בליטה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/02/2017 | 21:10 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 44, אין במשפחה מקרים של סרטן השד. הופיעה לי בליטה כמו גומה קטנה עגולה על השד הימני לא קרוב לבית השחי, לא כואב, לא אדום..כלום. רק גומה. מה זה יכול להיות? האם יש צורך בבדיקה? מעולם לא נבדקתי ולא עשיתי ממוגרפיה, האם יש צורך בכך? תודה.

28/02/2017 | 06:27 | מאת: פרופ' דינה לב

היי מיכל, מבלי לבדוק אותך קשה כמובן לאפיין את מהות ה״גומה״ שאת מתארת. לעיתים, שקיעה בעור השד (רטרקציה) עלולה להוות סימן לגידול בשד. אנא גשי בהקדם לבדיקת כירורג שד. בבריאות, דינה

28/02/2017 | 22:21 | מאת: מיכ...

טעות בעברית....סליחה, זאת לא גומה, לא שקע, אלא בליטה, גבעה קטנה.מה זה אומר?

02/03/2017 | 00:01 | מאת: פרופ' דינה לב

בדומה לתשובתי הקודמת מבלי לראות את הממצא קשה לדעת במה מדובר. יתכן וזה ממצא עורי שפיר או ממצא שמקורו בשד עצמו. בכל מקרה כדאי שתבדקי. דינה

מנהל פורום סרטן השד