חזרה לכושר אחרי כריתה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/01/2017 | 21:47 | מאת: סימונה1

שלום לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתת שד. ללא צורך בטיפולים נוספים בהמשך. לפני הכריתה התאמנתי יום יום בחדר כושר : אופניים, הליכון, מכשירי ידיים, ומשקולות עד 1.5 ק"ג. כמוכן השתתפתי בשיעורי עיצוב גוף ופילאטיס. מתי אוכל לחזור לפעילויות אלה?. בתודה מראש סימונה 1

17/01/2017 | 13:24 | מאת: ד"ר ליאור הלר

סימונה שלום לרוב, ניתן ורצוי לחזור באופן הדרגתי לפעילות גופנית כ 6 שבועות לאחר ניתוח. כאן חשוב לקחת בחשבון איזה ניתוח עברת, האם עברת גם שחזור ואם כן איזה סוג של שיחזור. בעת חזרה לפעילות- עלייך להקשיב לגופך ולמנוע פעילות מאומצת יתר על המידה. בכל מקרה, כדאי גם להיוועץ עם הרופא המנתח בביקורת הבאה. החלמה מהירה, פרופ' הלר

מנהל פורום סרטן השד