הליכה גורמת לירידה במצב הרוח?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/06/2017 | 13:16 | מאת: ישראל

משהו מאד מוזר אחרי הליכה של שעה הליכה איטית! במקום להרגיש טוב אני מרגיש לא טוב נפשית כי פיזית אין לי סחרחורת ולא בחילות אני שותה מים כל הדרך אבל במקום שיעשה לי טוב נפשית זה להיפך. והליכה קצרה זה פשוט מתסכל ללכת ולחזור.. אני מעדיף ללכת שעה. אולי כן לעשות בכל זאת עצירה באמצע למנוחה ל10 דק'? מה קורה לי בעצם? אודה לך

ישראל שלום, מצב הרוח מושפע מגורמים רבים, חיצוניים ופנימיים. היות ולא מסרת לי רקע מקדים, אני רק יכל לנחש שבזמן ההליכה עולות לך מחשבות שונות שאולי מקלקלות לך את מצב הרוח. מבלי להכיר אותך אני יכל רק לתת לך כמה טיפים שיכולים לסייע לך: 1. אם אתה מסוגל ובריא, תנסה לעבור להליכה מהירה יותר, גם אם לא תצליח ללכת שעה שלמה. תנסה למקד את עצמך בדפוס הנשימה שלך בזמן ההליכה, תחוש את הגברה והעמקת הנשימה ואת משב האויר לתוך הגוף שלך. תרגיש את קצב הלב מתגבר עד לדרגת מאמץ 5-6 מתוך 10. תנסה לדבר - אתה צרך להצליח להוציא משפט, אבל תוך כדי חייב לקחת מספר נשימות. תרגול ההליכה ימקד אותך בתחושת הגוף הפנימית, במקום שראשך ינדוד למקומות טורדניים. העלייה בעצימות של ההליכה תגביר את זרימת הדם, תהליכים מטבוליים חיוביים והגו יגמול לך ביצירה של מוליכים עצביים שיגבירו את תחושת העונג בסוף ההליכה. אל תשכך לומר לעצמך כל הכבוד בסיום ההליכה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ