ניתןח קריטה ושיחזור של שד אחרי סרטן שד עם מעורבות בלוטות הלימפה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/03/2017 | 08:31 | מאת: חליל

עברתי שחזור שד לפני4 חודשים בחושד שעבר סיימתי הקרנות מלפני חודשיים וחצי האונקולג ובבדיקה שיגרתית בשד מצא פלוטה לדעתו הסיכוי הגדול שזה שפיר הופניתי ל us לפי usלא ידוע מה זה הופניתי ל mri יש לציין שנרשם שזה לא קפל של השד אני מאוד חוששת מה זה יכול להיות חוץ מגידול סרטני תודה

11/03/2017 | 19:54 | מאת: ד"ר ליאור הלר

חליל שלום, בלוטה בשד יכולה להיגרם ממגוון סיבות. למרות מספר אפשרויות כמו בלוטה תגובתית (שפירה) ,או משנית לניתוח שעברת בשד. מצב זה דורש המשך בירור אצל כירורג השד המטפל\ אונקולוג ובמידת הצורך לבצע ביופסיה (דגימה) של אותה בלוטה (באם קיים שתל בשד כדאי לעשות זאת תחת הדמיה בכדי לא לפגוע בשתל). יחד עם זאת בגלל הסמיכות לניתוח קיימת סבירות גבוהה שהבלוטה או גוש שאת מרגישה קשורה לפרט טכני של הניתוח כמו תגובה סביב חוטים. בברכה פרופ׳ הלר

מנהל פורום סרטן השד