ניתוח שעליי לעבור בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/03/2017 | 04:47 | מאת: שרון

היי אני נמצאת בטיפולים כימותרפיים כרגע ומיועדת לניתוח הוצאת הגוש מהשד בסיום סדרת הטיפולים , נאמר לי שהבלוטות נקייות אבל בכל מקרה יוציאו לי שתי בלוטות למנע..שאלתי האם זה חובה ?? אם הם לא נגועות למה לנתח ??לתשובתכם אודה

07/03/2017 | 19:08 | מאת: פרופ' דינה לב

הי שרון, על פי דבריך אני מבינה שבבדיקה קלינית והדמיה אין עדות למחלה בבלוטות לאחר טיפול כימוטראפי וזה מצוין. הוצאת הבלוטות (בלוטת זקיף ואולי הכוונה בלוטה נוספת שסומנה טרם הטיפול התרופתי) אינה משמשת כמנע אלא בכדי לוודא שגם מבחינה מיקרוסקופית אין תאי גידול בבלוטות האלו. באם ישנם תאים מיקרוסקופיים זה עלול לשנות את הטיפול אחרי הניתוח. בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד