נמצא חסר בויטמין די, אני לא יודע ממתי זה חסר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/01/2018 | 12:33 | מאת: שלום

וכמה זמן זה חסר אני מוטרד בגלל זה. מה צריך לבדוק כדי שלא אהיה מוטרד? בכלל לא הייתי מודע לזה שיש דבר כזה ויטמין די.. אם חסר עכשיו, אז גם בעבר היה חסר לא? איך להסיר חשש?

למרות שישראל מדינה חמה ושמשית לשליש מהאכלוסיה נמצא מחסור בויטמין d. הסיבות הנפצות לכך הן עבודה משרדית, חשיפה למקורות תאורה מלאכותיים, סטרס ותזונה לקוייה. בכדי להשלים את הפער, ניתן להגביר את החשיפה לשמש (באופן מבוקר), להעשיר את התזונה בעיקר במוצרי חלב ( מעל 5% שומן) דגי ים או לקבל את התוסף באופן מלאכותי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ