גוש בשד משוחזר הייתכן נמק שומני?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/01/2017 | 09:45 | מאת: אילנה

שלום רב. חליתי בסרטן השד ב 2013 דרגה 2 עם הורמונים חיובים ו her2+..עברתי כריתה ושחזור מרקמות שומן כי אחד הגידולים היה פולשני.קבלתי כימו.ביולוגי באולטראסונד האחרון התגלה גוש בגודל 0.60ס'מ והתשובנ הייתה birds4c חדש גבוהה ממאירות.יתכן שאתי..מהנסיון האחרון אני מכירה את המונחים אבל עד כמה הסבירות שזה נמק שומני?ממתינה לתשובות הביופסיה ותודה .

29/01/2017 | 14:27 | מאת: ד"ר ליאור הלר

אילנה שלום, לפי מה שתיארת בשנת 2013 עברת כריתת שד ושחזור עם רקמות מהגוף (שחזור אוטולוגי). כעת בבדיקת סונר- birads 4c, עם חשד גבוה לממאירות. קיימת סבירות מסוימת שמדובר בנמק שומני אבל תשובת הביופסיה תיתן את האבחנה המהימנה ביותר באשר לטיב הממצא. כמו כן בדרך כלל קל מאד להוציא את הגושים בשד משוחזר ולשלוח את כל הגוש לבדיקה היסטולוגית, בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד