שאלות בנושא מתיחות לשרירים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/07/2018 | 00:43 | מאת: שי

שלום עקב כאב בברך (כנראה על רקע דלקת בגיד) הופניתי לפיזיותרפיה. קיבלתי תרגילים (בעיקר לעשות בבית) של חיזוק ומתיחות לשרירי הרגליים. נאמר לי לבצע את המתיחות למשך דקה, כפול 3 פעמים. בכל המאמרים והסרטונים שראיתי, שמתי לב שמתיחות אמורות להיות של חצי דקה. מהו הדבר הנכון? מה ההבדל בתוצאה בין מתיחות שנעשות למשך דקה או לחצי דקה? ובין מתיחה למתיחה כמה זמן יש להמתין מינימום? והאם בין מתיחה למתיחה אפשר לעשות מתיחות לשריר אחר או שחשוב הרצף? תודה

באמת הזמן המקובל למתיחה של גיד הוא 20-30 שניות. אולם כמובן שיש אסכולות שונות ויש מי שימליצו גם על יותר מדקה. בסופו של יום זה תלוי גם בעוצמת המתיחה וברמת הדלקת. לכן, יש להיצמד להוראות של איש המקצוע שבדק אותך, אבחן ובנה לך תכנית טיפול מותאמת לצרכים שלך. בהחלט ניתן לשלב תרגילי חיזוק ושיווי משקל בין המתיחות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ