סחרחורת לאחר ריצה ודופק גבוה מאוד

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/06/2018 | 21:04 | מאת: ריצה

אני בת 18 אני רצה כבר שלושה חודשים ריצה של 20 דק רצופה וכמובן חימום לפני . אני הייתי עושה 6/5 פעמיים בשבוע בשלוש שבועות האחרונות הורדתי ל3/4 בגלל הבגריות . יצאתי לריצה והיה לי ממש קשה מברגיל היום (אם זה חשוב לציין אני רצה עם סוודר וגוזיה מתחת ) כסיימתי את הריצה הרגשתי סחרחורת איומה והדופק היה ממש ממש גבוה מהרגיל וככה עשר דק . ואז זה הפסיק .

כמובן, שלאחר הפסקה חשוב מאוד לבנות סרגל מאמץ מדורג. נניח להתחיל עם ריצות של 10 דק ולא להזור ישר לנקודה שבה הפסקת. יכל מאוד להיות שהסחרחורת נובעת בשל ירידה בכושר בשל הפסרץקה. יכולות להיות סיבות נוספות כמו התיבשות, אנמיה לאחר מחזור ועוד...הורידי בשלב זה את משל ודרגת המאמץ וסביר שתכלי לחזור בהדרגה ליכולות שלך. במידה והסחרחורות ממשיכות בכל זאת, גשי לרופא המטפל והזמיני בדיקות דם והמשך בירור.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ