אזוניפילים גבוהים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/02/2017 | 19:54 | מאת: יעל

שלום ותודה מראש. אני בת 37 עם סרטן שד גרורתי. מזה כחצי שנה מקבלת טקסול+הרצפטין ופרגטה. בבדיקות הדם שלי האיזוניפילים הם 6.5. מה ניתן ללמוד מכך? מה עלי לעשות? אולי משהו ברפואה המשלימה? רק לציין שאני מאד חלשה מהטיפולים. וירדתי מאד במשקל-סובלת משלשולים, הקאות, בחילות וחוסר תיאבון מוחלט. תודה רבה!

13/02/2017 | 13:55 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, קיימות סיבות רבות לעליית רמת אאוזינופילים, גם זיהומים, גם תגובות אלריגיות יתכן תגובה לטיפול שאת מקבלת . בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא מטפל גם לגבי סיבה לעלית אאוזינופילים גם לגבי תופעות לוואי של הטיפול בברכה

13/02/2017 | 13:59 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי יעל, אאוזונופילים גבוהים לא בהכרח מעידים על משהו בזמן טיפול כימי (אצל אנשים בריאים יכול להעיד על אלרגיה למשהו), כי תחת הטיפול כל הרכב התאים משתנה מעט. רפואה משלימה יכולה לעזור לך להרגיש טוב יותר, אולי להפחית תופעות לוואי, אך זה לא קשור לאאוזונופיליה. אם הטיפול מאוד קשה, כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי אפשרות להוריד מינון או להפסיק לגמרי טיפול כימי, ולהמשיך רק טיפול ביולוגי. כל האופציות קיימות, אך ההחלטה תלויה בהיקף המחלה, התגובה של המחלה לטיפול ומשך הטיפול עד כה. תרגישי טוב!

מנהל פורום סרטן השד