מתנשם בהליכה ? .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/05/2018 | 15:26 | מאת: אברי

היי... בן 37, עוסק בפעילות גופנית אך בעיקר באימוני כוח עם תוצאות מאוד טובות.. אירובי ממשי אני לא עושה אך מרבה ללכת ברגל מרחקים ארוכים לסידורים וכיצב .. כבר כמה פעמים שהתחלה של צעידה לקניות או סתם להביא משהו מחבר שגר בשכונה חבר מצלצל ואני מתנשף בטלפון והנשימה כבדה.. עד כדי כך לבן אדם צעיר שלא עושה אירובי באופן ממש מיוחד לכך אלא אימוני כוח וסתם הליכות רבות? רמת שומנים טובה, משקל תקין, ובדיקות דם כלליות תקינות, אז מדוע זה כך ומה ניתן לעשות? אגב, זה קשור יותר להתנשמות כבדה בתחילת צעידה מכל מיני גורמים פיזיולוגיים?

סמפטומים של קוצר נשימה לאדם בריא מחייבים התיחסות. ממליץ להתחיל בברור קרדיולוגי הכולל אקו לב ובדיקת מאמץ. ישנם מצבים שבהם אימון כוח מופרז יכול להביא לידי פגיעה בהרפיית הלב. במידה ותקין להמשיך עם תפקודי ריאות. במהלך הברור להוריד באופן משמעותי את דרגת העצימות של האימון. בכל מקרה נדרש לאזן בין תרגול התנגדות (כוח) לבין תרגול אירובי, על מנת לסנכרן בין הדרישה המטבולית השרירית לצרכים האירוביים של השריר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ