בדיקת קראטין פוספוקינאז (בדם)CK

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/06/2017 | 09:55 | מאת: איל

שלום, אני מתאמן בקבוצה מסודרת לטריאתלון כבר 4 שנים , בבדיקת דם שעשיתי השבוע נמצא קראטין פוספוקינאז (בדם)CK ברמה של 310. מבדיקה באינטרנט עולה שתוצאה כזו נובעת מהמצבים הבאים: אוטם שריר הלב. דלקת של שריר הלב. פגיעה בשרירי השלד כתוצאה מחבלה, פעילות גופנית נמרצת. אירוע מוחי. יש לציין שאני סובל כרגע משבר תלישה בקרסול ימין. אשמח לקבל הסבר יותר ברור

רמת האינזים בדם עולה לאחר מאמץ גופני, כתוצאה מפגיעה בתאי שריר לאחר כל אימון, ככל שמאומץ יותר כך הנזק השרירי גדול יותר. כמובן שלאחר מכן בתקופת ההתאוששות השריר נבנה חזרה. במקרים נדירים תעלה רמת האנזים בדם כתוצאה ממחלה. בכדי לבדוק זאת עליך לנוח מפעילות במהלך שבועיים ולחזור על הבדיקה. אם נורמלי א ז אין חשש, המשך להתאמן, והקפד על תקופת התאוששות מתאימה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ