שטף דם מתחת לעיניים .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/07/2017 | 13:08 | מאת: זיו

היי חורש אני בן 36, מתאמן שנים רבות ועם אחוז שומן נמוך, אך יש לי בעיה של ורידים בולטים מתחת לעיניים... אמנם זה בטח לא אמר להפריע כמו לנשים אך עדיין זה קצת מציק ורציתי לדעת אם זה קשור לאימון כוח מאומץ? אני מתורגל מאוד ואין לי בעיה עם משקלים אך ייתכן והעור אצלי מתחת לעין דק מהרגיל ואימון הכוח עוד יותר מגביר את העיגולים השחורים והורידים תחת העיניים? יש בכלל מה לעשות או שלקבל את זה שאני בריא וחזק וזה חלק מהעניין? אירובי יכול לעזור אם אעשה יותר? אגב, זה קשור לאחוז שומן נמוך? אם עכשיו אחליט שאני מפסיק פעילות ואוכל כמו בהמה ומעלה במשקל זה יעלם?

האם את מתכוון לורידים בולטים על הלחמית של העין או על העור? בכל מקרה, אימון במשקלים גבוהים, אימון עצים, מעלה את הלחץ התוך ורידי ויכל אף במקרים מסויימים להביא לדימום פנימי. אני ממליץ להקפיד על נשימה, נכונה, במהלך הסט, להמנע מעומסים גבוהים מידי, אני לא מבטיח שיחזיר את המצב לקדמותו ואף לא בטוח שיש קשר לאימון, אך יחד עם זאת אפשר שכן יש עומס יתר ולכן לא כדאי לסכן את כלי הדם ולהתאמן בצורה מאוזנת ובריאותית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ