מתיחה של הקרסול וכאבים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/05/2017 | 01:45 | מאת: יאיר

שלום בן 42 אתמול (מוצ"ש) במסגרת הליכה שאני עושה מספר פעמים בשבוע. די על ההתחלה התעסקתי בסלולרי, ונכנסתי למהמורה שהיתה במדרכה, כתוצאה מכך התקפלה לי כף הרגל כלפי פנים, וחשתי מתיחה חזקה בחלק החיצוני של הקרסול. זה כאב מאוד, אבל לאחר כמה פסיעות זה נרגע יחסית, ולאור זאת המשכתי בהליכה 45 דקות. אלא שבלילה לקראת השינה התחילו כאבים חזקים, ולא הצלחתי כמעט לישון בלילה. אין נפיחות משמעותית (אולי משהו קל), אין שטפי דם, יש אולי קצת אודם על הקרסול. יש רגישות למגע, בפרט בנקודה מסויימת תחת הגולה של הקרסול. אין הגבלה מבחינת טווחי תנועה, אלא שקיים כאב שקצת מגביל, ואני הולך קצת צולע. הלכתי בבוקר לרופא משפחה, הוא לא בדק פיזית, המליץ על חבישה אלסטית ונתן לי מרשם ל - "בטרן". ובאם לא יהיה שיפור תוך שבוע, ללכת לאורטופד. א. האם זה נקע? אין סיבה לחשוש מפגיעה כלשהי בעצם? ב. איך יכול להיות שלאחר חצי דקה מהאירוע הכאב כמעט חלף, והצלחתי ללכת 45 דקות, ורק לקראת השינה התחילו כאבים חזקים? ג. לא נאמר לי כמה זמן לקחת את הכדורים, כמה זמן מומלץ? מצד אחד אני מעדיף כמה שפחות כי הבנתי שזה ממש לא בריא. ד. לפי מה אדע מתי אוכל לחזור להליכה מלאה (4 פעמים בשבוע למשך שעה) ומבלי להזיק לעצמי? תודה רבה

שבוע טוב וסליחה על התגובה המאוחרת. אני מקווה שבשלב זה כבר חזרת להליכה. התופעות שאתה מתאר בהחלט מתאימות לתגובה הפיזיולוגית הטבעית לאחר נקע בקרסול ונזק לרקמה רכה. בתחילה הגוף מגיב בתשדורת של כאב חריף ורק מספר שעות לאחר מיכן, האזור מתנפח והגוף מפריש כימיכלים שמגבירים את הדלקת, החום ותחושת הכאב. להבא אם מצב כזה חוזר על עצמו, אל תמשיך בהליכה. חזור לביתך, צנן את האזור בעזרת קרח, בכדי לחליש את הדימום הפנימי, הגבה את הרגל וחבוש אותה. בצורה זאת תוכל להקל על הנפיחות והכאב יום למחרת. חזור על הפעולות הנ"ל, בימים הראשונים לאחר החבלה עד שהאזור מפסיק להיות חם. כאשר רמת הכאב והנפיחות מתחילים לרדת תוכל לחזור בהדרגה לצעידות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ