אוסטאוארתריטיס -בעיות גב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/05/2017 | 08:15 | מאת: ענת

שלום אני סובלת מosteoartrosis בדרגה בינונית עד קשה בעמוד השדרה,אני עושה הידרותרפיה ומה פעילות גופנית מומלצת מחוץ למים בהתאם למצבי רפואי.?עליי לציין את גילי 48 תודה על תשובה ענת

פעילות לחיזוק שריר הגב, הבטן והליבה, אשר יוצרת מינימום של כוחות דחיסה בין חוליות עמוד השדרה. כלומר עדיף לבצע תרגילים בשכיבה, על תרגילים בעמידה או ישיבה. בנוסף להמנע מתנועות חדות וכוחות גזירה שעלולים לגרות את המקום. לשלב באופן יומיומי גם אימון של סבולת לב ריאה, באימפקט נמוך (הליכה ושחייה). במידה ועדיין מוגבלת בשל כאבים, את להתיעץ עם איש מקצוע בתחום הפיזיולוגיה של המאמץ.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ