נגע פפילרי. עם כאבים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/02/2017 | 17:45 | מאת: שרה

שלום. אני בת 30 אמא ל2 ילדים. לפני כמה חודשים התחילו כאבים בבית החזה בית השחי בשד ובגב. לאחר בדיקת כרורג נשלחתי לאולטראסאונד יש ציסטה עברתי שאיבה. מדובר בנגע פפילרי. שאלתי היא מהו נגע פפילרי? הכרורג ממליץ על ניתוח. והאם הכאבים יכולים להיות קשורים? תןדה

24/02/2017 | 07:42 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, נגעים פפילרים בשד הינם ברוב המקרים שפירים. יחד עם זאת בנגעים כאלו ביופסית מחט לא תמיד מספיקה בשביל אבחנה סופית. כאשר הפתולוג אינו יכול לקבוע בודאות כי הנגע שפיר, אפילו כשהסבירות לכך היא גבוהה, מומלץ לבצע כריתה ניתוחית של הממצא. כאב אינו בדרך כלל מאפיין של נגעים שד. יחד עם זאת מכיוון שאת מתארת ציסטה יתכן והיא מקור הכאב. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד