alp גבוה בבדיקות הדם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/04/2017 | 18:39 | מאת: קלי גנז

שלום, יש לי בן בן 25, מתאמן באופן עצים ואינטנסיבי, מרגיש מצויין, הבדיקות של הalp חורגות מהנורמה 160, בבדיקות קודמות הערכים היו גבוהים יותר והויטמין d היה 17, כעת ויטמין d 29 אך עדיין הalp 160, שאר הבדיקות תקינות, רופא פנימי גורס שהערכים הגבוהים נובעים מבעייה בעצם, שלח למיפןי עצמות, מה דעתך? יש קשר לפעילות המאד חזקה?

מדובר באנזים ממשפחת הפוספטזות, שאינו ספציפי, נמצא ופועל במערכות גוף רבות. במקרים רבים עלייה באנזים מלמדת על בעיה בתפקודי הכבד, אך במצבים אלו נצפה לעלייה באנזים נוספים הקשורים לכבד. הערכים שאתה מדבר עליהם לא מאוד גבוהים והיות ואתה מספר, שיש קשר לשינויים בויטמין D, אז אני בהחלט נוטה להסכים שסביר מאוד שיש קשר לתהליכי בנייה ופרוק של העצם. אני ממליץ להוריד עומס באימון, לתסף בויטמין D וסידן, תזונה מאוזנת, להקפיד על לפחות 8 שעות שינה ולחזור לאימון עצים רק לאחר שרמות האנזים מגיעות לנורמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ