העלאת מרחק ריצה באופן לא מדורג

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

22/10/2017 | 20:04 | מאת: תומר

התחלתי לרוץ בחודשיים האחרונים כל יומיים אחרי שנים שלא עסקתי בפעילות. אני רץ בחודש האחרון באופן קבוע כחמישה ק״מ כל יומיים. מנסה להקפיד גם על תזונה ומכון כושר. עוד שבוע יש את מירוץ הלילה של תל אביב של עשרה ק״מ וממש בא לי להשתתף בשביל הכיף, אבל מעולם לא רצתי מעל 5 ק״מ. לגיטימי לנסות בכל זאת בלי לעלות מרחק בצורה הדרגתית?

23/10/2017 | 00:27 | מאת: תומר

אני רץ בקצב לא גבוה ורחוק מלהיות באפיסת כוחות בסוף הריצות, אז השאלה אם אני רוצה לעשות את המירוץ בשביל הכיף ולא בשביל התוצאה אם זה סביר לעלות בימים הקרובים למרחקים כאלו בקצב שלי ולהשתתף במרוץ?

אם אתה רץ למרחק 5 ק"מ באופן יומיומי, תוכל לרוץ 10 ק,מ בקצב מתון ללא קושי. אני ממליץ רק לתרגל 10 ק"מ שבוע קודם כדי שתוכל לעמוד את המרחק ואת קצב הריצה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ