שריר לא מגיב לאימוני משקולות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/05/2017 | 12:34 | מאת: אדיר

שלום, אני בחור בן 27 עם מבנה גוף ממוצע, ולפני כשנה התחלתי לבצע אימוני משקולות ולעקוב אחר תכנית תזונה קפדנית במטרה להגדיל מסת שריר. בחלוף שישה חודשים של אימונים אינטנסיביים נעשיתי מתוסכל, משום שמצאתי שהגוף שלי אמנם מתחזק והמשקלים שאני מסוגל להרים גדלו משמעותית, אך מבחינה פיזית לא ראיתי כל שינוי. בשלב הזה כבר הייתי מרים משקלים שאנשים שנראו כמו חמישה ממני לא היו מרימים. ווידאתי אינספור פעמים עם המדריכים בחד"כ שאני מבצע את התרגילים נכון, והם תמיד היו בהלם כשראו אותי מתאמן. בנקודת זמן זו אובחנתי עם דלקת קלה בשריר הלב ונאלצתי להפסיק את האימונים. הקרדיולוגים השונים שפגשתי הבהירו שהדלקת היא ככל הנראה ויראלית ושאין קשר לאימונים, אך עדיין קשה לי לקבל את זה. השאלה שלי היא האם ייתכן פער כל כך גדול בין מידת התחזקות השריר לגדילתו? איך ניתן לאבחן או לפתור מצב כזה? ומה דעתך על הקשר לדלקת?

1. צריך לבחון לגופו של עניין את תכנית האימון והתזונה שלך, כדי להבין מדוע לא עלית במסת שריר. בדרך כלל ב 3 החודשים הראשונים, אכן ישנה עלייה בכוח, שמתרחשת בעיקר בשל התאמה עצבית ופחות עלייה במסת שריר. 2. מסכים, שאין קשר בין אימוני הכוח לדלקת בשריר הלב. יחד עם זאת עליך להתיעץ עם קרדיולוג מתי תוכל לחזור לפעילות גופנית מאומצת, שכן אימון בשלב של דלקת אקוטית יכל להיות מסוכן.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ