עזרה בפענוח של תוצאות ביופסיה שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/02/2017 | 17:23 | מאת: ליאת

שלום רב. קיבלתי תוצאות של ביופסיה בשד לגבי גוש שהתגלה בשד שמאל שהוגדר BIRADES 3 עם הנתונים הבאים ויש לי תור לרופא בעוד כמה ימים. תוכל לומר בבקשה מה התוצאות אומרות? cores of lt fibrofatty breat tissue showing adenosis, foci of ductal usual hyperplasia and few dilated small ducts. תודה רבה

24/02/2017 | 07:54 | מאת: פרופ' דינה לב

היי ליאת, תוצאות הביופסיה שאת מתארת הן שפירות לגמרי וניתן לסכמן כשינויים פיברוציסטיים שאינם בעלי פוטנציאל ממאיר. בפגישתך עם הכירורג הוא יוכל לקבוע באם תוצאות הביופסיה תואמות את טיב הממצא הרדיולוגי. בד״כ מקובל לחזור על US מספר חודשים לאחר הביופסיה בכדי לוודא שאכן הממצא שדוגם יציב ולא השתנה. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד