | 10:42 | מאת: יעל

שלום, אני עושה בבית כל יום במשך שעה פעילות אירובית על האליפטיקל היצי מקצועי שיש לי עם התנגדות 16.בהליכון אני ברמת כושר של דופק 150 במהירות 7.5 אם זה אומר משהו. אשמח לדעת:בהתחשב בנתונים האלו של כל יום אימון של שעה באליפטיקל,כל כמה זמן מומלץ להחליף נעלי ספורט? תודה מראש

1.חסרים נתונים על גיל משקל, כמה קשה לך בזמן המאמץ במדרג של 1-10 2. נעלי ריצה כדאי להחליף כאשר נשחקות, או כאשר הסולייה שלהם מתעוותת. ניתן לראות זאת כאשר מניחים את הנעל על הרצפה ורואים שהסוליה נדחסה פנימה במוקדי הלחץ המרכזיים.

27/06/2017 | 09:55 | מאת: איל

שלום, אני מתאמן בקבוצה מסודרת לטריאתלון כבר 4 שנים , בבדיקת דם שעשיתי השבוע נמצא קראטין פוספוקינאז (בדם)CK ברמה של 310. מבדיקה באינטרנט עולה שתוצאה כזו נובעת מהמצבים הבאים: אוטם שריר הלב. דלקת של שריר הלב. פגיעה בשרירי השלד כתוצאה מחבלה, פעילות גופנית נמרצת. אירוע מוחי. יש לציין שאני סובל כרגע משבר תלישה בקרסול ימין. אשמח לקבל הסבר יותר ברור

רמת האינזים בדם עולה לאחר מאמץ גופני, כתוצאה מפגיעה בתאי שריר לאחר כל אימון, ככל שמאומץ יותר כך הנזק השרירי גדול יותר. כמובן שלאחר מכן בתקופת ההתאוששות השריר נבנה חזרה. במקרים נדירים תעלה רמת האנזים בדם כתוצאה ממחלה. בכדי לבדוק זאת עליך לנוח מפעילות במהלך שבועיים ולחזור על הבדיקה. אם נורמלי א ז אין חשש, המשך להתאמן, והקפד על תקופת התאוששות מתאימה.

15/06/2017 | 19:37 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34. 1.64 שוקלת 59. מסת שריר 29 אחוז אחוז שומן 31. עושה דיאטה ושעה ריצה כל יום,אבל בנוסף לירידה במשקל המטרה היא עלייה מקסימלית במסת השריר,על מנת שאחרי הדיאטה יהיה לי יותר קל לשמור. האם אימון בבית עם משקולות 10 קילו, מתח,מכשיר אליפטיקל חצי מקצועי במצב של המקסימום התנגדות ו 5 גומיות שמחוברות ביחד לאחד(מה שיוצר עומס גדול) יכול להשתוות לעבודה עם מכשיר מולטי טריינר בייתי מבחינת אפקט העלייה במסת שריר,או שבכל זאת כדאי יש הבדל ועדיף לי לרכוש מולטי טריינר בייתי?תודה מראש

אימון התנגדות עם משקולות חופשיים וגומיות בהחלט יכל להביא לאפקט של עלייה במסת שריר. אפשר לחזק את כל שרירי הגוף גם ללא צורך במכשור כבד. נראה שאת בדרך הנכונה. בהצלחה!

15/06/2017 | 13:16 | מאת: ישראל

משהו מאד מוזר אחרי הליכה של שעה הליכה איטית! במקום להרגיש טוב אני מרגיש לא טוב נפשית כי פיזית אין לי סחרחורת ולא בחילות אני שותה מים כל הדרך אבל במקום שיעשה לי טוב נפשית זה להיפך. והליכה קצרה זה פשוט מתסכל ללכת ולחזור.. אני מעדיף ללכת שעה. אולי כן לעשות בכל זאת עצירה באמצע למנוחה ל10 דק'? מה קורה לי בעצם? אודה לך

ישראל שלום, מצב הרוח מושפע מגורמים רבים, חיצוניים ופנימיים. היות ולא מסרת לי רקע מקדים, אני רק יכל לנחש שבזמן ההליכה עולות לך מחשבות שונות שאולי מקלקלות לך את מצב הרוח. מבלי להכיר אותך אני יכל רק לתת לך כמה טיפים שיכולים לסייע לך: 1. אם אתה מסוגל ובריא, תנסה לעבור להליכה מהירה יותר, גם אם לא תצליח ללכת שעה שלמה. תנסה למקד את עצמך בדפוס הנשימה שלך בזמן ההליכה, תחוש את הגברה והעמקת הנשימה ואת משב האויר לתוך הגוף שלך. תרגיש את קצב הלב מתגבר עד לדרגת מאמץ 5-6 מתוך 10. תנסה לדבר - אתה צרך להצליח להוציא משפט, אבל תוך כדי חייב לקחת מספר נשימות. תרגול ההליכה ימקד אותך בתחושת הגוף הפנימית, במקום שראשך ינדוד למקומות טורדניים. העלייה בעצימות של ההליכה תגביר את זרימת הדם, תהליכים מטבוליים חיוביים והגו יגמול לך ביצירה של מוליכים עצביים שיגבירו את תחושת העונג בסוף ההליכה. אל תשכך לומר לעצמך כל הכבוד בסיום ההליכה!

29/05/2017 | 12:34 | מאת: אדיר

שלום, אני בחור בן 27 עם מבנה גוף ממוצע, ולפני כשנה התחלתי לבצע אימוני משקולות ולעקוב אחר תכנית תזונה קפדנית במטרה להגדיל מסת שריר. בחלוף שישה חודשים של אימונים אינטנסיביים נעשיתי מתוסכל, משום שמצאתי שהגוף שלי אמנם מתחזק והמשקלים שאני מסוגל להרים גדלו משמעותית, אך מבחינה פיזית לא ראיתי כל שינוי. בשלב הזה כבר הייתי מרים משקלים שאנשים שנראו כמו חמישה ממני לא היו מרימים. ווידאתי אינספור פעמים עם המדריכים בחד"כ שאני מבצע את התרגילים נכון, והם תמיד היו בהלם כשראו אותי מתאמן. בנקודת זמן זו אובחנתי עם דלקת קלה בשריר הלב ונאלצתי להפסיק את האימונים. הקרדיולוגים השונים שפגשתי הבהירו שהדלקת היא ככל הנראה ויראלית ושאין קשר לאימונים, אך עדיין קשה לי לקבל את זה. השאלה שלי היא האם ייתכן פער כל כך גדול בין מידת התחזקות השריר לגדילתו? איך ניתן לאבחן או לפתור מצב כזה? ומה דעתך על הקשר לדלקת?

1. צריך לבחון לגופו של עניין את תכנית האימון והתזונה שלך, כדי להבין מדוע לא עלית במסת שריר. בדרך כלל ב 3 החודשים הראשונים, אכן ישנה עלייה בכוח, שמתרחשת בעיקר בשל התאמה עצבית ופחות עלייה במסת שריר. 2. מסכים, שאין קשר בין אימוני הכוח לדלקת בשריר הלב. יחד עם זאת עליך להתיעץ עם קרדיולוג מתי תוכל לחזור לפעילות גופנית מאומצת, שכן אימון בשלב של דלקת אקוטית יכל להיות מסוכן.

לקריאה נוספת והעמקה
29/05/2017 | 01:45 | מאת: יאיר

שלום בן 42 אתמול (מוצ"ש) במסגרת הליכה שאני עושה מספר פעמים בשבוע. די על ההתחלה התעסקתי בסלולרי, ונכנסתי למהמורה שהיתה במדרכה, כתוצאה מכך התקפלה לי כף הרגל כלפי פנים, וחשתי מתיחה חזקה בחלק החיצוני של הקרסול. זה כאב מאוד, אבל לאחר כמה פסיעות זה נרגע יחסית, ולאור זאת המשכתי בהליכה 45 דקות. אלא שבלילה לקראת השינה התחילו כאבים חזקים, ולא הצלחתי כמעט לישון בלילה. אין נפיחות משמעותית (אולי משהו קל), אין שטפי דם, יש אולי קצת אודם על הקרסול. יש רגישות למגע, בפרט בנקודה מסויימת תחת הגולה של הקרסול. אין הגבלה מבחינת טווחי תנועה, אלא שקיים כאב שקצת מגביל, ואני הולך קצת צולע. הלכתי בבוקר לרופא משפחה, הוא לא בדק פיזית, המליץ על חבישה אלסטית ונתן לי מרשם ל - "בטרן". ובאם לא יהיה שיפור תוך שבוע, ללכת לאורטופד. א. האם זה נקע? אין סיבה לחשוש מפגיעה כלשהי בעצם? ב. איך יכול להיות שלאחר חצי דקה מהאירוע הכאב כמעט חלף, והצלחתי ללכת 45 דקות, ורק לקראת השינה התחילו כאבים חזקים? ג. לא נאמר לי כמה זמן לקחת את הכדורים, כמה זמן מומלץ? מצד אחד אני מעדיף כמה שפחות כי הבנתי שזה ממש לא בריא. ד. לפי מה אדע מתי אוכל לחזור להליכה מלאה (4 פעמים בשבוע למשך שעה) ומבלי להזיק לעצמי? תודה רבה

שבוע טוב וסליחה על התגובה המאוחרת. אני מקווה שבשלב זה כבר חזרת להליכה. התופעות שאתה מתאר בהחלט מתאימות לתגובה הפיזיולוגית הטבעית לאחר נקע בקרסול ונזק לרקמה רכה. בתחילה הגוף מגיב בתשדורת של כאב חריף ורק מספר שעות לאחר מיכן, האזור מתנפח והגוף מפריש כימיכלים שמגבירים את הדלקת, החום ותחושת הכאב. להבא אם מצב כזה חוזר על עצמו, אל תמשיך בהליכה. חזור לביתך, צנן את האזור בעזרת קרח, בכדי לחליש את הדימום הפנימי, הגבה את הרגל וחבוש אותה. בצורה זאת תוכל להקל על הנפיחות והכאב יום למחרת. חזור על הפעולות הנ"ל, בימים הראשונים לאחר החבלה עד שהאזור מפסיק להיות חם. כאשר רמת הכאב והנפיחות מתחילים לרדת תוכל לחזור בהדרגה לצעידות.

לקריאה נוספת והעמקה
28/05/2017 | 08:15 | מאת: ענת

שלום אני סובלת מosteoartrosis בדרגה בינונית עד קשה בעמוד השדרה,אני עושה הידרותרפיה ומה פעילות גופנית מומלצת מחוץ למים בהתאם למצבי רפואי.?עליי לציין את גילי 48 תודה על תשובה ענת

פעילות לחיזוק שריר הגב, הבטן והליבה, אשר יוצרת מינימום של כוחות דחיסה בין חוליות עמוד השדרה. כלומר עדיף לבצע תרגילים בשכיבה, על תרגילים בעמידה או ישיבה. בנוסף להמנע מתנועות חדות וכוחות גזירה שעלולים לגרות את המקום. לשלב באופן יומיומי גם אימון של סבולת לב ריאה, באימפקט נמוך (הליכה ושחייה). במידה ועדיין מוגבלת בשל כאבים, את להתיעץ עם איש מקצוע בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ.

24/05/2017 | 04:44 | מאת: יפעת

מבקשת לשאול אילו בדיקות צריך לבצע על מנת לגלות מהו גילי הפזיולוגי לעומת הכרונולוגי?ובהתאם תוכנית טיפול. האם אתה מכיר מכונים שעושים בדיקה כזו באזור השרון ואו תל אביב?

בדיקת הגיל הפיזיולוגי, בוחנת את התפקוד מערכות הגוף השונות (לב, ריאות, שריר-שלד, תפקוד מטבולי , צריכת החמצן, הרכבי הגוף, הרגלי חיים, תזונה, סטרס וגורמי הסיכון השונים וביוכמיה של בדיקות הדם) ביחס לנורמות המקובלות לגיל הכרונולוגי של האדם. בסוף הבדיקה מתקבל דו"ח מקיף הממפה את מצבך הגופני. ניתן לעשות את הבדיקה במרכז O2 לבריאות הגוף והלב בירושלים: www.o2start.co.il

22/05/2017 | 20:56 | מאת: אלי

שלום, קראתי שבזמן פעילות גופנית אירובית (לא יודע לגבי אימון התנגדות) מופרש הורמון גדילה ושככל שהאינטנסיביות של האימון גבוהה יותר כך מופרש יותר הורמון גדילה. רציתי לשאול האם לביצוע אימון אירובי יש גם השפעות ארוכות טווח על הרמה של הורמון הגדילה בנוסף להשפעה האקוטית שמתרחשת בזמן האימון? במילים אחרות, האם לאנשים שרצים יש בממוצע רמות גובוהת יותר של הורמון גדילה? אם כן, האם ביצוע אימון ריצה יכול לגרום לילדים ומתבגרים לגדול מהר יותר? תודה

פעילות גופנית עצימה ובעיקר פעילות גופנית הכוללת העמסה על שרירי הרגליים מגבירה את הפרשת הורמון הגדילה. אם זאת אימוני כוח לשרירי הרגליים יותר יעילים בהפרשת ההורמון מאשר אימוני ריצה. האפקט נשאר לכל תקופת האימון. הפסקת האימונים תביא במקביל לירידה בהפרשת הורמון הגדילה.

16/05/2017 | 16:16 | מאת: ניסן

חורש שלום עד איזה גיל ראית שיש עדיין השפעה על גודל חלל הלב וחיזוק שריר הלב ואשמח לדעת בכמה זמן אימון אירובי אפשר להסתפק להשיג את חיזוק הלב

שיפור התפקוד הלבבי אינו תלוי בגיל כרונולוגי. ניתן למצוא שינויים כתוצאה מאימון בכל גיל. השיפור בתפוקת הלב לא תלויה רק בנפח האימון אלה גם באיכותו. נמצא לדוגמה שאימון הפוגות ואימוני קצבים משתנים יעילים במיוחד לשם כך.

איך הם יודעים שהם היו צריכים להיות יותר גבוהים?

אני מציע להתייחס פחות למה שאחרים אומרים לך ולהיות מרוצה ממה שיש.

13/04/2017 | 16:13 | מאת: גובה

מיצה את מלוא פוטנציאל הגובה הגלום בו ?

ניתן להעריך על ידי צילום של מרווח בין עצמות כף הרגל או כף היד, מרווח גדול בין העצמות מעיד על לחויות שעדיין לא נסגרו ופוטנציאל צמיחה גבוה.

מאשר ימים של בלי חשיפה לשמש. בימים שיש חשיפה לשמש יש תחושת הקלה ושחרור בגוף. מה זה? למה זה?

יש קשר בין אור השמש להפרשת הורמונים שמשרים תחושה טובה בגוף. ידוע לדוגמה שתקופות החורף אנשים נוטים יותר לדיכאון בשל מחסור באור השמש.

12/04/2017 | 18:39 | מאת: קלי גנז

שלום, יש לי בן בן 25, מתאמן באופן עצים ואינטנסיבי, מרגיש מצויין, הבדיקות של הalp חורגות מהנורמה 160, בבדיקות קודמות הערכים היו גבוהים יותר והויטמין d היה 17, כעת ויטמין d 29 אך עדיין הalp 160, שאר הבדיקות תקינות, רופא פנימי גורס שהערכים הגבוהים נובעים מבעייה בעצם, שלח למיפןי עצמות, מה דעתך? יש קשר לפעילות המאד חזקה?

מדובר באנזים ממשפחת הפוספטזות, שאינו ספציפי, נמצא ופועל במערכות גוף רבות. במקרים רבים עלייה באנזים מלמדת על בעיה בתפקודי הכבד, אך במצבים אלו נצפה לעלייה באנזים נוספים הקשורים לכבד. הערכים שאתה מדבר עליהם לא מאוד גבוהים והיות ואתה מספר, שיש קשר לשינויים בויטמין D, אז אני בהחלט נוטה להסכים שסביר מאוד שיש קשר לתהליכי בנייה ופרוק של העצם. אני ממליץ להוריד עומס באימון, לתסף בויטמין D וסידן, תזונה מאוזנת, להקפיד על לפחות 8 שעות שינה ולחזור לאימון עצים רק לאחר שרמות האנזים מגיעות לנורמה.

02/04/2017 | 21:52 | מאת: עג

איזה ספורט מגביה?

אין עדיות מדעיות על כך שפעילות גופנית משפיעה על הגובה

31/03/2017 | 10:12 | מאת: סשה

למה אני לא יורד במשקל אם אני משחק כדורסל לבדי 4 פעמים בשבוע בין חצי שעה ל -40 דקות ליום עם קצת ריצות וקפיצות וכמעט לא מזיע ?

ישנם פרמטרים רבים שמשפיעים על שינוי במשקל הגוף. בגדול, המאזן הקלורי הוא פרמטר המרכזי והחשוב- הוא החשבון המתמטי של ההוצאה הקלורית (בפעילות ובמנוחה) ביחס למה שאתה מכניס לגוף (המזון שאתה אוכל). אולם בפועל יש המון פרמטרים נוספים גנטיים, מטבוליים, הורמונליים, התנהגותיים ורגשיים שמשפיעים על הסט-פויינט. אזור משקל הנוח לגוף שלך שבו "יבחר". ראה מאמר: http://www.bello.co.il/he/diete/a/articles/?ContentID=815

29/03/2017 | 20:20 | מאת: יעל

שלום רב, אני מסטרנטית בטכניון. לקראת פרויקט הגמר מעוניינת לבצע בדיקה המבחינה בין המאמץ הנגרם כתוצאה מהליכה עצמאית, לעומת הליכה בהליכון חשמלי. מהם הפרמטרים הכי נכונים למדידה, לפני/אחרי או בזמן הפעילות שיתנו לי ההשוואה הכי טובה בין שתי הפעילויות? תודה מראש, יעל.

זה תלוי מאוד בכיוון ושאלת המחקר שלך? ניתן לבדוק את הצד המטבולי של הבדלים בצריכת חמצן, את הצד השרירי והביומכני- אלי שרירים פעלים ושונות ב- GATE ואפילו את ההבדלים בתחושה הסובייקטיבית ברמה הרגשית...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 27