הרכב גוף משקל מיוחד. האם החלק הנשלף לידיים הכרחי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/10/2017 | 00:48 | מאת: יעל

שלום, היה לי במשך שנים משקל מיוחד של חברת אומרון שמודד אחוז שומן ומסת שריר. יש בו אלקטרודות ברגליים וחלק נשלף שמחזיקים בידיים. ברור לי שהמדידה לא מדוייקת אבל זה היה מדד טוב להתקדמות. מאז המשקל התקלקל. רציתי בבקשה לברר:אני רוצה לקנות משקל חדש שמודד אחוז שומן ומסת שריר. אני נתקלת באתר אמאזון במשקלים שכביכול עושים את זה ויש עלייהם חוות דעת טובות,אבל אין להם את החלק הנשלף לידיים כמו במשקל שהיה לי. בעצם יש להם רק 4 אלקטרודות שצריך לדרוך עלייהן עם כפות הרגליים. האם החלק הנשלף לידיים כן חשוב ולא מומלץ לוותר עליו? או שפשוט בשנים שחלפו למדו לייצר משקלים שיסרקו את הגוף ללא החלק הנשלף לידיים? תודה מראש

בהחלט, המדידה בעזרת מכשור ל BIO IMPIDANCE, משפר מאוד את מידת הדיוק כאשר מדובר גם באלקטרודות לגוף עליון. המעגל החשמלי מכסה אז חלקים נרחבים יותר שלא מגיעים כאשר מדובר רק באלקטרודות רגליים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ