אופני ספינינג התלבטות לגבי גלגל תנופה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/08/2017 | 17:41 | מאת: איילה

שלום, אני רוכבת בעיר ובשטח, ובכל זאת מאד לא מספק מבחינת הכמות הרצויהלצורך סיבולת לב-ריאה עקביים ולכן חשבתי על אופני ספינינג ביתיים. אני בכושר טוב עד מצוין ועומדת טוב מאוד באיטרוולים ובעליות תלולות קצרות מועד- האם גלגל תנופה של 16-18 ק"ג יכול לספק במקרה הזה? הגובה שלי 163 והמשקל 51, מבנה גוף דק, עדין ורזה אבל מאוד גמיש ואתלטי. תודה

ככל שגלגל התנופה כבד ובעל רדיוס גדול יותר הוא ידמה טוב יותר את האינרציה שמרגידים בעת רכיבת אופניים. גלגל תנופה במשקל של 18 ק,ג יכל בהחלט לספק.

09/09/2017 | 14:28 | מאת: הדר

ניסיתי בחנות גלגל 15 וגלגל 18. בשני המקרים לא היה כל הבדל וגם בעוצמה הבינונית והגבוהה לא ניתן היה לדחוף כבר את הגלגל קדימה בשל הכובד הרב. אם כך מה בעצם הנחיצות להתחיל מ- 18 כשיש התנגדות מספקת כבר ב-15? תודה רבה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ