ניתוח סליקון בשנות ה 90

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/03/2017 | 13:11 | מאת: א . ס

שלום רב ופורים שמח מבקשת לדעת האם ניתוח סליקון להגדלת חזה שהיה ב 1990 יכול להתברר כגורם לגידול בחזה ? מכוון שהיד שבאותו צד של החזה כואבת מאוד וממש לא ניתן להזיז אותה והחזה נעשה קשה וגדול מאוד, אני לחוצה קצת כי עדיין יש לי ילד בן 11 שנים . תודה : א . ס

11/03/2017 | 16:52 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלום רב, עד כה, מחקרים בתחום לא הצליחו להוכיח כי ניתוח להגדלת חזה עם שתלי סיליקון גורם לסרטן השד. על פי התיאור של שד נוקשה וכואב- ייתכן כי מדובר בסיבוך מאוחר של השתל כמו היווצרות קופסית סביבו, קרע ודלף של הסיליקון. ייתכן אף כי מדובר בסיבות אחרות שלאו דווקא קשורות לשתל (שרירים, טראומה לאזור וכו׳) , על כן כדאי לבצע ברור. תחילה עלייך לגשת לבדיקת כירורג שד או פלסטיקאי ובהתאם להמלצתו לבצע בדיקת הדמיה כגון us שד או, MRI וסביר להניח שנגלה שיש דלף של סיליקון מהשתלים. בכל מקרה ללא קשר לתוצאת בדיקת ההדמיה כדאי להחליף את השתלים לשתלים מדור יותר חדש. בברכה, פרופ' הלר

12/03/2017 | 00:20 | מאת: א.ס

תודה רבה ושבוע טוב

מנהל פורום סרטן השד