המשך שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/05/2018 | 00:48 | מאת: אהוד

שלום, בן 23 בגילאי 16-20 הייתי מתאמן באימוני כוח, בגילאי 16-19 בעיקר משקל גוף, ובגילאי 19-20 במכון כושר עם משקולות. בגיל 20 וקצת אובחנתי עם דלקת מפרקים ANKYLOSING SPONDYLITIS. א. האם יהיה עבורי אפשרי אי פעם לחזור להתאמן באימוני כוח כפי שעשיתי בעבר? אני מאוד מתגעגע לזה ומאוד רוצה לחזור לזה. ב. הבנתי שלעיתים באימוני כח עם משקלים גבוהים יכולה להיווצר היפרטרופיה בחדר שמאל של הלב. האם ניתן למנוע את זה? זה בהכרח קורה לכל אדם שמתאמן באימוני כוח עם משקלים כבדים? באיזה משקלים מדובר? והאם מומלץ למי שמתאמן באופן תדיר באימוני כח לבצע פעם בחצי שנה/שנה בדיקת אקו לב? תודה רבה על הכל.

ממליץ מאוד על אימון מאוזן, ניתן לשלב אימוני סבולת כוח, במשקלים שאתה מסוגל להרים 15-20 חזרות. לשלב פעילות אירובית באימפקט נמוך על המפרקים. להמנע מעומס יתר במיוחד בעת שיש החמרה בכאבים ובדלקת. הפעילות האירובית חייבת להיות יומיומית כדי להוריד מהנוקשות המפרקית. לעשות אקו לב, בהמלצת קרדיולוג אם יש הסטוריה משפחתית או סמפטומים של קוצר נשימה, מיחושים בחזה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ