פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24306 הודעות
14826 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

11/02/2017 | 20:53 | מאת: יעלה

שלום רב בבדיקת פט שעשיתי, הרופאה ביקשה שיסרקו גם את הברך שבה אני סובלת לאחרונה מכאבים. בפענוח נכתב שנראה שיש הסננה אקסטרה דוראלית ב-L3. מה הכוונה? יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. לפי הפט יש שיפור בממצאים בשלד, ואכן איני סובלת מכאבים ומרגישה טוב. תודה רבה מראש על המענה

13/02/2017 | 13:43 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, לגבי הסננה אקסטרהדורלית בL3 - - צריך להשוות עם בדיקות קודמות, לראות מה הגודל ומיקום ואם ממצא זה מהווה איזשהיא בעיה רופא שלך יכול לעבור על הצילומים בישיבת רנטגן ולתת תשובה יותר ברורה בברכה

10/02/2017 | 00:08 | מאת: ט

שלום רב, אני בת 63 לפני שנתיים חליתי בדלקת פרקים מטופלת בחצי שנה האחרונה בפלקוניל. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתגלה שהשדיים נקיות לחלוטין, אולם בבית השחי מצד שמאל בלוטת הלימפה נפוחה נעשה גם אבחון אולטרסאונד ובעקבות כך הופניתי לכירורג שד שאמר שזה לא נראה טוב והופנתי לביה"ח לביופסיה. שלשום המצאתי את תוצאות הבדיקות כולל דיסקים לביה"ח לאגף ממוגרפיה והם חזרו אליי יום למחרת וקבעו לי תור לביופסיה לעוד שבועיים וחצי. בינתיים במשך היומיים האחרונים אני סובלת מכאב כתף שמאל מהגב עד החזה. האם יכול להיות קשר בין שני המקרים? האם הם יכולים לנבוע מקשר לדלקת פרקים? והאם כדאי להקדים את הביופסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קיימת אבחנה מבדלת נרחבת לתלונות שאת מציינת. יתכן מאד שכל הסימפטומים קשורים לדלקת הפרקים יחד עם זאת כדאי שתפני לרופא קופת החולים שלך בהקדם בכדי שיבצע הערכה מלאה דינה

09/02/2017 | 10:20 | מאת: אילנה2

שלום רב. אני בת 32 ולאחרונה התגלה ציסטה בשד ימין אחרי ממוגרפיה וus הופנתי לביופסיה שחזרה שפירה והוצע המשך מעקב בעוד שנה. בשבוע האחרון גיליתי שאותו השד צד ימין מפריש מעין דם מהול בחומר שקוף בזמן לחיצה בלבד. אין חום או שינוי של מבנה השד. רופא המשפחה לקח תרבית ואמר שזהו זיהום חיידקי לפי מה שהוא רואה. נתן צפוויט 500 מג לשבוע. שאלתי היא יש סיבה לדאגה? האם ההפרשה הוא בעקבות הציסטה? מתי אני אמורה לראות שיפור במצב ההפרשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, הפרשה מהפטמה יכולה להיות משנית לממצאים שונים בשד. אם הבנתי נכון ההפרשה הופיעה בסמוך לביופסיה ויתכן והיא משנית לדמם קל שנוצר כתוצאה מהדיקור. יחד עם זאת אני ממליצה לך לגשת בשנית לכירורג השד המטפל בך לשם הערכתו והצורך בבירור נוסף בהצלחה, דינה

07/02/2017 | 14:31 | מאת: גבי

שלום רב, לאחרונה החלו לי כאבים בשד השמאלי. הכאב הוא כאילו שיפשוף שורף? אין שינוי במבנה או הגודל של השד, אבל זה מתחיל להדאיג, מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאבים בשדיים מופיעים בקרב נשים רבות ובד"כ חולפים מעצמם ואינם מהווים סימן לבעיה אחרת. בכל מקרה, מומלץ להבדק ע"י כירורג שד ע"מ שתתבצע הערכה מלאה. כל טוב, ד"ר אביעד הופמן

06/02/2017 | 18:01 | מאת: חיה

שלום רב, אני בת 40 ללא ילדים. לפני כחצי שנה הופיע לי פצע קטן יחסית בשד שאובחן כציסטה. אני טופלתי במשחה נגד זיהומים מסוג בטאקורן ג'י. הפצע אמנם נסגר אך במקום בו היה נותר כתם שלא נעלם. האם זה תקין? האם מספיק להיות במעקב כל חצי שנה? אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

היי חיה, לפי התיאור שלך ניתן להניח כי את מתארת ציסטה עורית שהזדהמה?? באם אכן כך ולא מדובר בממצא בשד עצמו מומלץ כי תשקלי לפנות לפלסטיקאי לשם כריתת הציסטה הנ"ל. המלצה זו מבוססת על כך כי ציסטות כאלו נוטות להזדהם באופן חוזר. במקביל תמשיכי כמובן במעקב שד אצל כירורג השד שלך בבריאות, דינה

05/02/2017 | 15:02 | מאת: אילנה

בת 57-ללא הריונות בממוגרפיה-הנעשית אחת לשנתיים- הכל תקין באולטרסאונד- באחד השדיים-,"הודגם אזור עם ריבוי רקמה בלוטית"-השאר תקין,לגבי שני השדיים כתוב BIRADS 1 מקצת קריאה-הבנתי שרקמה בלוטית היא אחד מגורנמי הסיכון לסרטן. אבקש את התייחסותכם והסבר- אם אפשר תודה

הי אילנה תשובת ההדמיה שציטטת היא על פניו תקינה. השד מורכב בחלקו מרקמה בלוטית ויכולים להיות אזורי צפיפות. יחד עם זאת חשוב שתפני לכירורג השד שלך לבדיקה ובכדי שיעבור על ההדמיות לשם החלטה על המשך המעקב בבריאות, דינה

15/02/2017 | 12:47 | מאת: אילנה

תודה פרופ' דינה לב אכן ענית על שאלתי. המשך השאלה ברשותך: אני נבדקת בדיקה במישוש אצל כירורג כל חצי שנה. כאמור,ממוגרפיה ואולטראסאונד- אחת לשנתיים. לאור התוצאה בבדיקה זו- האם יש צורך במשהו נוסף? תודה שוב,אילנה

28/01/2017 | 09:45 | מאת: אילנה

שלום רב. חליתי בסרטן השד ב 2013 דרגה 2 עם הורמונים חיובים ו her2+..עברתי כריתה ושחזור מרקמות שומן כי אחד הגידולים היה פולשני.קבלתי כימו.ביולוגי באולטראסונד האחרון התגלה גוש בגודל 0.60ס'מ והתשובנ הייתה birds4c חדש גבוהה ממאירות.יתכן שאתי..מהנסיון האחרון אני מכירה את המונחים אבל עד כמה הסבירות שזה נמק שומני?ממתינה לתשובות הביופסיה ותודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, לפי מה שתיארת בשנת 2013 עברת כריתת שד ושחזור עם רקמות מהגוף (שחזור אוטולוגי). כעת בבדיקת סונר- birads 4c, עם חשד גבוה לממאירות. קיימת סבירות מסוימת שמדובר בנמק שומני אבל תשובת הביופסיה תיתן את האבחנה המהימנה ביותר באשר לטיב הממצא. כמו כן בדרך כלל קל מאד להוציא את הגושים בשד משוחזר ולשלוח את כל הגוש לבדיקה היסטולוגית, בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

26/01/2017 | 19:22 | מאת: יעלה

שלום רב יש לי סרטן מפושט לעצמות. כרגע מקבלת פסלודקס כבר חצי שנה. מרגישה מצוין. אין לי כאבים. בבדיקה קלינית של הרופאה הכול תקין. בבדיקת דם אחרונה הסמן ca 15-3 עלה ל-1800. לפני חצי שנה היה 1200. סמן cea נשאר כמו שהיה וגם פוספטזה בסיסית לא עלתה. האם עליית הסמן לבדו מצדיקה בדיקת פט? תודה רבה

28/01/2017 | 22:54 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

ערב טוב, עליית מרקרים לא בהכרח מצביעה על התקדמות המחלה, אבל העלייה משמעותית וכדאי לבצע בדיקת הדמייה כדי לוודא מצב של המחלה בברכה

29/01/2017 | 11:50 | מאת: יעלה

תודה רבה על המענה המהיר.

26/01/2017 | 12:39 | מאת: שירה

שלום רב. אובחנתי עם סרטן שד לפני 5.5 חודשים. עברתי ניתוח הסרת גידול מקומי (קטן), ללא גרורות. סיימתי חודש הקרנות, ללא כימותרפיה. ערכתי בדיקות דם בשבוע האחרון, כולל סמנים, והתוצאות טובות. מתי עליי לעשות ממוגרפיה ואולטרסאונד בפעם הבאה? האונקולוגית שלי כתבה הפנייה לעוד שנה ואילו שמעתי מנשים שעשו כבר אחרי חצי שנה מגילוי המחלה. תודה רבה לתשובתכם.

28/01/2017 | 19:57 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

ערב טוב המלצה לביצוע ממוגרפיה לאחר טיפול קרינתי - בין 6 ל12 חודש ולאחר מכן במידע באין ממצאים חריגים בבדיקה- פעם בשנה בברכה

21/01/2017 | 22:41 | מאת: בדוי

שלום. באוקטובר 2014 התגלה אצל אימא שלי גידול בשד ובבית השחי. דצמבר של אותה השנה היא עברה ניתוח להסרת הגידולים ואז נאלצה לעבור טיפולים כימותרפיים שנמשכו כחמישה חודשים אם אני זוכר נכון, ולאחר מכן עברה הקרנות. עברו שנה וכמה חודשים מאז ההקרנה האחרונה שהיא עברה. בספטמבר האחרון היא עברה ניתוח נוסף מאחר ואחד השתלים נפגע במהלך ההקרנות, לכן היו צריכים להחליף לה אותו. כרגע היא בסדר תודה לאל, היא התאוששה מהניתוח מהשלבקת חוגרת שהגיעה ישר אחריו מאוד מאוד מהר. לא ציפו שהיא תוכל לצאת לטיולים ודברים כאלו בחצי שנה הקרובה וביום חמישי היא חזרה מטיול וביום רביעי הקרוב היא יוצאת לעוד אחד. רציתי לדעת אם יש אפשרות לאמץ כלב במצבה או שזה מסוכן ולא בריא לה בשל כל הטיפולים שהיא עברה והמערכת החיסונית שלה שהוחלשה? כרגע מדובר באימוץ זמני לכשבועיים מקסימום בשביל המחויבות אישית של אחותי. רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם יהיה אפשרי לאמץ כלב באופן קבוע או שעדיף להימנע מכך?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב במידה וכלב בריא ומחוסן אין מניעה לאימוץ כלב לתקופה קצרה או ארוכה בברכה

17/01/2017 | 22:33 | מאת: מלכה 1

שלום אני בת 70. לפני 20 שנה עברתי כריתת שד מלאה כולל 11 בלוטות שנמצאו נקיות. התחלתי טיפול בטמוקסיפן ולאחר חצי שנה עברתי כריתת שחלות ורחם עקב תופעות הלואי של הטמוקסיפן. עד היום אני ממשיכה בטיפול בטמוקסיפן. החלטתי להמשיך גם אחרי 10 שנים בהסכמת האונקולוג (להרגשת בטחוני העצמי ומתוך התועלת למניעת אוסטרופורוזיס. ) . לפני 4 שנים התגלה ב mri בשד השני ממצא מיקרוסקופי פרה סרטני שהוצא בניתוח. לאחרונה נודע לי שאחת מתופעות הלוואי היא קרישיות יתר. לאחרונה אני חווה עליות בלחץ הדם - 135/75. האם מומלץ לי עכשיו להפסיק את הטיפול בטמוקסיפן ומה עשויות להיות ההשלכות? בתודה מראש מלכה 1

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב טיפול בטמוקסיפן מעבר ל10 שנים לא מומלץ מעבר ל10 שנים . גם אין נתונים על עילותו , גם עולה סיכון לתופעות לוואי - סיכון לקרישיות יתר ולסרטן רחם. כמו כן אם כבר נמצא ממצא חדש תחת טיפול בטמוקסיפן- אין משמעות בלהמשיך את הטיפול. בכל מקרה יש להתייעץ עם אונקולוג מטפל לגבי המשך מעקב וטיפול בברכה

20/01/2017 | 23:25 | מאת: מלכה 1

שלום הרבה תודות על תשובתך ושאלה אחת נוספת: האם ניתן להפסיק טמוקסיפן בבת אחת או בהדרגה? המינון שאני נוטלת: 20 מ"ג ליום. בתודה מראש מלכה 1

ערב טוב ניתן להפסיק בבת אחת בכל זאת תתיעצי עם רופא מטפל לגבי צורך בטיפול אחר לאור ממצא בMRI בברכה

שלום ביצעתי us של שדיים פעמים וממצאים הם: 4 גושים סולידייפ בגודל 0.7 במרחק 3-4 סמ מהפיטמה, גבולות לובולריים 1 בלתי סדירים, גוש סולידי נוסף במרחק 8סמ מהפיטמה, 0.8, כולם birad4b קיבלתי הפניה לביופסיה וממוגרפיה בממוגרפיה תקינה. איך ניתן להסביר את הממצאים אלו? מה עלי לעשות? האם כדי לבצעה ביופסיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכל בדיקה יש מגבלות אם באחת הבדיקות יש ממצא שדורש בירור - לא כדאי להתעלם ממנו, צריך לברר אותו בברכה

שלום לך..גם אמלי לפני 4שנים כשגיליתי שחליתי בבדיקות us ולא בממוגרפיה וזה המזל הגדול שלי אז והבנתי שהממוגרפיה לא תמיד יכולה לראות גידולים במיוחד בשד צפוף ..באשר לתשובות שקיבלת חשוב לעזות ביופסיה ובימים אלו ממתינה אני לתשובות ביופסיה עם ממצאים דומים ..בהצלחה

17/01/2017 | 20:39 | מאת: רותי

שלום עשיתי ממוגרפיה ו U.S. בתאריך 11.1.2017/ בעקבות כאב בשד הימני. בעבר הרחוק לאימי היה חשד לסרטן השד, עברה ניתוח והגידול היה שפיר. נמצא ממצא בשד הימני. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם. בעברי היה לי סרטן מלנומה התחלתי. בדיקת ממוגרפיה: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה: ברביע חיצוני עליון הודגמה סמיכות אסימטרית. צל העור והפטמה - תקינים. שפיר ממצא - BIRADS : 2 בדיקת US) סונר): בדיקת US) סונר): ממצאים אחרים - הושם דגש על רביע חיצוני עליון לאיזור הסמיכות שבממוגרפיה. באיזור זה הודגם מבנה אובלי, מוגדר, משנה את צורתו עם הנעת המתמר, בקוטר כ-5.1 ס`מ, יכול להתאים לאונית שומן. 2 : BIRADS - ממצא שפיר תודה רותי

17/01/2017 | 10:58 | מאת: הנסיכה ליאה

מזה 9 חודשים אני מקבלת פמרה/לטרוזול 25 מג', לאחרונה החלו כאבי פרקים וכאבי גב, האם אלו תופעות לוואי של התרופה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי פרקים ושרירים תופעה ידוע של לטרוזול. הם יכולים להופיע גם בתחילת הטיפול וגם כמה חודשים אחרי תחילתו. בכל זאת טיפול בלטרוזול לא סיבה יחידה לכאבים בפרקים ובגב וכדאי להתייעץ עם רופא מטפל ולשקול בירור נוסף לשלול סיבות אחרים לכאב בברכה

02/03/2017 | 21:15 | מאת: עמליה

גם אני נוטלת לטרסול כבר שנתיים עם כאבים ברגלים והידיים ולאחרונה גם מניצול בכפות רגלים והעדים וחוסר עצבות בהליכה וכאבי גב ,מה עלי לעשות ?

17/01/2017 | 08:57 | מאת: ממתינה

האם כאב חד בשד ללא כאבים בעבר, מעיד על סיכוי לסרטן? כמובן שצריך לבדוק. מדובר על שאלה תיאורטית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאב חדש בשד יכול להופיע מסיבות רבות ומגוונות בינהן כאבים ממקור שרירי, שינויים הורמונליים (תלוי בגיל האישה), כאב שמקרין מאיברים סמוכים- כל מקרה לגופו. הסימנים "הקלאסיים" להופעת ממאירות בשד הם גוש שנמוש (לא בהכרח כואב), שינויים עוריים\פטמתיים, גדילת בלוטות לימפה ועוד. כאב חד כפי שאת מתארת נגרם בדרך כלל ממתיחה או פגיעה בשריר לרוב חולף מעצמו. רצוי להוריד את רמת הפעילות הגופנית למספר ימים ולהימנע מתנועות חדות עם הידיים בברכה, פרופ' הלר

17/01/2017 | 06:23 | מאת: הקליפ לא נמצא

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח למפקטומי+alnd כשנתקבלה תשובת הפתלוגיה נאמר לי שהקליפ שהיה ממוקם בבלוטה לא נמצא.הרופא ציין שנשלחה בלוטה עם קליפ הופניתי לבדיקת אולטרהסאונד לברור האם הקליפ עדיין נמצא או לא. עדיין לא ביצעתי בדיקה זו. אשמח לקבל הסבר על התופעה תודה נאוה

הי נאווה, לפעמים במהלך ניתוח וניוד הרקמה הקליפ שהושאר בבלוטה עלול ליפול ולכן לא נראה בפתולוגיה. יחד עם זאת חשוב לוודא כי אכן אותה בלוטה שסומנה נכרתה ועל כן נשלחת לUS. לאחר שתבצעי אותו חזרי לכירורג שלך ותוועצי עמו בהצלחה, דינה

16/01/2017 | 21:47 | מאת: סימונה1

שלום לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתת שד. ללא צורך בטיפולים נוספים בהמשך. לפני הכריתה התאמנתי יום יום בחדר כושר : אופניים, הליכון, מכשירי ידיים, ומשקולות עד 1.5 ק"ג. כמוכן השתתפתי בשיעורי עיצוב גוף ופילאטיס. מתי אוכל לחזור לפעילויות אלה?. בתודה מראש סימונה 1

לקריאה נוספת והעמקה

סימונה שלום לרוב, ניתן ורצוי לחזור באופן הדרגתי לפעילות גופנית כ 6 שבועות לאחר ניתוח. כאן חשוב לקחת בחשבון איזה ניתוח עברת, האם עברת גם שחזור ואם כן איזה סוג של שיחזור. בעת חזרה לפעילות- עלייך להקשיב לגופך ולמנוע פעילות מאומצת יתר על המידה. בכל מקרה, כדאי גם להיוועץ עם הרופא המנתח בביקורת הבאה. החלמה מהירה, פרופ' הלר

08/01/2017 | 17:01 | מאת: יעל

לפני כחודש שאלתי פה שאלה על גולה שמצאתי בשד החודש אני במחזור שוב והגולה קטנה במהלך החודש הזה וכרגיל מיששתי אותי ויצא לי מהעור הפרשה לבנה/שקופה כשלחצתי על המקום של הגולה. אחריי שיצא הנוזל מיששתי את המקום של הגולה והיא לא הייתה שם יותר. יכול להיות שזאת הייתה ציסטה והיא התפוצצה? בת 16 נוטלת גלולות יאז כשנה מחזור סדיר

06/01/2017 | 09:25 | מאת: עירית

שלום, עברתי ביופסיה בשד ימין. קיבלתי את התוצאות ואני אשמח להבין את התוצאות. בדיקה מיקרוסקופית: 1. Right breast 12/1 o'clock, trucut biopsy: - Benign breast tissue with fibrocystic change and reactive lymphocytic infiltrate. Comment: Immunostains performed- p63 (+), CK-MNF-116 (+). 2. Right breast, 11/2 o'clock, trucut biopsy: - Infiltrating carcinoma with micropapillary features. Comment: Immunostain performed- p63 (-) Immunohistochemical studies: 1. No Her-2/Neu protein overexpression observed (score 0, range 0-3). Interpretation: Negative. The study was performed with monoclonal Ab-4B5 (ventana). 2. Estrogen receptor immunoreactivity negative (<1% of tumor cells). Internal control: immunoreactive. The study was performed with monoclonal Ab-SPI (NeoMarkers.) 3. Progesteron receptor immunoreactivity negative (<1% of tumor cells). Internal control: immunoreactive. The study was performed with monoclonal Ab-16 (NovoCastra). 4 .Ki67 expressed in 30% of tumor cells. (score 3, range 1-4) The study was performed with monoclonal Ab-Mib 1 (Dako). Positive controls show the expected staining. Negative controls show no immunostaining. All stains performed using an automated immunostainer Benchmark XT (Ventana) accoroding to the manufacturer's insturections. תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממצא ראשון- שפיר ממצא שני- ממאיר, רצפטורים הרמונלים שלילים, גם HER2 שלילי- הגידול לא רגיש לטיפול הורמונלי, ולא לטיפול נוגד HER2 מומלץ לפנות לכירורג שד בהקדם להמשך טיפול בברכה

04/01/2017 | 09:51 | מאת: יעלה

שלום רב אובחנתי לפני כמה שנים עם גרורות בעצמות. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בברך בעלייה וירידה במדרגות ובקימה מישיבה או כריעה לעמידה. פניתי לאורטופד ששלח אותי לצילום רגיל, ואלה הממצאים: מוקדים סקלרוטיים מושלכים בטיביה מקורבת שמאל ובפמור מרוחקת מימין - איים גרמיים ? פרט לכך מנח ומבנה עצמות שמורים דו"צ . מרווחים פרקיים שמורים . אין לראות הסתיידויות ברקמות הרכות האם זה יכול להיות קשור לגרורות, ומה צריך להיות המשך הבירור? תודה רבה יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שינוים סקלרוטיים יכולים להיות גם שפירים, גם תהליכים משניים לסרטן שד אפשר לעשות מיפוי עצמות להמשך בירור- כדאי להתיעץ עם אורטופד ואונקולוג מטפל בברכה

30/12/2016 | 13:18 | מאת: אילת

שלום דוקטור, אני בת 30, בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית של סרטן השד. לאחר שזיהיתי גוש בשד ימין הופנתי לאולטרסאונד והתקבל פענוח birads 3. לאחר ביופסיה התקבל הפענוח הבא: papillary lesion, partially sclerotic. Recommend excisional biopsy for complete histologic evaluation. הרופאה המטפלת (כירורגית שד ) המליצה על כריתת הגוש תחת סימון (כיוון שלא מורגש היטב בשכיבה). ארצה לדעת מה הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר? מדוע עלי לעבור את הניתוח? (הרופאה טוענת כי זה לא דחוף ). עקב המונחים המקצועיים הרבים, אודה לתשובה בשפה ברורה המתאימה לחסרת ידע כמוני ☺ תודה מראש על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

הי אילת, נגעים פפילרים בשד יכולים להיות שפירים או ממאירים. במקרים רבים ביופסית מחט אינה מספקת בשביל אבחנה סופית. כאשר הפתולוג אינו יכול לקבוע בודאות כי הנגע שפיר, אפילו כשהסבירות לכך היא גבוהה, מומלץ לבצע כריתה ניתוחית של הממצא. בהצלחה, דינה

14/02/2017 | 17:14 | מאת: אילת

תודה דינה! אכן כך באמת היה וממש בימים אלה אני ממתינה לקביעת תור לניתוח. הבנתי מהרופאים כי מדובר בנגע שפיר אך קיימת סבירות להתפתחות ממאירה ולכן מוציאים.

30/12/2016 | 13:12 | מאת: א.ש

שלום דוקטור,

28/12/2016 | 06:39 | מאת: אחרי ניתוח

ביום ראשון ה-25.12 עברתי ניתוח למפקטורי והוצאת בלוטות. שוחררתי עם נקז. כמה זמן בערך מגיע הנקז לכמות של 25 שאז הוא יוצא לי האם יש משנעות לכך שהנוזל בנקז אינו נקי? האם ניתן לישון על הצד המנותח? תודה נאוה

נאוה שלום רב, תפקיד הנקז הוא להוציא נוזלים והפרשות שאינן נחוצות מאזור הניתוח אל מחוץ לגוף. (במקרה שלך יתכן נוזל שקשור לניקוז הלימפתי). לרוב, משאירים את הנקז עד שכמות הנוזל הנמדדת בו אינה עולה על 20-25 מ"ל ביממה, כמות איתה הגוף יצליח להתמודד ולספוג בעצמו. קשה לאמוד בימים את הזמן עד לירידת ההפרשות, הדבר משתנה בין אישה לאישה ובכמות הדיסקציה (הניתוח) באזור הבלוטות, אך אפשר לומר שבדרך כלל הנקז מגיע למספר זה כעבור 7-10 ימים. כמו כן נוזל בנקז יכול להיות עכור, צהבהב, מעט דמי. אין סיבה לדאגה. באם כמות הנוזל גדלה בפתאומיות, משנה צבע - עלייך להגיע לביקורת אצל הכירורג המטפל. הייתי ממליץ לך בשלב זה להימנע משינה על אזור הניתוח בכדי לאפשר החלמה מיטבית. בריאות שלמה

03/01/2017 | 16:55 | מאת: שאלה נוספת

ביום שבת הקרוב אהיה 13 יום לאחר הניתוח.ברצוני להצטרף לטיול רגלי באורך של כ-4ק"מ בדרגת קושי בינונית. האם זה מתאים לי? תודה על ההתיחסות לשאלותי נאוה

27/12/2016 | 08:10 | מאת: דני

שלום , רעייתי חלתה לפני 18 שנה (1998) בסרטן השד רמה 2 , עברה כריתה מלאה כימוטרפיה והקרנות לקחה טמוקסיפן 5 שנים מאז לא התגלתה בגופה המחלה. אתמול בבדיקה שגרתית ראה האונקולוג 2 פצעים קטנים מאד וחשודים במקום הכריתה . צבעם כצבע העור רק שצורתם מוזרה כמו מעין פטריה או צורת פרח חמניה. האונקולוג החליט לחכות עוד 3 חודשים ולראות לאן זה הולך לפני ביופסיה. שאלה: האם ידוע על חזרה של הסרטן האוריגינלי אחרי כל כך הרבה זמן? האם יתכן סרטן חדש לחלוטין שאינו חוזר על פני העור באותו מקום ?

29/12/2016 | 07:19 | מאת: דני

שבוע אחרי הבדיקה של האונקולוגית אשתי אמרה שהפצעים נעלמו לבד, יתכן שזאת התראת שווא ? אלה היו פצעי זיעה ? בתודה

שלום כמובן יש סיבות שונות להופעת פצעים בעור- סיבה השכיחה- זיהומים, גם קיימת אפשרות של חזרת המחלה- אבל זה שפצעים חלפו - סימן טוב. עדיין חשוב לעקוב אחרי מקום ובמידה ומופיעים שוב- לפנות לרופא מטפל בברכה

25/12/2016 | 21:51 | מאת: שלומית

7 חודשים אחרי diep. בתקופה האחרונה (חודש-חודשיים) כאבים בצד הימני של הצלקת בבטן. הוסבר לי שזה המקום ממנו הוציאו את כלי הדם ולכן רגיש יותר. לעיתים (אחרי התעמלות וכד') הכאב ממש חזק ואף מושך לרגל. אשמח לדעתכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום, כאבים אחרי ניתוח DIEP יכולים להופיע מסיבות שונות- החל מתארגנות צלקת ניתוחית באזור, משני לפעילות גופנית\מאמץ מסיבי, תחילתה של הרניה (בלט) ואף פגיעה עצבית. לפי התיאור שלך הייתי מציע לבדוק האם מתפתח באזור זה שבר או בלט שנגרם מחולשה של שיכבה שנקראת פסיה. על כן בשלב ראשון עלייך לגשת לבדיקה אצל הרופא המנתח ולפי החלטתו לבצע הדמיות נדרשות כמו אולטראסאונד או CT. כמו כן הייתי ממליץ להימנע מפעילות גופנית שגורמת למאמצים של אזור בטן התחתונה עד להשלמת הברור. בברכת בריאות שלמה, פרופ' ליאור הלר

02/01/2017 | 14:23 | מאת: שלומית

תודה רבה !

25/12/2016 | 13:05 | מאת: שרינה

שלום וברכה!! רציתי לשאול- האם מחלת פאג'ט בשד כשלעצמה חודרנית? ואם היא באה עם גידול מקומי אין סיטו באותה השד האם היא נחשבת המחלה נחשבת כמחלה שטחית בלבד או בסרטן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב מחלת פאג'ט היא גידול אין סיטו ( לא חודרני) של פטמה, אבל הרבה פעמים מתפתח ביחד עם מחלה בשד או אין סיטו או חודרי בברכה

24/12/2016 | 22:45 | מאת: לירון

שלום האם במקרה של שד פיברוציסטי, וממצא לפני מספר שנים של פיברואדנומה יש בעיה בלקיחת טיפול הורמונלי חלופי ? ( מדבקות אוורל קונטי- אסטרדיול ופרוגסטרון ? ) . תודה לירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שינויים שפירים בשד לא בעיה בטיפול הורמונלי חלופי, אך טיפול ממושך עלול לעלות סיכון לסרטן שד מומלץ להיות במעקב של כירוריג שד ולהתיעץ לגבי טיפול זה בהתאם לממצאים בבדיקה גופנית והדמיה ( ממוגרפיה+/- סונר שדיים) בברכה

23/12/2016 | 17:24 | מאת: מיכל

שלום ,אני בת 46 עם מחזור סדיר , לאחר ניתוח כריתה ושחזור והקרנות כעת התחלתי זריקות זולקדס ולאחר חודשיים התחיל לקחת את הלטרזול. שאלתי - האם חייבים לקבל את הזריקה בדיוק בהפרש של 28 יום ? האם יום הקדמה או דחיה , למשל עקב שישי שבת משנה משהו ? האם עדיף להקדים? תודה מיכל

שלום רב, עדיף להקפיד על 28 יום, המידה ואין אפשרות, עדיף להקדים ביום-יומיים בברכה

22/12/2016 | 13:53 | מאת: רעות

שלום, לפני כארבעה שנים הרגשתי גוש בשד מאז אני במעקב והתגלה גם גוש נוסף. לפני כשלושה חודשים הרופאה יצרה איתי קשר, בקשה שאגיע ואעשה אולטרסאונד נוסף(האחרון היה 8 חודשים קודם)  והמליצה על כריתת הגוש לאור אטיפיה. הרופא באולטרסאונד טען לעומת זאת שאני רק צריכה לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד כשנה.. להלן סקירת הרופאה מלפני כמה ימים: 11/13 משמאל בשעה אחת שני ס"מ מהפטמה גוש של 1.8 ס"מ-BIRADS3, בשעה 10 כשישה ס"מ מהפטמה גוש של 0.9  ס"מ BIRADS3 הגוש משעה אחת נדגם-פיברואדנומה. 1/16- משמאל בשעה 1, גוש של 2.2 ס"מ BIRADS2. בשעה  12, גוש דומה של 1.8 ס"מ.  בתשובת פטולוגיה(אין פרטים נוספים בתשובה לגבי מיקום הדגימה , אבל לפי ד"ר י'  הגוש  נדגם בשעה 1- גידול ביפזי,ציטולוגיה אטיפית מינימלית מתאימה לפיברואדינומה סלולרית( זוהי סקירת הרופאה בתשובת האולטראסונד שאני קבלתי  נרשם פשוט גוש סולדי שפיר בגודל 2.2 ס"מ מתאים לפריבראודנומה- BIRADS3) 11/16: הגוש הנמוש בשעה 1 משמאל 2.3 ס"מ- פיברואדנומה סלולרית. הגוש הנמוש בשעה 12 1.8 ס"מ, מתאים לפיברואדינומה,אקסילות תקינות. למרות שהרופא באולטרסאונד המליץ על ביקורת חוזרת בלבד בעוד כשנה הרופאה ממליצה מאוד על כריתת הגוש בניתוח. אני עומדת לקראת נסיעה לחו"ל ממש בעוד כשבועיים - לכחצי שנה. במידה ואכן אבצע את הניתוח אאלץ לדחות את הנסיעה, דבר שאיני מעונינת בו. אשמח להבין מדוע באמת הכן נדרש ניתוח בהקדם/רצוי שלא אחכה לאחר שאחזור? לא מבינה כל כך את סתירת הרופאים(ביקורת עוד כשנה לעומת כריתה בזמן הקרוב). שתפתי את הרופאה בדבר הנסיעה ,השאירה כמובן לשיקולי אבל טענה שיכול להיות מאוחר מידי. כמו כן האם בדרך ככל לאחר ניתוח כזה יש מניעה לנסוע ישר(שבוע אחרי לדוגמא) או שיש ביקרות הכרחית? תודה רבה

שלום, בממוגרפיה שעשיתי רשום כי רקמת פברוגלנדורית עם איזורים של סמיכות יתר. מה זה אומר? תודה מראש *************

19/12/2016 | 17:09 | מאת: ליהי

ברשותך ד"ר הכבדה. אודה לך אם תכווני אותי כי אני חסרת אונים בקשר להחלטה.המרחק ביו החתך לבין התאים הסרטניים הוא 1 מ"מ. האם אני צריכה עוד ניתוח,הניתוח מבחינתי הוא שולי העיקר שאהיה בטוחה שלא נשאר שום תא סרטני

שלום ליהי בגידול פולשני גם מרחק פחות ממילמטר מספיק טוב, העיקר שלא יהיו תאים בחתך כירורגי, אז אין צורך בניתוח נוסף בברכה

14/12/2016 | 23:59 | מאת: yael

קבוצת מחול וריקודי בטן לנשים המתמודדות (בהווה או בעבר) עם סרטן השד, נפתחת בקרוב בתל אביב , שישי בוקר אחת לשבועיים. אם אתן מכירות מישהי שיכולה להתעניין - מוזמנות להעביר לה את ההודעה . פרטים נוספים דרך המייל yaelmavor@gmail.com (ההשתתפות ללא תשלום) יעל

14/12/2016 | 16:04 | מאת: ליהי

ברצוני לשאול את דעתך המיקצועית.אם בשולי הגוש ברקמה הבריאה ראו במיקרוסקופ מעט תאים במוקד אחד בלבד. האם זה אומר שיש באזורים אחרים בגוף.ב.לימפה וכלי דם ללא חדירה. תשובתך חשובה לי מאד מחכה לה בכליון עיניים. תודה תודה תודה.

שלום רב מוקד קטן של גידול באזור השוליים לא סימן לכך שיש מוקדים מרוחקים בגוף.הוא יכול להיות סיכון להישנות מקומית - תלוי בכמה קרוב הוא לשוליי כריתה. במידה תאים סרטניים נמצאים בחתח עצמו- יש צורך בניתוח חוזר. סיכון להתפשטות של המחלה לעברים אחרים תלוי בעיקר בגודל של הגידול היקרי, מעורבות בלוטות לימפה ומאפיינים ביולוגיים של הגידול בברכה

14/12/2016 | 00:00 | מאת: אדוה

שלום לך דר נכבד. מדובר בלומינל b. בגודל 1 סמ.נכתב בביופסיה perunural invasion. אבל ללא חדירה וסקולרית וללא חדריה לבלוטות לימפה.מהו המונח שנכתב ? כמו כן איך אתה מסביר שנבדקתי בממוגרפיה ובאולטרסאונד ואצל כירוג מומחה ס. מנהל כירוגית. והכל היה תקין לחלוטין. אחרי חודש גיליתי גוש קטן ופניתי ביוזמתי. תודה על תשובתך אדוה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב perineural invasion הוא מצב שתאים סרטניים נמצאים סביב עצבים הקטנים שעוברים דרך הגוש. בדרך כלל לא מעלה סיכון להישנות. לא כל גידול נראה בבירור בUS וממוגרפיה, במיוחד גידולים קטנים, גם לא תמיד אפשר למשש אותם בקלות. גם עם זמן שחלף יתן וגידול גדל מעט לאז כבר הרגשת אותו בברכה

13/12/2016 | 20:49 | מאת: איריס

שלום. האם מקובל לתת זריקת זולאדקס 3.6 פעם בחודש או מתן זריקת זולאדקס 10.8 פעם בחודשיים וחצי באישה עם סרטן השד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בסרטן שד עם רצפטורים הורמונלים חיובים יש מצבים שחלק מהטיפול הוא דיכוי שחלתי עם זריקות זולדקס או לוקרין כטיפול חודשי כגון סרטן שד גרורתי או סרטן שד בשלבים מוקדמים עם סיכון יחסית גבוה להישנות - להורדת סיכון לחזרה בברכה

12/12/2016 | 20:54 | מאת: יעל

אני במחזור יום שלישי נוטלת גלולות יאז מעל לשנה בת 16- היום הרגשתי מן גולה מאחורי הפטמה ממש מתחתיה הגולה קטנה ולא נראת מעל לעור אך מורגשת בלחיצה. אני מאוד פוחדת שזה סרטן. חשוב לציין שעברתי בדיקת דם והיא יצאה תקינה חוץ מכולסטרול גבוה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הופעת גוש בשד או בפטמה יכולה להיות קשורה למגוון סיבות כגון המחזור החודשי, שינויים הורמונליים שמשפיעים על רקמת השד, ציסטות וגושים למיניהם. באם הגוש שתיארת עדיין קיים- הייתי ממליץ לך לגשת לבדיקת כירורג שד ויתכן שיפנו אותך לבדיקת אולטראסאונד הסיכוי לסרטן שד בגילך (גיל 16) הינו מאוד מאוד נמוך ואין סיבה לדאגה בשלב זה. בברכת בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

12/12/2016 | 00:09 | מאת: לירון

שלום רב. בת 31 אחרי טיפול כימי לסרטן שד הורמונלי דרגה 1 ללא מוערבות, עברתי פט סיטי ללא יוד בגלל אסטמה לפני שנה וחצי, היום אני כבר אחרי ניתוח, האם מומלץ לעבור שוב פט במיוחד בהתחשב שנבדקתי ללא יוד, אני מאוד חוששת ורוצה לדעת שזה מאחורי. (ממוגרפיה אחרונה תקינה) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדרך כלל במעקב אחרי טיפול בסרטן שד לא מומלץ לבצע PET CT כבדיקת מעקב המעקב המקובל הוא בדיקת רופא, ממוגרפיה, US שדיים, בדיקת רופא נשים, בדיקות דם כפעם בשנה. בדיקות נוספות בדרך כלל מבצעים אם הופעת סימפטומים חדשים ולא באופן שיגרתי בברכה

11/12/2016 | 11:25 | מאת: נילי

שלום רב אני מחלימה בימים אלה מניתוח כריתה על מה אתן ממליצות כעזרה להתאושש הכאב? חוץ מכדורים נגד כאבים?

10/12/2016 | 15:39 | מאת: לי

מדוע מומלץ להוריד פיברואדנומה כאשר היא גדלה במהלך מעקב? האם היא עלולה להפוך לסרטנית? יש לי פיברואדנומה בשד ימין כבר 3 שנים. הגודל שלה היה 1.9 סמ ובבדיקה האחרונה היא גדלה ל2.2 סמ. האם מומלץ להוריד? או כדאי לחכות לעוד אולטראסאונד בעוד חצי שנה? אציין כי גם עברתי ביופסיה שהייתה תקינה. קראתי רבות שמומלץ להוריד פיברואדנומה אם היא גדלה במעקב. מדוע? האם היא עלולה להתפתח לסרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

היי לי, פיברואדנומה אינה נחשבת גורם סיכון להתפתחות סרטן השד והסיכוי כי תחול בה התמרה לקרצינומה הוא אפסי. יחד עם זאת במקרים לא שכיחים ממצא החשוד לפיברואדנומה יכול בעצם להיות גידול מסוג פילואידס. החשד עולה כאשר הממצא הוא גדול או גדל בהדרגה. בד״כ פיברואדנומה בקוטר של כ2.2 ס״מ אינה מחייבת כריתה. יחד עם זאת חשוב שתתיעצי עם הכירורג המטפל בך לגבי המקרה האישי שלך. רק כאשר כל האינפורמציה ידועה ונעשתה בדיקה גופנית כמו גם בהתאם לסימפטומטולוגיה ורצונך האישי ניתן לקבוע באם ניתן לעקוב או יש צורך בכריתה ניתוחית בהצלחה, דינה

שלום אמי בת 72,הלכה לעשות ממוגרפיה שיגרתית,ובה יצא אסימטריה פוקאלית במיקום פנימי תחתון של שד ימין שפורש כחשוד בהגדלה שבוצעה בהמשך.השד פיברו גלנדולרי בעיקרו.סונר שמאיין הדגים גוש בשעה 5 במרחק 3 סמ מהפיטמה בגודל 7 ממ חשוד חלקו ציסטי ללא לימפאדונפתיה אקסילרית.בביופסיה שבוצעה הודגם כי מדובר על ca papillary solid עם מוקדי Dcis אינדקס רצפטורים לאסטרוגן 2.1 לפרוגסטרון 1.לא נמצא חדירה משמעותית. דרוש mri להערכת היקף מחלה ושלילת מוקדיפ אחרים מפני שהשד צפוף. השאלות שלי הן: האם ניתן לאמר ממה שקראת כי אמא שלי חולה בסרטן השד? חלק מהרופאים שראינו אמרו שהניתוח להוצאת הגוש דחוף וחלק אמרו שלא,עדיין לא היינו אצל אןנקולוג.מניחה שאחרי הmri. האם לאור מה שקראת הגוש מפושט או עלול להתפשט?(גרורות) באיזו דרגה המחלה של אמא?דרגה התחלתית? האם במקרים כאלו נדרש כימו לאחר ניתוח? מה סיכויי ההחלמה ממצב כזה? האם לאחר הmri תצטרך שוב ביןפסיה? אני שואלת את כל זה כי הרופאים לא נותנים לנו מענה ראוי לשאלותינו במרפאות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפי מה שמתואר מדובר במוקד קטן של סרטן שד( שלב התחלתי) עם מאפיינים ביולוגיים טובים- גם סוג של גידול papillary carcinoma גם רצפטורים הורמונלים חיוביים. במידה ובMRI שדיים לא יהיה מוקדים נוספים - אין צורך בביופסיה נוספת. הטיפול במצב הוא בדרך כלל ניתוח של הסרת גוש ובדיקת בלוטות הזקיף בבית השחי. לפי תוצאות של הניתוח אפשר לקבוע סופי שלב של המחלה וצורך בטיפול משלים בברכה

07/12/2016 | 01:52 | מאת: אתי

דוקטור אני בחרדות מוות באינטרננט רושמים שוורידים בשד זה סרטן שד אני ממש מפחדת אני מאוד בהירה ושמנתי המון לאחרונה יש לי גם סימני מתיחה כזה יש לי וורידים כחולים לא בולטים על השד בצדדים בעיקר ועל על העטרה בשד ימין יש לי על העטרה וריד כחול ישר כזה למטה מתחת לפטמה לפעמים הוא קצת בולט יש לי וורידים גם בידיים ברגל אני בהירה מאוד אני ממש ממש מפחדת אני בת 24 והוורידים נראים לעין סימנים כחולים מתחת לעור אני מאוד מפחדת מאוד האם יש לי ממה לדאוג?? תעזרי לי בבקשה ומה הסיכויים שסרטן שד בגיל 24 זה נפוץ? בבקשה תעזרי לי באינטרנט הכל רשום שזה סרטן ואני בחרדות

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, סרטן שד יכול להתבטא במגוון דרכים כגון גוש שנמוש בשד/בבית השחי- ההתבטאות הנפוצה ביותר, כמו כן- שינוי גודל השד, שינוי צורת הפטמה, הפרשות חריגות, שינויים עוריים וכו. הופעת ורידים שקיימת זמן מה אינה בהכרח מעידה על סרטן שד, אלא אם מדובר בתופעה חדשה/שינוי לאחרונה וזוהי לא התבטאות נפוצה כלל. בכל מקרה, בשלב ראשון , הייתי ממליץ לך לגשת לבדיקת כירורג שד ולהמשיך ברור לפי המלצותיו. הגיל הממוצע להופעת סרטן שד ככתוב בספרות הוא 50, אך ישנם מקרים מוקדמים יותר ועל כן בדיקות שנתיות שגרתיות ומודעות חשובים. בגיל 24 הסיכוי לסרטן שד כמדווח הינו נמוך מאוד. בברכת בריאות שלמה, ליאור הלר

06/12/2016 | 13:57 | מאת: מלי

אני בת 34 ונמצאת במעקב אצל כירורג שד מידיי חצי שנה. לפני מס' ימים עשיתי בדיקת US שד - הממצאים: שד שמאל - BIRABS 2. שד ימין- BIRABS 3. האם על סמך אלו מומלץ לי לבצע ממוגרפיה? אני רוצה לעשות ממוגרפיה כדי להיות שקטה - האם הקרינה בממוגרפיה בעלת סיכון גבוה? בתודה, מלי

לקריאה נוספת והעמקה

היי מלי, הממצאים שתיארת כפי שהם מדווחים אינם בעלי דרגת חשד גבוה. יחד עם זאת בהעדר אינפורמציה נוספת ומבלי לבדוק אותך קשה להעריך את הצורך בבדיקות נוספות. מומלץ כי תפני לכירורג השד שלך בהצלחה, דינה

03/12/2016 | 19:26 | מאת: ran

קשרית וציסטה בצד ימין birads 2 קשרית בצד שמאל birads 2 מה זה קשרית האם יש דאגה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, קשרית הינו מינוח מקובל לממצא בבדיקת הדמית השד. דרגת החשד נקבעת על פי הערכת הרדיולוג ומתוארת על פי סולם BIRADS. ערך של 2 במדד זה מתורגם לממצא שפיר. יחד עם זאת לא אוכל להתייחס ספציפית למקרה שלך בהעדר נתונים נוספים וחשוב כי תבדקי ותוועצי הכירורג השד שלך בהצלחה, דינה

01/12/2016 | 18:51 | מאת: מיכל

שלום, אובחנתי עם DCIS בשד ימין בגודל 5 ס"מ בשעה 12 מהפטמה. אני מיועדת לניתוח משמר - הסרת הגידול, הקרנות וטיפול הורמונלי. רציתי לדעת האם קיימת אפשרות במצבי שאעבור הקרנות במהלך הניתוח וכך לא אצטרך הקרנות לאחר הניתוח? בתודה מראש מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל לקרינה בזמן הניתוח יש אינדיקציות מאוד מוגדרות- הטיפול ניתן לגידולים שהם invasive duct carcinoma- גידול פולשני ולא DCIS, בגודל עד 3 ס"מ. מצב בתארת לא מתאים לטיפול קרינתי תוך ניתוחי בברכה

27/11/2016 | 22:27 | מאת: ירדן

שלום רב אימי עברה ניתוח להסרת הגידול בשד היא בת 69 ולאחר התייעצות אונקולוגית וכירורגית נאמר לה כי עליה לבצע בדיקת פיש רק שלא ברור לנו איפה ניתן לעשות את הבדיקה, באיזה בית חולים ? והאם צריך הפניה מהאונקולוג או הכירורג ? כמו כן לאימי יש ביטוח כללית פלטיניום האם יש דרך הביטוח הזה כיסוי כלשהו תודה רבה לכל מי שיכול לענות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדן בדקית FISH נעשת לבירור של ביטוי גן שמקודד קולטן HER2- בדיקה חשובה להחלטה על סוג טיפול משלים. הבדיקה בסל הבריאות ומתבצעת בהרבה ביתי חולים גדולים בארץ. בכל בית חולים יש סידור מסויים לביצוע בדיקה- בדרך כלל הכירורג או אונקולוג מטפל שולח בקשה לביצוע בדיקה למכון פתולוגי. יש גם צורך בטופס 17 לביצוע בדיקת FISH וכן נוהלים שונים - כדאי לצור קשר עם אונקולוג/כירורג או אחות מתאמת של יחידה לטיפול בסרטן שד שאימא מטופלת ולבדוק מה הפרוצדורה בברכה

27/11/2016 | 20:05 | מאת: דנה

שלום,לפני חודשיים חשתי בכאב בשד אחד וגם שמתי לב שהוא גדל פתאום לעומת שד ימין הרופא הרגיש גוש 3 סמ נייד ושלח אותי לאולטרסאונד שיצא תקין ללא כל ממצא ולאחר מכן לממגורפיה שזיהתה גוש שומני שפיר 13מ"מ.הייתי אצל כירורג נוסף שאמר שזה בכלל לא גוש אלא רקמות של השד,ואין לי מה לדאוג אפילו שהשד גדל,כאב הכאבים שוב חזרו לאחר חודשיים עם קצת כאבים ליד בית השחי...אני 4 ימים לפני מחזור אך רק שד שמאל כואב ממש.האם יש סיבה לדאגה?יכול להיות שבus לא רואים הכל?אני בת 37 ללא היסטוריה.מאןד מודאגת,מאוד מה המלצתך איזו עוד בדיקה לבקש האם פיספסו משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, כאב בשד יכול לנבוע ממגוון סיבות שיכולות להיות קשורות לשד עצמו, לרקמות סמוכות כמו שרירים וכו ואף ייתכן קשר למחזור החודשי ולשינויים הורמונליים. על פניו, נשמע כי ביצעת ברור מקיף על ידי אולטרסאונד, ממוגרפיה, בדיקת כירורג שד - שהן הדרכים המקובלות לאבחנה באם הכאב עדיין ממשיך ולא חולף - ממליץ לך לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא מטפל/ כירורג שד ולשקול ביצוע אולטרסאונד חוזר בעוד כחודש לברור סיבת גדילת השד, בריאות שלמה, ליאור הלר

26/11/2016 | 16:34 | מאת: אלמונית

אשמח לייעוץ: בת 35, סובלת ב4 חודשים האחרונים מכאבים בבית השחי, בשד, בפטמה אך גם בגב, בכתף ובזרוע. צילום - ללא ממצא (למעט עקמת קלה וישנה) Us - נמצאה ציסטה בשעה 9. הכאבים הוחמרו בשבוע האחרון עם נטילת הורמונים כחלק מivf. סבב ivf קודם היה לפני כחצי שנה, אך לא צלח. הבירור הרפואי הסתיים, אך אני עדיין מוטרדת משום שלא קיבלתי הסבר לסיבת הכאב. מה עליי לעשות והאם יש סיבה להיות מוטרדת?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, קשה לתת המלצה מבלי לבדוק אותך. אייעץ כי באם התלונות ממשיכות תפני שוב לכירורג שד לשם הערכה מחודשת בהצלחה, דינה

25/11/2016 | 14:29 | מאת: רותי

שלום , עשיתי ביופסיית טרו קאט ביום שני האחרון בשל גידול 1 ס"מ , מוגדר שנמצא בשד . אני מאוד לחוצה מהתשובה למרות שהאחות שמסרה לי את דף הסיכום בו היה כתוב מוגדר , אמרה שאני יכולה להפחית חרדה . שאלתי - האם היו מתקשרים כבר אם הגידול היה נמצא שפיר ? חברות שלי שחלו סיפרו שהתקשרו אליהן תוך יומיים-שלושה ... תודה על המענה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תוצאות ביופסיה בממוצא מגיעות תוך שבוע ימים, אך תלוי גם במעבדה , גם בסיבת הפניה- בתהליכים שחשד יותר גבוה בדיקה נעשת בעדיפות. אבל כמובן אי אפשר להגיד בודאות מה תוצאות הביופסיה רק לפי הזמן שעבר מהבדיקה. בברכה

24/11/2016 | 14:25 | מאת: ע.א

אחותי נמצאה כחולה בסרטן פאדג'ט של הפיטמה.נשלחה לבצוע בדיקות השלמה.קיבלה תשובה של פט סיטי-תקינה.MRI טרם פועני.הבעיה שבבדיקת אקו לב,ראו בכבד ממצא אקוגיני החשוד ל MSA. שאלתי,איך יכול להיות שבבדיקת פט סי טי לא ראו זאת?והאם יכול להיות שזה אינו ממצא הקשור לסרטן הנ"ל?בברכה ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי על העיכוב במענה. מניחה שכבר קבלת תשובות לשאלותיך. אנא פני שוב במידת הצורך. דינה

23/11/2016 | 21:11 | מאת: ליאור

שלום רב אימי בת 66 עם גרורות בעצמות מ2008. קיבלה את כל הטיפולים ההורמונלים וקסלודה . מח העצם תפוס כולו עי גידול והיא סובלת מאנמיה חמורה מאוד (המוגלובין ירד פעם אחרונה מתחת ל6) מקבלת עירוי דם פעם בשבוע שעוזר מעט ליום יומיים. הוחלט על המשך טיפול בטקסול שבועי ובמידה ותהיה עליה בספירת דם יוסיפו אווסטין . היא מאוד מאוד חלשה. בנוסף אני מתחתנת בעוד שבועיים. כל יום הוא חוסר וודאות ואנחנו לא יודעים אם היא תעבור את זה. אנחנו לא יודעים מה לעשות . מה צפוי להיות התוצאה המיידית של הטקסול? האם יש רעיון כלשהו שיוציא אותנו מעט מהמים העמוקים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טקסול -אחד התרופות היעילות בסרטן שד,אבל כמובן בקוים מתקדמים של הטיפול סיכוי לתגובה יורד. עדיין יש סיכוי לתגובה. תופעות לוואי של טיפול שבועי מתונות - אך קיימות- יש סיכון של תגובות אלרגיות תוך כדי עירוי של התרופה-טיפול נוגד אלרגיה שמקבלים לפני מתן טיפול מוריד את הסיכן באופן משמעותי, כאבי שרירים עלולוים להופיע יום-יומיים אחרי הטיפול, דיכוי מח עצם בדר כלל יחסית לא קשה אך צריך להיות עם יד על הדופק בגלל דיכוי משני למחלה וסיכון של הזיהומים. אם מחלה תגיב לטיפול - ספירת דם תעלה. נשירת שער מתחילה בדרך כלל 3-4 שבועות מתחילת הטיפול בברכה