רעד בברך, קנאקים ללא הטבה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/08/2017 | 05:08 | מאת: יפעת

שלום רב, ביתי בת 16 ומתאמנת בחדר כושר קבוע על בסיס של לפחות 4-6 פעמים בשבוע, לפחות 3 שנים( לפני כן התאמנה בענפי ספורט שונים). מתלוננת על כאבי ברך ימין , שממשיכים לרעד בברך ועד צורך בהפסקת התרגיל והאימון כולו- זה קורה בתרגילים שהברך באוויר- כגון: תרגילי בטן, לאנגיים, פלאנק כשנועלת את הברך. בצילום ברך- הכל תקין. הרופא ביקש ממנה לעשות תרגיל של הרמת רגל ישרה בשכיבה למעלה למטה בשני הרגליים *3 ביום. היא עושה את זה וללא הטבה. כמו כן חבשה הרגל בתחבושת מיוחדת תומכת ברך ומגיני בירכיים- שוב ללא הטבה. נשלחנו לפיזיותרפיה , אך התור רק בסוף נובמבר- עד אז מה עושים? היא מתוסכלת מאוד ולא יודעת מה לעשות. אנא עזרתך- מה זה יכול להיות? מה הפתרון בעינך?

סביר מאוד להניח שניתן לטפל בשילוב של תרגילי פיזיותרפיה מותאמים הכוללים איזון נכון יותר של מערכות השריר והרקמה הרכה של הברך. כמובן שיש צורך באבחון מתאים כדי לזהות מגבלות או אסימטריות במערכת שריר שלד. הבת מוזמנת לעבור אבחון מקיף אצלנו במרפאה ולקבל יעוץ מתאים. www.o2start.co.il

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ