הפרשה מהשד הימני לאחרונה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/02/2017 | 10:20 | מאת: אילנה2

שלום רב. אני בת 32 ולאחרונה התגלה ציסטה בשד ימין אחרי ממוגרפיה וus הופנתי לביופסיה שחזרה שפירה והוצע המשך מעקב בעוד שנה. בשבוע האחרון גיליתי שאותו השד צד ימין מפריש מעין דם מהול בחומר שקוף בזמן לחיצה בלבד. אין חום או שינוי של מבנה השד. רופא המשפחה לקח תרבית ואמר שזהו זיהום חיידקי לפי מה שהוא רואה. נתן צפוויט 500 מג לשבוע. שאלתי היא יש סיבה לדאגה? האם ההפרשה הוא בעקבות הציסטה? מתי אני אמורה לראות שיפור במצב ההפרשה

13/02/2017 | 19:07 | מאת: פרופ' דינה לב

שלום אילנה, הפרשה מהפטמה יכולה להיות משנית לממצאים שונים בשד. אם הבנתי נכון ההפרשה הופיעה בסמוך לביופסיה ויתכן והיא משנית לדמם קל שנוצר כתוצאה מהדיקור. יחד עם זאת אני ממליצה לך לגשת בשנית לכירורג השד המטפל בך לשם הערכתו והצורך בבירור נוסף בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד