פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24308 הודעות
14826 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

| מאת יערה שלום רב לפני שלושה שבועות עשיתי us שדיים בגלל כאב בשד שמאל כמו רגישות ושריפה יצא תקין ללא ממצאים לאחר שבוע נבדקתי אצל כירורג שד בדיקה ידנית גם יצא ללא ממצא מישושי.. לאחר יומיים מהבדיקה הידנית הרגשתי כאב בשד שמאל מיששתי ואני מרגישה משהו ארוך כמו וריד או חוט כמו מיתר של גיטרה במתיחה מבית החזה עד לשד… חזרתי לכירורג שד הוא אמר לי שזה מונדור תת עורי ממה זה יכול להיות? איך זה יצא פתאום? הוא אמר שזה חולף לבד אבל אני מודאגת איך זה יחלוף לבד תוך כמה זמן ולמה זה יצא? בת 32

22/08/2017 | 13:10 | מאת: יערה

מונדור תת עורי בשד כמה זמן לוקח לו לחלוף

20/08/2017 | 20:56 | מאת: עוד אחת

האם גידול ממאיר יכול לשנות את תכונותיו במהלך גידולו? כלומר האם ייתכן כי בהתחלה יהיה רגיש להורמונים ולאחר מכן כבר לא ? (טריפל נגטיב) האם כדאי לבצע ביופסיה חוזרת על מנת לוודא שהאבחנה וודאית ? הרי כל הטיפול מתבסס על זה.

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר, אבל זה קורה. יותר במצבים שהיה גידול ואחרי כמה שנים הופיעו גרורות. פחות סביר שאותו גידול בשתי ביופסיות שונות יוצא לגמרי אחר, אבל לפעמים יש גידולים סמוכים עם מאפיינים שונים, אז יכול להיות הבדל בגלל מיקום הדגימה. מה שקובע בד"כ זה מה שיוצא בניתוח. האם כדאי לבצע ביופסיה חוזרת - תלוי בכמה דברים שאין לי פרטים עליהם. תשתפי את הרופא שלך בשאלות וחששות ותגיעו להסכמה ביחד

20/08/2017 | 19:25 | מאת: דבי

שלום רב, לפני כשישה הימים, יום ב' שעבר עברתי ביופסיה ציטולוגית של השד. הרופאה ראתה באולטראסאונד משהו שחשבה שזו ציסטה ישנה שאגרה בתוכה נוזלים. היא ניקזה את הנוזלים ואמרה לי כי זה לא ממאיר לדעתה וכי היא שמחה בעבורי אך כיוון שהנוזל היה עכור היא תפעל על פי הפרוטוקול ותשלח למעבדה (לשלאתי מה מקור העכירות היא אמרה שכנראה דם - ואלי מדלקת) . במכון בו בוצעה הדיקה נאמר לי כי תשובות תתקבלנה תוך שבועיים, והיום - כעבור פחות משבוע - שישה ימים מאז, קיבלתי מייל שיש תוצאות אך ללא התוצאות. אבקש לדעת האם זה שהתוצאות הקדימו את המועד המשוער זה אינדיקציה לכך שהתוצאה היא חיובית חלילה? לפני כשש שנים עברתי תהליך דומה (הנוזל לא היה עכור לפי מיטב ידיעתי) וזה לקח שבועיים עד שנתקבלו תוצאות. אני אודה מאוד על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הקדמת התוצאות זו לא אינדיקציה לכלום, אולי פשוט סיימו את זה יותר מהר מהרגיל כי החומר הגיע במועד שהיה רופא זמין לבדוק אותו. זה הזמן לדבר עם הכירורגית ולבקש תשובות כדי להוריד את מפלס החרדה...

20/08/2017 | 20:02 | מאת: דבי

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה. הבעיה היא שהמרפאה סגורה ומהקופה שולחים רק מידע על הגעת התוצאות ולא את התוצאות. סליחה שאני שוב מטרידה אך אני עדיין בחרדה מהתוצאות המוקדמות. אבקש בהזדמנות זו לדעת האם מנסיונך האישי כרופאה בתחום נתקלת בתשובות שליליות גם שישה ימים לאחר הבדיקה (מיום ב' שעבר עד היום - איני יודעת אם זה נחשב שישה או שבעה ימים) - זה פשוט שבוע פחות מהזמן המשוער שנאמר לי וגם שבוע פחות מניסיוני הקודם מלפני שש שנים. זאת ועוד - בשעתו מזכירת המכון אמרה לי כי ככל שלוקח יותר זמן לתוצאות, סימן שטרם עלה ממצא פתלוגי... ולכן יש אפילו יותר מקום לאופטימיות... שוב תודה לך.

אני אונקולוגית בבית חולים ולא כירורגית בקופה, לכן אין לי ניסיון בקבלת תשובות מביופסיות שמבוצעות בקופה. לדעתי לא אמור להיות קשר בין הדברים, אבל אפשר להסביר את הדברם לכאן ולכאן. ותמיד צריך להיות מקום לאופטימיות.

תאורטית אם הגידול נעלם לגמרי לאחר כימו, ונשאר רק קליפס הסימון, בכל זאת צריך ללכת לניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

נכון להיום זה הסטנדרט. לפעמים במצבים חריגים (גיל מבוגר או מחלות רקע משמעותיות) מוותרים על ניתוח ורק מקרינים, אבל אלה היוצאים מהכלל ולא הכלל.

16/08/2017 | 20:44 | מאת: יערה

שלום רב לפני שלושה שבועות עשיתי us שדיים בגלל כאב בשד שמאל כמו רגישות ושריפה יצא תקין ללא ממצאים לאחר שבוע נבדקתי אצל כירורג שד בדיקה ידנית גם יצא ללא ממצא מישושי.. לאחר יומיים מהבדיקה הידנית הרגשתי כאב בשד שמאל מיששתי ואני מרגישה משהו ארוך כמו וריד או חוט כמו מיתר של גיטרה במתיחה מבית החזה עד לשד… חזרתי לכירורג שד הוא אמר לי שזה מונדור תת עורי ממה זה יכול להיות? איך זה יצא פתאום? הוא אמר שזה חולף לבד אבל אני מודאגת איך זה יחלוף לבד תוך כמה זמן ולמה זה יצא? בת 32

20/08/2017 | 10:02 | מאת: יערה

הפורום פעיל?

כפי שאת רואה, הפורום פעיל בעיקר בשאלות ותשובות אונקולוגיות. תעשי כותרת "מבקשת התייחסות של כירורג" - אני לא מבינה בזה מספיק. או שתכתבי בפורום אחר...

16/08/2017 | 18:28 | מאת: אבקה

שלום. אני בת 50. לפני מספר חודשים הרגשתי בגוש צד ימין. עשיתי לפני כשלושה שבועות ממוגרפיה. המליצו על אולטרסאונד. באולטרסאונד ראו שני גושים. סמיכות מעורבת. גבולות בלתי סדירים. המלצה לביופסיה. ללא הסתידויות. עשיתי לפני 11 ימים ביופסיה. יש לי עוד שבוע בדיקת כירורג. אני בלחץ. היה כתוב חשוד לשאת. בירדס 5 . מה הסיכוי שזה שפיר??? תענה לי מהר בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

חוששתני שהתשובה שלי לא תוריד את מפלס הלחץ שלך. הסיכוי שזה שפיר נמוך מהסיכוי שזה לא שפיר, אם כי עדיין קיים. מאמינה שהתשובה תתקבל בימים הקרובים ותקבלי הסבר מפורט מה המשך הבירור במידה ונדרש. תחזיקי מעמד

16/08/2017 | 17:46 | מאת: אורלי

שלום רב, אני מתחילה טיפול כימותרפי מסוג dc - איזה תרופות אלו בדיוק? מה שמם המלא? אילו תופעות לוואי יש להם?

לקריאה נוספת והעמקה

D=Docetaxel/Taxotere, C=cytoxan/cyclophosphamide אני חושבת שזה לא המקום לפרט תופעות לוואי, זה תפקידו של הרופא המטפל. על כל תרופה אפשר לכתוב עמוד שרק יתמצת תופעות לוואי אפשריות. תבקשי פגישה חוזרת עם רופא כדי לקבל הסבר מפורט, את הרי אמורה לחתום על טופס הסכמה לפני תחילת הטיפול. מן הראוי שיסבירו לך במדובר, ולו כדי שתדעי למה לצפות בבית אחרי טיפול, איך להתמודד עם איזו תופעה ואיזה מצבים מצריכים פניה למיון. שיעבור בקלות...

15/08/2017 | 17:13 | מאת: ליבנת

אני בת 41 4 חודשים אחרי לידה. נבדקתי ידנית לפני חודשיים ללא שום מימצא. היום ביצעתי אולטרסאונד שד. להלן התוצאות : משמאל : שד לא הודגם ממצא סולידי. ציסטות קטנות פשוטות BIRADS 2 בשעה 1 כ 7 ס"מ מהפטמה קשרית לימפה אינטראממרית בגודל 9 מ"מ. עובי הקורטקס 2.2 מ"מ ( נורמה עד 3 מ"מ) BIRADS 3 בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מימין : לא הוגם ממצא סולידי ציסטות קטנות בודדות בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בנוסף יש לי אטופיק דרמטטיס באזור הפיטמות מאז ההריון ילדתי לפני ארבעה חודשים. הרופא המליץ על אולטרסאונד נוסף עוד 3 חודשים ואם הגודל של קשרית נשאר זהה או גדל לבצע ביופסיה . קצת נלחצתי אשמח לחוות דעתך לגבי הממצאים האם זה מסוכן ? אין לנו סרטן שד במשפחה,והאם לא כדאי לאור נתונים אלה לבצע ממוגרפיה או ביופסיה עכשיו ?

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו לא תיאור מטריד. יכולה להבין את הלחץ שלך, אבל כשאין בדיקות קודמות להשוואה ואת 4 חודשים מהלידה (לא ציינת אגב אם הנקת / מניקה עכשיו, כי זה גם משפיע על מבנה השד), סביר שיהיו ממצאים בשד. אני בעד לחכות 3 חודשים, אבל אם את לא שקטה, תמיד אפשר לעשות בדיקה נוספת אצל רופא אחר. ממוגרפיה לא מאוד יעילה בגיל 41 והסיכוי שיראו משהו מאוד קטן, אבל זו גם אופציה. לא הייתי רצה לביופסיה בלי בדיקה חוזרת.

15/08/2017 | 19:39 | מאת: ליבנת

היי, תודה. אני מוסיפה כי לא הנקתי בגלל אטופיק דרמטיטיס בשד.

15/08/2017 | 19:41 | מאת: ליבנת

בנוסף לזה שלא הנקתי שכחתי לציין שזה היה הריון לאחר טיפולים לכן החשש שלי.

טיפולים לא מגבירים סיכון בטווח המיידי, וכנראה גם לא משמעותית בטווח הארוך. בכל מקרה נשמע לי ש-3 חודשים זה זמן סביר ולא ארוך מדי לבדיקה חוזרת.

14/08/2017 | 18:28 | מאת: שולמית

שלום רב, אני בת74 לאחר סרטן שד בשנת 2010. עברתי כריתה מלאה ושתל רציתי לדעת- לאחרונה כואב לי מאוד השד והוא קשה יותר מה צריך לעשות? האם זה מדאיג? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שולמית שלום, לפי התאור קיימת סבירות גבוהה שהכאב והנוקשות נובעים מהיווצרות קופסית (סוג של מעטפת רקמתית שהגוף יוצר סביב השתל). מדובר במצב לא מסוכן אבל ברוב המקרים הטיפול הינו ניתוחי, ומתמקד בהסרת הקפסולה והחלפת השתל. יחד עם זאת רצוי לבצע ראשית בבדיקת הדמייה לשד כמו אולטרסאונד או MRI ובהמשך להיבדק על ידי כירורג פלסטי. כאמור מדובר במצב שבו הטיפול לא דחוף אבל אסור להזניח את הבירור הרנטגני ובדיקת הכירורג . בינתיים- ניתן להקל על הכאבים בעזרת משככי כאב בברכת בריאות שלמה, פרופ הלר

14/08/2017 | 13:49 | מאת: אנונימית

לפני כמה ימים הופיע לי סימן ירוק כחול על החזה (נראה כמו שטף דם ממכה חזקה) לא קיבלתי שום מכה או חבטה, לאחר יומיים הסימנים הופיעו גם בחזה השני. כרגע יש לי סימנים כחולים ירוקים הנראים כמו שטפי דם, בשני צידי החזה בחלקו העליון של החזה , ללא כאב גם לא כשנוגעת. מה הסיבה לכך????

14/08/2017 | 13:50 | מאת: אנונימית

רק רוצה לציין: בת 20

הי, קשה לדעת, אבל סרטן שד בהחלט לא נראה כך. אם לא קיבלת מכה, צריך לבדוק אם אין הפרעות קרישה. תפני לרופא משפחה לעשות בדיקות דם ראשוניות, ולפי התוצאות כבר ינחו אותך איך להתקדם.

13/08/2017 | 18:00 | מאת: אירה

בשעה 12 כ 1 ס"מ מהפטמה , הודגם גוש היפואקוגני, מוגדר בגודל 8.0 ס"מ- ספק ציסטי ספק סולידי. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS 4A מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אמורה להיות המלצה בסוף דוח כזה. זה אומר שצריך לעשות בירור נוסף, ע"י בדיקה נוספת מסוג אחר או ביופסיה. דרגת חשד נמוכה, אבל רצוי לוודא. האם התכוונת 8 מ"מ או ס"מ? כי זה קצת משנה את המצב.

15/08/2017 | 18:26 | מאת: אירה

סליחה רק עכשיו שמתי לב. מדובר ב0.8 ס''מ תודה

13/08/2017 | 13:59 | מאת: יפית

קיבלתי הפניה אני בת 47 יש הסטוריה במשפחה של סרטן השד וציסטות הפנו אותי לבדיקת הממוגרפיה אך לא היה באפשרותי לבצע זאת כיון שלא היה ברשותי 130₪ לציין שכיום אני לא עובדת ומוכרת בשירותי הרווחה בגלל זה לצערי היתי צריכה לחזור הביתה אני פשוט לא מבינה למה גובים ממני מס בריאות אם אני לא יכולה לבצע בדיקות שהרופאים הפנו אותי פשוט חוצפה האם אפשר לדעת מה עושים במצב כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

תנסי לבקש טופס 17 לאחד מבתי החולים ולעשות את הבדיקה עם טופס 17

13/08/2017 | 17:51 | מאת: יפית

ידוע לך ממי לבקש טופס 17 כי בכוכבית 2700 אמרו שלבדיקה הזו לא צריך טופס 17 ולא צינו עלות בזמן שהזמנתי את התור בכל אופן תודה רבה

13/08/2017 | 22:35 | מאת: גילה

תבקשי מרופאת המשפחה שלך טופס 17. אם היא תגיד לך לא צריך, תסבירי לי לה את הבעיה הכספית

לא צריך טופס 17 כשעושים בדיקה במכון של קופת חולים (לא ברור למה ביקשו כסף אם קיבלת הפניה). כשעושים בדיקה בבית חולים, צריך להביא טופס 17. אפשר לבקש הפניה לבית חולים באזור המגורים, אם כי לכל קופה יש הסדר עם בתי חולים אחרים.

13/08/2017 | 08:31 | מאת: מניעה הסתיידות שד משפירה לממאירה

שלום אני בת 53 אובחנה הסתיידות בשד שפירה. האם יש דרכי מניעה לצמצום הסיכון למעבר מהסתיידות שפירה לממאירה ??

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל הסתיידות שפירה בהכרח תהפוך לממאירה. אפשר לצמצם סיכון לסרטן שד ע"י אורח חיים בריא (ספורט, תשונה בריאה, אורח חיים בריא) או ע"י תרופות. התרופות מומלצות רק כשיש סיכון מאוד גבוה, לרוב מתבסס על סיפור משפחתי ומספר גורמים סביבתיים. את יכולה להתייעץ עם כירורג באופן מפורט, בהתאם לסיפור המשפחתי שלך. כמובן שלתרופות יש תופעות לוואי, אז צריך לשקול סיכון מול תופעות הלוואי

התרופות: אדריאמיצין, ציקלופוספמיד, טקסול. כמה זמן מרגע העירוי עד שהן נעלמות לחלוטין? זה נכון שחלק מהתרופות שוקעות בתאי השומן בגוף ונשארות לעולמים?

לקריאה נוספת והעמקה

לעולמים זה מושג קצת קשה לבדיקה, אבל יש תרופות שמתפנות יותר לאט מאחרות. רובן מופרשות בשתן או צואה תוך 2-5 ימים. אם יש שאריות בגוף, הן מזעריות ולא ולא ברור מה השפעתן. אם תחדדי את השאלה, אוכל לענות בצורה יותר ספציפית

שלום, אני בת 42.לפני כחודשיים עברתי שתי ביופסיות בשד שמאל (אחת בצד השד, על יד בית השחי, בעקבות כאבים וגוש שהרגשתי. השניה, מתחת לפטמה). הממצאים הראו שמדובר בגושים שפירים מסוג פיברואדנומה. התבקשתי להגיע לביקורת בעוד חצי שנה. עדיין כואב לי בצד של השד והג'ולה הקטנה עדיען מורגשת. היום גיליתי שקע קל לאורך שד שמאל, בצד, כשאני מרימה את היד (שלא קיים בשד ימין). האם יש סיבה לדאגה? למרות שהשד נבדק (ממוגרפיה, אולטרסאונד, ביופסיה) לפני כחודשיים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לומר בלי לראות. אם השקע היה שם בגלל פיברואדנומה גם לפני חודשיים (ואולי לא שמת לב), סביר שאין סיבה לדאגה. אם הוא לא היה וזה ממצא חדש, יש מקום לחזור לפחות על אולטראסאונד.

תודה על התגובה! האם יכול להיווצר שקע/חריץ בעקבות פיברואדנומה? האם יכול להיות שזה בגלל הביופסיה? האם כל שקע/חריץ מעיד בהכרח על סרטן או שיש סיבות אחרות לתופעה הזאת? אקבע תור עם הרופאה. אשמח לתגובתך.

האם יכול להיווצר שקע/חריץ בעקבות פיברואדנומה? כן, אם היא גדולה וגורמת לעיוות הרקמה האם יכול להיות שזה בגלל הביופסיה? פחות סביר האם כל שקע/חריץ מעיד בהכרח על סרטן או שיש סיבות אחרות לתופעה הזאת? ממש לא בהכרח מעיד על סרטן, אבל רצוי לבדוק

11/08/2017 | 14:41 | מאת: לירון

שלום רב, בת 31, שנתיים לאחר למפקטומי, עברתי הקרנות. ומטופלת כמעט שנתיים בטמוקסיפן ודקפפטיל. חשה עייפות וחולשה לאחרונה וגם כאבים בשרירי הרגליים והברכיים. לאחר בדיקות דם נמצאה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס tsh- 0.01 t4- 20.9 האם הדקפפטיל שאני מקבלת אחת לחודש יכול לגרום לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו לא תופעה מוכרת, וגם אם קשורה, היא כנראה מאוד נדירה, כי אנחנו לרוב לא נתקלים בזה. מאמינה שאנדוקרינולוג יוכל לענות לך בצורה יותר מהימנה אם יכול להיות קשר בין הצירים ההורמונליים של הורמוני מין להורמוני בלוטת תריס (באופן קלאסי הם לא קשורים אחד לשני). תרגישי טוב

פרוטוקול טיפולי AC+THP טרום ניתוחי. סרטן מסוג דוקטל קרצינומה מקומי. איזה בדיקות הדמייה צריך לעשות למעקב במהלך הטיפול? קופת החולים מאשרת רק סונר שדיים ואולי קיימות בדיקות מתקדמות יותר שמומלצות? איך יודעים ממה הגוש עשוי האם אפשר לראות את זה ב MRI ? ממוגרפיה? חומר ניגוד?

לקריאה נוספת והעמקה

במהלך הטיפול אפשר להסתפק בבדיקה ידנית. לקראת הניתוח מקובל לעשות סונר וממוגרפיה, אם כי MRI לפעמים עדיף כדי לתכנן בצורה טובה יותר את היקף הניתוח. אני כותבת לפעמים כיוון שזה תלוי בגילך ובצפיפות השד. בצעירות עם שד צפוף MRI תמיד עדיף. בנשים מבוגרות עם שד שומני זה לא בהכרח נחוץ. לשיקולו של כירורג

08/08/2017 | 06:44 | מאת: מתה מפחד

בדיקת ממוגרפיה שגרתית העלתה ממצא חשוד BIRADS5 גם האולטרסאונד לא מעודד ממתינה לביופסיה מה הסיכוי שזה לא ממאיר? בדיקת כירורג שד שנעשתה לפני חצי שנה הייתה תקינה וכעת הגוש בגודל של כ 5ס"מ האם זה הגיוני, הגדילה המהירה הזו ? מתה מפחד.

08/08/2017 | 06:51 | מאת: לא תשובה רשמית

BIRADS 5 זה סיכוי של יותר מ 90% לממאירות. גם גודל הגוש ומהירות הגדילה שלו מחשידים.

09/08/2017 | 18:38 | מאת: מישהי מהצד

נראה לי חשוב יותר מתשובה לא רשמית

אין פה עניין של הסתברות. אם זה 3% או 30% שלא יהיה ממאיר , עדיין צריך לעשות ביופסיה ולהמתין לתוצאות שלה, בטח בגידול של 5 ס"מ. כל הסיטואציה מלחיצה לגמרי, אבל זה לא מה שישנה את המציאות. אז לנשום עמוק ולקוות...

07/08/2017 | 22:15 | מאת: רוחי

חלפו 10 ימים מאז שכרתו לי את בלוטת הזקיף ובלוטה נוספת והיום מאד התנפח בסמוך לצלקת.

לרוב מדובר בסרומה - כיס נוזל שמצטבר סמוך לצלקת. יכול לקחת כמה שבועות עד שנספג. אם יש חום או אודם משמעותי, צריך לבדוק את זה בהקדם, אם לא, אפשר גם לחכות לביקורת שגרתית אחרי ניתוח. תרגישי טוב

07/08/2017 | 09:58 | מאת: עדי

שלום- אני בהריון בשבוע 20 ובבדיקת א"ס נמצא בשעה בשד שמאל 4 מבנה היפואקוגני לובולרי מוארך בגודל 16*5 מ"מ בתוך דקט עם זרימת דם וגוש נוסף בבית השחי המתאים לשד אקססורי. בביופסיה שנעשתה רק לגוש בשד נלקחו 5 דגימות התשובה היתה cores of breast tissue showing fibrocystic changes fibroadenomatoid and lactational changes no evidence of malignancy אני מבינה מהתוצאה שזה שפיר. שאלותי: 1. בשנת 2014 הממצא הזה בא"ס כלל לא היה קיים- האם סביר שגוש שפיר בגודל כזה פתאום יופיע תוך 3 שנים? 2. בעבר היתה לי שחפת ריאתית בדיוק באיזור זה ובמהלך האבחון עברתי 4 בדיקות סיטי וקרוב ל40 צילומי רנטג במשך שנה- המון קרינה לאיזור. האם זה מחזק את האפשרות כי הממצא כן חלילה יכול להיות סרטני? 3. האם יכול להיות כי הדגימות נלקחו רק מהחלק הבריא בגוש? 4. מה הסבירות לפענוח שגוי? האם ההמלצה לרוב היא לשלוח את הביופסיה לחוות דעת שניה? 5. האם הממצא הנל יכול להיות קשור להריון? 6. נאמר לי לחזור על א"ס בעוד 3 חודשים- מדוע בעצם? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

לקריאה נוספת והעמקה

1. בהריון קורים המון שינויים בשדיים. ממצא של 16 מ"מ זה לא גוש ש"מופיע" פתאום תוך 3 שנים, זה בהחלט משהו שיכול להופיע בהריון 2. קרינה בעבר לא מחזקת ולא שוללת אפשרות שזה סרטני. הביופסיה היא מה שקובע 3. הכל יכול להיות, אבל ממצאי הביופסיה די תומכים בממצאי הדמיה + רקע של הריון 4. סבירות נמוכה, כמובן תלוי במעבדה ובניסיון הרופא. לרוב אין המלצה לשלוח לחוות דעת שניה, אבל זו זכותך אם את לא סומכת על התוצאה 5. בהחלט נשמע קשור להריון 6. לא יכולה לדעת, אין לי את כל הנתונים שעליהם הסתמך הרופא שהמליץ תרגישי טוב ותעקבי, תמיד אפשר לחזור לבדיקה נוספת ובירור אם את לא שקטה, כולל במקום אחר

תודה רבה כל המענה המפורט! אשמח לשאלה אחרונה , במידה וברצוני לקבל חוות דעת נוספת על ביופסיה - מה עלי לעשות? כמה זמן בעצם נוהגים לשמור את האשמות במעבדה בה בוצעה הבדיקה( ביצעתי בבית חולים לניאדו ואינני יודעת כמה הם " מוסמכים/ טובים" בתחום הפתולוגי) . המון תודה

הם מוסמכים כמו כל מכון פתולוגי אחר, לגבי טיבם אין לי ניסיון. שומרים דגימות לפחות 15 שנים. אם את רוצה עוד חוות דעת, תבקשי מהכירורג שיתן לך מכתב לפתולוגיה להוציא דגימות. תצטרכי להשאיר פיקדון (ולהחזיר דגימות כדי לקבלו חזרה), לקחת את זה למכון בו את רוצה לקבל חוות דעת נוספת (אחרי שתתאמי את זה מולם בטלפון או פקס), לשלם על חוות הדעת ואז להחזיר את הדגימות ללניאדו.

06/08/2017 | 18:00 | מאת: לירון

שלום רב, בת 31, שנתיים לאחר למפקטומי. טופלתי בהקרנות וכמעט שנתיים מטופלת בטמוקסיפן ודקפפטיל. בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים וחולשה בשוקיים ובברכיים. לא לאחר מאמץ, הכאבים מתחילים איך שאני קמה בבוקר. האם יש קשר לטמוקסיפן או לדקפפטיל?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לא סביר שאחרי שנתיים של טיפול יופיעו פתאום תופעות חדשות שקשורות אליו בלי ששינית את סוג התרופה (או היצרן). יכולות להיות סיבות אחרות לחולשה ברגליים וקצת קשה להתרשם מהתיאור באיזה סוג של חולשה מדובר. הייתי מתחילה בבדיקות דם כלליות, כולל בלוטת תריס, רמות B12 וכו'. אם הכל תקין, כדאי להגיע לרופא שיבדוק אם יש סימנים לבעיה נוירולוגית או שזה משהו בשרירים, או בכלל לא קשור.

אמי, בת 97,סיעודית, על כסא גלגלים, מוגבלת מאוד ודמנטית אובחנה על ידי רופא המחלקה כסובלת מסרטן בשד. הסביר שיש גוש ודפורמציה שמצביעים על כך שזה ממאיר. היא מגיבה קשה מאוד לכל שינוי ואפילו על יציאה מתחום המחלקה. אנחנו מתלבטים אם להתחיל בכלל בתהליך של בירור. האם הסבל הכרוך בכל שינוי קטן עבורה מצדיק זאת. מה הסיכון אם נחליט לא לטפל כלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קשה להגיד בלי לראות אותה ובלי לדעת איזה סוג של גידול זה או לקבל הערכה לגבי תוחלת חיים צפויה בלי קשר לגוש בשד. יש גידולים שאפשר לטפל ע"י כדור אחד ביום, מה שלא אמור להפריע לה יותר מדי. ויש גידולים שלא מגיבים לכלום חוץ מכימותרפיה, שזה לא משהו שאנחנו נוהגים לתת בגיל 97. גוש לא מטופל יכול לצמוח לאט ולא להפריע, ויכול גם לפרוץ את העור ולגרום להפרשה או דימום תוך כמה חודשים - בהחלט לא משהו שנעים לחיות איתו. ביופסיה, כדי להבין באיזה מהסוגים מדובר, לא אמורה לגרום סבל מעבר לכאב של כמה דקות. לפי התוצאות תוכלו לקבל החלטה יותר מושכלת אם לטפל או לא לטפל.

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.

05/08/2017 | 18:51 | מאת: שיר

אמי חלתה בסרטן השד לפני 8 שנים, ושוב חלתה לפני שנה ועברה כריתה של שד אחד, והיא עדיין מטופלת בתרופות ובהקרנות. לאחרונה אותר ממצא החשוד כסרטני בריאה הימנית. אנחנו מחפשים רופא להתייעצות, האם עלינו לחפש אונקולוג ריאות או אונקולוג שד לצורך חוות דעת נוספת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אמנם אין לי את כל הפרטים, אבל אני לא חושבת שצריך חוות דעת נוספת של אונקולוג לפני שמבינים במה מדובר. אם מתוכננת ביופסיה, צריך לחכות לתוצאות שלה ולפי זה להתקדם - אם מדובר בגרורה של סרטן שד, צריך אונקולוג שד, אם זה גידול אחר ממקור ריאה, צריך ייעוץ אונקולוג ריאות ו/או כירורג חזה. מתכננים ביופסיה בהתייעצות עם רופאי רנטגן, תלוי בגודל ומיקום הממצא, לפעמים מערבים כירורג חזה אם לא ניתן לבצע את הביופסיה בהנחיית CT. את כל זה צריך לברר מול האונקולוג המטפל בה עכשיו. יכול להיות גם שיחליטו לעקוב כמה חודשים ולראות מה קורה עם הממצא, תלוי כמה הוא גדול וכמה חשוד

האם הזיעה שמופרשת בימים שלאחר טיפול כימו עלולה להיות רעילה, אם כלב מלקק או חיבוק עם פעוטות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רמות של תרופות כימיות בזיעה הן מזעריות, רוב ההפרשה היא בשתן או צואה (תלוי בתרופה). באופן כללי אין איסור לחבק תינוקות או להתקרב לבעלי חיים, אבל אם רוצים ללכת על בטוח, אפשר לדחות את החיבוקים 2-3 ימים אחרי טיפול. אם שוטפים ידיים ושומרים על כללי היגיינה, כנראה שגם זה מוגזם.

כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת הורמונים בדם? האם צריך לעשות אולטרסאונד גניקולוגי? מתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חסרים קצת פרטים. בעיקר למה את מקבלת את הזריקות ואיזה טיפול נוסף את מקבלת. לרוב לא צריך מעקב בדיקות דם אלא במקרים מיוחדים, וגם לא אולטרסאונד גינקולוגי. שוב, תלוי בהקשר... קשה לענות בלי פרטים נוספים

04/08/2017 | 01:51 | מאת: מאת ס

השיער אצלי צמח בצבע לבן השיער המקוגי בצבע שחור. האם יחזור השיער לצבעו הרגיל? תוך כמה זמן?

04/08/2017 | 16:50 | מאת: מיכל

בת כמה את? אולי הגעת לגיל בו רוב השערות הן שיער שיבה? את יכולה לצבוע, להמשיך לגדל ולראות אם צבע השורשים החדשים יהיה לבן או כהה.

דר אביעד הופמן שלום.ב-20-3-17 עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני בשד (למפקטומי )כריתה חלקית של שד צד שמאל, אחרי הניתוח החלטי שאני לא לוקחת שום דבר ,לא כדורים , ולא עושה הקרנות ,אבל במעקב צמוד אצל האונקולוגית ,והכירורגית ,ב-11-7-17 עשיתי בדיקת אולטרסאונד קבלתי תוצאה 2: birads ממצא שפיר ,בית השחי גם ממצא שפיר , שאלתי היא מה הסיכויים שהסרטןיבקר אותי שוב. אשמח לתגובה תודה רבה!

איזה סוג סרטן היה לך? טריפל נגטיב? הורמונלי? her 2 ? האם בניתוח התקבלו שוליים נקיים?

03/08/2017 | 02:48 | מאת: עודה

שלום ד״ר אמא בת 50 עברה שבוע שעבר ממוגרפיה והתשובה היתה נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות בשני השדיים ! והשאר תקין birad2 המליצו לעשות us ויצא הכל תקין birads 1 רציתי לשאול אם הרדיולוג כתב שזה שפיר למה צריך לעשות מעקב לאחר שנה ? מה המשמעות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נכון שמדובר בממצאים שפירים, אבל בגיל 50 מקובל לעשות ממוגרפיה כבדיקת סקר כל שנה-שנתיים, לפי הסיפור המשפחתי ולפי מה שרואים בבדיקה קודמת. לכן ההמלצה לבדיקת מעקב.

שלום אני חולת סרטן שד גרורתי חיובי לher 2 מטופלת ב TDM1 שאלתי היא האם מותר לעשות כימותרפיה ובאותו יום לעבור גם ct חזה בטן אגן אני מאוד דואגת שזה יפגע לי בבריאות או ינטרל את הטיפול הכימותרפי אלי לציין שזה לא דחוף פשוט אמרתי לרופא שהיה לי כאב גב עבר והאם זה יכול לגרום לחזרה של גרורות סרטניות . תודה מראש מבקשת תשובה בהקדם הct u והכימותרפיה מחר

לקריאה נוספת והעמקה

מותר בהחלט, זה לא פוגע בבריאות ולא מנטרל את הטיפול או מפזר את המחלה. אבל אם לא דחוף, ואת לא במיטבך ביום הטיפול, אז אין בעיה גם לדחות בכמה ימים. אם רחוק לך להגיע ואת מעדיפה לעשות באותו יום כדי לא לבוא שוב, זה בהחלט שיקול ולא צריך להדאיג אותך

אולי את מתכוונת ל פט-סיטי? אם כן אז נראה לי שהחומר הרדיואקטיבי והכימותרפיה לא הולך טוב ביחד, מה הרופאה אומרת על זה?

אין קשר בין חומר רדיואקטיבי לכימותרפיה. בד"כ ממליצים להפריד בין פט לטיפול, כי הטיפול משפיע על פענוח הבדיקה, ולא קשור לפגיעה בבריאות.

01/08/2017 | 02:56 | מאת: נירית

בזמן טיפול. כמותרפיה?

?

מותר. לא סביר שתרגילים יפזרו את התאים מחוץ לשד

28/07/2017 | 17:06 | מאת: דגנית

שלום. אני בת 35. השבוע אובחן אצלי גוש בשד השמאלי וכעת ממתינה לתוצאות ביופסיה. לפני כ10 שנים היתה לי שחפת בריאה השמאלית וביצעו לי במשך השנתיים העוקובות בין 2007-2009 כשלוש בדיקות סיטי חזה ו35 צילומי רנטגן חזה( היו לי התקפי קוצר נשימה) . כלומר חשיפה מוגברת לקרינה . האם יכול להיות כי הגושים המאובחנים יכולים חו"ח להיות סרטניים כתוצאה מקרינה לאיזור זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תאורטית הכל יכול להיות, אבל בפועל אין באמת דרך לאשר או לשלול את זה. תמתיני קודם כל לתוצאות הביופסיה, אולי לא מדובר בסרטן. ואם כן, צריך לעשות בירור גנטי בגיל 35, אולי יש סיבה אחרת, יותר משמעותית מצילומי הרנטגן, לסרטן בגיל צעיר...

her2 חיובי. נקבעו לי מספר מחזורי כימו A+C. בבדיקות תוך כדי הטיפולים לא היתה הקטנה של הגידול, אך סבלתי תופעות לוואי רבות. אני לא מעוניינת להמשיך עם תרופות אלה ורוצה להתקדם לטיפולים הבאים מסוג THP שהם יותר ספציפיים לסוג הגידול. האונקולוגים אומרים ״צריך להמשיך לפי הפרוטוקול כי ככה קבעו המחקרים״. האם יש לי זכות לסרב לקבל עוד A+C?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יש זכות לסרב. האם הרופאים יסכימו לעבור לשלב הבא, זו כבר שאלה אחרת. אני מניחה שזה תלוי בתקשורת ביניכם ובאופי הרופא. השאלה גם כמה טיפולים הספקת לקבל, לא תמיד מצפים לתגובה אחרי טיפול אחד או שניים. אפשר לבדוק את זה בצורה יותר אובייקטיבית ע"י אולטראסאונד.

שלום- אני בת 37 הבריון שבוע 20 נצפו בא"ס גוש בשד מאל לובורלי בגודל 1.5*.06 BIRADS A4 וגוש נוסף בבית השחי שמאל אני אמורה לעבוד ביופסיה TRU CAT והבנתי שזה עם הרדמה מקומית 3 שאלות בבקשה: האם ההרדמה יכולה להיות מסוכנת לעובר?(לדגומא בטיפולי שיניים בהריון נותנים הרדמה ללא אדרנלין) האם ידוע איזה חומר הרדמה מקבלים? האם יכול להיות סיכון לעובר בביופסיה באופן כללי כמו זיהום? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון לעובר הוא מינימלי, כי הספיגה היא מינימלית. כמובן שידוע איזה חומר מקבלים, תשאלי את הרופא המבצע, וגם תזכירי להם שאת בהריון. אם אין לך אלרגיה לאותו חומר, אז אין סיבה לדאוג לעובר. כמו בכל פעולה פולשנית, עלול להתפתח זיהום, אבל הסיכון קטן ביותר אם הכל נעשה באופן סטרילי.

26/07/2017 | 13:54 | מאת: מיכל

שלום רב אני לוקחת עכשיו את התרופה אייברנס בשילוב עם מעכב ארומטאז. סיימתי מחזור ראשון וספירות הדם היו קצת נמוכות אבל בגבול הסביר. האם במחזורים הבאים הספירות בדרך כלל עולות או שהן רק ממשיכות לרדת? תודה רבה מיכל

זה שונה מאישה לאישה. המחזור הראשון לאו דווקא מעיד על הבאים אחריו, ובכל מקרה נדרש מעקב ספירות כל עוד מקבלים את הטיפול.

24/07/2017 | 05:41 | מאת: ורדית פ.

בטיפול ac. לעתים קרובות מרגישה כאבי ראש באיזור המצח. תופעת לוואי ידועה?

לקריאה נוספת והעמקה

ידועה, לא מאוד שכיחה, אך בהחלט קיימת. יכולה להיות תופעת לוואי של תרופות נגד בחילות, לכן לא אמור להיות כל הזמן אלא בעיקר כמה ימים אחרי הטיפול. מומלץ להקפיד לשתות, ולנוח במידת האפשר. אם זה לא משתפר עם הזמן, לחזור ולדווח לרופא המטפל

עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד לפני כשבועיים, והתוצאה בממוגרפיה היתה תקינה לחלוטין ב2 השדיים, ובאולטרסאונד התוצאה היתה שיש גוש 1 סולידי בשעה 10 כ6 ס"מ מהפטמה בגודל 0.80 ס"מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, ספק ציסטי. Birads 3 ממצא כנראה שפיר. מומלץ לבצע biopsy trucut תחת סונר לגוש בשד שמאל. אודה לך אם תאמרי לי מה הבדיקה אומרת. ולמה זאת צריך לבצע ביופסיה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה אומרת שיש ממצא שדרגת החשד שלו לממאירות היא נמוכה - כנראה שפיר. אבל כיוון שבכל זאת כתבו "כנראה" (וזה יכול לנבוע מסיבות רבות, לדוגמה צפיפות השד מסביב, הפער בין ממוגרפיה ואוסטראסאונד, ועוד), ממליצים על ביופסיה כדי לוודא. ברוב המקרים זה אכן יחזור שפיר, אבל מדי פעם יש הפתעות, אותן לא רוצים לפספס.

21/07/2017 | 14:39 | מאת: עדי

שלום בת 37 בהריון שבוע 19. היום הרגשתי בגוש קטן בגדול אפונה ממש במרכז בית השחי השמאלי- בשקע בית השחי. גוש קשיח( יש מצב שהוא קיים שם כבר צופה ותמיד התעלמתי אך.הפעם ממש מורגש) . הגוש לא מרגיש כמו דלקת או זיהומי. יש לציין כי לפני 10 שנים היתה לי שחפת בריאה השמאלית ועברתי במשך כמה שנים עשרות צילומי רנטגן וארבע בדיקות סיטי חזה( המון קרינה לצערי) . האם זה גוש חשוד? מה עלי לעשות? א"ס שדיים ובית שחי יכולים לאתר חו"ח בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אי אפשר להגיד רק לפי התיאור אם זה חשוד או לא, יש גבשושיות חסרות משמעות באזור הזה, צריך לראות אם זה בעור / בלוטת לימפה / משהו אחר... בקיצור, "טוב מראה עיניים..." תפני לכירורג שד, עד שיהיה תור, תבקשי הפניה מרופא משפחה או רופא נשים, מי שזמין יותר, לאולטראסאונד שד ובית שחי. יש מקומות פרטיים באזור המרכז שאפשר למצוא תור מהיום למחר גם בלי הפניה של רופא. עדיף לבדוק ולהיות שקטה.

כנסו לאתר של גון גייקובס בקשו קישור לכנס ל6 הימים הקרובים

20/07/2017 | 13:36 | מאת: יוליה

בת 40 , נשאית של ברכה 1 חליתי בסרטן שד כאשר גליתי גוש בשד דרגה 1a. בתשובת הפתלוגיה הרצפטורים הראו על טריפל נגטיב, עברתי ניתוח למפקטומי והתחלתי כימותרפיה - 4 טיפולים של ac ועוד 12 טיפולים של טקסול, הפתולגיה שלאחר הניתוח החזירו לי תשובה שהגידול הינו בגודל 1.8 , השוליים נקיים והבלוטות נקיות. מהם סיכויי ההחלמה מגידול זה ומה הסיכוי של חזרת המחלה ? האם ממולץ גם להסיר שחלות ושדיים או לעשות הקרנות?

לקריאה נוספת והעמקה

סיכויי החלמה מעל 85%. סיכויי חזרת מחלה כ-10%, סיכוי לגידול חדש בשד השני +/- 40% עד גיל 70. כיוון שעברת למפקטומי, בהחלט צריך להקרין, אלא אם את שוקלת כריתה מלאה (אם עושים כריתה מלאה לא צריך להקרין). לגבי הסרת שחלות ושד בריא - כפי שכתבתי בעבר (לך או ליוליה אחרת), זו שאלה לדיון של לפחות חצי שעה פנים מול פנים, הפורום זה לא המקום. יש בעד ויש נגד ובלי להכיר אותך קשה לדון ולו בחלק מהשיקולים. תתייעצי עם רופאים שאת סומכת עליהם. כריתת שחלות מומלצת באופן ברור, המועד תלוי אם יש לך ילדים, כמה ואם את מתכננת עוד ילדים. לגבי כריתת שדיים אין המלצות ברורות וצריך לדון על זה עם רופאים מטפלים.

20/07/2017 | 10:30 | מאת: רחל

שלום רב עשיתי MRI בעקבות נשאות BRCA1 (בת 37), תוצאות הבדיקה הן: א. האדרה לא גושית סגמנטלית בגודל 1.3 ס"מ בעומק השד. BIRADS4 כ-1 סמ מעליה שני מוקדים דומים. מוקד האדרה זעיר דומה בשעה 9 . רציתי לדעת, במידה ובביופסיה ימצא שהממצא ממאיר, האם מדובר בגרורות? מה המשמעות של כך שיש מספר מוקדים? במידה וימצא שהממצא שפיר, האם בהתחשב בנשאות ובאופי המוקדים סביר שימליצו על כריתה מלאה של השד? בברכה רחל

לקריאה נוספת והעמקה

אם זה ממאיר, לא מדובר בגרורות אלא גידול ראשוני של שד, אולי עם כמה מוקדים. לפעמים יש גידולים שמופיעים במספר מוקדים בו זמנית. במידה וזה שפיר, תלוי בסוג הממצא (יש שפיר חסר משמעות ויש שפיר טרום-ממאיר). יכול להיות שימליצו על מעקב בלבד, יכול להיות שעל כריתה מקומית. גם במקרה של ממצא ממאיר, למרות שאת נשאית, לא חייבים לעשות כריתה מלאה - זה תלוי בהמון גורמים, כמו הגודל הכולל של הממצאים, גודל השד, הרצון שלך ועוד ועוד. שיעבור בקלות

לפני כשלושה שבועות נעשה לי ביופסיה בשד , הנפיחות יורדת אבל נשאר לי תחושה של נפיחות כמ ג'ולה במקום הביופסיה , חוץ מזה שקיבלתי תשובה שלילית וזה טוב אני מתלבטת אם יש צורך לבדיקת רופא , או לחכות שהג'ולה תתמוסס לבד

לקריאה נוספת והעמקה

זה אמור להתמוסס, אבל אם עוד שבוע-שבועיים לא ישתנה, תחזרי לכירורג שישקול אם לשלוח אותך לאולטראסאונד חוזר

19/07/2017 | 23:31 | מאת: ורדית

נעשה Mri בשל ראייה כפולה. נמצאה האדרה של הפלקסוס, הניראה כריכוז ורידי. מה המשמעות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זה לא הפורום הנכון. את צריכה נוירולוג או רופא עיניים שיפרשו לך את התוצאה הזו...

18/07/2017 | 16:03 | מאת: מאיה

לפני חודשיים החל לי גרג בשד שמאל מסביב לפיטמה אשר הופיע כתם חום בהיר עכשיו הגרד עבר לשד ימין עם כתם חום האם ילי לחשוש לאיזה רופא עלי לפנות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוחה שיש סיבה לדאוג, אבל צריך לראות את זה בעיניים. לא ציינת בת כמה את ולא שום פרט אחר, אבל נשמע שצריך לפנות לרופא עור ו/או כירורג שד, דרך קופת החולים

18/07/2017 | 15:26 | מאת: ברלי

עברתי הבוקר בדיקת אולטרסאונד והכל תקין ללא ממצאים חשודים. והרופה אמרה שאין לי מה לדאוג. גם אצל הכירורג הכל היה תקין ואני רק בת 44. תוצאות הממוגרפיה יגיעו רק מחר האם יש סיבה לדאוג שאולי שם יראו משהו אחר.. או שאפשר להיות רגועה? אודה מאוד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע שיש סיבה לדאוג, אבל לא כל כך הבנתי מה מדאיג אותך לפני שראית את התשובות...

17/07/2017 | 14:24 | מאת: ליאל

יש לי סרטן שד. התחלתי טיפול בבית חולים כלשהו ואני לא מרוצה מהיחס. ניסיתי לשוחח עם הצוות המטפל ותגובתם זילזול והתנשאות. איך עוברים לבית חולים אחר בלי לפגוע במהלך הטיפול , עכשיו בשלב הכימותירפיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שולחים פקס למכון שאליו את רוצה לעבור עם כל הפרטים והבקשה לעבור, יחזרו אליך ויגידו אם הדבר אפשרי ואם יש להם תורים / מקום לקבל אותך בטווח זמן סביר. טכנית זה מאוד פשוט, פרקטית יכול להיות שיש עומס משמעותי במכון אליו תרצי לעבור ויכול להיות שזה לא יסתדר... בכל מקרה שווה ניסיון אם את לא מרוצה. בהצלחה

16/07/2017 | 15:49 | מאת: מועד לממוגרפיה

בדצמבר 2016 עברתי ניתוח למפקטורי. במרץ 2017 סיימתי את סבב ההקרנות. האונקולוג שלי ביקש שאעשה ממוגרפיה ואולטראסאונד בחודש ספטמבר הקרוב. כירורג השד שהוא המנתח במקרה זה סבור שכיון שישנן עדיין אצלי השפעות מההקרנות רצוי לדחות את מועד הבדיקה מעבר לחודש ספטמבר 2017. אני מתלבטת אשמח לדעת את חוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה היא לא כזו קריטית. בעקרון ההמלצה לחכות עם ממוגרפיה בין 6 ל-12 חודשים מסיום הקרינה, אז אם זה יהיה בספטמבר או 2-3 חודשים אחרי, ההבדל לא כזה דרמטי. אפשר למצוא מועד ביניים, בין ההמלצה של אונקולוג לזו של הכירורג, מאמינה שההבדל הוא לא ברמה של שנה אלא כמה חודשים...

פרט כאן את שאלתך למומחה רוב תודות על התשובה

שלום עשיתי ממוגרפיה ונשלחתי לאולטרה סאונד ויש ממצא היפואוקגני בקוטר 1.2 ס"מ יתכן דוקט מובלט מה זה אומר? האם עליי לדאוג או לפנות לרופא י ש לציין שאימי עברה כריתת שד בעקבות סרטן אשמח לקבל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן דוקט מורחב זה ממצא חסר משמעות (הרחבה של אחת מצינוריות החלב). האם המליצו על מעקב או משהו אחר? זה מה שקובע. אם הייתה סיבה לדאגה, היו מפנים אותך לביופסיה או כירורג שד. אם זה לא צוין, סימן שהתרשמו שזה חסר חשיבות

13/07/2017 | 00:28 | מאת: נועה

סובלת מיובש קיצוני בנרתיק , כל המשחות וג'לים שניסיתי לא עוזרים, האם ניתן להשתמש במשחה עם אסטרוגן שאולי יכולה לעזור? ואם כן איזו?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיה מוכרת. לא כל האונקולוגים אוהבים את זה, אבל אני נוהגת להמליץ על וג'יפם (vagifem). - טבליות בשימוש מקומי. הספיגה היא מינימלית, ואף אחד עוד לא הוכיח שזה מזיק. תשאלי את רופא הנשים, מאמינה שיבקש אישור מאונקולוג מטפל (אז זה כבר תלוי בו). תבקשי מרופא נשים הסבר איך משתמשים. מקווה שיעזור

12/07/2017 | 18:58 | מאת: ורד

האם יעיל ומקובל לתת קסלודה כטיפול בודד לטריפל נגטיב גרורתי לריאות עם נוזל פלאורלי כקו טיפול שני? מעכב פארפ היה קו הטיפול הראשון

הי, בהחלט מקובל, טיפול עם סבילות טובה שאפשר לקחת לאורך זמן... בהצלחה

תודה רבה על התשובה. משום מה אונקולוגים מארה"ב אינם תומכים בשימוש בקסלודה בטריפל נגטיב אלא אם כן מדובר בטיפול אדג'ובנטי.

זה נשמע לי קצת הכללה להגיד "אונקולוגים מארה"ב", לא יודעת עם כמה התייעצת או כמה פרים על המחלה שלך נתת להם. אין קשר בין המלצה לתת כטיפול מונע (שזה עדיין ממש לא סטנדרט, ולא לכל אישה), לבין בחירה בטיפול במחלה מתקדמת, כשזו אחת התרופות היותר נפוצות, כולל בטריפל-נגטיב, בקו ראשון או שני (תלוי בטיפולים קודמים ובמהלך המחלה).

אני מתנצלת על אי ההבנה, פשוט חיפשתי קצת יותר מידע אונליין ונתקלתי בוידאו מיוטיוב על פאנל של רופאים שדנים בטריפל נגטיב גרורתי, ובסוף הוידאו הם מביעים את נחרצותם בשימוש התרופה במחלה הגרורתית, בגלל זה הרגשתי צורך לברר יותר.. https://youtu.be/GCOBWTJF5KA

חייב להתערב! קסלודה (שבעיקר אפקטיבית במחלה עם ריצפטור חיובי לאסטרוגן) היא תרופה עם מטבוליזם שונה שכן צריכה לעבור המרה ל 5FU, וההשארה היא שמנגנון הפעולה שלה היא אחת הסיבות כי אינה בעלת השפעה כלל על מחלה עם תאים שמתחלקים בקצב מהיר. זה בדיוק כמו לתת פלציבו (כדור דמה) ולהגיע לאותה התוצאה. ידוע הרי שטריפל נגטיב זו לא מחלה אחת, וקיימת תת קבוצה אחרת של טריפל נגטיב עם קולטן חיובי לאנדרוגן שאולי יכולה להפיק תועלת מקסלודה, אבל במקרה כזה מדובר במחלה הרבה יותר איטית ושונה לחלוטין בביולוגיה שלה. במקום קסלודה, פלטינום או אפילו אירובולין לדוגמא חד משמעית עדיפים כקו טיפול שני, זאת לאור שמחקר כבר השווה ספציפית את איריביולין מול קסלודה אצל כלל חולות סרטן השד והראה יתרון משמעותי עם אריביולין בקבוצת החולות עם טריפל נגטיב. בנוסף, אריביולין היא תרופה שנחשבת non cross resistant לעומת "עמיתיה", ודווקא מהסיבה הזאת אפקטיבית גם אצל מטופלים שעברו קווי טיפול רבים. ולגבי קסלודה כטיפול אדגובנטי נכון שמחקר create-x מידידנו ביפן עלול לתעתע מעט מאחר והניב תוצאות חיוביות בקבוצת הטריפל נגטיב (של כמעט עשרה אחוז יתרון ב DFS) עם שארית מחלה לאחר ניתוח, אבל קיים הבדל עצום בין שימוש בתרופה בנסיבות שלשמם נועד מחקר זה, דהיינו בניסיון לבלום מחלה שעלולה או עומדת להתעורר לבין מחלה מסיבית קיימת.

12/07/2017 | 17:32 | מאת: מיכל

שלום רב אני עם סרטן שד מ-2011 מפושט לעצמות, ולפני כמה חודשים גם לבלוטות. מיציתי את כל הטיפולים האנטי-הורמונליים. כרגע לוקחת אייברנס ואנאסטרזול (כבר לקחתי לטרוזול, והמחלה המשיכה להתפשט). אני לא סימפטומטית. מרגישה בריאה לחלוטין אלא שהפט אומר אחרת... מרגישה שהתעייפתי מהטיפולים המתחלפים תדיר ומהמעקבים. אני עושה פט בתדירות של כל שלושה חודשים. באופן פרדוכסלי, אם הייתי מרגישה רע בוודאי הייתי מקבלת את הטיפולים יותר בהבנה... אם כרגע אני מפסיקה לחלוטין את הטיפולים, כמה זמן של שקט אני יכולה "להרוויח" לפני שארגיש את הסימפטומים של המחלה? פשוט מרגישה שהכול חסר טעם ומיותר. מבחינה קלינית ההתקדמות של המחלה מאוד אטית, מבחינה נפשית מרגישה מסורטנת לגמרי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אין באמת דרך לדעת את זה, תלוי בהמון דברים, בין השאר מיקום הגרורות - קרבה לחוט שדרה / מפרקים / מחלה מיקרוסקופית שלא רואים אותה בהדמיות / טיפולים לא קונבנציונליים שאולי תבחרי לעשות, ועוד. זה יכול להיות חודש - שלושה - חצי שנה - שנה או יותר. אם האונקולוג שלך מרגיש בנוח עם זה ואת מבינה את הסיכונים, אפשר להגיע להבנה ולהמשיך מעקב צמוד במהלך ההפסקה, לאו דווקא עם פט כל 3 חודשים אלא לפי מצבך הכללי, התפקודי, הנפשי... שיהיו לך החלטות קלות

13/07/2017 | 11:27 | מאת: מיכל

תודה רבה!!!