פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24303 הודעות
14826 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

09/04/2017 | 00:13 | מאת: מודאגת40

בשנת 2013 הופיע הגוש הראשון,לאחר ביופסיה - פילואידס טומור 5.5 ס"מ בדרגת ביניים..בוצע למפקטומי עם שוליים נקיים...לאחר 11 חודשים בביקורת us התגלה עוד גוש..שוב פילואידס בגודל 1.6 ס"מ שוב בוצע למפקטומי...לאחר 4 חודשים..הרגשתי שוב גוש..בביופסיה - שוב פילואידס בגודל כמעט 7 ס"מ - הוחלט על כריתה נרחבת- בוצע ניתוח אונקופלסטי שקצת הסתבך - הפיטמה לא נקלטה...אבל הובטח לי שהפעם מכיוון שבוצעה כריתה נרחבת כולל שוליים מרוחקים - זה לא יחזור (לציין שלאחר כמה חודשים בוצע ניתוח התאמת שד ימין לשד שמאל) ובכן..לפני שבועיים שוב מרגישה גוש..בוצעה ביופסיה - שוב פילואידס! כרגע בגודל 1 ס"מ אך אני מרגישה אותו גודל... אני כבר לא יודעת מה לעשות החלפתי בית חולים..אבל לא נראה שיש למישהו פיתרון משנת 2013 אני פשוט לא יוצא מזה,כל כמה חודשים מופיע לו גוש ואני עוברת ניתוח קראתי קצת על הגידול הזה,הוא לא פשוט כמו שמנסים להראות שהוא,הוא מאוד מסוכן והוא יכול להתפשט (אמנם במקרים נדירים,אך נראה לי שגם החזרה שלו אצלי היא לא שגרתית) אין לזה מענה ? אין פתרון ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לגידולים מסוג פילואדס אכן יש נטיה לחזרה מקומית. כריתה רחבה היא הטיפול המקובל כשהגידול שפיר אך זה לא תמיד מונע השנות מקומית. מבלי להכיר את הפרטים לא ניתן לתת לך המלצה מדויקת אבל חשוב שתתיעצי עם הכירורג המטפל שלך ושהוא יציג את הפרטים בישיבה משותפת עם רדיולוגים, פתולוגים ואונקולוגים לשם החלטה על הטיפול המומלץ בבריאות, דינה

שלום רב ותודה מראש, לפני 10חודשים הוציאו לי גוש מהשד לא סרטני שהיה אצלי בערך שנה בשם פרידיומה (משהו כזה). מאז מדי פעם לא כל הזמן יש לי מן כאבים מוזרים מתחת לבית השחי שהולכים ובאים אבל בתדירות ממש נמוכה. שבוע שעבר הייתי אצל הכירורג לבדיקה שגרתית הוא בדק אותי ואמר שיש עוד 2 ציסטות עכשיו לא מסוכנות לא צריך לגעת ושאעשה ממוגרפיה ו-u.s. כי עברה שנה. יום לאחר הבדיקה שלו ועד היום יש לי כאבים כל הזמן בשד ומתחת לבית השחי שלא מרפה. יש לי 2 שאלות בבקשה, אם מבדיקה ידנית של לחיצות ומימוש חזק יכול להיגרם נזק לשד ולעורר ציסטות שלא היו או שיש ויגדלו, הכאב בשד שנותחתי ומתחת לבית השחי לא עדיף לא לגעת כי המקום עדיין אחרי ניתוח ? שאלה שניה, אם הרופא אמר שזה בסדר האם ממוגרפיה ו-u.s. יכולים לגלות משהו שהרופא לא זיהה? המווון תודה וחג שמח, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאן, בדיקת שד ידנית לא מזיקה ואין עדות לכך שיכולה לגרום לפתולוגיה בשד. לגבי שאלתך השניה, כן, בדיקות הדמיה של השד עלולות לגלות ממצאים שאינם ניתנים לאיתור בבדיקה ידנית בבריאות, דינה

נשאית BRCA1 נמצאת במעקב במרפאת נשאיות עד לאחרונה ללא ממצאים חריגים לפני כשבועיים במעקב שגרתי במרכז מירב הסמן ca125 קפץ ל333 .הופניתי לפט ct שמצביע על שתי בלוטות לימפה שנקלטו אחת בבית השחי 1.3 והשניה בבטן 0.6 עם קליטה חלשה. אני לאחר כריתה דו צדדית +בלוטה נגועה (1/13) וכריתת שחלות עם פתולוגיה תקינה 2013-2014 . עברתי הקרנות ללא כימו (אונקוטייפ 18) נטלתי 3 שנים טמוקסיפן ולפני כ3 חודשים מעבר ללטרזול. כמו כן נמצאו גם קשריות נספות בבטן ללא קליטה. עם חשד למחלה כלשהי לפי הפענוח . כרגע מומלצות שתי ביופסיות אחת מחט בבית השחי והשניה לפרוסקופיה. חוששמ מהמחט בגלל שמדובר ביד ללא בלוטות שגם כך הרגישות הכאב שם הולכים וחוזרים. אשמח לקבל את דעתכן

לקריאה נוספת והעמקה

הי, עליית הסמן בהחלט מרשימה ומצריכה בירור או לפחות מעקב צמוד. יש מרקרים נוספים שעלו? לא בטוח שהבלוטות מסבירות את העליה של ca125, אבל כיוון שאלה המקומות היחידים שקולטים, יש מקום להתחיל בירור מהן, לפחות בבית השחי (ביופסיה לא מסכנת אותך באופן משמעותי אם נעשית בידיים מיומנות, למרות שעברת כריתה של 13 בלוטות). גודל הבלוטה בבטן למיטב הבנתי לא חריג, וקליטה חלשה לא בהכרח מצביעה על מחלה (יכול להיות משהו תגובתי). אפשר גם לחכות עם לפרוסקופיה ולעקוב אחרי המגמה של הסמן, אבל כיוון שאין לי את כל התמונה, אסתייג ואציע לך לסמוך על האונקולוג המטפל או לפנות לחוות דעת נוספת עם כל המסמכים והדיסקים ביד. תרגישי טוב

תודה על המענה טעות קטנה שלי. הבלוטה הקולטת היא באינטר ממרי ולכן חוששת מהביופסיה לגבי הסמנים האחרים היו תקינים. לגבי הלפרוסקופי ממש מתלבטת אבל חוששת שאפספס משהו

07/04/2017 | 17:44 | מאת: בתאל

היי, עדיין לא הצלחתי להבין מהי סמיכות בשד. האם זה מסוכן? מה הטיפול? שואלת בשביל מישהי קרובה שעשתה ממוגרפיה ואמרו לה שיש לה סמיכות בשד.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, דרגת סמיכות השד או לחלופין דרגת צפיפות מרקם השד שונה בין אשה לאשה והיא אינה פתולוגית ואינה מצריכה טיפול. ככל שהשד צפוף יותר רגישות בדיקת הממוגרפיה יורדת ולכן לעיתים דרושות בדיקות משלימות למנוע דחיה של גילוי מחלה בבריאות, דינה

02/04/2017 | 22:28 | מאת: איריס

מצאו לי בבדיקת אולטרסאונד בשד השמאלי אשכול ציסטות , 10 מ"מ , bird 2 , מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, ציסטות בשדיים הן ממצא שכיח ושפיר. המשך מעקב יקבע על ידע הכירורג המטפל ובהמלצת הרדיולוג שפענח את הבדיקה בבריאות, דינה

02/04/2017 | 21:39 | מאת: דנה

בבדיקת אולטרסאונד גילו לי גוש 18 מילימטר, bird 3 וצביעה היקפית עדינה בדופלר שאלתי היא מה זה אומר צביעה עדינה בדופלר ? זה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, צביעה בדופלר משמעה שיש כלי דם באזור הממצא. בפני עצמה ובהעדר ממצאים חשודים אחרים היא אינה ״מסוכנת״ מכיוון שהממצא אצלך הוגדר כBIRADS3 הוא לא עורר חשד אצל הרדיולוג. בד״כ במקרים כאלו, באם ממצא חדש, מומלץ לחזור על US בטווח של 6 חודשים בכדי לוודא כי ללא שינוי. במקרה הפרטני שלך חשוב כמובן שתתייעצי עם הכירורג המטפל בבריאות, דינה

02/04/2017 | 16:23 | מאת: דנה

האם ציסטות יכולות להפוך לסרטניות ? ומה הסיכוי של גידול שפיר בשד להפוך לסרטני? ובאיזה גודל של גידול שפיר ממולץ להוציא ? כלומר עד איזה גודל מקסימלי ניתן להשאיר גידול שפיר ולא להוציא ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, ציסטות פשוטות אינן בעלות פוטנציאל להפוך לסרטניות. באופן נדיר ישנם גידולים ציסטיים בשד אך הרדיולוג יודע לאבחן בין ציסטה פשוטה לבין גידול בעל מאפיינים ציסטיים. קיימים גידולים שפירים מסוגים שונים בדש ועל כן לא אוכל לענות לשאלתך בתשובה כללית - לכל אחד מהם התנהלות אחרת ועל כן אינדיקציות שונות למעקב וטיפול בבריאות שלמה, דינה

02/04/2017 | 08:11 | מאת: נחמה

אני בת 53 ומקבלת כבר 4 שנים זריקת לוקרין בכל 12 שבועות. מבקשת לדעת האם יש בעיה לקבל זריקה כשבוע ימים לפני 12 שבועות?

הי אין כל בעיה להקדים בשבוע באופן חד-פעמי

01/04/2017 | 21:10 | מאת: אילנית

לפני כחודש וחצי במישוש עצמאי גיליתי גוש בשד. הלכתי לרופא נשים והוא גם הרגיש גוש והפנה לכירורג. הלכתי לכירורג שהפנה לאולטרהסאונד ושם מצאו בשד שמאל גוש שחלקו נוזלי וחלקו מירקמי בקוטר 4.3 ס"מ ועוד גוש מאחורי הפטמה בקוטר 1.5 ס"מ. בפענוח כתוב שד שמאל. Birds4. ובהמלצות לדגום את הגוש הדומיננטי. שאלתי היא. האם הבירדס הכוונה ל2 הגושים? מה הכוונה גוש דומיננטי? היא גם כתבה שהגוש הגדול בשעה 2 והרופא מישש את הגוש בשעה 3. האםיכול להיות שהרופא דגם את הגוש הלא נכון? כי הוא דגם בשעה 3 והוא בכלל לא התייחס לגוש מאחורי הפטמה. מאז הביופסיה יש לי מין גולה פנימית באזור הביופסיה. האם יכול להיות שזה גוש חדש או שזאת יכולה להיות תופעה של הביופסיה? הייתי אצל הרופא והוא אמר שהוא רוצה לוודא שהוא לא פספס משהו ושאגיע עוד חודש. אני מוטרפת מלחץ ודאגה. סובלת נורא מחרדות ולא מסוגלת להעביר ככה את החג. אודה מאוד מאוד לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2017 | 21:15 | מאת: אילנית

אציין שתשובות הביופסיה יצאו תקינות. ואין עדות לממאירות ב"ה. יש במקום דלקת כרונית. שאלה נוספת למה אמור להלחיץ שהגוש שם הרי בביופסיה רק דוגמים ולא מוציאים את הגוש.

הי אילנית, רק הכירורג המטפל והרדיולוג שבצע את הUS יכולים לענות על השאלות ששאלת במדויק. לא אוכל לדעת עם ההתייחסות היתה לשני הממצאים או רק לאחד מהם על סמך מה שכתבת ואת מה דגמו. הופעת גושיש באזור הביופסיה הינה תופעה שכיחה ומשנית לדימום והמטומה באזור הדיקור. שמחה שנקבעה לך בדיקת מעקב, הכירורג יוכל להעריך מחדש את מהות הממצאים ולשלוח אותך להמשך בירור באם נדרש בבריאות, דינה

31/03/2017 | 08:40 | מאת: שרה ש.

שלום וברכה. האם בדיקה של gfoundation one וכן oncotestיכולים להחשב כבדיקה על ידי פתולוג?או שפתולוג לא מעורב ומדובר בבדיקה של טכנאים אחרים..

אלה לא בדיקות פתולוגיות במובן הקלאסי של המילה - לא מסתכלים על תאים במיקרוסקופ ומנסים לאפיין אותם. מדובר בבדיקה של שינויים גנומיים (במספר גדול של גנים) ברקמת גידול, כשהמטרה היא להתאים טיפול על סמך שינויים אלה. לא מעורב פה פתולוג אלא מדענים, אנשי מחשוב (ביואינפורמטיקה) ורופאים מתחומים אחרים. אפשר להגדיר את זה כפתולוגיה מולקולארית (אם זה ניואנסים של חברת ביטוח) או חוות דעת נוספת בחו"ל.

29/03/2017 | 11:24 | מאת: אילנה

במקרה של סרטן שד, טיפול ב us בגף עליון בצד המנותח: מותר? אסור? מדוע? והאם מבוסס מחקרית?סרטן שד

לקריאה נוספת והעמקה

הי אילנה, ניסיתי לבדוק בספרות המדעית את הנושא ששאלת ומהמעט שמצאתי לא מומלץ לבצע US טיפולי בקרבת סרטן לפחות כ5 שנים מהגילוי והטיפול. יחד עם זאת תשובתי אינה מוסמכת וכדאי לך להתייעץ עם המטפל שלך ולהבין מה האינדיקציות לטיפול זה אצלך. הוא בוודאי אמור להיות אמון על הספרות העדכנית. בהצלחה, דינה

27/03/2017 | 17:13 | מאת: תדי

שלום לרופאי הפורום , לפני כחודש וחצי אובחנתי כחולת סרטן שד גרורתי לעצמות דרגה 4 . אני בת 41 ואמא לשני ילדים קטנים .ממצאי הביופסיה :infiltrating carcinoma with metastasis to bones . ה Pet Ct הצביע על אזורים נרחבים בשלד , ע"ש , אגן וגפיים עליונות ותחתונות נגועות בגרורות . אני סובלת מכאבי גב עזים . MRI שדיים הצביע על גידול בנפח גדול בשד ימין ותואם את ממצאי ה Pet Ct . ה HER2 שלילי . מצבי סופני עד כמה שהבנתי . הוגדרתי כחולת סרטן שד כרונית שלא ניתן לרפא את המחלה במצב שלי , אלא רק לנסות להפחית או לצמצם את כמות הגרורות שבעצמות . לפני שבועים עברתי ניתוח לכריתת השחלות . ניתנו לי 2 אפשרויות טיפול : לקבל טיפול כימו עם Textol לכשלושה חודשים ולראות האם זה משפיע או להתחיל בטיפול הורמונלי עם פמרה ופלבוציקליב ולראות איך זה משפיע בפרק זמן של כמה חודשים . בנוסף לכך קבלתי כבר זריקה אחת של xgeva שגרמה לי לכאבים עזים . אמשיך בזריקות אלה מדי חודש . כמו כן ביצעתי אתמול בדיקה גנטית של Guardant360 ושל Cancer Genetix באמצעות חברת אונקוטסט - טבע . כמה שאלות : 1. באיזה טיפול לבחור להבנתכם . נאמר לי שאם טיפול אחד נכשל , תמיד אפשר לעבור לטיפול אחר מסוג כימו או הורמונלי . 2. לאיזה איכות חיים אני יכולה לצפות במצבי ועל סמך ניסיונכם . 3. האם קיים איזה שהוא מקום בעולם כמו למשל ב MSK או ב Dana Farber או MD Anderson cancer center in Texas או בכלל , שבו מוצע טיפול אחר ומוצלח למחלתי המפושטת ? 4. האם עדיף במצבי הסופני להתרכז באיכות חיים סביר בחברתם של בני משפחתי כדי להכין את ילדיי לגבי העתיד שלהם ? מודה לכם על תשובתכם הכנה והמקצועית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא חושבת שנכון להתייעץ בנושאים כאלה בפורום כזה, בלי שיש אפשרות לבדוק אותך, להתרשם ממצבך הכללי והתפקודי, ממערכת התמיכה סביבך ובלי להבין מי את כאדם, לפני שעונים על שאלות ששאלת, בפרט שאלה 4. אך באופן כללי, עם כל ההסתייגויות שציינתי, לפי מעט הפרטים שנתת, מצבך אמנם קשה אבל לא מוגדר סופני. זה עוד לא השלב שאת צריכה להכין את ילדיך. ולפי תיאור הכאבים שלך, הטיפול ייתן לך עכשיו יותר איכות חיים מאשר היעדר טיפול. כשמדובר במחלה עם קולטנים חיוביים, בהחלט מקובל להתחיל בטיפול הורמונלי +/- ביולוגי (יש כמה יוצאים מהכלל בהם עדיף להתחיל בכימי, אבל שוב, בהיעדר כל הנתונים קשה לפרט). איכות החיים צפויה בהחלט להשתפר ברגע שהטיפול יתחיל להיות יעיל. זה לא יקרה ביום או יומיים, אבל בהחלט צפוי תוך שבועות ספורים. בשלב שבו את נמצאת, רוב המרכזים בעולם היו מתחילים במה שהציעו לך כאן. בשלבים יותר מתקדמים, ייתכן שהם יוכלו להציע לך טיפולים ניסיוניים שלא יהיו בארץ, אבל לא בהכרח. תחזיקי מעמד, תקחי נגד כאבים +/- קנביס, אם משהו כואב באופן חריג, אפשר להקרין את האזור, ותני לזה צ'אנס. זה לא הזמן להרים ידיים, לפני שהתחלת, כי הסיכויים שלך להגיב ולהרוויח מהטיפול (איכות חיים והארכת חיים משמעותית) גבוהים.

05/04/2017 | 01:14 | מאת: רוני

את יכולה להירגע...במיקרים רבים חיים עשרות שנים באיכות טובה עם סרטן דומה... מנסיוני עם אימי שבמצב דומה עדיף להתחיל בפמרה בלבד...ביולוגי נותן תופעות לוואי וכדאי לשמור לעתיד אופציה זאת...מה גם שביולוגית שציינת לא בסל הבריאות

שלום רב. תוצאת הממוגרפיה: קישרית קטנה בזנב השד. BIRADS 2. א. ס.: בשעה 2 כ- 11 ס"מ מהפטמה מודגמת בלוטת לימפה כ- 7 מ"מ, תואמת לקשרית הממוגרפית. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי ורד, הבדיקות שצרפת מתארות ממצא שפיר, ככל הנראה בלוטת לימפה קטנה המצויה בתוך רקמת השד. כדאי להשלים את הבדיקה גם בבדיקה קלינית ע״י כירורג שד. הוא יוכל להמליץ לך, בהתאם לקבוצת הסיכון בה את מצויה ונתונים קליניים אחרים באם יש צורך בבדיקת הדמיה חוזרת לשם מעקב. בבריאות, דינה

20/03/2017 | 13:06 | מאת: לין

שעה 12..6סמ מהעטרה תהליך היפואקוגני מטיל צל אקסטי 1.04 לא ברור birdas4

לקריאה נוספת והעמקה

היי לין, קשה להתייחס לבדיקה בהעדר נתונים נוספים לגביך ולגבי ההדמיה. בנוגע לתשובה ששלחת אוכל רק להגיד כי ממצאים המתוארים כBIRADS4 ע״י הרדיולוג הם בד״כ בדרגת חשד לא מאד גבוהה אבל מצריכים ביופסיה לשם אפיון דפניטיבי. מציעה שתבדקי ע״י כירורג שד ותתיעצי עמו לגבי המשך בירור. בבריאות, דינה

19/03/2017 | 19:43 | מאת: נתי

שלום רב אני חליתי בסרטן השד ומיועדת לכריתה מלאה ואז הקרנות, אני מעוניינת לעשות שחזור מיידי ורק אז את ההקרנות, עד כמה השד המשוחזר יפגע מההקרנות? וכן האם ההקרנות פחות משפיעות בגלל שיש כבר את השחזור

לקריאה נוספת והעמקה

נתי שלום, ישנן מגוון שיטות לשחזור שד- החל משחזור מיידי (באותו הניתוח של הכריתה), שחזור מאוחר (בניתוח נוסף שמתבצע לאחר מועד הכריתה). שחזור באמצעות שתלים, רקמות עצמוניות מהגוף (שחזור אוטולוגי), על ידי מותחן ושילוב ביניהם. בחירת השחזור ותזמונו נקבעת על פי הטיפול האונקולוגי שנדרש (הקרנות לדוגמא) ורצון המטופלת. לטיפול בקרינה יש השלכות הן על שחזור מיידי והן על שחזור מאוחר יחד עם זאת אין ספק ששיחזור מיידי עדיף על המאוחר. הסיבות העקריות קשורות לעובדה שהרבה יותר קשה לבצע ניתוח ברקמה מוקרנת וניתוח לאחר הקרנות מלווה באחוז סיבוכים גבוה יותר בהשוואה לניתוח ברקמה לא מוקרנת. סיבות נוספות התומכות בשחזור מיידי הינן ביצוע ניתוח אחד (במקום שניים) , ניצול של עור השד שעלול להיתכווץ אם ממתינים זמן ארוך מדי וכמובן העובדה שיש שד משוחזר מייד לאחר הכריתה. נכון שההקרנות משפיעות על השחזור על ידי גרימת התכווצות של העור או של נפח השד (אם משוחזר על ידי רקמה עצמונית) אבל בדרך כלל השפעה זו מועטה יחסית. לסיכום, בתנאים שאת מתארת שחזור מיידי עדיף על שחזור לאחר הקרנות. בריאות שלמה, פרופ' הלר

18/03/2017 | 15:20 | מאת: נועה

תודה על התשובה ממקודם ! עד שאלך לרופא עוד יומיים - אני מבינה שגןש בשד שהוא נייד הוא כמו גוש בשד בקובע ? שניהם מסוכנים באותה מידה ?

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים מאפיינים שונים לגוש בשד שמעלים את החשד כי מדובר בגידול סרטני, גוש מקובע עם שוליים בלתי סדירים הוא חשוד יותר מגוש נייד וחלק. יחד עם זאת רק בדיקות ההדמיה ובמידת הצורך ביופסיה יכולים לקבוע בוודאות גדולה יותר את מהות הממצא המישושי בבריאות, דינה

18/03/2017 | 03:55 | מאת: cheno

שלום רוצה לבקר את אימי אך היא עוברת הקרנות וכימו 5 פעמים בשבוע רוצה לדעת שלא מהווה בעיה לקרב אותה לתינוקת שלי?(בת חצי שנה ) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם התינוקת בריאה, ואמא שלך מרגישה טוב, אין שום בעיה. מותר להחזיק ולחבק!

23/03/2017 | 11:40 | מאת: cheno

אם לא מדובר בסרטן השד אלא בסרטן העור (שפתיים בפלג גוף תחתון)

עדיין מותר. הטיפול של אימך לא מסכן את התינוקת, ואם התינוקת בריאה, היא לא מסכנת את אימך

16/03/2017 | 14:56 | מאת: מיכל

שלום רב בעקבות התקדמות המחלה (מחלה הורמונלית מפושטת לעצמות. רצפטורים גבוהים לאסטרוגן ופרוגסטרון) לאחר טיפול בפסלודקס, האונקולוגית הציעה טיפול משולב של אפיניטור וארומזין. רציתי לשאול בקשר לכך 3 שאלות: 1. הבנתי שהטיפול הזה לא קל (ממה שקראתי באינטרנט). האם זה נכון, ומהן תופעות הלוואי העיקריות? 2. לכמה זמן בערך הטיפול הזה אפקטיבי? את הפסלודקס קיבלתי כ-8 חודשים. האם הטיפול הזה יכול להחזיק ליותר זמן? 3. אחרי שהטיפול הזה ממצה את עצמו, האם יש עוד אופציות הורמונליות או שעוברים לכימו? תודה רבה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

הי לרוב לטיפול הזה יש יותר תופעות לוואי מאשר לפסלודקס, אך זה לא מוחלט. יש נשים שלא מרגישות הבדל משמעותי לעומת טיפולים אחרים, כך שזה מאוד אינדיבידואלי, כמו בכל טיפול תרופתי. עיקר התלונות הן חולשה, פצעים בפה, או פריחה. לגבי הזמן - אין דרך לדעת. יכול להיות יותר, יכול להיות פחות - תלוי בסבילות שלך, ובאופי המחלה. לגבי אופציות אחרות אחרי - תלוי מה קיבלת לפני הפסלודקס. יש אופציות של טיפולים ביולוגיים במסגרת מחקר לפני שעוברים לכימותרפיה, טיפולים הורמונליים אחרים. האם בדקו אם את מתאימה למחקר? מקווה שיהיה קל...

15/03/2017 | 18:32 | מאת: נועה

שלום. בת 33. בהריון בשבוע 33. לפני 6 וחצי שנים בהריון הראשון התגלה גוש בשד ימין ובלוטה מוגדלת בבית שחי שמאל. הגוש התגלה כשפיר ונעלם ממש אחרי הלידה ובבית השחי יש מבנה שממשיך ללוות אותי. עשיתי לו פעמיים ביופסיה וגם היה בסדר. נמצאת במעקב כל שנה למרות שאין סיפור משפחתי . אולטרסאונד שד תקין לפני 8 חודשים. לאחרונה מצאתי גוש בשד ימין , האותו המקום של ההריון הקודם. זז ואני ממש משחקת איתו מצד לצד. בעוד כמה ימים אני הולכת למומחה, אבל בינתיים בחרדה גדולה. אבל רציתי לשרול - האם גוש בשד שזז נחשב לפחות חשוד ? או שזה סתם טענה לא מבוססת ? האם העובדה שעשיתי סונר לפני 8 חודשים צריכה להרגיע אותי ? אני מיואשת ומפוחדת. תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

היי נועה, את עושה בדיוק מה שצריך!! תבדקי אצל כירורג שד והוא יוכל להעריך טוב יותר את מהות הגוש. עצם העובדה שהיה לך גוש דומה בהריון הקודם מעלה את הסבירות כי אכן מדובר בממצא שפיר. במהלך ההריון מרקם השד משתנה ויתכן וזה מה שאת ממששת. יחד עם זאת רק בדיקת רופא והמשך בירור, באם צריך, יוכלו לקבוע בוודאות את מהות הממצא בבריאות, דינה

15/03/2017 | 10:32 | מאת: פרפר

כמה זמן לאחר סיום הטיפול בלטרוזול עדיין יש לו השפעה על פירוק העצם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פרפר, זו שאלה טובה, ואיני בטוחה שיש למישהו תשובה בדוקה לזה. ההגיון אומר שאחרי חודש-חודשיים כבר לא צריכה להיות השפעה. אבל חשוב לזכור שזו אף פעם לא רק התרופה, אלא גם תזונה, פעילות גופנית, נטיה משפחתית, עישון ועוד גורמים. לכן צריך לעקוב ולהתאים טיפול לפי ממצאי בדיקת צפיפות העצםץ

שלום רב, ישנה חולת סרטן מסוג ליפוס ארקומה אשר חייבת טיפול תרופתי של "אייברנס". למיטב ידיעתי התרופה משמשת לטיפול בסרטן השד וסרקומה. למי שיש שאריות של התרופה ולו לכל כמות, אודה לקבלתם. החולה זקוקה נואשות לתרופה ורק זה הדבר שיכול לסייע לה.

מה זה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, גוש הדמייתי בשד המוגדר כBIRADS4 הוא ברוב המקרים שפיר יחד עם זאת קיימת דרגת חשד לממצא ממאיר ולכן מקובל לבצע ביופסיה במקרים אלו. באם טרם נקבעה לך הביופסיה תתיעצי עם כירורג השד המטפל בך. בבריאות, דינה

עברתי שחזור שד לפני4 חודשים בחושד שעבר סיימתי הקרנות מלפני חודשיים וחצי האונקולג ובבדיקה שיגרתית בשד מצא פלוטה לדעתו הסיכוי הגדול שזה שפיר הופניתי ל us לפי usלא ידוע מה זה הופניתי ל mri יש לציין שנרשם שזה לא קפל של השד אני מאוד חוששת מה זה יכול להיות חוץ מגידול סרטני תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חליל שלום, בלוטה בשד יכולה להיגרם ממגוון סיבות. למרות מספר אפשרויות כמו בלוטה תגובתית (שפירה) ,או משנית לניתוח שעברת בשד. מצב זה דורש המשך בירור אצל כירורג השד המטפל\ אונקולוג ובמידת הצורך לבצע ביופסיה (דגימה) של אותה בלוטה (באם קיים שתל בשד כדאי לעשות זאת תחת הדמיה בכדי לא לפגוע בשתל). יחד עם זאת בגלל הסמיכות לניתוח קיימת סבירות גבוהה שהבלוטה או גוש שאת מרגישה קשורה לפרט טכני של הניתוח כמו תגובה סביב חוטים. בברכה פרופ׳ הלר

10/03/2017 | 13:11 | מאת: א . ס

שלום רב ופורים שמח מבקשת לדעת האם ניתוח סליקון להגדלת חזה שהיה ב 1990 יכול להתברר כגורם לגידול בחזה ? מכוון שהיד שבאותו צד של החזה כואבת מאוד וממש לא ניתן להזיז אותה והחזה נעשה קשה וגדול מאוד, אני לחוצה קצת כי עדיין יש לי ילד בן 11 שנים . תודה : א . ס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עד כה, מחקרים בתחום לא הצליחו להוכיח כי ניתוח להגדלת חזה עם שתלי סיליקון גורם לסרטן השד. על פי התיאור של שד נוקשה וכואב- ייתכן כי מדובר בסיבוך מאוחר של השתל כמו היווצרות קופסית סביבו, קרע ודלף של הסיליקון. ייתכן אף כי מדובר בסיבות אחרות שלאו דווקא קשורות לשתל (שרירים, טראומה לאזור וכו׳) , על כן כדאי לבצע ברור. תחילה עלייך לגשת לבדיקת כירורג שד או פלסטיקאי ובהתאם להמלצתו לבצע בדיקת הדמיה כגון us שד או, MRI וסביר להניח שנגלה שיש דלף של סיליקון מהשתלים. בכל מקרה ללא קשר לתוצאת בדיקת ההדמיה כדאי להחליף את השתלים לשתלים מדור יותר חדש. בברכה, פרופ' הלר

12/03/2017 | 00:20 | מאת: א.ס

תודה רבה ושבוע טוב

06/03/2017 | 19:41 | מאת: אלחנדרה אמיר

האם גידול CDI חובה שייגרם כהשלכה ישירה של גידולי CDis או שגידולי CDi יכולים להתפתח כתוצאה מגורמים אחרים? אם כן, מה אחוז הקשר בין CDis לבין CDI משמע, האם גידולי CDI מתפתחים מההתחלה כגידולים פולשניים או חייבים להתחיל כגידולי CDis?

לקריאה נוספת והעמקה

הי אלחנדרה, אני מניחה שאת מתכוונת IDC וDCIS?! לא בכל מקרה של IDC קיים קומפוננט של DCIS ועל כן לשאלתך, אין הוכחה חד משמעית שכל IDC בהכרח מצריך DCIS טרם התפתחותו. בנוסף, לא כל DCIS יהפוך בהכרח לIDC אך אין בידינו הכלים לדעת מי כן ומי לא. מקווה שזה עונה על שאלתך, דינה

06/03/2017 | 10:19 | מאת: אינה

שלום רב אני בת 22 אימי חלתה בסרטן השד בגיל 49 ונמצאה נשאית של ברכה 1 .גם אחותי נשאית. אני נבדקתי ואינני נשאית.אין חולות נוספות בקרב המשפחה. כניראה סבתא של אימי חלתה בסרטן השחלות. כל כמה זמן מומלץ לי להבדק ובאיזה אופן? כירורג שד? ממוגרפיה וכו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי אינה, מכיוון שאינך נשאית את לא בדרגת סיכון כמו נשאיות. יחד עם זאת ישנן עבודות המראות עליה קלה בסיכון לעומת האוכלוסיה הכללית בבנות משפחה של נשאיות. בשלב זה, בגיל 22 ככל הנראה מספיקה בדיקה שנתית של כירורג שד. החלטה על הצורך בבדיקות נוספות תתקבל בהתייעצות עמו. בבריאות, דינה

03/03/2017 | 04:47 | מאת: שרון

היי אני נמצאת בטיפולים כימותרפיים כרגע ומיועדת לניתוח הוצאת הגוש מהשד בסיום סדרת הטיפולים , נאמר לי שהבלוטות נקייות אבל בכל מקרה יוציאו לי שתי בלוטות למנע..שאלתי האם זה חובה ?? אם הם לא נגועות למה לנתח ??לתשובתכם אודה

הי שרון, על פי דבריך אני מבינה שבבדיקה קלינית והדמיה אין עדות למחלה בבלוטות לאחר טיפול כימוטראפי וזה מצוין. הוצאת הבלוטות (בלוטת זקיף ואולי הכוונה בלוטה נוספת שסומנה טרם הטיפול התרופתי) אינה משמשת כמנע אלא בכדי לוודא שגם מבחינה מיקרוסקופית אין תאי גידול בבלוטות האלו. באם ישנם תאים מיקרוסקופיים זה עלול לשנות את הטיפול אחרי הניתוח. בהצלחה, דינה

02/03/2017 | 21:07 | מאת: עמליה

אני חולה כבר ארבע שנים בסרטן השד עם גרורות בעצמות,לפני שנה העברו אותי מוקספין ללטרוזול ,האם זה טוב ,עשיו גם התכלית לסבול מנימול בכפות העדים והרגלים ,האם יש קשר ,ואיזה טיפול ניתן לקבל. תודה ,

04/03/2017 | 21:28 | מאת: ד"ר אירינה קוצוק

ערב טוב, בסרטן שד עם רצפטורים הורמונליים חיוביים נותנים טיפולים הורמונלים לפי תגובה לטיפול קודם , מיקום של המחלה וסימפטומים של המחלה, בדרך כלל בהתקדמות המחלה משנים לטיפול הורמונלי עם מנגנון פעולה אחר, כמו שנעשה - מטמוקסיפן ללטרוזול. לגבי נימול בכפות ידיים ורגליים- יש מספר סיבות וצריך להתיעץ עם רופא מטפל לגבי צורך בבירור בברכה

28/02/2017 | 10:23 | מאת: רוני

שלום אימי טופלה בלטרזול כ 3 שנים עקב סרטן שד עם גרורות בעצמות ולאחרונה עברה לטמוקסיפן עקב עליה במרקרים . מאחר וסה"כ הרגשתה טובה וכמות הגרורות בעצמות קטנה ומרוכזת בנקודה באגן, הוחלט על מעבר לטמוקסיפן ולא לתרופות "חזקות" יותר (ביולוגית, פסלדוקס). השינוי בתרופות בוצע עקב ירידת יעילות לטרזול עם השנים והעליה במרקרים. האם שינוי תרופתי זה מקובל ? האם ניתן לצפות לירידה במרקרים ?

04/03/2017 | 21:20 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

ערב טוב, טיפולים הורמונליים ניתנים לסרטן שד גרורתי עם רצפטוריים הורמונליים חיוביים ניתנים לפי טיפולים שניתנו קודם, תגובות קודמת וכמה מחלה מפושטת וסימפטומטית. לפי תמונה שאת מתארת יש גם סיכוי שמחלה תגיב לטיפול בטמוקסיפן. בברכה

27/02/2017 | 21:10 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 44, אין במשפחה מקרים של סרטן השד. הופיעה לי בליטה כמו גומה קטנה עגולה על השד הימני לא קרוב לבית השחי, לא כואב, לא אדום..כלום. רק גומה. מה זה יכול להיות? האם יש צורך בבדיקה? מעולם לא נבדקתי ולא עשיתי ממוגרפיה, האם יש צורך בכך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל, מבלי לבדוק אותך קשה כמובן לאפיין את מהות ה״גומה״ שאת מתארת. לעיתים, שקיעה בעור השד (רטרקציה) עלולה להוות סימן לגידול בשד. אנא גשי בהקדם לבדיקת כירורג שד. בבריאות, דינה

28/02/2017 | 22:21 | מאת: מיכ...

טעות בעברית....סליחה, זאת לא גומה, לא שקע, אלא בליטה, גבעה קטנה.מה זה אומר?

בדומה לתשובתי הקודמת מבלי לראות את הממצא קשה לדעת במה מדובר. יתכן וזה ממצא עורי שפיר או ממצא שמקורו בשד עצמו. בכל מקרה כדאי שתבדקי. דינה

25/02/2017 | 17:03 | מאת: סיון

שלום התחיל להיות לי יותר וירידים כחולים בחזה אבל הם לא בולטים ולא רואה איזה סימן מחשיד אחר, זה מסוכן? או זה הגיוני שיהיה? לא נראה לי שהיה לי בעבר שם ורידים אבל מה זה אומר ושלום התחיל להיות לי יותר וירידים כחולים בחזה אבל הם לא בולטים ולא רואה איזה סימן מחשיד אחר, זה מסוכן? או זה הגיוני שיהיה? לא נראה לי שהיה לי בעבר שם ורידים אבל מה זה אומר ועוד וריד סגלגל אחד אבל שוב הם לא בולטים רק נראים לעין תודה להתייחסותךעוד וריד סגלגל אחד אבל שוב הם לא בולטים רק נראים לעין תודה להתייחסותך

היי סיון, קיום של ורידים ע״ג שני השדיים אינם בד״כ סימן מחשיד לסרטן. יחד עם זאת חשוב שתגשי לבדיקת כירורג שד שיוכל לקבוע באם את בקבוצת סיכון ולאחר בדיקה, האם את זקוקה להדמיה כלשהי של השד בבריאות, דינה

תודה רבה שוב, פרופ' דינה לב.(קצת קשה לשאול שאלת המשך בשרשור- כי לא שמים אליה לב-לכן אני שואלת מחדש כאן) פניתי עם הממצאים לכירורג -והוא אמר שמבחינתו הבדיות תקינות. בהיותי טיפוס מודאג וברצותי לקדם פני הרעה-אני אשאל שוב מה יש לעשות מעבר לבדיקות האמורות(ובדיקה ידנית שלי את עצמי)? אני מבינה שמבנה כזה מקשה על המיכשור למצוא גידולים,חלילה. אז מה עושים? עצם זה שהם מציינים זאת לגבי שד אחד(אם כי כל המבנה מתואר וידוע ככזה- בשני השדיים)- שוב, האם זה מחשיד שיש משהו בשד לגביו מצויין הדבר? תודה,אילנה

לקריאה נוספת והעמקה

היי אילנה מכיוון שכירורג השד והרדיולוג שניהם חשבו שהממצא שפיר להערכתי את יכולה פשוט להמשיך במעקב כפי שהומלץ. אם את עדיין בחרדה תמיד מומלץ לגשת לכירורג נוסף ולשמוע דעה שניה. כאשר מרקם השד צפוף ניתן לשקול כמעקב ביצוע ממוגרפיה עם חומר ניגוד או לפעמים MRI שד בהתאם לגורמי הסיכון ובהחלטת הכירורג המטפל. בבריאות, דינה

תודה רבה,באמת.

24/02/2017 | 17:44 | מאת: שאלה

שלום,יש לי שאלה אני היום עברתי us שד למעקב בגלל פיבדלומה שיש לי השד שמאל מזה כ 3 שנים .באותו שד התגלה בשעה 12 כ 4 סמ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 7 מ״מ סונוגרפי שפיר ,ללא הספקת דם בתוכו .יש לציין שמדובר בממצא חדש משום שה us האחרון שעשיתי היה ביולי 2016 והממצא הזה לא היה.מה דעתך? האם מדובר במשהו מסוכן?האם כדי לעשות ביופסיה?הומלץ לי לחזור למעקב בעוד חצי שנה .אני ממש ממש בלחץ והאם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 7 מ״מ סונוגרפי שפיר ,ללא הספקת דם בתוכו זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הממצא שאת מתארת נשמע שפיר וכך אני מבינה גם הערכת הרדיולוג שבצע את הבדיקה. מכיוון שהממצא חדש, במקרים אלו מומלץ על us חוזר בתווך של מספר חודשים בכדי לוודא שטיבו לא השתנה. בכל מקרה חשוב שתבדקי ע״י כירורג שד עם תוצאות הבדיקה החדשות. בבריאות, דינה

23/02/2017 | 17:23 | מאת: ליאת

שלום רב. קיבלתי תוצאות של ביופסיה בשד לגבי גוש שהתגלה בשד שמאל שהוגדר BIRADES 3 עם הנתונים הבאים ויש לי תור לרופא בעוד כמה ימים. תוכל לומר בבקשה מה התוצאות אומרות? cores of lt fibrofatty breat tissue showing adenosis, foci of ductal usual hyperplasia and few dilated small ducts. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי ליאת, תוצאות הביופסיה שאת מתארת הן שפירות לגמרי וניתן לסכמן כשינויים פיברוציסטיים שאינם בעלי פוטנציאל ממאיר. בפגישתך עם הכירורג הוא יוכל לקבוע באם תוצאות הביופסיה תואמות את טיב הממצא הרדיולוגי. בד״כ מקובל לחזור על US מספר חודשים לאחר הביופסיה בכדי לוודא שאכן הממצא שדוגם יציב ולא השתנה. בבריאות, דינה

23/02/2017 | 10:41 | מאת: רותי

שלום עשיתי ממוגרפיה וU.S. נמצא ממצא בגודל 1.5 שמשתנה עם התזוזה של המיתמר. בU.S. סבורים שזה מימצא שומני. פניתי לרופא כירורג, שבדק והרגיש את הגוש. האם אפשר להרגיש גוש שהוא שומני? המקום כואב ורגיש מאוד. הרופא ביקש ממני לחזור אליו למעקב בעוד כ-3 ח'. על מנת לעשות שוב U.S. ובמידה ולא ישתנה המצב ישקול דברים נוספים. אבקש מכם לקבל חוו"ד. אני לחוצה היו מקרים של סרטן השד במשפחתה של אימי. לא לאימי. תודה רותי

לקריאה נוספת והעמקה

היי רותי, גוש שומני, ליפומה, יכול להתפתח באזור השד וזהו ממצא שפיר ואינו קדם סרטני. חשוב שתגשי לבקורת הכירורג ותחזרי על US כפי שהומלץ. באם אכן את בקבוצת סיכון לאור סיפור משפחתי משמעותי תוועצי עם הכירורג על הצורך בבדיקות נוספות. בבריאות, דינה

22/02/2017 | 20:50 | מאת: דוד

למה זה כואב לי

לקריאה נוספת והעמקה

היי, כאב באזור השד/החזה יכול להגרם מסיבות שונות כולל גם כאב המוקרן מאיברים אחרים. מבלי לבדוק אותך קשה לייעץ. אנא פנה לרופא המטפל לשם בדיקתו והחלטה על הצורך בבירור. בבריאות, דינה

זה עלול גם להיות סימן לבעיה בלב

22/02/2017 | 17:45 | מאת: שרה

שלום. אני בת 30 אמא ל2 ילדים. לפני כמה חודשים התחילו כאבים בבית החזה בית השחי בשד ובגב. לאחר בדיקת כרורג נשלחתי לאולטראסאונד יש ציסטה עברתי שאיבה. מדובר בנגע פפילרי. שאלתי היא מהו נגע פפילרי? הכרורג ממליץ על ניתוח. והאם הכאבים יכולים להיות קשורים? תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, נגעים פפילרים בשד הינם ברוב המקרים שפירים. יחד עם זאת בנגעים כאלו ביופסית מחט לא תמיד מספיקה בשביל אבחנה סופית. כאשר הפתולוג אינו יכול לקבוע בודאות כי הנגע שפיר, אפילו כשהסבירות לכך היא גבוהה, מומלץ לבצע כריתה ניתוחית של הממצא. כאב אינו בדרך כלל מאפיין של נגעים שד. יחד עם זאת מכיוון שאת מתארת ציסטה יתכן והיא מקור הכאב. בבריאות, דינה

בת 57- ללא הריונות. ממוגרפיה- תקינה באולטאסאונד- באחד השדיים"ריבוי רקמה בלוטית" שאלתי האם זה מהווה סיכון להתפתחות סרטן השד? האם מעבר לבדיקות סדירות- כירורג- מישוש, ממוגרפיה ואולטראסאונד- יש צורך במשהו נוסף לעשות? אודה שוב על תשובות לשתי השאלות כאן תודה לפרופ' דינה לב שענית אילנה

לקריאה נוספת והעמקה

היי אילנה, רקמת שד בלוטית או פיברוגלנדולרית הינה ממצא שכיח בנשים וקשורה במבנה השדיים. לא נמצאו עדויות ברורות שרקמת שד צפופה מהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן השד אך קיומה מוריד את הרגישות של בדיקות ההדמיה. יחד עם זאת במקרה הספציפי שלך קשה ע״ס הנתונים ומבלי לבדוק אותך לתת חו״ד במיוחד כשאת מתארת מוקד של רקמה בלוטית בשד אחד. מומלץ כי תפני שוב לכירורג השד לשם הערכה חוזרת בבריאות, דינה

תודה רבה שוב, פרופ' דינה לב. פניתי עם הממצאים לכירורג -והוא אמר שמבחינתו הבדיות תקינות. בהיותי טיפוס מודאג וברצותי לקדם פני הרעה-אני אשאל שוב מה יש לעשות מעבר לבדיקות האמורות(ובדיקה ידנית שלי את עצמי)? אני מבינה שמבנה כזה מקשה על המיכשור למצוא גידולים,חלילה. אז מה עושים? עצם זה שהם מציינים זאת לגבי שד אחד(אם כי כל המבנה מתואר וידוע ככזה- בשני השדיים)- שוב, האם זה מחשיד שיש משהו בשד לגביו מצויין הדבר? תודה,אילנה

בת 57- ללא הריונות. ממוגרפיה- תקינה באולטאסאונד- באחד השדיים"ריבוי רקמה בלוטית" שאלתי האם זה מהווה סיכון להתפתחות סרטן השד? האם מעבר לבדיקות סדירות- כירורג- מישוש, ממוגרפיה ואולטראסאונד- יש צורך במשהו נוסף לעשות? אודה שוב על תשובות לשתי השאלות כאן תודה לפרופ' דינה לב שענית אילנה

שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לחיסון פוליו מוחלש. ביתי בת 9 חודשים, עד כה חוסנה בזמן, ובכל החיסונים, על פי המלצת משרד הבריאות. אנו מתגוררים עם אימי, שחולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכדורים ביולוגיים משולב עם הורמונליים. חשוב לציין שאיננה עוברת הקרנות או כימותרפיה. עד כה לא חיסנו את ביתנו בפוליו מוחלש מסיבה זו. עקב חופשה, אימי לא תהיה בבית בשבועיים הקרובים ולכן אנו מתלבטים בשנית האם זו תקופה טובה לחסן בכל זאת את ביתנו בפוליו המוחלש שניתן דרך הפה. שאלותיי הן: 1. האם אכן כדאי לחסן אותה בתקופה הזו? 2. במידה וכן כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור אימי? ב. הבנתי שיש צורך להשמר 6 שבועות. האם פרט לשטיפת ידיים לאחר מגע, והימנעות ממגע ברוק ובהפרשות (קקי ופיפי), יש צורך בהישמרות נוספת? ג. האם במקרה של אימי, יש צורך להשמר מעבר ל-4 השבועות הנוספים? 3. במידה ולא כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור ביתי, שמחוסנת בחיסון המומת אבל לא במוחלש? ב. אחות טיפת חלב אמרה שהחיסון המומת מגן עליה מהידבקות אבל לא מגן מזה שהיא יכולה להיות נשאית ולהדביק אחרים. אם כך הדבר, האם ההחלטה לא לחסן עשויה להגביר את הסיכון עבור אימי בהידבקות במחלה? 4. שאלה נוספת, קשורה אבל לא קשורה – האם מומלץ לרווח בין תאריך החיסון לבין התאריך בו נבצע את בדיקת הדם הדרושה בגיל 9 חודשים (ספירת דם, ברזל...)? המון תודה.

21/02/2017 | 11:03 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים צעירות (עד גיל 50) המתמודדות עם סרטן השד שיתקיים ביום רביעי 22.3.17 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. בהנחיית ד"ר גאורגיטה פריד, מנהלת שרות השד, מערך אונקולוגי, הקריה הרפואית לבריאות האדם, רמב"ם. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות: • עדכונים וחידושים בסרטן שד ד"ר שני פאלוך-שמעון, מנהלת השירות לסרטן שד בצעירות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, תל השומר. • אונקופלסטיקה - כירורגיה משחזרת וכריתה מניעתית ד"ר יואב ברנע, מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת של השד, מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. • פוריות בצל המחלה פרופ' פואד עאזם, מנהל המכון לפריון והפריה חוץ גופית, בית חולים ליס, מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. • רפואה מותאמת אישית ד"ר דניאלה כץ, אחראית תחום סרקומה ושד, מרכז רפואי אסף הרופא. • איכות חיים בקרב חולות סרטן שד ד"ר ריטה טוקר, אונקולוגית בכירה, מכון אונקולוגי, מרכז רפואי סורוקה. 12:30 – 13:00 הפסקה 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/tseirot/2017 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל - טל' 03-5721678 / רויטל – טל' 03-5721615 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

17/02/2017 | 14:46 | מאת: שרון

שלום רב, הנני בת 41 נשאית brc1 . לפני כ 4 שנים עברתי כריתה ושחזור דו"צ מניעתי ולפני כשנתיים הוצאתי שחלות וחצוצרות מניעתיים. לפני כשנה התנפח לי השד ונמצאו נוזלים בכמות של ליטר והנוזלים חזרו וכך חוזר חלילה. לאחר 3 שבועות כאלו התאשפזתי, חיברו נקז וערכו בדיקות לזיהום ולסוגי סרטן שונים- כולם חזרו שליליות. אחרי שבועיים של אשפוז לא הייתה הטבה אז שאבו את הנוזלים והזריקו דוקסילין. הטיפול עזר. בימים האחרונים שוב השד גדל והוא מעט מגרד ( כנראה ממתיחת העור), רגיש וקצת חם- אותן תופעות כמו בפעם הקודמת. שאלותיי: 1. האם תופעה זו שכיחה לאחר כריתה ושחזור מניעתיים? 2. אם זה לא זיהום וחלילה סרטן ,כפי שנבדק ונשלל לפניי כשנה, מה יכולה להיות הסיבה שזה קורה? 3. מה אני צריכה לעשות? אילו בדיקות לבקש? 4. האם זה בסדר להשאיר את המצב כך ולחכות שאולי הגוף יצליח להתגבר לבד? 5. אם שללו לפני שנה סרטן האם סביר להניח שגם הפעם לא מדובר בסרטן? תודה מאד על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום, לפי התיאור בו כתבת על הצטברות נוזלים חוזרת באתר הניתוח ייתכן ומדובר באבחנה של סרומה. לגבי שאלותייך: 1. שכיחות סרומה שנויה במחלוקת ונפוצה אחרי כריתה ושחזור שד. הפרמטר היחיד שהוכח כגורם משמעותי להיווצרות סרומה הוא גודל הכריתה- כלומר ככל שמוציאים יותר רקמה, הסיכוי לסרומה עולה ( ובהתאם לזאת שכיחות סרומה גבוהה יותר בכריתת שד מלאה לעומת כריתה משמרת שד). הסיבה להצטברות הנוזלים (=סרומה) היא היווצרות חלל פוטנציאלי שנוצר עקב הכריתה ודליפת נוזל סרוטי (נוזל לימפתי) לתוכו. סרומה לא מעלה שכיחות לסרטן שד אך יכולה לגרור סיבוכים אחרים וביניהם אי נוחות וכאב, זיהום, שינוי במראה השד. 2. בשלב זה עלייך לגשת לרופא המנתח בכדי שיבדוק את השד, השתלים ובהתאם לצורך יפנה לבדיקות נוספות (כגון בדיקות דם, סונר שד, ניקור נוזל, MRI) 3. ישנם מקרים בהם הגוף מצליח לספוג את הנוזלים בעצמו (תלוי בדר״כ בכמות הנוזל) אך אם הנפיחות חוזרת, השד הולך וגדל ולאור ההיסטוריה הקודמת והניקורים החוזרים שעברת - סביר להניח שגם הפעם יהיה צורך בניקוז הנוזל. 4. ממאירות שד מתבטאת לרוב כגוש מוצק ולא כהצטברות נוזלים (וכפי שציינתי קודם לא נמצא קשר בין סרומה לממאירות שד) כך שהסיכוי שהתופעות שאת מתארת תיהנה קשורות לתהליך ממאיר הינו כמעט אפסי. לסיכום: מומלץ להיבדק בהקדם על ידי הכירורג הפלסטי שניתח אותך. לעתים במקרים של סרומות חוזרות צריך לשקול תרביות מיוחדות וגם החלפת שתלים בברכה, פרופ' ליאור הלר.

18/02/2017 | 16:41 | מאת: שרון

ד"ר הלר , תודה על תשובתך המפורטת. אצלך עשיתי את שחזור הפטמה ואני מאד מרוצה מהתוצאות. תודה.

17/02/2017 | 13:41 | מאת: רוני

שלום אימי טופלה בלטרזול כ 3 שנים עקב סרטן שד עם גרורות בעצמות ולאחרונה עברה לטמוקסיפן עקב עליה במרקרים . סהכ הרגשתה טובה...האם שינוי תרופתי זה מקובל ? האם ניתן לצפות לירידה במרקרים ?

14/02/2017 | 22:28 | מאת: אילנה

נשאלה כאן שאלה. מדוע לא משיבים דווקא עליה? אודה לתשובה

האם שאלתך נענתה?

נאמר לי בשעתו כשנרשמה לי התרופה טמוקסיפן, שצריך להזהר בנטילת תרופות או חומרים מסויימים שעלולים לסתור את הטמוקסיפן. אני סובלת מבעיות שינה. נאמר לי שמגנזיום עם b6 עוזר. האם ניתן להשתמש בו יחד עם הטמוקסיפן ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, מדובר בשני תוספי תזונה שאין כל מניעה לקחת במקביל לטמוקסיפן. מקווה שיעזור...

12/02/2017 | 19:54 | מאת: יעל

שלום ותודה מראש. אני בת 37 עם סרטן שד גרורתי. מזה כחצי שנה מקבלת טקסול+הרצפטין ופרגטה. בבדיקות הדם שלי האיזוניפילים הם 6.5. מה ניתן ללמוד מכך? מה עלי לעשות? אולי משהו ברפואה המשלימה? רק לציין שאני מאד חלשה מהטיפולים. וירדתי מאד במשקל-סובלת משלשולים, הקאות, בחילות וחוסר תיאבון מוחלט. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
13/02/2017 | 13:55 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, קיימות סיבות רבות לעליית רמת אאוזינופילים, גם זיהומים, גם תגובות אלריגיות יתכן תגובה לטיפול שאת מקבלת . בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא מטפל גם לגבי סיבה לעלית אאוזינופילים גם לגבי תופעות לוואי של הטיפול בברכה

הי יעל, אאוזונופילים גבוהים לא בהכרח מעידים על משהו בזמן טיפול כימי (אצל אנשים בריאים יכול להעיד על אלרגיה למשהו), כי תחת הטיפול כל הרכב התאים משתנה מעט. רפואה משלימה יכולה לעזור לך להרגיש טוב יותר, אולי להפחית תופעות לוואי, אך זה לא קשור לאאוזונופיליה. אם הטיפול מאוד קשה, כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי אפשרות להוריד מינון או להפסיק לגמרי טיפול כימי, ולהמשיך רק טיפול ביולוגי. כל האופציות קיימות, אך ההחלטה תלויה בהיקף המחלה, התגובה של המחלה לטיפול ומשך הטיפול עד כה. תרגישי טוב!

12/02/2017 | 18:30 | מאת: אורית

יייייינבגבבכבסב

11/02/2017 | 20:53 | מאת: יעלה

שלום רב בבדיקת פט שעשיתי, הרופאה ביקשה שיסרקו גם את הברך שבה אני סובלת לאחרונה מכאבים. בפענוח נכתב שנראה שיש הסננה אקסטרה דוראלית ב-L3. מה הכוונה? יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. לפי הפט יש שיפור בממצאים בשלד, ואכן איני סובלת מכאבים ומרגישה טוב. תודה רבה מראש על המענה

13/02/2017 | 13:43 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, לגבי הסננה אקסטרהדורלית בL3 - - צריך להשוות עם בדיקות קודמות, לראות מה הגודל ומיקום ואם ממצא זה מהווה איזשהיא בעיה רופא שלך יכול לעבור על הצילומים בישיבת רנטגן ולתת תשובה יותר ברורה בברכה

10/02/2017 | 00:08 | מאת: ט

שלום רב, אני בת 63 לפני שנתיים חליתי בדלקת פרקים מטופלת בחצי שנה האחרונה בפלקוניל. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתגלה שהשדיים נקיות לחלוטין, אולם בבית השחי מצד שמאל בלוטת הלימפה נפוחה נעשה גם אבחון אולטרסאונד ובעקבות כך הופניתי לכירורג שד שאמר שזה לא נראה טוב והופנתי לביה"ח לביופסיה. שלשום המצאתי את תוצאות הבדיקות כולל דיסקים לביה"ח לאגף ממוגרפיה והם חזרו אליי יום למחרת וקבעו לי תור לביופסיה לעוד שבועיים וחצי. בינתיים במשך היומיים האחרונים אני סובלת מכאב כתף שמאל מהגב עד החזה. האם יכול להיות קשר בין שני המקרים? האם הם יכולים לנבוע מקשר לדלקת פרקים? והאם כדאי להקדים את הביופסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קיימת אבחנה מבדלת נרחבת לתלונות שאת מציינת. יתכן מאד שכל הסימפטומים קשורים לדלקת הפרקים יחד עם זאת כדאי שתפני לרופא קופת החולים שלך בהקדם בכדי שיבצע הערכה מלאה דינה

09/02/2017 | 10:20 | מאת: אילנה2

שלום רב. אני בת 32 ולאחרונה התגלה ציסטה בשד ימין אחרי ממוגרפיה וus הופנתי לביופסיה שחזרה שפירה והוצע המשך מעקב בעוד שנה. בשבוע האחרון גיליתי שאותו השד צד ימין מפריש מעין דם מהול בחומר שקוף בזמן לחיצה בלבד. אין חום או שינוי של מבנה השד. רופא המשפחה לקח תרבית ואמר שזהו זיהום חיידקי לפי מה שהוא רואה. נתן צפוויט 500 מג לשבוע. שאלתי היא יש סיבה לדאגה? האם ההפרשה הוא בעקבות הציסטה? מתי אני אמורה לראות שיפור במצב ההפרשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, הפרשה מהפטמה יכולה להיות משנית לממצאים שונים בשד. אם הבנתי נכון ההפרשה הופיעה בסמוך לביופסיה ויתכן והיא משנית לדמם קל שנוצר כתוצאה מהדיקור. יחד עם זאת אני ממליצה לך לגשת בשנית לכירורג השד המטפל בך לשם הערכתו והצורך בבירור נוסף בהצלחה, דינה