דופק גבוה .....................................................

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/07/2018 | 02:05 | מאת: ניסן

האם במצב שיש סתימה חלקית בעורק הלב אז זרימת דם חזקה בעורק בעקבות אימון עצים יכולה לפגועה בקרום שמעל הסתימה ולקרועה אותה כי היא מתוחה ממילא ועי כך לגרום להתקף

05/07/2018 | 02:08 | מאת: ניסן

והאם אימון יכול" לנקות " טרשת בעורק ?

פעילות גופנית חשובה לצורך הגמשת העורקים ויכולה למנוע טרשת עורקים. במידה ושומני הדם יהיו מאוזנים והתהליך הדלקתי יפחת היא תסיע גם להחזיר עורק טרשתי ומוצר למצב תקין. אולם דופק גבוה מידי יכול להד=גביר את הזרימה המערבולתית בעורק המוצר ובכך אף לעודד טרשת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ