פעילות גופנית והורמון גדילה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

22/05/2017 | 20:56 | מאת: אלי

שלום, קראתי שבזמן פעילות גופנית אירובית (לא יודע לגבי אימון התנגדות) מופרש הורמון גדילה ושככל שהאינטנסיביות של האימון גבוהה יותר כך מופרש יותר הורמון גדילה. רציתי לשאול האם לביצוע אימון אירובי יש גם השפעות ארוכות טווח על הרמה של הורמון הגדילה בנוסף להשפעה האקוטית שמתרחשת בזמן האימון? במילים אחרות, האם לאנשים שרצים יש בממוצע רמות גובוהת יותר של הורמון גדילה? אם כן, האם ביצוע אימון ריצה יכול לגרום לילדים ומתבגרים לגדול מהר יותר? תודה

פעילות גופנית עצימה ובעיקר פעילות גופנית הכוללת העמסה על שרירי הרגליים מגבירה את הפרשת הורמון הגדילה. אם זאת אימוני כוח לשרירי הרגליים יותר יעילים בהפרשת ההורמון מאשר אימוני ריצה. האפקט נשאר לכל תקופת האימון. הפסקת האימונים תביא במקביל לירידה בהפרשת הורמון הגדילה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ